Arla på vej med ny mozzarella til foodservicebranchen

| Af Klaus Hansen | Tip redaktionen om en historie

Holdbarhed på op til halvandet år giver store fordele

Arla-mejeriet i Rødkærsbro investerer 150 millioner kroner i en tilbygning til mejeriet. Her skal der produceres frossen og revet mozzarellaost til hele verden.

Den frosne ost har en holdbarhed op til 18 måneder og vil også blive leveret til den danske foodservicebranche.

Arbejdet på den 6.500 m2 store tilbygning til Rødkærsbro Mejeri er i fuld gang og forventes færdig omkring årsskiftet 2018-2019.

Herefter vil Arla kunne levere revet og frossen mozzarellaost til foodservicevirksomheder og pizzakæder over alt på kloden – og naturligvis også de danske foodservice­virksomheder. 

Strimlerne indfrosset enkeltvis
Arla leverer allerede nu masser af mozzarellaost, som er kølet og har en holdbarhed, der tælles i uger. Det nye er, at Arla nu vil producere såkaldt IQF-frossen og revet mozzarellaost – og den frosne version har en optimeret funktionalitet i kombination med en holdbarhed på op til 18 måneder.

IQF betyder ”Individual Quick Freezing”, og det betyder sådan set bare, at de enkelte ostestrimler er indfrosset enkeltvis, ligesom løsfrosne rejer eller grøntsager. De enkete ostestrimler klumper ikke sammen, og det er muligt at dosere strimlerne enkeltvis oven på pizzaen.

- Fordelene for foodservice-virksomhederne er, at deres mozzarellaost får en langt længere holdbarhed, da de opbevares på frost i de køkkener, som bruger osten, fortæller direktøren for Rødkærsbro Mejeri, René Nørgaard, og fortsætter:


- Den revne ost modtages som frostvare, anbringes herefter i fryseren og kan holde sig her i op til 18 måneder. Når dagen så kommer, hvor der er brug for osten, så skal den blot optøs, posen skal åbnes og så er den revne ost klar til at blive doseret på pizzaen eller hvor osten nu skal bruges.


Med en holdbarhed på 1,5 år er det nemmere for køkkenet ikke at løbe tør for mozzarella, og desuden undgår køkkenet at kassere ost, hvor holdbarheden er udløbet som følge af den relativt korte holdbarhed på køl.



Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar

Mest læste

Forsiden lige nu

Sommerferie på Foodservice Forum

Restaurantgæst betalte 7.335,- for meget

Nordjysk kro erklæret konkurs - ejer har kastet håndklædet i ringen

Nyuddannet sommelier udfordrer vanedyret

Kristian Ishøy har været vinfan, siden han var lille

Street food klar i Fredericia

Sandwichkæde rykker nordpå

Nyhedsbrev

Idérig kok har succes i medborgerhus

Online Avis Arkiv

Just Eat gafler Domino's

Burger King klar med to nye restauranter

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Debat om Odenses ældremad blusser op igen

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Madklubben kaster millioner af sig

Efter et 2016 præget af store investeringer kan restaurantkæden Madklubben igen notere et stort plus

Foodservice Danmark ser fremad

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Køge Kommune vil have mindre virksomheder som madleverandører

Nu sushirestaurant vil være en lille kæde

Kadeau slår igen til i København

Han åbner verdens første akvavit-bar

Vil gøre op med grimme julefrokostoplevelser

Tre kæmper om Kantineprisen

Street food på vej i Fredericia

Private dining vinder frem

Andefedtsburgere rykker vestpå

Ny restaurant forsøger sig i Aarhus

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Find ud af hvad du kan gøre for at, undgå kalk på håndvaske, glas, opvaskemaskiner og fliser

N’tatlim - nye kager i dessertkategorien!

Vi ser Aarhus i øjenhøjde

Har du problemer med smag og lugt fra dit drikkevand

ScaleGard Pro til drikkevandet.

Mød SMVdanmark på Folkemødet

Latinerkvarteret er for specielle og eksklusive butikker

Beskyt dig: En teenager kan hacke din virksomhed

Plastemballage er nødvendigt i den cirkulære økonomi

Vand fra hanen indeholder stoffer der kan påvirke smagen i din kaffe,

JEROS A/S på messer verden rundt

Eksportfremstød - Rejs med SMVdanmark og Kronprinsparret til Italien

Sommerskole ”Entrepreneurship in Food and BioEngineering”

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Mindre offentligt opgavetyveri, tak!

Pas godt på dine medarbejdere - og dig selv!

Netværksarrangement: Hvordan tilpasser vi os fremtidens krav?

Sådan er du som virksomhed stillet under en konflikt

Maden og vinen var fantastisk men… larmen!?

JEROS A/S på Anuga Food tech

Ny håndbog: Få et 'JA' af din bank

Send til en kollega

0.209