23948sdkhjf

Kokke-legende lukker sin restaurant

Efter 28 år siger Den Fede Røde farvel - og på gensyn

Efter 28 år som køkkenchef og restauratør lukker Claus "Røde" Christensen på fredag Restaurant Gl. Mønt i København, oplyser han på sin hjemmeside.

Dermed er hans tid i branchen dog ikke forbi: Claus Christensen bliver fra midt i maj at finde på den nye køberhavnerrestaurant Salon, der åbner i de lokaler, som tidligere husede Le Sommelier.

Til Berlingske oplyser han, at spisekortet på Salon kommer til at være meget lig det, som indtil på fredag findes på Restaurant Gl. Mønt. Altså fransk inspireret mad om aftenen og mad med dansk islæt til frokost.

Han lader også forstå, at han bliver "Bamsen" på den nye restaurant.

- Det betyder, at det er mig, som bestemmer linjen. Jeg kommer til at svæve over de vise vande, fritaget fra at skulle beskæftige mig med regninger og lønninger og alt det pis. Jeg skal selvfølgelig lave mad, men jeg kommer ikke til at stå og pille løg, siger Claus Christensen til Berlingske.

På sin egen hjemmeside har Claus Christensen denne melding til sine fans:

Kære Skattebasser

Et gammelt ordsprog siger: Når en dør lukker sig, åbner sig en anden. Jeg har haft den store glæde og berigelse at have beværtet dejlige, søde og morsomme gæster på Restaurant Gl. Mønt siden 1990.

Og nu er det tid for mig til at lukke døren, og sætte et punktum for denne æra. Døren, der åbner sig for mig, er på en ny lokalitet.

Jeg flytter mig selv, mine visioner og ideer, og alt det jeg i mit lange liv har stået for, både gastronomisk og i forhold til kunst, bøger og klub, videre. “Salon”, tidligere “Le Sommelier” i Bredgade, bliver min nye base. Her fortsætter jeg min gastronomiske og kunstneristiske vision, og det bliver en fryd at gense jer alle her.

Kys, knus og store
bamsekram
Den Fede Røde
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Milliardær har brugt 65 millioner på ny toprestaurant

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Stort madfirma må skrue ned

Kæmpeinvestering skal løfte takeaway-komet

Succesrig kødduo har tjent 100 millioner

Vaffelbaroner har fart på

Nyhedsbrev

Morgenmad: Kendt københavnerhotel klar med verdensnyhed

Farvestoffer i maden gav bøde til takeaway-restaurant

Hard Rock hårdt ramt på pengekassen

Fazer Food Services solgt i milliardhandel

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

Ung kok forpagter gammel kro

Cateringfirma dropper lille køkken

Convenience: 7-Eleven Danmark kåret som verdens bedste

Flammen i styrtdyk: Dårligste resultat i 10 år

Direktørfyring med til at trække ned

Dansk fastfoodkæde tjener igen penge

Hvor ligger Danmarks bedste kantine?

Storkøkkener: Hørkram beholder kæmpestort udbud

Ny kaffebar sælger kaffe til en 10'er - bliver svinet til af konkurrent

Tidligere cafékonge skal i fængsel for bedrageri

Joe & The Juice rundede milliarden - men nye juicebarer medførte millionunderskud

Video-snak: Too Good To Go taler om teknologi

Ny dysfagi-menu med madder: Nu får Esther samme oplevelse som de andre beboere

Syv københavnske plejehjem har i et par måneder haft en ny menu med dysfagi-smørrebrød på frokostbordene

Kantinevirksomhed opruster med nye chefprofiler

Seminar: Sådan måler man madspild

Danskere er Nordens bedste tjenerelever

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Nemt overblik over alle myndighedskrav med Akustikguiden

Forhandlere søges!

Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdag

Plastbøtte til mikrobølgeovn kan mindske madspild

Vind et biografgavekort i GS1 Denmarks sommerquiz

Til lykke med svendebrevet

Blockchain - Veldokumenteret vej fra jord til bord

Til lykke med svendebrevet

Glade elever nu med svendebrev

Blockchain

Tid til at stoppe wardrobing

Medlem af GS1Trade Sync? Få en komplet billedpakke med marketing- og planogramfotos for kun 100 kr

Kvalitet og smag frem for alt

Nye efterårshold på Ejerlederuddannelsen

Veldokumenteret vej fra jord til bord

Medlemsdag i Odense for alle GS1 medlemmer

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Sommerskole sætter fokus på entreprenørskab

Isdiske til sommerens varme dage

Fish'n Chips - Chip Shop roll

Kan plast forhindre madspild?

Moderne røgeovn giver bedre arbejdsgange

Hvorfor sorterer vi ikke i kantinen, når vi gør derhjemme?

Sæson for sommerbuk

Udvikling af nye fødevarer - handler også om hvordan de skal produceres - o...

Send til en kollega

0.152