Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

| Af Redaktionen/Ritzau | Tip redaktionen om en historie

Restaurant Geranium i København i fornemt selskab

Den italienske restaurant Osteria Francescana kan nu kalde sig den bedste restaurant i verden, mens den danske restaurant Geranium er nummer 19.

Det fremgår efter en prisuddeling i Bilbao i Spanien, hvor de "50 bedste restauranter i verden" blev kåret.

I top tre er der udelukkende europæiske restauranter. Osteria Francescana fra Italien tog førstepladsen, El Celler de Can Roca fra Spanien blev nummer to, mens franske Mirazur lukkede top tre.

Det er anden gang, at Osteria Francescana, der har chefkok Massimo Bottura i spidsen, topper listen. Sidste gang var i 2016.

Geranium er den eneste danske restaurant i top 50, og 19.-pladsen er den samme placering, som restauranten opnåede sidste år.

I år kunne Geraniums chefkok Rasmus Kofoed også tage særprisen The Ferrari Trento Art of Hospitality Award 2018 med sig hjem. Den uddeles for god service i restauranten.

Over 10.000 stemmer
Et dommerpanel med over 1.000 kokke, madskribenter og feinschmeckere har hver stemt på deres 10 favoritter, som de har besøgt inden for de seneste 18 måneder.

Top 50-listen bliver fundet ud fra de flere end 10.000 stemmer, som dommerpanelet samlet afgiver.

Geranium, der ligger ved Parken i København, er på trods af sine tre michelinstjerner aldrig blevet kåret som verdens bedste restaurant.

Det er derimod den danske restaurant Noma, som har toppet listen hele fire gange, i 2010, 2011, 2012 og 2014.

I år var restauranten ikke kvalificeret, fordi den har holdt lukket fra februar 2017 indtil februar i år på grund af flytning.

Den norske restaurant Maaemo, der har danskeren Esben Holmboe Bang som chefkok, blev nummer 35 på listen.

Spanien blev det land, der modtog flest placeringer i top 50. Hele syv blev det til. USA fik seks, mens Frankrig fik fem.

/ritzau/


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Løgismose Meyers har fyret topchefen

Tørk Furhauges resultater ikke gode nok, mener bestyrelsen

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Halifax Burgers fortsætter voldsom vækst

Restaurant fortsatte salget trods rotter

Nye måltidskasser fik en flyvende start

Jyde stormer frem med gourmet-catering

Nu udvider han til tredobbelt størrelse

Nyhedsbrev

Løgismose Meyers satser på flere færdigretter

Ny fabrik skal servicere et tilsyneladende umætteligt marked for convenience-produkter

Online Avis Arkiv

MASH vil have nye ejere med ind

MeMu-souschef vandt Hotdog DM

Nordjysk restaurant vinder kokkekamp - igen

Foodservice Danmark skifter direktør igen

International rådgivning på højt niveau

Bæredygtigt fanget hellefisk – en delikatesse fra Vestgrønland

Scandic i totalt buræg-stop på alle hoteller

Fødevarestyrelsen lukkede sydjysk cateringfirma

Prisen går til… Noma

Restauranten bliver den første modtager af Københavns Snedkerlaugs nye pris

Færre øko-grøntsager efter tør sommer

Kage-mænd køber kaffekæde

Ny vidensbank skal give maden et løft

I den nye vidensbank skal fagpersoner kunne finde inspiration og dele erfaringer om mad, måltider og ernæring til ældre

Madklubben udvider i Århus

Investeringer æder af foodservice-grossisters overskud

40 millioner skal fremme gastronomisk superliga

Regeringen afsætter 10 millioner kroner om året de næste fire år til gastronomi. Det kan skabe flere arbejdspladser

Ingen danske medaljer ved sommelier NM

Kantiner og restauranter i trekantområdet inviteres til Markedsdag

Køge har fået en food hall

Madentreprenør åbner nyt spisested

Kro lukker og stopper madlevering til 350 ældre

Københavns Madhus får ny direktør

Just Eat vil også levere morgenmad

Catering-advarsler er gjort til skamme

Se alle Medlemmernes egne nyheder

RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

MENY i Præstø oplever endnu større succes efter køb af ny røgovn

JEROS A/S på vej på IBA 2018

Ny røgovn fordobler salget af pølser hos Kvickly i Haderslev

Ny ejer holder fast i Hørlyck Skos kvalitetsbevidste brand

Ribbenstege af kanon go' kvalitet til en fair pris.

DK's bedste og billigste flæsk i skiver

Stor forskel på karbonathåndhed i drikkevandet

JEROS A/S er nomineret til DI prisen 2018

24/7 overvågning mod Rotter og Mus:

Ecophon Mængdeberegner til akustikprodukter

God hygiejne hos fødevareproducenter – begynder med hygiejnisk design af produktionsudstyr

Overvågning og netværk

Når sort skal være rigtig sort

Ses vi på IBA 2018 i München?

JEROS a/s på IBA messen 2018

Vejen til innovative løsninger går gennem produktudvikling

Derfor er SMVdanmark imod revisionspligt

Slip af med bakterier i dit vand

En god kop kaffe er simpel... Den består af to ingredienser: kaffebønner og vand.

Aqua-Pure AP110 filter

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Find ud af hvad du kan gøre for at, undgå kalk på håndvaske, glas, opvaskem...

N’tatlim - nye kager i dessertkategorien!

Send til en kollega

0.153