McDonald's åbner 20 nye restauranter

Storstilet ekspansion skal give op imod 1.000 nye arbejdspladser

Fastfoodkæden McDonald's vil åbne 20 nye restauranter i Danmark som led i en storstilet ekspansion i Norden.

Det oplyser burgerkæmpen i en pressemeddelelse.

I alt skal der efter planen åbne 100 nye, nordiske restauranter i løbet af de næste fem år - og 200 i løbet af de næste 10 år.

Udvidelsen bliver præsenteret godt et år efter at den engelske finansmand Guy Hands købte rettighederne til de 435 McDonald's-restauranter i Norge, Sverige, Finland og Danmark.

Siden overtagelsen har Hands og hans team brugt tiden på at lære det nordiske marked, selskaberne og franchisetagerne i de fire lande at kende. For nylig blev svenske Christer Åberg ansat som administrerende direktør i Norden, og med Åberg på plads er McDonald’s nu klar til accelerere planerne om ekspansion i de nordiske lande.

– Der har været en sund markedsvækst på tværs af alle landene, og vi ser et stort potentiale for vækst i alle de fire markeder i Norden. Vi er klar til at investere det, som er nødvendigt, for at kunne udnytte det potentiale. I dag betjener vi 150 millioner gæster hvert år i Norden, og målet er, at vi skal nå 200 millioner gæster om året, siger Christer Åberg .

5.000 nye medarbeidere
Totalt er målet altså, at McDonald’s i Norden skal vokse med 100 restauranter i løbet af de næste fem år og hele 200 i løbet af de næste 10 år. Dette betyder ifølge McDonald's op til 5 000 nye job i Norge, Sverige, Danmark og Finland, deraf op imod 1.000 i Danmark.

Opgradering
Samtidigt med åbningen af de nye restauranter vil virksomheden fortsætte med – i samarbejde med franchisetagerne – at investere i opgraderingerne af de nuværende restauranter. Det omfatter blandt andet opstilling af trykskærme, hvor kunderne selv taster deres mad-ønsker ind Desuden vil gæsterne i fremtiden også få mulighed for at få maden bragt til deres bord.

– McDonald’s i Danmark går en lys fremtid i møde, og jeg er meget glad for, at Guy Hands deler vores vækstambitioner. Vi har allerede opgraderet 59 af vores 88 restauranter og fortsætter den indsats for at give vores nuværende 170.000 daglige gæster den bedst mulige service, siger Joachim Knudsen, administrerende direktør hos McDonalds Danmark.


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar

Mest læste

Forsiden lige nu

Sommerferie på Foodservice Forum

Restaurantgæst betalte 7.335,- for meget

Nordjysk kro erklæret konkurs - ejer har kastet håndklædet i ringen

Nyuddannet sommelier udfordrer vanedyret

Kristian Ishøy har været vinfan, siden han var lille

Street food klar i Fredericia

Sandwichkæde rykker nordpå

Nyhedsbrev

Idérig kok har succes i medborgerhus

Online Avis Arkiv

Just Eat gafler Domino's

Burger King klar med to nye restauranter

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Foodservice Danmark ser fremad

Debat om Odenses ældremad blusser op igen

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Køge Kommune vil have mindre virksomheder som madleverandører

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Madklubben kaster millioner af sig

Efter et 2016 præget af store investeringer kan restaurantkæden Madklubben igen notere et stort plus

Nu sushirestaurant vil være en lille kæde

Kadeau slår igen til i København

Han åbner verdens første akvavit-bar

Vil gøre op med grimme julefrokostoplevelser

Tre kæmper om Kantineprisen

Street food på vej i Fredericia

Private dining vinder frem

Andefedtsburgere rykker vestpå

Ny restaurant forsøger sig i Aarhus

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Find ud af hvad du kan gøre for at, undgå kalk på håndvaske, glas, opvaskemaskiner og fliser

N’tatlim - nye kager i dessertkategorien!

Vi ser Aarhus i øjenhøjde

Har du problemer med smag og lugt fra dit drikkevand

ScaleGard Pro til drikkevandet.

Mød SMVdanmark på Folkemødet

Latinerkvarteret er for specielle og eksklusive butikker

Beskyt dig: En teenager kan hacke din virksomhed

Plastemballage er nødvendigt i den cirkulære økonomi

Vand fra hanen indeholder stoffer der kan påvirke smagen i din kaffe,

JEROS A/S på messer verden rundt

Eksportfremstød - Rejs med SMVdanmark og Kronprinsparret til Italien

Sommerskole ”Entrepreneurship in Food and BioEngineering”

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Mindre offentligt opgavetyveri, tak!

Pas godt på dine medarbejdere - og dig selv!

Netværksarrangement: Hvordan tilpasser vi os fremtidens krav?

Sådan er du som virksomhed stillet under en konflikt

Maden og vinen var fantastisk men… larmen!?

JEROS A/S på Anuga Food tech

Ny håndbog: Få et 'JA' af din bank

Send til en kollega

0.172