Kokke-legende lukker sin restaurant

Efter 28 år siger Den Fede Røde farvel - og på gensyn

Efter 28 år som køkkenchef og restauratør lukker Claus "Røde" Christensen på fredag Restaurant Gl. Mønt i København, oplyser han på sin hjemmeside.

Dermed er hans tid i branchen dog ikke forbi: Claus Christensen bliver fra midt i maj at finde på den nye køberhavnerrestaurant Salon, der åbner i de lokaler, som tidligere husede Le Sommelier.

Til Berlingske oplyser han, at spisekortet på Salon kommer til at være meget lig det, som indtil på fredag findes på Restaurant Gl. Mønt. Altså fransk inspireret mad om aftenen og mad med dansk islæt til frokost.

Han lader også forstå, at han bliver "Bamsen" på den nye restaurant.

- Det betyder, at det er mig, som bestemmer linjen. Jeg kommer til at svæve over de vise vande, fritaget fra at skulle beskæftige mig med regninger og lønninger og alt det pis. Jeg skal selvfølgelig lave mad, men jeg kommer ikke til at stå og pille løg, siger Claus Christensen til Berlingske.

På sin egen hjemmeside har Claus Christensen denne melding til sine fans:

Kære Skattebasser

Et gammelt ordsprog siger: Når en dør lukker sig, åbner sig en anden. Jeg har haft den store glæde og berigelse at have beværtet dejlige, søde og morsomme gæster på Restaurant Gl. Mønt siden 1990.

Og nu er det tid for mig til at lukke døren, og sætte et punktum for denne æra. Døren, der åbner sig for mig, er på en ny lokalitet.

Jeg flytter mig selv, mine visioner og ideer, og alt det jeg i mit lange liv har stået for, både gastronomisk og i forhold til kunst, bøger og klub, videre. “Salon”, tidligere “Le Sommelier” i Bredgade, bliver min nye base. Her fortsætter jeg min gastronomiske og kunstneristiske vision, og det bliver en fryd at gense jer alle her.

Kys, knus og store
bamsekram
Den Fede Røde


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Ny Hanegal-fabrik til færdigretter er stadig uafklaret

Men den kommer, og den skal kunne udvides, siger ledelsen

Både op og ned for Geia Food

Omsætningen steg til over 1,2 milliarder kroner, men intens konkurrence fik overskuddet til at dale

Tankmad har fået et kvalitetsløft

25 pubs giver brødre milliongevinst

Madglade milliardærer redder eksklusiv restaurant

Lukket burgerkæde kostede millioner

Nyhedsbrev

Horesta: Ny app kan skade branchen

Online Avis Arkiv

Oslobåden drømmer om en Michelin-stjerne

Nyt, digitalt køkkenredskab vil ind i professionelle køkkener

Restaurant Highway 69 udvider stort

Burgerrestaurant bliver til en lille kæde

Tarteletcafé er et enormt hit

Madmarked og Noma-ejere i samarbejde

Københavnsk gadekøkken er på plads

Uhrenholt har succes med lilla Emborg-produkter

Sushibar - nu også på Bornholm

McDonald's i fuldfedt plus efter at have slanket modellen

Masser af restauranter knaldet for fetafusk

Jysk hotelchef drømmer om en gourmetrestaurant

Hotel satser på veganske retter

Ny køkkenleder skal gøre menukortet mere grønt

Restauranter kan nu også bruge Nøglehulsmærket

Madhus gør mormormad tilgængeligt for alle

Har udvidet sit marked for færdigretter ganske betragteligt

Makkerpar har for travlt, så de åbner et nyt køkken

Sticks'n'Sushi skifter direktør

Muselort på Comwell gav bøde og forbud

Brøchner Hotels i samarbejde med Michelin-restauratør

Nye ejere tjener millioner på Bone's

Det digitale køkken er lige om hjørnet

Coop udvider med måltider til både morgen og frokost

Svensk restaurantkæde vil indtage Danmark

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Send til en kollega

0.148