23948sdkhjf

Restaurationsbranchen sætter samfundsansvar på menuen

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Sticks’n’Sushi, Madklubben og Cock’s & Cows er blandt de 14 restauranter, der skal bringe branchen i front

Det går godt for danske restauranter. Tusindvis af medarbejdere er beskæftiget, omsætningen stiger, og branchen har en øget betydning for turisme og dansk eksport. Udviklingen i branchen har givet 14 danske restauranter appetit på at tage et endnu større samfundsansvar.

Derfor lancerer de nu i samarbejde med brancheforeningen Danmarks Restauranter og Caféer et nyt CSR-tiltag, Restauratørernes Garantiordning, REGA. Det nye tiltag forpligter virksomhederne til at gennemlyse deres forretning og bringe den i overensstemmelse med FN’s retningslinjer for menneskerettigheder og erhverv.

- Vi ønsker som branche at tage et større ansvar for det samfund, vi er en del af. Derfor lancerer vi dette ambitiøse tiltag, som giver virksomhederne værktøjerne til at arbejde med samfundsansvar på en systematisk og ensartet måde, siger Torben E. Hoffmann Rosenstock, direktør hos Danmarks Restauranter og Caféer.

Lanceringen af REGA fejres officielt under et stort brancheevent i FN Byen i København onsdag eftermiddag.

Første branche på verdensplan
Som de første i verden implementerer de 14 repræsentanter for restaurationsbranchen FN’s retningslinjer og skal dermed dokumentere håndteringen af negative indvirkninger på miljø og menneskerettigheder og indsatsen for at forebygge korruption. Konkret vil 180 spisesteder landet over blive en del af CSR-indsatsen.

- Det er en betydelig økonomisk og tidsmæssig investering at være en del af REGA, og derfor er vi glade for, at så mange store, men også mindre virksomheder har takket ja til at forpligte sig selv og hinanden på at sikre, at deres virksomheder lever op til FN’s retningslinjer for menneskerettigheder og erhverv. Vi er stolte af, at vi er den første branche på verdensplan, der gør det, siger Torben E. Hoffmann Rosenstock.

Med i det nye tiltag er i første omgang store restauranter som Sticks’n’Sushi, Madklubben, Cock’s & Cows og Love of Food N Wine, men også mindre spisesteder som Evald Brasserie & Café, Pixie og Original Coffee.

Større gennemsigtighed
At arbejde systematisk med samfundsansvar betyder, at alle medlemmer i REGA-samarbejdet skal identificere deres indvirkning på social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed og dokumentere, hvad de gør for at forebygge og afbøde deres negative indvirkninger. Virksomhederne forpligter sig til at lægge deres resultater åbent frem, også der, hvor der er plads til forbedring.

Hos Sticks’n’Sushi er direktør Kim Rahbek glad for, at branchen nu får en mere systematisk måde at arbejde med samfundsansvar på.

- Vores branche løfter allerede mange samfundsopgaver. Vi er med til at sikre gode vilkår i branchen, vi inkluderer alle samfundslag i vores forretninger, vi er en vigtig brik i arbejdet med integration til arbejdsmarkedet, og vi arbejder målrettet på at agere ansvarligt i forhold til miljø og klima, og bidrager væsentligt til den danske økonomi. Men vi har manglet en fælles indsats og nogle fælles værktøjer, hvor vi forpligter hinanden, og hvor vi som branche går sammen og arbejder systematisk med samfundsansvar, siger sushi-chefen.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Sygehuskøkken i Thisted hædret med pris

Afstemning: Her er Danmarks bedste takeaway

Cateringfirma overtager kantinedrift

Aalborg får ny vegetarrestaurant

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Nyhedsbrev

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Online Avis Arkiv

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Jysk restaurant har ikke noget menukort

Køkkenmedarbejdere i total forvandling

1

Danske kokke henter VM-guld til Danmark

1

Letz Sushi går nye, ansvarlige veje

Suppenørd klar med nyt koncept

Danske kokke har øget fokus på energiforbruget

10 kokke klar til finalen i Årets Kok

Trykket stemning i kommunalt køkken

1

Avis: Domino's udnytter smuthul til at slette smileyrapporter

Restauranter og hoteller må slås om elever

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Historisk restaurant lukker efter strid om tag

Restaurant-forpagtere giver op efter otte måneder

Ejer: De manglede måske de faglige kompetencer

Danmarks bedste kantine: Vi tager de unge seriøst

- Det er i grunden et simpelt miljø, siger køkkenchefen

Ti Trin Ned bliver afløst af pizzeria

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Glædelig jul fra JEROS A/S

Ny projektleder ved DTU Center for Hygiejnisk Design

Rengøringsteknikker, hygiejnisk design og best practice i industriel hygiejne

Pallekar, plastkar og bigbox

Speed dating mellem virksomheder og forskere resulterer i fødevareinnovation

Mange muligheder for at se JEROS produkter verden rundt

Teknologi til forbedring af forretning i fødevarebranchen

Hurtig og effektiv rengøring af vægtskåle

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

Gamst Blomster åbner ny butik på Lyngby Hovedgade

Send til en kollega

0.176