Madspild: Storkøkkener kan skære store lunser af budgettet

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Samtidig bliver der råd til at gøre maden bedre og mere økologisk, viser flere projekter

Aalborg Universitetshospital kom for alvor ind i kampen mod madspild på den hårde måde, da hospitalets arbejdsgivere, Region Nordjylland, i 2015 besluttede, at der skulle skæres syv millioner ud af et madbudget på nogle og fyrre millioner ved at reducere madspild

Det lykkedes ved at inddrage hele hospitalet i forandringerne, fortæller cheføkonoma Pernille Nørbak til Politiken.

- Vi har fået vores budget til at hænge sammen, og det krævede, at hele organisationen var tænkt ind i de forandringer, der skulle ske. Det, tror jeg, gør sig gældende rigtig mange steder, siger hun til mediet.

En helt ny rapport om projektet Madspildsjægerne kunne tyde på, at hun har ret. Der er mange penge at hente, når offentlige og private storkøkkener med over 400 spisende om dagen kaster et kritisk blik på den mad, der ryger i skraldespanden.

I 26 storkøkkener faldt madspildsprocenten med 42 procent i gennemsnit efter et forløb med Madspildsjægerne. Og selv om de 26 køkkener ikke så på madspild for den totale produktion, men kun for en mindre del af al den mad, de leverer, kunne nogle af dem spare hundredtusindvis af kroner, skriver Politiken.

Selv køkkener, der allerede var i gang med at skære i madspildet, oplevede fremgang, oplyser projektansvarlig Mette Gotfredsen, der dengang stod for projektet under Teknologisk Institut, men som nu er selvstændig inden for rådgivning vedrørende madspild.

- Det er svært at sige, præcis hvor mange penge der kan spares, men køkkenerne oplever generelt, at de kan hente penge til at skabe mere kvalitetsmad, når de får fokus på madspild, siger Mette Gotfredsen til Politiken.


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Bornholmerne må vente på Mikkeller

Kokke-legende lukker sin restaurant

Brøchner Hotels i samarbejde med Michelin-restauratør

Ny app skal give fyldte restauranter

Bornholmer-kok skal bespise hundredevis af flygæster

Det Danske Madhus tabte sag om "opgavetyveri"

Afgørelse: Det var helt i orden, at kommune indgik aftale med Madservice Kronjylland uden udbud

Nyhedsbrev

McDonald's åbner 20 nye restauranter

Storstilet ekspansion skal give op imod 1.000 nye arbejdspladser

Online Avis Arkiv

Supermarkeder begynder at gå foodservice-vejen

Detailkæderne øger aktiviteterne inden for foodservice med mere takeaway og catering

Fynboer fokuserer på foodservice

Salget af Daloons frosne convenience-produkter er stærkt stigende

Nye ejere tjener millioner på Bone's

Gammel krostue får nyt liv som restaurant

Fuld fart på fastfood

Det digitale køkken er lige om hjørnet

Coop udvider med måltider til både morgen og frokost

Svensk restaurantkæde vil indtage Danmark

Iværksætter får 40 millioner til kamp mod Just Eat

Orderyoyo vil give kontrollen tilbage til takeaway-restauranterne

Kantinemad på Michelin-niveau

Køkkenchef løfter sløret for arbejdsmetoderne i sit succesfulde køkken

Ny gourmetrestaurant i Aarhus

Madspild: Storkøkkener kan skære store lunser af budgettet

26.178 besøgte Foodexpo

- Fantastisk god stemning i hallerne

Burgerkæden Cock's & Cows solgt

Kokketalent erobrer dommermaver med stenbider og lammesteg

Jesper Dams Hansen fra Restaurant Babette i Vordingborg kan kalde sig Årets Kok 2018

- Vores navn er lidt sjovt og plat, men det virker

Delikatessedrenge, der vil være nyskabende, udvikler produkter til danske smagsløg

Lasse er Danmarks bedste kokkeelev

Nyt hotel får kæmperestaurant

Streetfood-boder gør sig klar i Vejle

Italiensk madmarked i København lukker

KFC klar med ny restaurant i Herning

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Send til en kollega

0.269