23948sdkhjf

Tre kæmper om Kantineprisen

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Juryen kommer på hemmeligt besøg alle tre steder

For 15. gang gør erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer, L&F, klar til at uddele Kantineprisen, hvor disse tre køkkenchefer/kantiner i år er nomineret:

- Køkkenchef Mathias Holt, Socialcantina, Brønshøj
- Køkkenchef Jesper Salomonsen, Meyers Contract Catering, Novo Nordisk, Måløv
- Køkkenchef Casper Holm Løvgreen, Kokkenes Køkken, Kombit, København

De tre nominerede til Årets Kantinepris 2018 har ifølge L&F det til fælles, at den gode måltidsoplevelse står skarpt, og at kantinerne har fokus på råvarer i sæson samt en bæredygtig tankegang, hvor alle råvarer skal bruges uden at gå på kompromis med kvaliteten.

"Juryen er derfor ikke i tvivl om, at køkkenet hos de nominerede kantiner tager ansvar for madens kulinariske og sundhedsmæssige kvalitet, og at gæsterne bliver inspireret og udfordret dagligt", hedder det.

Svært valg
Selv om der efterhånden er stor erfaring med at vælge de nominerede, bliver det ikke nemmere. For hvert år bliver de indstillede kandidater stærkere og stærkere, og det er dermed sværere for juryen at vælge de nominerede, fordi grundlaget er så godt, konstaterer Andreas Buchhave Jensen, der er Landbrug & Fødevarers repræsentant i juryen.

- Der sker virkelig noget i den her branche. Niveauet løfter sig hele tiden, og de kokke, der er nomineret i år, kunne til hver en tid gå ud og få job på nogle af de bedste restauranter. Det er en fryd at opleve, at nogle af de rigtigt gode håndværkere i branchen har fået øjnene op for, at kantinebranchen også er et sted, hvor de har mulighed for at udfolde deres talent, siger han.

I løbet af juni kommer juryen på uanmeldt besøg hos de tre nominerede kantiner. På den måde får jurymedlemmerne en førstehåndsoplevelse af de forskellige kantiner.

Vinderne hædres på Landbrug & Fødevarers store branchedag, Fødevaredagen, der foregår 9. oktober på Hindsgavl Slot i Middelfart.

I forbindelse med vindervalget bliver der lagt vægt på følgende kriterier:

Køkkenet
At der i køkkenet er en mærkbar arbejdsglæde, optimal medindflydelse og faglig stolthed
At køkkenets begejstring for håndværket kan smages ved buffeten
At køkkenet er ansvarligt og respekterer ressourcerne. For eksempel. ved at tage ansvar for og respektere råvarerne i forhold til madspild og bæredygtighed
At køkkenet udfordrer og inspirerer gæsterne på menu og smag
At køkkenet arbejder intensivt med smagen og den sensoriske oplevelse i retterne
At køkkenet er synligt i forbindelse med frokosten og ikke blot er reduceret til fadbærere

Råvarer/Leverandører
At køkkenet har en holdning til, hvor råvarerne kommer fra
At køkkenet har en faglig viden, forståelse og holdning til, hvornår der vælges økologisk, og hvornår der ikke gør
At sæsonen er gennemgående og synlig på buffeten
At køkkenet gennem dialog og et tæt samarbejde med producenter og leverandører tager ansvar for, at sikre råvarediversitet og en bæredygtig fødevareproduktion
At køkkenet er fleksibelt og tager ansvar for, at leverandørerne kan komme af med deres overskudsvarer
At køkkenet samarbejder med leverandørerne om nye sorter, arter og udskæringer

Spiseoplevelsen
At gæsterne har tillid til, at køkkenet tager ansvar for madens kulinariske og sundhedsmæssige kvalitet
At gæsterne dagligt stimuleres på alle sanser
At kantinen og kunden samarbejder om at tilbyde det bedst mulige produkt
At der er et gensidigt respektfuldt forhold mellem køkken og gæst

Juryen lægger vægt på, at der arbejdes målrettet med flere af ovenstående kriterier, men forventer ikke, at de alle er opfyldt.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Milliardær har brugt 65 millioner på ny toprestaurant

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Stort madfirma må skrue ned

Kæmpeinvestering skal løfte takeaway-komet

Succesrig kødduo har tjent 100 millioner

Vaffelbaroner har fart på

Nyhedsbrev

Morgenmad: Kendt københavnerhotel klar med verdensnyhed

Farvestoffer i maden gav bøde til takeaway-restaurant

Hard Rock hårdt ramt på pengekassen

Fazer Food Services solgt i milliardhandel

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

Ung kok forpagter gammel kro

Cateringfirma dropper lille køkken

Convenience: 7-Eleven Danmark kåret som verdens bedste

Flammen i styrtdyk: Dårligste resultat i 10 år

Direktørfyring med til at trække ned

Dansk fastfoodkæde tjener igen penge

Hvor ligger Danmarks bedste kantine?

Storkøkkener: Hørkram beholder kæmpestort udbud

Ny kaffebar sælger kaffe til en 10'er - bliver svinet til af konkurrent

Tidligere cafékonge skal i fængsel for bedrageri

Joe & The Juice rundede milliarden - men nye juicebarer medførte millionunderskud

Video-snak: Too Good To Go taler om teknologi

Ny dysfagi-menu med madder: Nu får Esther samme oplevelse som de andre beboere

Syv københavnske plejehjem har i et par måneder haft en ny menu med dysfagi-smørrebrød på frokostbordene

Kantinevirksomhed opruster med nye chefprofiler

Seminar: Sådan måler man madspild

Danskere er Nordens bedste tjenerelever

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Nemt overblik over alle myndighedskrav med Akustikguiden

Forhandlere søges!

Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdag

Plastbøtte til mikrobølgeovn kan mindske madspild

Vind et biografgavekort i GS1 Denmarks sommerquiz

Til lykke med svendebrevet

Blockchain - Veldokumenteret vej fra jord til bord

Til lykke med svendebrevet

Glade elever nu med svendebrev

Blockchain

Tid til at stoppe wardrobing

Medlem af GS1Trade Sync? Få en komplet billedpakke med marketing- og planogramfotos for kun 100 kr

Kvalitet og smag frem for alt

Nye efterårshold på Ejerlederuddannelsen

Veldokumenteret vej fra jord til bord

Medlemsdag i Odense for alle GS1 medlemmer

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Sommerskole sætter fokus på entreprenørskab

Isdiske til sommerens varme dage

Fish'n Chips - Chip Shop roll

Kan plast forhindre madspild?

Moderne røgeovn giver bedre arbejdsgange

Hvorfor sorterer vi ikke i kantinen, når vi gør derhjemme?

Sæson for sommerbuk

Udvikling af nye fødevarer - handler også om hvordan de skal produceres - o...

Send til en kollega

0.427