23948sdkhjf

Restaurationsbranchen sætter samfundsansvar på menuen

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Sticks’n’Sushi, Madklubben og Cock’s & Cows er blandt de 14 restauranter, der skal bringe branchen i front

Det går godt for danske restauranter. Tusindvis af medarbejdere er beskæftiget, omsætningen stiger, og branchen har en øget betydning for turisme og dansk eksport. Udviklingen i branchen har givet 14 danske restauranter appetit på at tage et endnu større samfundsansvar.

Derfor lancerer de nu i samarbejde med brancheforeningen Danmarks Restauranter og Caféer et nyt CSR-tiltag, Restauratørernes Garantiordning, REGA. Det nye tiltag forpligter virksomhederne til at gennemlyse deres forretning og bringe den i overensstemmelse med FN’s retningslinjer for menneskerettigheder og erhverv.

- Vi ønsker som branche at tage et større ansvar for det samfund, vi er en del af. Derfor lancerer vi dette ambitiøse tiltag, som giver virksomhederne værktøjerne til at arbejde med samfundsansvar på en systematisk og ensartet måde, siger Torben E. Hoffmann Rosenstock, direktør hos Danmarks Restauranter og Caféer.

Lanceringen af REGA fejres officielt under et stort brancheevent i FN Byen i København onsdag eftermiddag.

Første branche på verdensplan
Som de første i verden implementerer de 14 repræsentanter for restaurationsbranchen FN’s retningslinjer og skal dermed dokumentere håndteringen af negative indvirkninger på miljø og menneskerettigheder og indsatsen for at forebygge korruption. Konkret vil 180 spisesteder landet over blive en del af CSR-indsatsen.

- Det er en betydelig økonomisk og tidsmæssig investering at være en del af REGA, og derfor er vi glade for, at så mange store, men også mindre virksomheder har takket ja til at forpligte sig selv og hinanden på at sikre, at deres virksomheder lever op til FN’s retningslinjer for menneskerettigheder og erhverv. Vi er stolte af, at vi er den første branche på verdensplan, der gør det, siger Torben E. Hoffmann Rosenstock.

Med i det nye tiltag er i første omgang store restauranter som Sticks’n’Sushi, Madklubben, Cock’s & Cows og Love of Food N Wine, men også mindre spisesteder som Evald Brasserie & Café, Pixie og Original Coffee.

Større gennemsigtighed
At arbejde systematisk med samfundsansvar betyder, at alle medlemmer i REGA-samarbejdet skal identificere deres indvirkning på social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed og dokumentere, hvad de gør for at forebygge og afbøde deres negative indvirkninger. Virksomhederne forpligter sig til at lægge deres resultater åbent frem, også der, hvor der er plads til forbedring.

Hos Sticks’n’Sushi er direktør Kim Rahbek glad for, at branchen nu får en mere systematisk måde at arbejde med samfundsansvar på.

- Vores branche løfter allerede mange samfundsopgaver. Vi er med til at sikre gode vilkår i branchen, vi inkluderer alle samfundslag i vores forretninger, vi er en vigtig brik i arbejdet med integration til arbejdsmarkedet, og vi arbejder målrettet på at agere ansvarligt i forhold til miljø og klima, og bidrager væsentligt til den danske økonomi. Men vi har manglet en fælles indsats og nogle fælles værktøjer, hvor vi forpligter hinanden, og hvor vi som branche går sammen og arbejder systematisk med samfundsansvar, siger sushi-chefen.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Scandic tilbyder jobgaranti – vil fordoble antallet af elever

Arctic Group skal sælge økologiske fødevarer til ny, islandsk butikskæde

Historisk spisested i Mariager lukker og slukker

Ny, dansk mad-app vil indtage Norden

Nyt cafékoncept: Hotdogs og kartofler

Frankies Pizza rykker til Jylland

Nyhedsbrev

"Undren": Cateringfirma skifter navn

Online Avis Arkiv

Her er Danmarks nye kokke på Cateringlandsholdet

Restauratør venter bare på at gå konkurs

Pizzeria lukket efter mistanke om rotter

1

Succes: Cateringfirma overtager igen en kantine

Kendt Aalborg-restaurant lukker

Nye tal: professionelle køkkener stadig varme på økologi og vegetarrettter

Kantineændring: Nu må medarbejderne ikke mere lade kaffekopperne stå

Ny restaurant: Her kan man spise i en trægynge

Feriepark klar med bæredygtig naturrestaurant

Planteslagteri udfordrer kødindustrien

Catering-firma åbner restaurant i København

Brødrene Price overtager Blomsterbergs konditori

Jysk café har fundet en cateringniche

Fynske restauranter vil lokke gastroturister til

Gourmet-kok i spidsen for kommunal madservice

Makkerpar overtager to spisesteder

Aarhus løb med titlen som Danmarks Bedste Bøfsandwich

Sunset Boulevard rykker ind i Lalandia

Just Eat begyndte året med rekord

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Sous vide produktion med integreret sikkerhedsberegner

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for din kunder

Velkommen til vores køberdatabase "Søgeagenten"

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

RollDolly fra DT Rullecontainer

White rock FR – Hygiejnisk og hårdfør vægbeklædning til storkøkkener, restauranter, vådrum m.v.

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Er din virksomhed forberedt på en hård Brexit?

Stregkoder skaber stadig problemer i butikkerne

Få eksportrådgivning der skaber succes i din virksomhed på bare et år?

Røgeovnen, der betalte sig selv

Udnytter din virksomhed fordelene ved frihandel?

Forstærkning til vores CC Gulves projektlederteam

Hygiejnisk design er afgørende for god fødevaresikkerhed og effektiv kvalitetsstyring

Efteruddannelse - find vej gennem junglen

Hygiejnisk design er afgørende for god fødevaresikkerhed og effektiv kvalitetsstyring

Grundkursus i hygiejnisk design med fokus på maskiner og udstyr

299 unge og voksne i Horsens kommer travle virksomheder til undsætning

Løft dine medarbejderes niveau i engelsk og styrk din virksomhed

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Må du genbruge dine stregkoder?

Kære kunde/samarbejdspartner

Send til en kollega

0.122