23948sdkhjf

Han åbner verdens første akvavit-bar

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Vil gøre op med grimme julefrokostoplevelser

”Snapsen hører julefrokosten til”, tænker mange danskere, når talen falder på akvavit – men det stopper lige nu!

I hvert fald hvis det står til Frederick-Sebastian Krause, manden bag verdens første akvavit-bar, Rastløs, som på fredag slår dørene op i Ravnsborg Tværgade på Nørrebro i København.

Rastløs vil ifølge ejeren "gøre op med afdankede fordomme om dårlige snapsebranderter og grimme julefrokostoplevelser, der længe har skæmmet akvavittens gode ry og rygte herhjemme".

Akvavit-baren vil præsentere en hidtil uset samling af både funky, eksklusive og autentiske akvavitter, der kan nydes, som de er, eller som agerer hovedkomponent i innovative og delikate akvavit-cocktails, konstaterer han.

- Vi ved simpelthen ikke nok om vores egen spirituskultur, akvavitten, der af mange opfattes som en støvet og kedelig kategori. Mange kan ikke kende forskel på akvavit og snaps og tror, at det er noget, der hører til morfars sildemad eller tante Odas eftermiddagskaffe. Det kunne ikke være mere forkert.

- Den moderne akvavit eksploderer lige for tiden med flere og flere små og større lokale og regionale producenter, der formår at vise, at akvavitten kan matche, og på mange områder slå, selv den bedste og fineste gin, rom eller vodka. Nordisk spiritus er hot, bare ikke i norden, og det er for åndssvagt, siger Frederick-Sebastian Krause.

Ud over at være indehaver af verdens første akvavit-bar har han siden 2016 også været producent bag akvavitterne VI.ER Akvavit.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Milliardær har brugt 65 millioner på ny toprestaurant

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Stort madfirma må skrue ned

Kæmpeinvestering skal løfte takeaway-komet

Succesrig kødduo har tjent 100 millioner

Vaffelbaroner har fart på

Nyhedsbrev

Morgenmad: Kendt københavnerhotel klar med verdensnyhed

Farvestoffer i maden gav bøde til takeaway-restaurant

Hard Rock hårdt ramt på pengekassen

Fazer Food Services solgt i milliardhandel

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

Ung kok forpagter gammel kro

Cateringfirma dropper lille køkken

Convenience: 7-Eleven Danmark kåret som verdens bedste

Flammen i styrtdyk: Dårligste resultat i 10 år

Direktørfyring med til at trække ned

Dansk fastfoodkæde tjener igen penge

Hvor ligger Danmarks bedste kantine?

Storkøkkener: Hørkram beholder kæmpestort udbud

Ny kaffebar sælger kaffe til en 10'er - bliver svinet til af konkurrent

Tidligere cafékonge skal i fængsel for bedrageri

Joe & The Juice rundede milliarden - men nye juicebarer medførte millionunderskud

Video-snak: Too Good To Go taler om teknologi

Ny dysfagi-menu med madder: Nu får Esther samme oplevelse som de andre beboere

Syv københavnske plejehjem har i et par måneder haft en ny menu med dysfagi-smørrebrød på frokostbordene

Kantinevirksomhed opruster med nye chefprofiler

Seminar: Sådan måler man madspild

Danskere er Nordens bedste tjenerelever

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Nemt overblik over alle myndighedskrav med Akustikguiden

Forhandlere søges!

Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdag

Plastbøtte til mikrobølgeovn kan mindske madspild

Vind et biografgavekort i GS1 Denmarks sommerquiz

Til lykke med svendebrevet

Blockchain - Veldokumenteret vej fra jord til bord

Til lykke med svendebrevet

Glade elever nu med svendebrev

Blockchain

Tid til at stoppe wardrobing

Medlem af GS1Trade Sync? Få en komplet billedpakke med marketing- og planogramfotos for kun 100 kr

Kvalitet og smag frem for alt

Nye efterårshold på Ejerlederuddannelsen

Veldokumenteret vej fra jord til bord

Medlemsdag i Odense for alle GS1 medlemmer

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Sommerskole sætter fokus på entreprenørskab

Isdiske til sommerens varme dage

Fish'n Chips - Chip Shop roll

Kan plast forhindre madspild?

Moderne røgeovn giver bedre arbejdsgange

Hvorfor sorterer vi ikke i kantinen, når vi gør derhjemme?

Sæson for sommerbuk

Udvikling af nye fødevarer - handler også om hvordan de skal produceres - o...

Send til en kollega

0.14