Han åbner verdens første akvavit-bar

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Vil gøre op med grimme julefrokostoplevelser

”Snapsen hører julefrokosten til”, tænker mange danskere, når talen falder på akvavit – men det stopper lige nu!

I hvert fald hvis det står til Frederick-Sebastian Krause, manden bag verdens første akvavit-bar, Rastløs, som på fredag slår dørene op i Ravnsborg Tværgade på Nørrebro i København.

Rastløs vil ifølge ejeren "gøre op med afdankede fordomme om dårlige snapsebranderter og grimme julefrokostoplevelser, der længe har skæmmet akvavittens gode ry og rygte herhjemme".

Akvavit-baren vil præsentere en hidtil uset samling af både funky, eksklusive og autentiske akvavitter, der kan nydes, som de er, eller som agerer hovedkomponent i innovative og delikate akvavit-cocktails, konstaterer han.

- Vi ved simpelthen ikke nok om vores egen spirituskultur, akvavitten, der af mange opfattes som en støvet og kedelig kategori. Mange kan ikke kende forskel på akvavit og snaps og tror, at det er noget, der hører til morfars sildemad eller tante Odas eftermiddagskaffe. Det kunne ikke være mere forkert.

- Den moderne akvavit eksploderer lige for tiden med flere og flere små og større lokale og regionale producenter, der formår at vise, at akvavitten kan matche, og på mange områder slå, selv den bedste og fineste gin, rom eller vodka. Nordisk spiritus er hot, bare ikke i norden, og det er for åndssvagt, siger Frederick-Sebastian Krause.

Ud over at være indehaver af verdens første akvavit-bar har han siden 2016 også været producent bag akvavitterne VI.ER Akvavit.



Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Idrætsklubber skal måske tvinges til at bortforpagte cafédrift

Københavns Madhus får ny direktør

Kejserinden runder 20 år med gryder

Cateringfirma er blevet til en stor familievirksomhed

Salget af Sticks’n’Sushi er udskudt

To kinesiske spisesteder er tilgængelige

Jysk burgerkæde rykker mod øst

Nyhedsbrev

Just Eat vil også levere morgenmad

Online Avis Arkiv

Catering-advarsler er gjort til skamme

Cateringfirma afsløret: Havde mad blandt døde muldvarper

Også hunde, katte og kaniner var på stedet

Flammen straffet for at have for høje temperaturer

Cateringfirma er gået konkurs

Sommerferie på Foodservice Forum

Restaurantgæst betalte 7.335,- for meget

Nordjysk kro erklæret konkurs - ejer har kastet håndklædet i ringen

Nyuddannet sommelier udfordrer vanedyret

Kristian Ishøy har været vinfan, siden han var lille

Street food klar i Fredericia

Sandwichkæde rykker nordpå

Idérig kok har succes i medborgerhus

Just Eat gafler Domino's

Burger King klar med to nye restauranter

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Foodservice Danmark ser fremad

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Vejen til innovative løsninger går gennem produktudvikling

Derfor er SMVdanmark imod revisionspligt

Slip af med bakterier i dit vand

En god kop kaffe er simpel... Den består af to ingredienser: kaffebønner og vand.

Aqua-Pure AP110 filter

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Find ud af hvad du kan gøre for at, undgå kalk på håndvaske, glas, opvaskemaskiner og fliser

N’tatlim - nye kager i dessertkategorien!

Vi ser Aarhus i øjenhøjde

Har du problemer med smag og lugt fra dit drikkevand

ScaleGard Pro til drikkevandet.

Mød SMVdanmark på Folkemødet

Latinerkvarteret er for specielle og eksklusive butikker

Beskyt dig: En teenager kan hacke din virksomhed

Plastemballage er nødvendigt i den cirkulære økonomi

Vand fra hanen indeholder stoffer der kan påvirke smagen i din kaffe,

JEROS A/S på messer verden rundt

Eksportfremstød - Rejs med SMVdanmark og Kronprinsparret til Italien

Sommerskole ”Entrepreneurship in Food and BioEngineering”

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Mindre offentligt opgavetyveri, tak!

Send til en kollega

0.251