23948sdkhjf

Han åbner verdens første akvavit-bar

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Vil gøre op med grimme julefrokostoplevelser

”Snapsen hører julefrokosten til”, tænker mange danskere, når talen falder på akvavit – men det stopper lige nu!

I hvert fald hvis det står til Frederick-Sebastian Krause, manden bag verdens første akvavit-bar, Rastløs, som på fredag slår dørene op i Ravnsborg Tværgade på Nørrebro i København.

Rastløs vil ifølge ejeren "gøre op med afdankede fordomme om dårlige snapsebranderter og grimme julefrokostoplevelser, der længe har skæmmet akvavittens gode ry og rygte herhjemme".

Akvavit-baren vil præsentere en hidtil uset samling af både funky, eksklusive og autentiske akvavitter, der kan nydes, som de er, eller som agerer hovedkomponent i innovative og delikate akvavit-cocktails, konstaterer han.

- Vi ved simpelthen ikke nok om vores egen spirituskultur, akvavitten, der af mange opfattes som en støvet og kedelig kategori. Mange kan ikke kende forskel på akvavit og snaps og tror, at det er noget, der hører til morfars sildemad eller tante Odas eftermiddagskaffe. Det kunne ikke være mere forkert.

- Den moderne akvavit eksploderer lige for tiden med flere og flere små og større lokale og regionale producenter, der formår at vise, at akvavitten kan matche, og på mange områder slå, selv den bedste og fineste gin, rom eller vodka. Nordisk spiritus er hot, bare ikke i norden, og det er for åndssvagt, siger Frederick-Sebastian Krause.

Ud over at være indehaver af verdens første akvavit-bar har han siden 2016 også været producent bag akvavitterne VI.ER Akvavit.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Scandic tilbyder jobgaranti – vil fordoble antallet af elever

Arctic Group skal sælge økologiske fødevarer til ny, islandsk butikskæde

Historisk spisested i Mariager lukker og slukker

Ny, dansk mad-app vil indtage Norden

Nyt cafékoncept: Hotdogs og kartofler

Frankies Pizza rykker til Jylland

Nyhedsbrev

"Undren": Cateringfirma skifter navn

Online Avis Arkiv

Her er Danmarks nye kokke på Cateringlandsholdet

Restauratør venter bare på at gå konkurs

Pizzeria lukket efter mistanke om rotter

1

Succes: Cateringfirma overtager igen en kantine

Kendt Aalborg-restaurant lukker

Nye tal: professionelle køkkener stadig varme på økologi og vegetarrettter

Kantineændring: Nu må medarbejderne ikke mere lade kaffekopperne stå

Ny restaurant: Her kan man spise i en trægynge

Feriepark klar med bæredygtig naturrestaurant

Planteslagteri udfordrer kødindustrien

Catering-firma åbner restaurant i København

Brødrene Price overtager Blomsterbergs konditori

Jysk café har fundet en cateringniche

Fynske restauranter vil lokke gastroturister til

Gourmet-kok i spidsen for kommunal madservice

Makkerpar overtager to spisesteder

Aarhus løb med titlen som Danmarks Bedste Bøfsandwich

Sunset Boulevard rykker ind i Lalandia

Just Eat begyndte året med rekord

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Sous vide produktion med integreret sikkerhedsberegner

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for din kunder

Velkommen til vores køberdatabase "Søgeagenten"

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

RollDolly fra DT Rullecontainer

White rock FR – Hygiejnisk og hårdfør vægbeklædning til storkøkkener, restauranter, vådrum m.v.

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Er din virksomhed forberedt på en hård Brexit?

Stregkoder skaber stadig problemer i butikkerne

Få eksportrådgivning der skaber succes i din virksomhed på bare et år?

Røgeovnen, der betalte sig selv

Udnytter din virksomhed fordelene ved frihandel?

Forstærkning til vores CC Gulves projektlederteam

Hygiejnisk design er afgørende for god fødevaresikkerhed og effektiv kvalitetsstyring

Efteruddannelse - find vej gennem junglen

Hygiejnisk design er afgørende for god fødevaresikkerhed og effektiv kvalitetsstyring

Grundkursus i hygiejnisk design med fokus på maskiner og udstyr

299 unge og voksne i Horsens kommer travle virksomheder til undsætning

Løft dine medarbejderes niveau i engelsk og styrk din virksomhed

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Må du genbruge dine stregkoder?

Kære kunde/samarbejdspartner

Send til en kollega

0.38