23948sdkhjf

Tre kæmper om Kantineprisen

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Juryen kommer på hemmeligt besøg alle tre steder

For 15. gang gør erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer, L&F, klar til at uddele Kantineprisen, hvor disse tre køkkenchefer/kantiner i år er nomineret:

- Køkkenchef Mathias Holt, Socialcantina, Brønshøj
- Køkkenchef Jesper Salomonsen, Meyers Contract Catering, Novo Nordisk, Måløv
- Køkkenchef Casper Holm Løvgreen, Kokkenes Køkken, Kombit, København

De tre nominerede til Årets Kantinepris 2018 har ifølge L&F det til fælles, at den gode måltidsoplevelse står skarpt, og at kantinerne har fokus på råvarer i sæson samt en bæredygtig tankegang, hvor alle råvarer skal bruges uden at gå på kompromis med kvaliteten.

"Juryen er derfor ikke i tvivl om, at køkkenet hos de nominerede kantiner tager ansvar for madens kulinariske og sundhedsmæssige kvalitet, og at gæsterne bliver inspireret og udfordret dagligt", hedder det.

Svært valg
Selv om der efterhånden er stor erfaring med at vælge de nominerede, bliver det ikke nemmere. For hvert år bliver de indstillede kandidater stærkere og stærkere, og det er dermed sværere for juryen at vælge de nominerede, fordi grundlaget er så godt, konstaterer Andreas Buchhave Jensen, der er Landbrug & Fødevarers repræsentant i juryen.

- Der sker virkelig noget i den her branche. Niveauet løfter sig hele tiden, og de kokke, der er nomineret i år, kunne til hver en tid gå ud og få job på nogle af de bedste restauranter. Det er en fryd at opleve, at nogle af de rigtigt gode håndværkere i branchen har fået øjnene op for, at kantinebranchen også er et sted, hvor de har mulighed for at udfolde deres talent, siger han.

I løbet af juni kommer juryen på uanmeldt besøg hos de tre nominerede kantiner. På den måde får jurymedlemmerne en førstehåndsoplevelse af de forskellige kantiner.

Vinderne hædres på Landbrug & Fødevarers store branchedag, Fødevaredagen, der foregår 9. oktober på Hindsgavl Slot i Middelfart.

I forbindelse med vindervalget bliver der lagt vægt på følgende kriterier:

Køkkenet
At der i køkkenet er en mærkbar arbejdsglæde, optimal medindflydelse og faglig stolthed
At køkkenets begejstring for håndværket kan smages ved buffeten
At køkkenet er ansvarligt og respekterer ressourcerne. For eksempel. ved at tage ansvar for og respektere råvarerne i forhold til madspild og bæredygtighed
At køkkenet udfordrer og inspirerer gæsterne på menu og smag
At køkkenet arbejder intensivt med smagen og den sensoriske oplevelse i retterne
At køkkenet er synligt i forbindelse med frokosten og ikke blot er reduceret til fadbærere

Råvarer/Leverandører
At køkkenet har en holdning til, hvor råvarerne kommer fra
At køkkenet har en faglig viden, forståelse og holdning til, hvornår der vælges økologisk, og hvornår der ikke gør
At sæsonen er gennemgående og synlig på buffeten
At køkkenet gennem dialog og et tæt samarbejde med producenter og leverandører tager ansvar for, at sikre råvarediversitet og en bæredygtig fødevareproduktion
At køkkenet er fleksibelt og tager ansvar for, at leverandørerne kan komme af med deres overskudsvarer
At køkkenet samarbejder med leverandørerne om nye sorter, arter og udskæringer

Spiseoplevelsen
At gæsterne har tillid til, at køkkenet tager ansvar for madens kulinariske og sundhedsmæssige kvalitet
At gæsterne dagligt stimuleres på alle sanser
At kantinen og kunden samarbejder om at tilbyde det bedst mulige produkt
At der er et gensidigt respektfuldt forhold mellem køkken og gæst

Juryen lægger vægt på, at der arbejdes målrettet med flere af ovenstående kriterier, men forventer ikke, at de alle er opfyldt.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Nordjysk gårdmejeri skal levere wauw-ost til stort flyselskab

Lufthavnscafé byder sig til med ældremad

Opkøb: Geia Food bliver endnu større

Geia Food passerer halvanden milliard i omsætning

Seminar: Sådan måler man madspild

Kokkeelever tryllede i køkkenet på plejecenter

Nyhedsbrev

Måltidskassefima: Nu kan vi udradere øv-retter

Jensens Bøfhus præsenterer sorte tal, men er stadig voldsomt presset

25 nye medarbejdere på vej til fabrik i Struer

Too Good To Go kåret: Europas hotteste vækstvirksomhed

Frokost.dk skifter både navn og koncept

Efter kun et år: Top-restaurant fritstiller køkkenchef

Michelin-ambitioner slået tilbage efter fritstillelsen af køkkenchef, som var udset til at skaffe stjerner til Nordjylland

Madklubben-stifter på vej med ny buffetkæde

Grillkrig: Restaurant Flammen angriber Ilden

Ilden-ejere afviser Flammen-kritik

Her er restaurationsbranchens 12 allerrigeste

Kokkelandsholdet og Tjenerlandsholdet slår pjalterne sammen

Danskere er Nordens bedste tjenerelever

- Spis på landets bedste restauranter og støt børn ramt af kræft

TV-ramt restaurant klarer sig uden direktør

Nyt kantinekneb: Nu skal maden vejes, når tallerkenen skrabes ren

Sandwichimperium sparer sig til succes: Nu tager de ikke telefonen længere

En af Nordjyllands største sandwichkæder har fundet nye måder at tjene penge på

Verdens mindste restaurant klar i København

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef

Sushi-kæde lukkede for at redde havet

Restaurant vil være selvforsynende

Restaurant gemte kontrolrapport bag stor plante

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Isdiske til sommerens varme dage

Fish'n Chips - Chip Shop roll

Kan plast forhindre madspild?

Moderne røgeovn giver bedre arbejdsgange

Hvorfor sorterer vi ikke i kantinen, når vi gør derhjemme?

Sæson for sommerbuk

Udvikling af nye fødevarer - handler også om hvordan de skal produceres - og udstyr rengøres!

Kom til DTU Fødevareinstituttets fødselsdag den 11. juni 2019

Virksomheder opnår bedre resultater med skræddersyet digital markedsføring

Åbne systemer er butikkernes allierede i betalingskrigen  

Jeros a/s på IFFA 2019

Konference om svindbekæmpelse i København i juni

Jeros a/s deltager på IFFA 2019

Ind med verdensmål – ud med madspild

JEROS A/S årets modtager af nyoprettet praktikpladspris på Fyn

Se vores store udvalg i specialstøvsugere

Nye Kokke og Cater

Til lykke med svendebrevet

Det går godt i Ørbæk

Fødevaresikkerheden kan meget let være udfordret i kantiner og storkøkkener!

Politikere på besøg hos RPC Superfos: Ja tak til en mere nuanceret plastdeb...

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

RPC Superfos modtager CSR-certifikat fra Randers kommune

JEROS A/S udråbt som Årets virksomhed 2018 i Faaborg Midtfyn kommune

JEROS A/S på Internorga 2019

Send til en kollega

0.136