Tre kæmper om Kantineprisen

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Juryen kommer på hemmeligt besøg alle tre steder

For 15. gang gør erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer, L&F, klar til at uddele Kantineprisen, hvor disse tre køkkenchefer/kantiner i år er nomineret:

- Køkkenchef Mathias Holt, Socialcantina, Brønshøj
- Køkkenchef Jesper Salomonsen, Meyers Contract Catering, Novo Nordisk, Måløv
- Køkkenchef Casper Holm Løvgreen, Kokkenes Køkken, Kombit, København

De tre nominerede til Årets Kantinepris 2018 har ifølge L&F det til fælles, at den gode måltidsoplevelse står skarpt, og at kantinerne har fokus på råvarer i sæson samt en bæredygtig tankegang, hvor alle råvarer skal bruges uden at gå på kompromis med kvaliteten.

"Juryen er derfor ikke i tvivl om, at køkkenet hos de nominerede kantiner tager ansvar for madens kulinariske og sundhedsmæssige kvalitet, og at gæsterne bliver inspireret og udfordret dagligt", hedder det.

Svært valg
Selv om der efterhånden er stor erfaring med at vælge de nominerede, bliver det ikke nemmere. For hvert år bliver de indstillede kandidater stærkere og stærkere, og det er dermed sværere for juryen at vælge de nominerede, fordi grundlaget er så godt, konstaterer Andreas Buchhave Jensen, der er Landbrug & Fødevarers repræsentant i juryen.

- Der sker virkelig noget i den her branche. Niveauet løfter sig hele tiden, og de kokke, der er nomineret i år, kunne til hver en tid gå ud og få job på nogle af de bedste restauranter. Det er en fryd at opleve, at nogle af de rigtigt gode håndværkere i branchen har fået øjnene op for, at kantinebranchen også er et sted, hvor de har mulighed for at udfolde deres talent, siger han.

I løbet af juni kommer juryen på uanmeldt besøg hos de tre nominerede kantiner. På den måde får jurymedlemmerne en førstehåndsoplevelse af de forskellige kantiner.

Vinderne hædres på Landbrug & Fødevarers store branchedag, Fødevaredagen, der foregår 9. oktober på Hindsgavl Slot i Middelfart.

I forbindelse med vindervalget bliver der lagt vægt på følgende kriterier:

Køkkenet
At der i køkkenet er en mærkbar arbejdsglæde, optimal medindflydelse og faglig stolthed
At køkkenets begejstring for håndværket kan smages ved buffeten
At køkkenet er ansvarligt og respekterer ressourcerne. For eksempel. ved at tage ansvar for og respektere råvarerne i forhold til madspild og bæredygtighed
At køkkenet udfordrer og inspirerer gæsterne på menu og smag
At køkkenet arbejder intensivt med smagen og den sensoriske oplevelse i retterne
At køkkenet er synligt i forbindelse med frokosten og ikke blot er reduceret til fadbærere

Råvarer/Leverandører
At køkkenet har en holdning til, hvor råvarerne kommer fra
At køkkenet har en faglig viden, forståelse og holdning til, hvornår der vælges økologisk, og hvornår der ikke gør
At sæsonen er gennemgående og synlig på buffeten
At køkkenet gennem dialog og et tæt samarbejde med producenter og leverandører tager ansvar for, at sikre råvarediversitet og en bæredygtig fødevareproduktion
At køkkenet er fleksibelt og tager ansvar for, at leverandørerne kan komme af med deres overskudsvarer
At køkkenet samarbejder med leverandørerne om nye sorter, arter og udskæringer

Spiseoplevelsen
At gæsterne har tillid til, at køkkenet tager ansvar for madens kulinariske og sundhedsmæssige kvalitet
At gæsterne dagligt stimuleres på alle sanser
At kantinen og kunden samarbejder om at tilbyde det bedst mulige produkt
At der er et gensidigt respektfuldt forhold mellem køkken og gæst

Juryen lægger vægt på, at der arbejdes målrettet med flere af ovenstående kriterier, men forventer ikke, at de alle er opfyldt.


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Idrætsklubber skal måske tvinges til at bortforpagte cafédrift

Københavns Madhus får ny direktør

Kejserinden runder 20 år med gryder

Cateringfirma er blevet til en stor familievirksomhed

Salget af Sticks’n’Sushi er udskudt

To kinesiske spisesteder er tilgængelige

Jysk burgerkæde rykker mod øst

Nyhedsbrev

Just Eat vil også levere morgenmad

Online Avis Arkiv

Catering-advarsler er gjort til skamme

Cateringfirma afsløret: Havde mad blandt døde muldvarper

Også hunde, katte og kaniner var på stedet

Flammen straffet for at have for høje temperaturer

Cateringfirma er gået konkurs

Sommerferie på Foodservice Forum

Restaurantgæst betalte 7.335,- for meget

Nordjysk kro erklæret konkurs - ejer har kastet håndklædet i ringen

Nyuddannet sommelier udfordrer vanedyret

Kristian Ishøy har været vinfan, siden han var lille

Street food klar i Fredericia

Sandwichkæde rykker nordpå

Idérig kok har succes i medborgerhus

Just Eat gafler Domino's

Burger King klar med to nye restauranter

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Foodservice Danmark ser fremad

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Vejen til innovative løsninger går gennem produktudvikling

Derfor er SMVdanmark imod revisionspligt

Slip af med bakterier i dit vand

En god kop kaffe er simpel... Den består af to ingredienser: kaffebønner og vand.

Aqua-Pure AP110 filter

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Find ud af hvad du kan gøre for at, undgå kalk på håndvaske, glas, opvaskemaskiner og fliser

N’tatlim - nye kager i dessertkategorien!

Vi ser Aarhus i øjenhøjde

Har du problemer med smag og lugt fra dit drikkevand

ScaleGard Pro til drikkevandet.

Mød SMVdanmark på Folkemødet

Latinerkvarteret er for specielle og eksklusive butikker

Beskyt dig: En teenager kan hacke din virksomhed

Plastemballage er nødvendigt i den cirkulære økonomi

Vand fra hanen indeholder stoffer der kan påvirke smagen i din kaffe,

JEROS A/S på messer verden rundt

Eksportfremstød - Rejs med SMVdanmark og Kronprinsparret til Italien

Sommerskole ”Entrepreneurship in Food and BioEngineering”

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Mindre offentligt opgavetyveri, tak!

Send til en kollega

0.274