23948sdkhjf

Tre kæmper om Kantineprisen

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Juryen kommer på hemmeligt besøg alle tre steder

For 15. gang gør erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer, L&F, klar til at uddele Kantineprisen, hvor disse tre køkkenchefer/kantiner i år er nomineret:

- Køkkenchef Mathias Holt, Socialcantina, Brønshøj
- Køkkenchef Jesper Salomonsen, Meyers Contract Catering, Novo Nordisk, Måløv
- Køkkenchef Casper Holm Løvgreen, Kokkenes Køkken, Kombit, København

De tre nominerede til Årets Kantinepris 2018 har ifølge L&F det til fælles, at den gode måltidsoplevelse står skarpt, og at kantinerne har fokus på råvarer i sæson samt en bæredygtig tankegang, hvor alle råvarer skal bruges uden at gå på kompromis med kvaliteten.

"Juryen er derfor ikke i tvivl om, at køkkenet hos de nominerede kantiner tager ansvar for madens kulinariske og sundhedsmæssige kvalitet, og at gæsterne bliver inspireret og udfordret dagligt", hedder det.

Svært valg
Selv om der efterhånden er stor erfaring med at vælge de nominerede, bliver det ikke nemmere. For hvert år bliver de indstillede kandidater stærkere og stærkere, og det er dermed sværere for juryen at vælge de nominerede, fordi grundlaget er så godt, konstaterer Andreas Buchhave Jensen, der er Landbrug & Fødevarers repræsentant i juryen.

- Der sker virkelig noget i den her branche. Niveauet løfter sig hele tiden, og de kokke, der er nomineret i år, kunne til hver en tid gå ud og få job på nogle af de bedste restauranter. Det er en fryd at opleve, at nogle af de rigtigt gode håndværkere i branchen har fået øjnene op for, at kantinebranchen også er et sted, hvor de har mulighed for at udfolde deres talent, siger han.

I løbet af juni kommer juryen på uanmeldt besøg hos de tre nominerede kantiner. På den måde får jurymedlemmerne en førstehåndsoplevelse af de forskellige kantiner.

Vinderne hædres på Landbrug & Fødevarers store branchedag, Fødevaredagen, der foregår 9. oktober på Hindsgavl Slot i Middelfart.

I forbindelse med vindervalget bliver der lagt vægt på følgende kriterier:

Køkkenet
At der i køkkenet er en mærkbar arbejdsglæde, optimal medindflydelse og faglig stolthed
At køkkenets begejstring for håndværket kan smages ved buffeten
At køkkenet er ansvarligt og respekterer ressourcerne. For eksempel. ved at tage ansvar for og respektere råvarerne i forhold til madspild og bæredygtighed
At køkkenet udfordrer og inspirerer gæsterne på menu og smag
At køkkenet arbejder intensivt med smagen og den sensoriske oplevelse i retterne
At køkkenet er synligt i forbindelse med frokosten og ikke blot er reduceret til fadbærere

Råvarer/Leverandører
At køkkenet har en holdning til, hvor råvarerne kommer fra
At køkkenet har en faglig viden, forståelse og holdning til, hvornår der vælges økologisk, og hvornår der ikke gør
At sæsonen er gennemgående og synlig på buffeten
At køkkenet gennem dialog og et tæt samarbejde med producenter og leverandører tager ansvar for, at sikre råvarediversitet og en bæredygtig fødevareproduktion
At køkkenet er fleksibelt og tager ansvar for, at leverandørerne kan komme af med deres overskudsvarer
At køkkenet samarbejder med leverandørerne om nye sorter, arter og udskæringer

Spiseoplevelsen
At gæsterne har tillid til, at køkkenet tager ansvar for madens kulinariske og sundhedsmæssige kvalitet
At gæsterne dagligt stimuleres på alle sanser
At kantinen og kunden samarbejder om at tilbyde det bedst mulige produkt
At der er et gensidigt respektfuldt forhold mellem køkken og gæst

Juryen lægger vægt på, at der arbejdes målrettet med flere af ovenstående kriterier, men forventer ikke, at de alle er opfyldt.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Sygehuskøkken i Thisted hædret med pris

Afstemning: Her er Danmarks bedste takeaway

Cateringfirma overtager kantinedrift

Aalborg får ny vegetarrestaurant

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Nyhedsbrev

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Online Avis Arkiv

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Jysk restaurant har ikke noget menukort

Køkkenmedarbejdere i total forvandling

1

Danske kokke henter VM-guld til Danmark

1

Letz Sushi går nye, ansvarlige veje

Suppenørd klar med nyt koncept

Danske kokke har øget fokus på energiforbruget

10 kokke klar til finalen i Årets Kok

Trykket stemning i kommunalt køkken

1

Avis: Domino's udnytter smuthul til at slette smileyrapporter

Restauranter og hoteller må slås om elever

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Historisk restaurant lukker efter strid om tag

Restaurant-forpagtere giver op efter otte måneder

Ejer: De manglede måske de faglige kompetencer

Danmarks bedste kantine: Vi tager de unge seriøst

- Det er i grunden et simpelt miljø, siger køkkenchefen

Ti Trin Ned bliver afløst af pizzeria

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Glædelig jul fra JEROS A/S

Ny projektleder ved DTU Center for Hygiejnisk Design

Rengøringsteknikker, hygiejnisk design og best practice i industriel hygiejne

Pallekar, plastkar og bigbox

Speed dating mellem virksomheder og forskere resulterer i fødevareinnovation

Mange muligheder for at se JEROS produkter verden rundt

Teknologi til forbedring af forretning i fødevarebranchen

Hurtig og effektiv rengøring af vægtskåle

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

Gamst Blomster åbner ny butik på Lyngby Hovedgade

Send til en kollega

0.227