Restaurationsbranchen sætter samfundsansvar på menuen

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Sticks’n’Sushi, Madklubben og Cock’s & Cows er blandt de 14 restauranter, der skal bringe branchen i front

Det går godt for danske restauranter. Tusindvis af medarbejdere er beskæftiget, omsætningen stiger, og branchen har en øget betydning for turisme og dansk eksport. Udviklingen i branchen har givet 14 danske restauranter appetit på at tage et endnu større samfundsansvar.

Derfor lancerer de nu i samarbejde med brancheforeningen Danmarks Restauranter og Caféer et nyt CSR-tiltag, Restauratørernes Garantiordning, REGA. Det nye tiltag forpligter virksomhederne til at gennemlyse deres forretning og bringe den i overensstemmelse med FN’s retningslinjer for menneskerettigheder og erhverv.

- Vi ønsker som branche at tage et større ansvar for det samfund, vi er en del af. Derfor lancerer vi dette ambitiøse tiltag, som giver virksomhederne værktøjerne til at arbejde med samfundsansvar på en systematisk og ensartet måde, siger Torben E. Hoffmann Rosenstock, direktør hos Danmarks Restauranter og Caféer.

Lanceringen af REGA fejres officielt under et stort brancheevent i FN Byen i København onsdag eftermiddag.

Første branche på verdensplan
Som de første i verden implementerer de 14 repræsentanter for restaurationsbranchen FN’s retningslinjer og skal dermed dokumentere håndteringen af negative indvirkninger på miljø og menneskerettigheder og indsatsen for at forebygge korruption. Konkret vil 180 spisesteder landet over blive en del af CSR-indsatsen.

- Det er en betydelig økonomisk og tidsmæssig investering at være en del af REGA, og derfor er vi glade for, at så mange store, men også mindre virksomheder har takket ja til at forpligte sig selv og hinanden på at sikre, at deres virksomheder lever op til FN’s retningslinjer for menneskerettigheder og erhverv. Vi er stolte af, at vi er den første branche på verdensplan, der gør det, siger Torben E. Hoffmann Rosenstock.

Med i det nye tiltag er i første omgang store restauranter som Sticks’n’Sushi, Madklubben, Cock’s & Cows og Love of Food N Wine, men også mindre spisesteder som Evald Brasserie & Café, Pixie og Original Coffee.

Større gennemsigtighed
At arbejde systematisk med samfundsansvar betyder, at alle medlemmer i REGA-samarbejdet skal identificere deres indvirkning på social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed og dokumentere, hvad de gør for at forebygge og afbøde deres negative indvirkninger. Virksomhederne forpligter sig til at lægge deres resultater åbent frem, også der, hvor der er plads til forbedring.

Hos Sticks’n’Sushi er direktør Kim Rahbek glad for, at branchen nu får en mere systematisk måde at arbejde med samfundsansvar på.

- Vores branche løfter allerede mange samfundsopgaver. Vi er med til at sikre gode vilkår i branchen, vi inkluderer alle samfundslag i vores forretninger, vi er en vigtig brik i arbejdet med integration til arbejdsmarkedet, og vi arbejder målrettet på at agere ansvarligt i forhold til miljø og klima, og bidrager væsentligt til den danske økonomi. Men vi har manglet en fælles indsats og nogle fælles værktøjer, hvor vi forpligter hinanden, og hvor vi som branche går sammen og arbejder systematisk med samfundsansvar, siger sushi-chefen.



Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Madklubben kaster millioner af sig

Efter et 2016 præget af store investeringer kan restaurantkæden Madklubben igen notere et stort plus

Foodservice Danmark ser fremad

Nyhedsbrev

Debat om Odenses ældremad blusser op igen

Online Avis Arkiv

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Køge Kommune vil have mindre virksomheder som madleverandører

Nu sushirestaurant vil være en lille kæde

Kadeau slår igen til i København

Han åbner verdens første akvavit-bar

Vil gøre op med grimme julefrokostoplevelser

Tre kæmper om Kantineprisen

Street food på vej i Fredericia

Private dining vinder frem

Måltidsboxen skal redde travle familier

Andefedtsburgere rykker vestpå

Purung restaurantchef skal sætte fut i Sunset Boulevard

Genåbning: Første 50 gæster får gratis burgere i et år

Restaurationsbranchen sætter samfundsansvar på menuen

Ny restaurant forsøger sig i Aarhus

Køkkenchefen blev juicemester

- Det er meget, meget spændende at være udvikler, siger Leslie Jørgensen, der har ansvar for Rynkebys Bramhults-serie

Ny Hanegal-fabrik til færdigretter er stadig uafklaret

Men den kommer, og den skal kunne udvides, siger ledelsen

Både op og ned for Geia Food

Omsætningen steg til over 1,2 milliarder kroner, men intens konkurrence fik overskuddet til at dale

Tankmad har fået et kvalitetsløft

Horesta: Ny app kan skade branchen

Tarteletcafé er et enormt hit

Sushibar - nu også på Bornholm

Jysk hotelchef drømmer om en gourmetrestaurant

Restauranter kan nu også bruge Nøglehulsmærket

Se alle Medlemmernes egne nyheder

ScaleGard Pro til drikkevandet.

Mød SMVdanmark på Folkemødet

Latinerkvarteret er for specielle og eksklusive butikker

Beskyt dig: En teenager kan hacke din virksomhed

Plastemballage er nødvendigt i den cirkulære økonomi

Vand fra hanen indeholder stoffer der kan påvirke smagen i din kaffe,

JEROS A/S på messer verden rundt

Eksportfremstød - Rejs med SMVdanmark og Kronprinsparret til Italien

Sommerskole ”Entrepreneurship in Food and BioEngineering”

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Mindre offentligt opgavetyveri, tak!

Pas godt på dine medarbejdere - og dig selv!

Netværksarrangement: Hvordan tilpasser vi os fremtidens krav?

Sådan er du som virksomhed stillet under en konflikt

Maden og vinen var fantastisk men… larmen!?

JEROS A/S på Anuga Food tech

Ny håndbog: Få et 'JA' af din bank

JEROS A/S på Internorga 2018

Den 1. marts 2018 - Symposium om værdikædeoptimering og sensorer til fødeva...

FØDEVARESVINDEL - Vurdering og styring af risici

JEROS A/S på messer worldwide

Termokasse med plastindsats er robust og rengøringsvenlig

Send til en kollega

0.168