Arla på vej med ny mozzarella til foodservicebranchen

| Af Klaus Hansen | Tip redaktionen om en historie

Holdbarhed på op til halvandet år giver store fordele

Arla-mejeriet i Rødkærsbro investerer 150 millioner kroner i en tilbygning til mejeriet. Her skal der produceres frossen og revet mozzarellaost til hele verden.

Den frosne ost har en holdbarhed op til 18 måneder og vil også blive leveret til den danske foodservicebranche.

Arbejdet på den 6.500 m2 store tilbygning til Rødkærsbro Mejeri er i fuld gang og forventes færdig omkring årsskiftet 2018-2019.

Herefter vil Arla kunne levere revet og frossen mozzarellaost til foodservicevirksomheder og pizzakæder over alt på kloden – og naturligvis også de danske foodservice­virksomheder. 

Strimlerne indfrosset enkeltvis
Arla leverer allerede nu masser af mozzarellaost, som er kølet og har en holdbarhed, der tælles i uger. Det nye er, at Arla nu vil producere såkaldt IQF-frossen og revet mozzarellaost – og den frosne version har en optimeret funktionalitet i kombination med en holdbarhed på op til 18 måneder.

IQF betyder ”Individual Quick Freezing”, og det betyder sådan set bare, at de enkelte ostestrimler er indfrosset enkeltvis, ligesom løsfrosne rejer eller grøntsager. De enkete ostestrimler klumper ikke sammen, og det er muligt at dosere strimlerne enkeltvis oven på pizzaen.

- Fordelene for foodservice-virksomhederne er, at deres mozzarellaost får en langt længere holdbarhed, da de opbevares på frost i de køkkener, som bruger osten, fortæller direktøren for Rødkærsbro Mejeri, René Nørgaard, og fortsætter:


- Den revne ost modtages som frostvare, anbringes herefter i fryseren og kan holde sig her i op til 18 måneder. Når dagen så kommer, hvor der er brug for osten, så skal den blot optøs, posen skal åbnes og så er den revne ost klar til at blive doseret på pizzaen eller hvor osten nu skal bruges.


Med en holdbarhed på 1,5 år er det nemmere for køkkenet ikke at løbe tør for mozzarella, og desuden undgår køkkenet at kassere ost, hvor holdbarheden er udløbet som følge af den relativt korte holdbarhed på køl.



Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Caspers bornholmske flymad er et hit

Hungry er på pengejagt

Løgismose Meyers har fyret topchefen

Tørk Furhauges resultater ikke gode nok, mener bestyrelsen

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Halifax Burgers fortsætter voldsom vækst

Restaurant fortsatte salget trods rotter

Nyhedsbrev

Nye måltidskasser fik en flyvende start

Online Avis Arkiv

Jyde stormer frem med gourmet-catering

Nu udvider han til tredobbelt størrelse

Løgismose Meyers satser på flere færdigretter

Ny fabrik skal servicere et tilsyneladende umætteligt marked for convenience-produkter

MASH vil have nye ejere med ind

MeMu-souschef vandt Hotdog DM

Nordjysk restaurant vinder kokkekamp - igen

Bæredygtigt fanget hellefisk – en delikatesse fra Vestgrønland

Foodservice Danmark skifter direktør igen

Scandic i totalt buræg-stop på alle hoteller

Fødevarestyrelsen lukkede sydjysk cateringfirma

Prisen går til… Noma

Restauranten bliver den første modtager af Københavns Snedkerlaugs nye pris

Færre øko-grøntsager efter tør sommer

Kage-mænd køber kaffekæde

Ny vidensbank skal give maden et løft

I den nye vidensbank skal fagpersoner kunne finde inspiration og dele erfaringer om mad, måltider og ernæring til ældre

Madklubben udvider i Århus

Investeringer æder af foodservice-grossisters overskud

40 millioner skal fremme gastronomisk superliga

Regeringen afsætter 10 millioner kroner om året de næste fire år til gastronomi. Det kan skabe flere arbejdspladser

Ingen danske medaljer ved sommelier NM

Kantiner og restauranter i trekantområdet inviteres til Markedsdag

Madentreprenør åbner nyt spisested

International rådgivning på højt niveau

Kro lukker og stopper madlevering til 350 ældre

Københavns Madhus får ny direktør

Just Eat vil også levere morgenmad

Catering-advarsler er gjort til skamme

Se alle Medlemmernes egne nyheder

RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

MENY i Præstø oplever endnu større succes efter køb af ny røgovn

JEROS A/S på vej på IBA 2018

Ny røgovn fordobler salget af pølser hos Kvickly i Haderslev

Ny ejer holder fast i Hørlyck Skos kvalitetsbevidste brand

Ribbenstege af kanon go' kvalitet til en fair pris.

DK's bedste og billigste flæsk i skiver

Stor forskel på karbonathåndhed i drikkevandet

JEROS A/S er nomineret til DI prisen 2018

24/7 overvågning mod Rotter og Mus:

Ecophon Mængdeberegner til akustikprodukter

God hygiejne hos fødevareproducenter – begynder med hygiejnisk design af produktionsudstyr

Overvågning og netværk

Når sort skal være rigtig sort

Ses vi på IBA 2018 i München?

JEROS a/s på IBA messen 2018

Vejen til innovative løsninger går gennem produktudvikling

Derfor er SMVdanmark imod revisionspligt

Slip af med bakterier i dit vand

En god kop kaffe er simpel... Den består af to ingredienser: kaffebønner og vand.

Aqua-Pure AP110 filter

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Find ud af hvad du kan gøre for at, undgå kalk på håndvaske, glas, opvaskem...

N’tatlim - nye kager i dessertkategorien!

Send til en kollega

0.178