Arla på vej med ny mozzarella til foodservicebranchen

| Af Klaus Hansen | Tip redaktionen om en historie

Holdbarhed på op til halvandet år giver store fordele

Arla-mejeriet i Rødkærsbro investerer 150 millioner kroner i en tilbygning til mejeriet. Her skal der produceres frossen og revet mozzarellaost til hele verden.

Den frosne ost har en holdbarhed op til 18 måneder og vil også blive leveret til den danske foodservicebranche.

Arbejdet på den 6.500 m2 store tilbygning til Rødkærsbro Mejeri er i fuld gang og forventes færdig omkring årsskiftet 2018-2019.

Herefter vil Arla kunne levere revet og frossen mozzarellaost til foodservicevirksomheder og pizzakæder over alt på kloden – og naturligvis også de danske foodservice­virksomheder. 

Strimlerne indfrosset enkeltvis
Arla leverer allerede nu masser af mozzarellaost, som er kølet og har en holdbarhed, der tælles i uger. Det nye er, at Arla nu vil producere såkaldt IQF-frossen og revet mozzarellaost – og den frosne version har en optimeret funktionalitet i kombination med en holdbarhed på op til 18 måneder.

IQF betyder ”Individual Quick Freezing”, og det betyder sådan set bare, at de enkelte ostestrimler er indfrosset enkeltvis, ligesom løsfrosne rejer eller grøntsager. De enkete ostestrimler klumper ikke sammen, og det er muligt at dosere strimlerne enkeltvis oven på pizzaen.

- Fordelene for foodservice-virksomhederne er, at deres mozzarellaost får en langt længere holdbarhed, da de opbevares på frost i de køkkener, som bruger osten, fortæller direktøren for Rødkærsbro Mejeri, René Nørgaard, og fortsætter:


- Den revne ost modtages som frostvare, anbringes herefter i fryseren og kan holde sig her i op til 18 måneder. Når dagen så kommer, hvor der er brug for osten, så skal den blot optøs, posen skal åbnes og så er den revne ost klar til at blive doseret på pizzaen eller hvor osten nu skal bruges.


Med en holdbarhed på 1,5 år er det nemmere for køkkenet ikke at løbe tør for mozzarella, og desuden undgår køkkenet at kassere ost, hvor holdbarheden er udløbet som følge af den relativt korte holdbarhed på køl.



Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Bornholmerne må vente på Mikkeller

Kokke-legende lukker sin restaurant

Brøchner Hotels i samarbejde med Michelin-restauratør

Ny app skal give fyldte restauranter

Bornholmer-kok skal bespise hundredevis af flygæster

Det Danske Madhus tabte sag om "opgavetyveri"

Afgørelse: Det var helt i orden, at kommune indgik aftale med Madservice Kronjylland uden udbud

Nyhedsbrev

McDonald's åbner 20 nye restauranter

Storstilet ekspansion skal give op imod 1.000 nye arbejdspladser

Online Avis Arkiv

Supermarkeder begynder at gå foodservice-vejen

Detailkæderne øger aktiviteterne inden for foodservice med mere takeaway og catering

Fynboer fokuserer på foodservice

Salget af Daloons frosne convenience-produkter er stærkt stigende

Nye ejere tjener millioner på Bone's

Gammel krostue får nyt liv som restaurant

Fuld fart på fastfood

Det digitale køkken er lige om hjørnet

Coop udvider med måltider til både morgen og frokost

Svensk restaurantkæde vil indtage Danmark

Iværksætter får 40 millioner til kamp mod Just Eat

Orderyoyo vil give kontrollen tilbage til takeaway-restauranterne

Kantinemad på Michelin-niveau

Køkkenchef løfter sløret for arbejdsmetoderne i sit succesfulde køkken

Ny gourmetrestaurant i Aarhus

Madspild: Storkøkkener kan skære store lunser af budgettet

26.178 besøgte Foodexpo

- Fantastisk god stemning i hallerne

Burgerkæden Cock's & Cows solgt

Kokketalent erobrer dommermaver med stenbider og lammesteg

Jesper Dams Hansen fra Restaurant Babette i Vordingborg kan kalde sig Årets Kok 2018

- Vores navn er lidt sjovt og plat, men det virker

Delikatessedrenge, der vil være nyskabende, udvikler produkter til danske smagsløg

Lasse er Danmarks bedste kokkeelev

Nyt hotel får kæmperestaurant

Streetfood-boder gør sig klar i Vejle

Italiensk madmarked i København lukker

KFC klar med ny restaurant i Herning

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Send til en kollega

0.14