23948sdkhjf

Arla på vej med ny mozzarella til foodservicebranchen

| Af Klaus Hansen | Tip redaktionen om en historie

Holdbarhed på op til halvandet år giver store fordele

Arla-mejeriet i Rødkærsbro investerer 150 millioner kroner i en tilbygning til mejeriet. Her skal der produceres frossen og revet mozzarellaost til hele verden.

Den frosne ost har en holdbarhed op til 18 måneder og vil også blive leveret til den danske foodservicebranche.

Arbejdet på den 6.500 m2 store tilbygning til Rødkærsbro Mejeri er i fuld gang og forventes færdig omkring årsskiftet 2018-2019.

Herefter vil Arla kunne levere revet og frossen mozzarellaost til foodservicevirksomheder og pizzakæder over alt på kloden – og naturligvis også de danske foodservice­virksomheder. 

Strimlerne indfrosset enkeltvis
Arla leverer allerede nu masser af mozzarellaost, som er kølet og har en holdbarhed, der tælles i uger. Det nye er, at Arla nu vil producere såkaldt IQF-frossen og revet mozzarellaost – og den frosne version har en optimeret funktionalitet i kombination med en holdbarhed på op til 18 måneder.

IQF betyder ”Individual Quick Freezing”, og det betyder sådan set bare, at de enkelte ostestrimler er indfrosset enkeltvis, ligesom løsfrosne rejer eller grøntsager. De enkete ostestrimler klumper ikke sammen, og det er muligt at dosere strimlerne enkeltvis oven på pizzaen.

- Fordelene for foodservice-virksomhederne er, at deres mozzarellaost får en langt længere holdbarhed, da de opbevares på frost i de køkkener, som bruger osten, fortæller direktøren for Rødkærsbro Mejeri, René Nørgaard, og fortsætter:


- Den revne ost modtages som frostvare, anbringes herefter i fryseren og kan holde sig her i op til 18 måneder. Når dagen så kommer, hvor der er brug for osten, så skal den blot optøs, posen skal åbnes og så er den revne ost klar til at blive doseret på pizzaen eller hvor osten nu skal bruges.


Med en holdbarhed på 1,5 år er det nemmere for køkkenet ikke at løbe tør for mozzarella, og desuden undgår køkkenet at kassere ost, hvor holdbarheden er udløbet som følge af den relativt korte holdbarhed på køl.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef

Domino's Danmark er solgt: Pizzeriaerne vil genåbne

2. marts gik Domino's Pizza i Danmark konkurs. Men selskabet er solgt, og pizzakæden vil blive drevet videre

Sushi-kæde lukkede for at redde havet

Kokkenes Køkken lander ny kantineaftale

Restauranter går til kamp mod støjproblemer

Nyhedsbrev

Hungry.dk satser på hurtigt at overhale Just Eat

Restaurant vil være selvforsynende

Restaurant gemte kontrolrapport bag stor plante

Aarstidernes bundlinje mistede 25 millioner

Skills: Her er vinderne fra madbrancherne

Kantinemad var skyld i næsten 50 sygemeldinger

Nyt firma satser på alkoholfri drikkevarer

Kro har succes med at servere buffet med rester

Ilden intensiverer kødkrigen og rykker vestpå

Klein klar: Flammen har fundet sin nye direktør

Han skal være med til at sætte fart på ekspansion

Analyse: Restauratører skovler millioner ind

De 408 største selskaber i restaurationsbranchen under lup

OK Plus skal stadig have convenience fra Reitan

Personale nyder godt af snack-menu til ældre

Mange flere vil være kokke eller tjenere

- Jeg kniber mig selv i armen, siger direktør

Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet

Cateringbranchen opruster med ny forening

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Scandic skal bruge 700 nye medarbejdere

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Flere og flere vælger madordning frem for madpakken

Wellendorf ny holdkaptajn for kokkelandsholdet

Aalborg-restauranter fusionerer: Køkkenchef stopper

Domino's Pizza drejer nøglen om i Danmark

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Se vores store udvalg i specialstøvsugere

Nye Kokke og Cater

Til lykke med svendebrevet

Det går godt i Ørbæk

Fødevaresikkerheden kan meget let være udfordret i kantiner og storkøkkener!

Politikere på besøg hos RPC Superfos: Ja tak til en mere nuanceret plastdebat

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

RPC Superfos modtager CSR-certifikat fra Randers kommune

JEROS A/S udråbt som Årets virksomhed 2018 i Faaborg Midtfyn kommune

JEROS A/S på Internorga 2019

FKM uden kompromis

DT Rullecontainer arbejder til stadighed med sikkerhed og ergonomi

Accelerator programmet Growing Food CPH hjælper start-ups inden for fødevarebranchen

Erhvervsministeren lyttede til argumenter for fair betalingsfrister

Optimeret tøjforbrug i din fødevareproduktion

Mød Kalu på Mad & Glæde i Forum 2.-3. marts

Nordic Retail åbner kontor i Stockholm

Ses vi på messe i Aalborg på onsdag?

Sous vide produktion med integreret sikkerhedsberegner

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for din kunder

Velkommen til vores køberdatabase "Søgeagenten"

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

RollDolly fra DT Rullecontainer

Send til en kollega

0.119