Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Den københavnske gourmetrestaurant Noma holdt lukket det meste af sidste år, og det har sat præg på ejerselskabets regnskab.

Læs også: Prisen går til… Noma

Årets resultat i 2017 blev et underskud på 1,7 mio. kr. for selskabet Noma af 2003 ApS, der blandt andet driver restauranten Noma i København. Det viser regnskabet, som lørdag er offentliggjort.

- Selskabets resultat og økonomiske udvikling var udfordret i år 2017 som følge af lukning af restaurant Noma i februar 2017 og genåbning i år 2018.

- Selskabet forventer et positivt resultat for det kommende år, lyder det i regnskabet.

2017 kostede på egenkapitalen i selskabet, men der er dog fortsat en god formue at tære på. Den lød ved årets afslutning på knap 4,4 mio. kr. mod cirka 6 mio. kr. i 2016.

Til sammenligning blev det til et overskud på 357.929 kr. hos Noma i 2016, hvor den københavnske restaurant også holdt en del af året lukket, men til gengæld åbnede en midlertidig restaurant i Sydney, Australien.

Chefkok og medstifter René Redzepi gjorde noget lignende i 2017, hvor han sammen med de ansatte tog til Tulum i Mexico og åbnede en midlertidig restaurant fra 12. april til 28. maj.

Noma, som er en sammentrækning af "nordisk" og "mad", er flere gange kåret som verdens bedste restaurant af Restaurant Magazine.

Restauranten har tidligere haft to michelinstjerner, men har mistet dem som følge af den midlertidige lukning.

I februar 2017 havde restauranten sin sidste åbningsdag i Strandgade på Christianshavn, hvor den har haft til huse siden åbningen.

I februar 2018 åbnede Noma på en ny adresse på Refshaleøen i København.

Noma af 2003 ApS er 100 procent ejet af Noma Holding, der rummer alle Nomas restauranter og aktiviteter - deriblandt også den relativt nyåbnede "108".

Noma Holding er ejet af stifteren René Redzepi, Claus Meyer, designmillionæren Kristian Byrge og kapitalfonden Overture Hospitality Capital.

/ritzau/

Mere om: Noma


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Løgismose Meyers har fyret topchefen

Tørk Furhauges resultater ikke gode nok, mener bestyrelsen

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Halifax Burgers fortsætter voldsom vækst

Restaurant fortsatte salget trods rotter

Nye måltidskasser fik en flyvende start

Jyde stormer frem med gourmet-catering

Nu udvider han til tredobbelt størrelse

Nyhedsbrev

Løgismose Meyers satser på flere færdigretter

Ny fabrik skal servicere et tilsyneladende umætteligt marked for convenience-produkter

Online Avis Arkiv

MASH vil have nye ejere med ind

MeMu-souschef vandt Hotdog DM

Nordjysk restaurant vinder kokkekamp - igen

Foodservice Danmark skifter direktør igen

International rådgivning på højt niveau

Bæredygtigt fanget hellefisk – en delikatesse fra Vestgrønland

Scandic i totalt buræg-stop på alle hoteller

Fødevarestyrelsen lukkede sydjysk cateringfirma

Prisen går til… Noma

Restauranten bliver den første modtager af Københavns Snedkerlaugs nye pris

Færre øko-grøntsager efter tør sommer

Kage-mænd køber kaffekæde

Ny vidensbank skal give maden et løft

I den nye vidensbank skal fagpersoner kunne finde inspiration og dele erfaringer om mad, måltider og ernæring til ældre

Madklubben udvider i Århus

Investeringer æder af foodservice-grossisters overskud

40 millioner skal fremme gastronomisk superliga

Regeringen afsætter 10 millioner kroner om året de næste fire år til gastronomi. Det kan skabe flere arbejdspladser

Ingen danske medaljer ved sommelier NM

Kantiner og restauranter i trekantområdet inviteres til Markedsdag

Køge har fået en food hall

Madentreprenør åbner nyt spisested

Kro lukker og stopper madlevering til 350 ældre

Københavns Madhus får ny direktør

Just Eat vil også levere morgenmad

Catering-advarsler er gjort til skamme

Se alle Medlemmernes egne nyheder

RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

MENY i Præstø oplever endnu større succes efter køb af ny røgovn

JEROS A/S på vej på IBA 2018

Ny røgovn fordobler salget af pølser hos Kvickly i Haderslev

Ny ejer holder fast i Hørlyck Skos kvalitetsbevidste brand

Ribbenstege af kanon go' kvalitet til en fair pris.

DK's bedste og billigste flæsk i skiver

Stor forskel på karbonathåndhed i drikkevandet

JEROS A/S er nomineret til DI prisen 2018

24/7 overvågning mod Rotter og Mus:

Ecophon Mængdeberegner til akustikprodukter

God hygiejne hos fødevareproducenter – begynder med hygiejnisk design af produktionsudstyr

Overvågning og netværk

Når sort skal være rigtig sort

Ses vi på IBA 2018 i München?

JEROS a/s på IBA messen 2018

Vejen til innovative løsninger går gennem produktudvikling

Derfor er SMVdanmark imod revisionspligt

Slip af med bakterier i dit vand

En god kop kaffe er simpel... Den består af to ingredienser: kaffebønner og vand.

Aqua-Pure AP110 filter

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Find ud af hvad du kan gøre for at, undgå kalk på håndvaske, glas, opvaskem...

N’tatlim - nye kager i dessertkategorien!

Send til en kollega

0.249