Både op og ned for Geia Food

Omsætningen steg til over 1,2 milliarder kroner, men intens konkurrence fik overskuddet til at dale

Geia Food med hovedkvarter i Aalborg fortsatte i 2017 med at sælge mere end nogensinde før - men det smittede ikke af på bundlinjen, hvor koncernen i det nye årsregnskab må notere sig et fald i overskuddet fra knap 33 til knap 30 millioner kroner.

Det på trods af, at omsætningen igen satte rekord - denne gang med en stigning til 1,21 milliard mod 1,14 milliard året før.

Virksomheden, der udvikler og leverer fødevarekoncepter til detailhandelen i hele Skandinavien, lever dog fint med for første gang i årevis ikke at øge indtjeningen.

- Det vigtigste for os er, at vi har en positiv udvikling på omsætningen. Så et fald på tre millioner hvad angår resultatet er ikke noget, der bekymrer os. Vi anser det stadig for at være tilfredsstillende, set i lyset af den meget intense konkurrencesituation, vi er i, siger administrerende direktør Claus Ravnsbo til Food Supply.

Han regner med, at overskuddet i indeværende år lander på 30-35 millioner.

Tyvstarter med CSR-rapport
I forbindelse med årsregnskabet har Geia Food for første gang udsendt en CSR-rapport om virksomhedens status på områder som miljø, klima og sociale forhold. Virksomheder af Geia Foods størrelse skal rent lovmæssigt rapportere detaljeret om den slags fra og med 2018, men Geia Food har altså valgt at tyvstarte.Og det er der en god grund til, nævner Claus Ravnsbo:

- Det kan siges meget enkelt: Vore kunder er den skandinaviske detailhandel. Deres kunder er de skandinaviske forbrugere. Og for skandinaviske forbrugere er tillid afgørende, når de vælger indkøbssted. Derfor er ansvarlighed vigtigt for os såvel som for vore kunder – og det stiller krav til os om at kunne rapportere troværdigt om vores arbejde med CSR, siger han.

Geia Foods første egentlige CSR-rapport fokuserer især på områder som fødevaresikkerhed, dyrevelfærd, klima, miljø og økologi.

Geia Food fik i slutningen af 2017 det norske investeringsselskab Credo Partners som ny hovedaktionær, da nordmændene overtog 55 procent af aktierne. Også Claus Ravnsbo og tre andre ledende medarbejdere er medejere, mens de resterende aktier er ejet af stifterne Keld Gregersen, Jens Junge Mortensen og Lau Hejgaard.


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kro lukker og stopper madlevering til 350 ældre

Idrætsklubber skal måske tvinges til at bortforpagte cafédrift

Københavns Madhus får ny direktør

Kejserinden runder 20 år med gryder

Cateringfirma er blevet til en stor familievirksomhed

Salget af Sticks’n’Sushi er udskudt

To kinesiske spisesteder er tilgængelige

Nyhedsbrev

Jysk burgerkæde rykker mod øst

Online Avis Arkiv

Just Eat vil også levere morgenmad

Catering-advarsler er gjort til skamme

Cateringfirma afsløret: Havde mad blandt døde muldvarper

Også hunde, katte og kaniner var på stedet

Flammen straffet for at have for høje temperaturer

Cateringfirma er gået konkurs

Sommerferie på Foodservice Forum

Restaurantgæst betalte 7.335,- for meget

Nordjysk kro erklæret konkurs - ejer har kastet håndklædet i ringen

Nyuddannet sommelier udfordrer vanedyret

Kristian Ishøy har været vinfan, siden han var lille

Street food klar i Fredericia

Sandwichkæde rykker nordpå

Idérig kok har succes i medborgerhus

Just Eat gafler Domino's

Burger King klar med to nye restauranter

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Se alle Medlemmernes egne nyheder

JEROS a/s på IBA messen 2018

Vejen til innovative løsninger går gennem produktudvikling

Derfor er SMVdanmark imod revisionspligt

Slip af med bakterier i dit vand

En god kop kaffe er simpel... Den består af to ingredienser: kaffebønner og vand.

Aqua-Pure AP110 filter

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Find ud af hvad du kan gøre for at, undgå kalk på håndvaske, glas, opvaskemaskiner og fliser

N’tatlim - nye kager i dessertkategorien!

Vi ser Aarhus i øjenhøjde

Har du problemer med smag og lugt fra dit drikkevand

ScaleGard Pro til drikkevandet.

Mød SMVdanmark på Folkemødet

Latinerkvarteret er for specielle og eksklusive butikker

Beskyt dig: En teenager kan hacke din virksomhed

Plastemballage er nødvendigt i den cirkulære økonomi

Vand fra hanen indeholder stoffer der kan påvirke smagen i din kaffe,

JEROS A/S på messer verden rundt

Eksportfremstød - Rejs med SMVdanmark og Kronprinsparret til Italien

Sommerskole ”Entrepreneurship in Food and BioEngineering”

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Send til en kollega

0.143