23948sdkhjf

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

| Af Redaktionen/bda | Tip redaktionen om en historie

Claus Meyer Holding tabte tocifret millionbeløb sidste år.

2017 bød en finansiel øretæve til Claus Meyer Holding, der er ejet af den kendte kok Claus Meyer. Underskuddet steg voldsomt og barberede en solid luns af egenkapitalen. 

Det viser regnskabet, der netop er offentliggjort.

- Årets underskud svarer til den forventede udvikling ifølge den senest offentliggjorte årsrapport, noterer regnskabet kortfattet om underskuddet.

Det steg markant til 81,4 millioner kroner i 2017 mod et underskud i 2016 på mere moderate 8,8 millioner kroner. Det på trods af, at bruttoresultatet - resultatet efter basale udgifter som råvarer - steg 23,4 millioner kroner.

En stor del af årsagen til det eksploderende underskud er en nedskrivning af værdien af "finansielle aktiver" og "tab ved salg af kapitalandele". Regnskabet fortæller ikke mere specifikt om, hvad det dækker over.

Selv uden det er der dog tabt millioner i Claus Meyers forretninger, hvor specielt ekspansionen i USA trækker økonomiske tænder ud. Her driver Claus Meyer Great Northern Food Hall og Restaurant Agern i den historiske stationsbygning Grand Central Terminal.

- Agern blev i foråret ramt af en større vandskade, som lukkede restauranten i fire måneder. 

- Den midlertidige lukning har påvirket driftsresultatet negativt og samlet set kommer de amerikanske selskaber derfor også ud med et underskud i 2017, skriver Claus Meyer Holding i regnskabet.

Derudover er der investeret i at udvide de danske restauranter, hvor The Standard i Havnegade i København nu er fuldt ejet.

- Vi overtog også restaurant Almanak og søsatte en ny, overordnet plan for huset, hvor vi opdaterede og udviklede nye koncepter til restauranterne. 

- På 1. sal i The Standard er der etableret et eksklusivt Private Dining lokale i den tidligere jazzklub, som dermed er lukket, skriver selskabet.

Claus Meyer Holding kan dog fint håndtere det store milliontab i 2017. Ved et salg af store dele af aktiviteterne i 2015 kom der et større trecifret millionbeløb ind.

Dermed er egenkapitalen - trods et fald omkring 91 millioner kroner i 2017 - fortsat på 157,7 millioner kroner.

Kilde: /ritzau/


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Historisk restaurant lukker efter strid om tag

Restaurant-forpagtere giver op efter otte måneder

Ejer: De manglede måske de faglige kompetencer

Danmarks bedste kantine: Vi tager de unge seriøst

- Det er i grunden et simpelt miljø, siger køkkenchefen

Køkkenleder fortsætter i Elbokøkkenet

Ny restauratør har fjernet 51 års cigaretrøg fra væggene

Nyhedsbrev

Restauratør får ny legeplads på toppen af hotel

Online Avis Arkiv

Ny app til gæster med særlige madpræferencer

Køkkener kan lettere holde styr på alle ønskerne

1

Badehotel skiftede menu - så sagde køkkenchefen op

Forpagtere af spisested holdt kun syv måneder

KFC vil op på 34 danske restauranter

Supersygehus udvides med 3.000 kvadratmeter køkken

Julemad: Cofoco planter 30.000 træer

Restaurant bliver til fitnesscenter

Nyhed: Intelligent sous vide-udstyr

Endnu en forpagter siger farvel til jysk restaurant

Pizzakæde fejrer fødselsdag med 10 retter

Ti Trin Ned bliver afløst af pizzeria

Kakerlakker udløste stor bøde til kendt hotel

Cateringfirma konkurs

Coop og Cofoco lancerer nye færdigretter

Flere restauranter går konkurs

Øko-pris til Byens Køkken

Michelin-kokke konkurrerer på Als

Caspers bornholmske flymad er et hit

Se alle Medlemmernes egne nyheder

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

Gamst Blomster åbner ny butik på Lyngby Hovedgade

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Alle har ret til friske frikadeller

RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

MENY i Præstø oplever endnu større succes efter køb af ny røgovn

JEROS A/S på vej på IBA 2018

Ny røgovn fordobler salget af pølser hos Kvickly i Haderslev

Ny ejer holder fast i Hørlyck Skos kvalitetsbevidste brand

Ribbenstege af kanon go' kvalitet til en fair pris.

Send til en kollega

0.186