Restaurant Highway 69 udvider stort

| Af Marianne Dyhrberg Cornett, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie

Populær restaurant i Sæby bliver større både ude og inde

Ejeren af Restaurant Highway 69 i Sæby, Karim Salih, har netop påbegyndt et omfattende udvidelses-projekt.

Det betyder, at både restauranten og den tilhørende parkeringsplads får meget mere plads fremover.

- I forvejen kan der sidde 60 gæster i restauranten og 40 i selskabslokalet ved siden af, men efter udvidelsen regner vi med, at der i hvert fald kan sidde ca. 90 gæster i den ny restaurant, fortæller Karim Salih.

Uanset hvornår i åbningstiden, man kører forbi Frederikshavnsvej 69, er parkeringspladsen næsten proppet til sidste plads.

Det er på den ene side vældigt opmuntrende, men det ville gøre det lettere for kunderne at parkere, hvis der var endnu flere pladser. Og det bliver der fremover.

- I øjeblikket har vi ca. 25 parkeringspladser, og nu åbner vi til grunden bag bygningen. Det betyder, at der fremover bliver yderligere 20 parkeringspladser. Og så bliver der parkering med striber, fortæller ejeren.

Købte efter et år
Han lejede sig ind i den nedlagte, gamle tankstation ved indkørslen til Sæby i 2009, og gav sig til at renovere. Tankene, standerne og overdækning blev fjernet, og frem dukkede et nydeligt hus, der blev fyldt med stemning og et hyggeligt interiør.

- Året efter købte jeg restauranten af Steen Severinsen. Det havde egentlig hele tiden været meningen, og prisen var vi også enige om på forhånd. Nu havde stedet bevist, at det sagtens kunne bære en restaurant, selv om der også er flere pizzeriaer i centrum. Og så kom der for alvor gang i renovering og ombygning, siger Karim Salih.

- Fra starten af blev vi utroligt godt modtaget af både de handlende og af publikum. Vi har et kæmpeopland, der bl.a. tæller både Østervrå, Dronninglund og Hørby i syd, og Skagen, Frederikshavn og byerne imellem i nord, fortsætter Karim Salih, der oprindelig stammer fra Irak - men kom til Sæby for 26 år siden.

Ingen lavsæson
Om sommeren er der - om muligt - endnu mere travlt.

- Jeg kan ærligt sige, at vi ikke har en lavsæson. Dels har vi det store opland, dels står turisterne i kø - ikke mindst om sommeren. De kommer bl.a. fra Hedebo Camping, Svalereden Camping og Hotel Viking, hvor ejerne er rigtig flinke til at anbefale vores restaurant, siger han.

Til hverdag er det hans kone, Nazdar, der er restaurantchef. Desuden har han en uddannet kok, Kurt Grecc, der også er professionel tømrer.

Kok og tømrer
- Kurt har været med lige fra starten, og han er helt fantastisk. Han har også hjulpet med til at indrette restaurant og køkken. Desuden har vi 15 ansatte, hvoraf der er en del unge, der kommer efter skoletid nogle gange om ugen. Og vores egne tre drenge Sazvan, Ivan og Allan hjælper også til. Vi har lært dem, at det er vigtigt, at hvis man vil noget med sit liv, må man gøre en indsats. De går stadig i skole, bortset fra Ivan, der har et sabbat-år. Så han er her ret ofte, siger Karim Salih.

Han har klaret sig bedre, end han nogensinde havde forventet - men det har også krævet en stor arbejdsindsats.

Sæt dig et mål
- Man skal tro på sig selv og sine idéer, så kan man opnå noget. I dag har vi yderligere fire Highway 66’ere (ikke 69 som i Sæby) i Aalborg der åbnede i 2014, i Blokhus der åbnede i 2015, i Hjørring der åbnede i 2016, og i Løkken der åbnede i 2017. Ja, vi er nærmest en kæde, siger Karim Salih.

Han regner med at være færdig med udvidelserne hos Restaurant Highway 69 i Sæby sidst i juni.


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Idrætsklubber skal måske tvinges til at bortforpagte cafédrift

Københavns Madhus får ny direktør

Kejserinden runder 20 år med gryder

Cateringfirma er blevet til en stor familievirksomhed

Salget af Sticks’n’Sushi er udskudt

To kinesiske spisesteder er tilgængelige

Jysk burgerkæde rykker mod øst

Nyhedsbrev

Just Eat vil også levere morgenmad

Online Avis Arkiv

Catering-advarsler er gjort til skamme

Cateringfirma afsløret: Havde mad blandt døde muldvarper

Også hunde, katte og kaniner var på stedet

Flammen straffet for at have for høje temperaturer

Cateringfirma er gået konkurs

Sommerferie på Foodservice Forum

Restaurantgæst betalte 7.335,- for meget

Nordjysk kro erklæret konkurs - ejer har kastet håndklædet i ringen

Nyuddannet sommelier udfordrer vanedyret

Kristian Ishøy har været vinfan, siden han var lille

Street food klar i Fredericia

Sandwichkæde rykker nordpå

Idérig kok har succes i medborgerhus

Just Eat gafler Domino's

Burger King klar med to nye restauranter

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Foodservice Danmark ser fremad

Se alle Medlemmernes egne nyheder

JEROS a/s på IBA messen 2018

Vejen til innovative løsninger går gennem produktudvikling

Derfor er SMVdanmark imod revisionspligt

Slip af med bakterier i dit vand

En god kop kaffe er simpel... Den består af to ingredienser: kaffebønner og vand.

Aqua-Pure AP110 filter

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Find ud af hvad du kan gøre for at, undgå kalk på håndvaske, glas, opvaskemaskiner og fliser

N’tatlim - nye kager i dessertkategorien!

Vi ser Aarhus i øjenhøjde

Har du problemer med smag og lugt fra dit drikkevand

ScaleGard Pro til drikkevandet.

Mød SMVdanmark på Folkemødet

Latinerkvarteret er for specielle og eksklusive butikker

Beskyt dig: En teenager kan hacke din virksomhed

Plastemballage er nødvendigt i den cirkulære økonomi

Vand fra hanen indeholder stoffer der kan påvirke smagen i din kaffe,

JEROS A/S på messer verden rundt

Eksportfremstød - Rejs med SMVdanmark og Kronprinsparret til Italien

Sommerskole ”Entrepreneurship in Food and BioEngineering”

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Send til en kollega

0.203