Både op og ned for Geia Food

Omsætningen steg til over 1,2 milliarder kroner, men intens konkurrence fik overskuddet til at dale

Geia Food med hovedkvarter i Aalborg fortsatte i 2017 med at sælge mere end nogensinde før - men det smittede ikke af på bundlinjen, hvor koncernen i det nye årsregnskab må notere sig et fald i overskuddet fra knap 33 til knap 30 millioner kroner.

Det på trods af, at omsætningen igen satte rekord - denne gang med en stigning til 1,21 milliard mod 1,14 milliard året før.

Virksomheden, der udvikler og leverer fødevarekoncepter til detailhandelen i hele Skandinavien, lever dog fint med for første gang i årevis ikke at øge indtjeningen.

- Det vigtigste for os er, at vi har en positiv udvikling på omsætningen. Så et fald på tre millioner hvad angår resultatet er ikke noget, der bekymrer os. Vi anser det stadig for at være tilfredsstillende, set i lyset af den meget intense konkurrencesituation, vi er i, siger administrerende direktør Claus Ravnsbo til Food Supply.

Han regner med, at overskuddet i indeværende år lander på 30-35 millioner.

Tyvstarter med CSR-rapport
I forbindelse med årsregnskabet har Geia Food for første gang udsendt en CSR-rapport om virksomhedens status på områder som miljø, klima og sociale forhold. Virksomheder af Geia Foods størrelse skal rent lovmæssigt rapportere detaljeret om den slags fra og med 2018, men Geia Food har altså valgt at tyvstarte.Og det er der en god grund til, nævner Claus Ravnsbo:

- Det kan siges meget enkelt: Vore kunder er den skandinaviske detailhandel. Deres kunder er de skandinaviske forbrugere. Og for skandinaviske forbrugere er tillid afgørende, når de vælger indkøbssted. Derfor er ansvarlighed vigtigt for os såvel som for vore kunder – og det stiller krav til os om at kunne rapportere troværdigt om vores arbejde med CSR, siger han.

Geia Foods første egentlige CSR-rapport fokuserer især på områder som fødevaresikkerhed, dyrevelfærd, klima, miljø og økologi.

Geia Food fik i slutningen af 2017 det norske investeringsselskab Credo Partners som ny hovedaktionær, da nordmændene overtog 55 procent af aktierne. Også Claus Ravnsbo og tre andre ledende medarbejdere er medejere, mens de resterende aktier er ejet af stifterne Keld Gregersen, Jens Junge Mortensen og Lau Hejgaard.


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Madklubben kaster millioner af sig

Efter et 2016 præget af store investeringer kan restaurantkæden Madklubben igen notere et stort plus

Foodservice Danmark ser fremad

Nyhedsbrev

Debat om Odenses ældremad blusser op igen

Online Avis Arkiv

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Køge Kommune vil have mindre virksomheder som madleverandører

Nu sushirestaurant vil være en lille kæde

Kadeau slår igen til i København

Han åbner verdens første akvavit-bar

Vil gøre op med grimme julefrokostoplevelser

Tre kæmper om Kantineprisen

Street food på vej i Fredericia

Private dining vinder frem

Måltidsboxen skal redde travle familier

Andefedtsburgere rykker vestpå

Purung restaurantchef skal sætte fut i Sunset Boulevard

Genåbning: Første 50 gæster får gratis burgere i et år

Restaurationsbranchen sætter samfundsansvar på menuen

Ny restaurant forsøger sig i Aarhus

Køkkenchefen blev juicemester

- Det er meget, meget spændende at være udvikler, siger Leslie Jørgensen, der har ansvar for Rynkebys Bramhults-serie

Ny Hanegal-fabrik til færdigretter er stadig uafklaret

Men den kommer, og den skal kunne udvides, siger ledelsen

Både op og ned for Geia Food

Omsætningen steg til over 1,2 milliarder kroner, men intens konkurrence fik overskuddet til at dale

Tankmad har fået et kvalitetsløft

Horesta: Ny app kan skade branchen

Tarteletcafé er et enormt hit

Sushibar - nu også på Bornholm

Jysk hotelchef drømmer om en gourmetrestaurant

Restauranter kan nu også bruge Nøglehulsmærket

Se alle Medlemmernes egne nyheder

ScaleGard Pro til drikkevandet.

Mød SMVdanmark på Folkemødet

Latinerkvarteret er for specielle og eksklusive butikker

Beskyt dig: En teenager kan hacke din virksomhed

Plastemballage er nødvendigt i den cirkulære økonomi

Vand fra hanen indeholder stoffer der kan påvirke smagen i din kaffe,

JEROS A/S på messer verden rundt

Eksportfremstød - Rejs med SMVdanmark og Kronprinsparret til Italien

Sommerskole ”Entrepreneurship in Food and BioEngineering”

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Mindre offentligt opgavetyveri, tak!

Pas godt på dine medarbejdere - og dig selv!

Netværksarrangement: Hvordan tilpasser vi os fremtidens krav?

Sådan er du som virksomhed stillet under en konflikt

Maden og vinen var fantastisk men… larmen!?

JEROS A/S på Anuga Food tech

Ny håndbog: Få et 'JA' af din bank

JEROS A/S på Internorga 2018

Den 1. marts 2018 - Symposium om værdikædeoptimering og sensorer til fødeva...

FØDEVARESVINDEL - Vurdering og styring af risici

JEROS A/S på messer worldwide

Termokasse med plastindsats er robust og rengøringsvenlig

Send til en kollega

0.41