23948sdkhjf

Madglade milliardærer redder eksklusiv restaurant

| Af Reaktionen/Ritzau | Tip redaktionen om en historie

Efter to års ejerskab har milliardærfamilien Skouboe vendt Kong Hans Kælders millionunderskud til plus

Regnskabet for den kendte og bekostelige restaurant Kong Hans Kælder i København for 2017 er forskellig som nat fra dag i forhold til året før.

Mens 2016 bød på et gevaldigt underskud, giver restauranten, der i begyndelsen af 2016 blev købt af milliardærfamilien Skouboe, nu et solidt overskud. Det viser regnskabet for 2017, der netop er offentliggjort.

Regnskabet er blottet for bare skyggen af detaljer om driften, men viser, at bruttoresultatet - indtægterne efter udgifter til råvarer - blev mere end fordoblet til 10,2 millioner kroner.

Og på trods af, at der er betalt 652.998 kroner i skat, gav restauranten et overskud på 2,3 millioner kroner. I 2016 lød den post på et underskud på 2 millioner kroner.

Kong Hans Kælder har fået en økonomisk indsprøjtning på tre millioner kroner i året, og sammen med overskuddet har det sendt egenkapitalen op på solide 6,8 millioner kroner.

Restauranten var en af de to første i Danmark, der sikrede sig en Michelin-stjerne. Det skete i 1983.

Ville sikre stedet
I 2016 fik Kong Hans både Michelin-stjernen tilbage og blev overtaget af milliardærfamilien Skouboe, der også ejer Henne Kirkeby Kro.

- Vi har altid haft et godt forhold til Kong Hans Kælder, og vi vil gerne være sikre på, at stedet bliver ført videre i den rette ånd. Og så synes vi, at Mark (Lundgaard, køkkenchef, red.) gør et fantastisk stykke arbejde. Det vil vi gerne støtte ham i, sagde Simon Skouboe, der står i spidsen for familien Skouboes aktiviteter, dengang.

Familien Skouboe blev milliardærer, da den solgte selskabet LM Glasfiber, og går meget op i kunst og mad.

Ved købet understregede Simon Skouboe da også, at det ikke var for pengene, at man købte Kong Hans Kælder.

- Hvis det var ren økonomi, vi kiggede på, så var der nok andre brancher, der var sjovere. Men det skal jo ikke gå op i kroner og øre det hele, sagde Simon Skouboe.

Bestyrelsen i Kong Hans Kælder består hovedsageligt af medlemmer af Skouboe-familien, mens Mark Lundgaard Nielsen er direktør.

/ritzau/
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Restaurant Flammen udruller nyt koncept

Nordjysk gårdmejeri skal levere wauw-ost til stort flyselskab

Lufthavnscafé byder sig til med ældremad

Opkøb: Geia Food bliver endnu større

Geia Food passerer halvanden milliard i omsætning

Seminar: Sådan måler man madspild

Nyhedsbrev

Kokkeelever tryllede i køkkenet på plejecenter

Måltidskassefima: Nu kan vi udradere øv-retter

Jensens Bøfhus præsenterer sorte tal, men er stadig voldsomt presset

25 nye medarbejdere på vej til fabrik i Struer

Too Good To Go kåret: Europas hotteste vækstvirksomhed

Frokost.dk skifter både navn og koncept

Efter kun et år: Top-restaurant fritstiller køkkenchef

Michelin-ambitioner slået tilbage efter fritstillelsen af køkkenchef, som var udset til at skaffe stjerner til Nordjylland

Madklubben-stifter på vej med ny buffetkæde

Grillkrig: Restaurant Flammen angriber Ilden

Ilden-ejere afviser Flammen-kritik

Her er restaurationsbranchens 12 allerrigeste

Kokkelandsholdet og Tjenerlandsholdet slår pjalterne sammen

Danskere er Nordens bedste tjenerelever

- Spis på landets bedste restauranter og støt børn ramt af kræft

TV-ramt restaurant klarer sig uden direktør

Nyt kantinekneb: Nu skal maden vejes, når tallerkenen skrabes ren

Sandwichimperium sparer sig til succes: Nu tager de ikke telefonen længere

En af Nordjyllands største sandwichkæder har fundet nye måder at tjene penge på

Verdens mindste restaurant klar i København

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Sushi-kæde lukkede for at redde havet

Restaurant vil være selvforsynende

Restaurant gemte kontrolrapport bag stor plante

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Sommerskole sætter fokus på entreprenørskab

Isdiske til sommerens varme dage

Fish'n Chips - Chip Shop roll

Kan plast forhindre madspild?

Moderne røgeovn giver bedre arbejdsgange

Hvorfor sorterer vi ikke i kantinen, når vi gør derhjemme?

Sæson for sommerbuk

Udvikling af nye fødevarer - handler også om hvordan de skal produceres - og udstyr rengøres!

Kom til DTU Fødevareinstituttets fødselsdag den 11. juni 2019

Virksomheder opnår bedre resultater med skræddersyet digital markedsføring

Åbne systemer er butikkernes allierede i betalingskrigen  

Jeros a/s på IFFA 2019

Konference om svindbekæmpelse i København i juni

Jeros a/s deltager på IFFA 2019

Ind med verdensmål – ud med madspild

JEROS A/S årets modtager af nyoprettet praktikpladspris på Fyn

Se vores store udvalg i specialstøvsugere

Nye Kokke og Cater

Til lykke med svendebrevet

Det går godt i Ørbæk

Fødevaresikkerheden kan meget let være udfordret i kantiner og storkøkkener...

Politikere på besøg hos RPC Superfos: Ja tak til en mere nuanceret plastdeb...

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

RPC Superfos modtager CSR-certifikat fra Randers kommune

Send til en kollega

0.153