23948sdkhjf

Tre kæmper om Kantineprisen

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Juryen kommer på hemmeligt besøg alle tre steder

For 15. gang gør erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer, L&F, klar til at uddele Kantineprisen, hvor disse tre køkkenchefer/kantiner i år er nomineret:

- Køkkenchef Mathias Holt, Socialcantina, Brønshøj
- Køkkenchef Jesper Salomonsen, Meyers Contract Catering, Novo Nordisk, Måløv
- Køkkenchef Casper Holm Løvgreen, Kokkenes Køkken, Kombit, København

De tre nominerede til Årets Kantinepris 2018 har ifølge L&F det til fælles, at den gode måltidsoplevelse står skarpt, og at kantinerne har fokus på råvarer i sæson samt en bæredygtig tankegang, hvor alle råvarer skal bruges uden at gå på kompromis med kvaliteten.

"Juryen er derfor ikke i tvivl om, at køkkenet hos de nominerede kantiner tager ansvar for madens kulinariske og sundhedsmæssige kvalitet, og at gæsterne bliver inspireret og udfordret dagligt", hedder det.

Svært valg
Selv om der efterhånden er stor erfaring med at vælge de nominerede, bliver det ikke nemmere. For hvert år bliver de indstillede kandidater stærkere og stærkere, og det er dermed sværere for juryen at vælge de nominerede, fordi grundlaget er så godt, konstaterer Andreas Buchhave Jensen, der er Landbrug & Fødevarers repræsentant i juryen.

- Der sker virkelig noget i den her branche. Niveauet løfter sig hele tiden, og de kokke, der er nomineret i år, kunne til hver en tid gå ud og få job på nogle af de bedste restauranter. Det er en fryd at opleve, at nogle af de rigtigt gode håndværkere i branchen har fået øjnene op for, at kantinebranchen også er et sted, hvor de har mulighed for at udfolde deres talent, siger han.

I løbet af juni kommer juryen på uanmeldt besøg hos de tre nominerede kantiner. På den måde får jurymedlemmerne en førstehåndsoplevelse af de forskellige kantiner.

Vinderne hædres på Landbrug & Fødevarers store branchedag, Fødevaredagen, der foregår 9. oktober på Hindsgavl Slot i Middelfart.

I forbindelse med vindervalget bliver der lagt vægt på følgende kriterier:

Køkkenet
At der i køkkenet er en mærkbar arbejdsglæde, optimal medindflydelse og faglig stolthed
At køkkenets begejstring for håndværket kan smages ved buffeten
At køkkenet er ansvarligt og respekterer ressourcerne. For eksempel. ved at tage ansvar for og respektere råvarerne i forhold til madspild og bæredygtighed
At køkkenet udfordrer og inspirerer gæsterne på menu og smag
At køkkenet arbejder intensivt med smagen og den sensoriske oplevelse i retterne
At køkkenet er synligt i forbindelse med frokosten og ikke blot er reduceret til fadbærere

Råvarer/Leverandører
At køkkenet har en holdning til, hvor råvarerne kommer fra
At køkkenet har en faglig viden, forståelse og holdning til, hvornår der vælges økologisk, og hvornår der ikke gør
At sæsonen er gennemgående og synlig på buffeten
At køkkenet gennem dialog og et tæt samarbejde med producenter og leverandører tager ansvar for, at sikre råvarediversitet og en bæredygtig fødevareproduktion
At køkkenet er fleksibelt og tager ansvar for, at leverandørerne kan komme af med deres overskudsvarer
At køkkenet samarbejder med leverandørerne om nye sorter, arter og udskæringer

Spiseoplevelsen
At gæsterne har tillid til, at køkkenet tager ansvar for madens kulinariske og sundhedsmæssige kvalitet
At gæsterne dagligt stimuleres på alle sanser
At kantinen og kunden samarbejder om at tilbyde det bedst mulige produkt
At der er et gensidigt respektfuldt forhold mellem køkken og gæst

Juryen lægger vægt på, at der arbejdes målrettet med flere af ovenstående kriterier, men forventer ikke, at de alle er opfyldt.


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kakerlakker udløste stor bøde til kendt hotel

Cateringfirma konkurs

Coop og Cofoco lancerer nye færdigretter

Flere restauranter går konkurs

Øko-pris til Byens Køkken

Michelin-kokke konkurrerer på Als

Nyhedsbrev

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Online Avis Arkiv

Farvel til gourmet, velkommen til mormormad

Badehotel i Blokhus skifter foie gras ud med skipperlabskovs

Pizzeria afsløret med afføring, urin, snot og bussemand

Brødre klar med ny restaurant i Horsens

Burgerbar er blevet til gourmetrestaurant

Kendt kok lancerer 150 nye fødevareprodukter

De første er efter planen klar til salg om få uger

Kendt Odense-restaurant konkurs

Årets Kok 2019: Jagten er i gang

Otte fynske rigmænd har købt Jensen ud af Jensens Bøfhus

Medie: Stifter Palle Skov Jensen er helt ude af sit livsværk efter 34 år

Det offentlige elsker økologisk foodservice

Erfaren køkkenchef skifter til Madkastellet

Han skal stå for virksomhedens eventcatering

- Domino's vil med 100 procents sikkerhed miste kunder

Ny niche: Hun skaffer mad til erhvervslivet

Bil-kantine er base for mad ud af huset

Madkastellet lancerer kantiner uden ret meget kød

Markedet er klar til fleksitarkantiner, vurderer stifteren

Ægtepar laver italiensk cateringfirma

Foodservicebranchen vokser videre

Caspers bornholmske flymad er et hit

Fødevarestyrelsen lukkede sydjysk cateringfirma

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

Gamst Blomster åbner ny butik på Lyngby Hovedgade

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Alle har ret til friske frikadeller

RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

MENY i Præstø oplever endnu større succes efter køb af ny røgovn

JEROS A/S på vej på IBA 2018

Ny røgovn fordobler salget af pølser hos Kvickly i Haderslev

Ny ejer holder fast i Hørlyck Skos kvalitetsbevidste brand

Ribbenstege af kanon go' kvalitet til en fair pris.

DK's bedste og billigste flæsk i skiver

Stor forskel på karbonathåndhed i drikkevandet

JEROS A/S er nomineret til DI prisen 2018

24/7 overvågning mod Rotter og Mus:

Ecophon Mængdeberegner til akustikprodukter

God hygiejne hos fødevareproducenter – begynder med hygiejnisk design af pr...

Overvågning og netværk

Når sort skal være rigtig sort

Ses vi på IBA 2018 i München?

Send til en kollega

0.193