23948sdkhjf

Arla på vej med ny mozzarella til foodservicebranchen

| Af Klaus Hansen | Tip redaktionen om en historie

Holdbarhed på op til halvandet år giver store fordele

Arla-mejeriet i Rødkærsbro investerer 150 millioner kroner i en tilbygning til mejeriet. Her skal der produceres frossen og revet mozzarellaost til hele verden.

Den frosne ost har en holdbarhed op til 18 måneder og vil også blive leveret til den danske foodservicebranche.

Arbejdet på den 6.500 m2 store tilbygning til Rødkærsbro Mejeri er i fuld gang og forventes færdig omkring årsskiftet 2018-2019.

Herefter vil Arla kunne levere revet og frossen mozzarellaost til foodservicevirksomheder og pizzakæder over alt på kloden – og naturligvis også de danske foodservice­virksomheder. 

Strimlerne indfrosset enkeltvis
Arla leverer allerede nu masser af mozzarellaost, som er kølet og har en holdbarhed, der tælles i uger. Det nye er, at Arla nu vil producere såkaldt IQF-frossen og revet mozzarellaost – og den frosne version har en optimeret funktionalitet i kombination med en holdbarhed på op til 18 måneder.

IQF betyder ”Individual Quick Freezing”, og det betyder sådan set bare, at de enkelte ostestrimler er indfrosset enkeltvis, ligesom løsfrosne rejer eller grøntsager. De enkete ostestrimler klumper ikke sammen, og det er muligt at dosere strimlerne enkeltvis oven på pizzaen.

- Fordelene for foodservice-virksomhederne er, at deres mozzarellaost får en langt længere holdbarhed, da de opbevares på frost i de køkkener, som bruger osten, fortæller direktøren for Rødkærsbro Mejeri, René Nørgaard, og fortsætter:


- Den revne ost modtages som frostvare, anbringes herefter i fryseren og kan holde sig her i op til 18 måneder. Når dagen så kommer, hvor der er brug for osten, så skal den blot optøs, posen skal åbnes og så er den revne ost klar til at blive doseret på pizzaen eller hvor osten nu skal bruges.


Med en holdbarhed på 1,5 år er det nemmere for køkkenet ikke at løbe tør for mozzarella, og desuden undgår køkkenet at kassere ost, hvor holdbarheden er udløbet som følge af den relativt korte holdbarhed på køl.



Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Historisk restaurant lukker efter strid om tag

Restaurant-forpagtere giver op efter otte måneder

Ejer: De manglede måske de faglige kompetencer

Danmarks bedste kantine: Vi tager de unge seriøst

- Det er i grunden et simpelt miljø, siger køkkenchefen

Køkkenleder fortsætter i Elbokøkkenet

Ny restauratør har fjernet 51 års cigaretrøg fra væggene

Nyhedsbrev

Restauratør får ny legeplads på toppen af hotel

Online Avis Arkiv

Ny app til gæster med særlige madpræferencer

Køkkener kan lettere holde styr på alle ønskerne

1

Badehotel skiftede menu - så sagde køkkenchefen op

Forpagtere af spisested holdt kun syv måneder

KFC vil op på 34 danske restauranter

Supersygehus udvides med 3.000 kvadratmeter køkken

Julemad: Cofoco planter 30.000 træer

Restaurant bliver til fitnesscenter

Nyhed: Intelligent sous vide-udstyr

Endnu en forpagter siger farvel til jysk restaurant

Pizzakæde fejrer fødselsdag med 10 retter

Ti Trin Ned bliver afløst af pizzeria

Kakerlakker udløste stor bøde til kendt hotel

Cateringfirma konkurs

Coop og Cofoco lancerer nye færdigretter

Flere restauranter går konkurs

Øko-pris til Byens Køkken

Michelin-kokke konkurrerer på Als

Caspers bornholmske flymad er et hit

Se alle Medlemmernes egne nyheder

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

Gamst Blomster åbner ny butik på Lyngby Hovedgade

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Alle har ret til friske frikadeller

RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

MENY i Præstø oplever endnu større succes efter køb af ny røgovn

JEROS A/S på vej på IBA 2018

Ny røgovn fordobler salget af pølser hos Kvickly i Haderslev

Ny ejer holder fast i Hørlyck Skos kvalitetsbevidste brand

Ribbenstege af kanon go' kvalitet til en fair pris.

Send til en kollega

0.19