23948sdkhjf

Madspild: Storkøkkener kan skære store lunser af budgettet

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Samtidig bliver der råd til at gøre maden bedre og mere økologisk, viser flere projekter

Aalborg Universitetshospital kom for alvor ind i kampen mod madspild på den hårde måde, da hospitalets arbejdsgivere, Region Nordjylland, i 2015 besluttede, at der skulle skæres syv millioner ud af et madbudget på nogle og fyrre millioner ved at reducere madspild

Det lykkedes ved at inddrage hele hospitalet i forandringerne, fortæller cheføkonoma Pernille Nørbak til Politiken.

- Vi har fået vores budget til at hænge sammen, og det krævede, at hele organisationen var tænkt ind i de forandringer, der skulle ske. Det, tror jeg, gør sig gældende rigtig mange steder, siger hun til mediet.

En helt ny rapport om projektet Madspildsjægerne kunne tyde på, at hun har ret. Der er mange penge at hente, når offentlige og private storkøkkener med over 400 spisende om dagen kaster et kritisk blik på den mad, der ryger i skraldespanden.

I 26 storkøkkener faldt madspildsprocenten med 42 procent i gennemsnit efter et forløb med Madspildsjægerne. Og selv om de 26 køkkener ikke så på madspild for den totale produktion, men kun for en mindre del af al den mad, de leverer, kunne nogle af dem spare hundredtusindvis af kroner, skriver Politiken.

Selv køkkener, der allerede var i gang med at skære i madspildet, oplevede fremgang, oplyser projektansvarlig Mette Gotfredsen, der dengang stod for projektet under Teknologisk Institut, men som nu er selvstændig inden for rådgivning vedrørende madspild.

- Det er svært at sige, præcis hvor mange penge der kan spares, men køkkenerne oplever generelt, at de kan hente penge til at skabe mere kvalitetsmad, når de får fokus på madspild, siger Mette Gotfredsen til Politiken.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Forvirring: Sur smiley til butik har ramt jysk restaurant

Cateringlandsholdet holder audition

Ti Trin Ned svæver i Michelin-uvished

Sponsoraftale: Dansk Cater skal forkæle Kokkelandsholdet

Succes: Kriseramt delicafé blev til netbutik

Stor fastfoodkæde tjener igen penge

Nyhedsbrev

Nye chefer klar til Kokkelandsholdet

Online Avis Arkiv

Conveniencekæde har købt Maaltidet

Stor frokostleverandør bliver en del af Homemate

Hotelkæde satser stort på bæredygtige madoplevelser

Nyt kaffekoncept i Aalborg: Her koster alt en 20'er

1

Brandærgerligt: Restaurant lukkede med fuld ordrebog

Just Eat begyndte året med rekord

Foodservice Forum ønsker glædelig jul og godt nytår

Foodservice Forum holder ferielukket til 7. januar. Nyhedsbrevet udkommer igen tirsdag 8. januar 2019.

Ny toprestaurant vil tilbyde 50 serveringer til gæsterne

Sygehuskøkken i Thisted hædret med pris

Afstemning: Her er Danmarks bedste takeaway

Cateringfirma overtager kantinedrift

Aalborg får ny vegetarrestaurant

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Køkkenmedarbejdere i total forvandling

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Løft dine medarbejderes niveau i engelsk og styrk din virksomhed

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Må du genbruge dine stregkoder?

Kære kunde/samarbejdspartner

JEROS hos Orkla Kims

7,5 mio. kr. mere til innovation i sjællandske fødevare SMV´er

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Glædelig jul fra JEROS A/S

Ny projektleder ved DTU Center for Hygiejnisk Design

Rengøringsteknikker, hygiejnisk design og best practice i industriel hygiejne

Pallekar, plastkar og bigbox

Speed dating mellem virksomheder og forskere resulterer i fødevareinnovation

Mange muligheder for at se JEROS produkter verden rundt

Teknologi til forbedring af forretning i fødevarebranchen

Hurtig og effektiv rengøring af vægtskåle

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voks...

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Send til en kollega

0.103