23948sdkhjf

Supermarkeder begynder at gå foodservice-vejen

| Af Klaus Hansen | Tip redaktionen om en historie

Detailkæderne øger aktiviteterne inden for foodservice med mere takeaway og catering

Restauratører kan fremover forvente hård konkurrence fra de toneangivende supermarkedskæder, som gerne vil have en bid af væksten inden for foodservice og convenience. Derfor øger detailkæderne trykket inden for takeaway-segmentet og catering.

Dansk Supermarked ser en stor vækst i markedet for hurtig og nem mad, som folk kan tage med hjem, når de alligevel er ude og handle i deres butikker. Det har gennem længere tid drejet sig om simple og enkle retter som boller i karry og lasagne. Men fremover vil Dansk Supermarked også producere mere spændende retter, der i højere grad henvender sig de mere kvalitetsbevidste forbrugere.

Dansk Supermarked har derfor netop udvidet sortimentet inden for koncernens catering til også at omfatte fem retter. Og i løbet af 2018 forventes det, at antallet af retter kommer op på 10 forskellige retter.

Det er planen at udvide cateringkonceptet yderligere, så man nu kan bestille mad fra to personer og opefter i weekenderne, men på sigt også på hverdagene, hvis catering-satsningen bliver en succes.

Irma går samme vej 
Irma har også indset, at der er penge i foodservice - og i den kommende tid vil Irma gå fra kun at være et supermarked til at være et madhus. Satsningen er en del af et større koncept, hvor Irma skal moderniseres og kommer til at se meget anderledes ud fremover. Irma vil satse på "Idealisterne", der går meget op i dyrevelfærd, økologi, vegetar- og plantebaseret mad og en bedre verden.

Kæden ønsker dog også at satse på madelskere, der går meget op i smagen og madglæden. Med den nye plan følger om fattende investeringer i bukkerne i form af ombygninger, moderniseringer og en række nyåbninger frem mod 2022.

Den første nye Irmabutik åbnede 8. marts i Hellerup. Og en af kædens største butikker, Irma ved Østerport, åbner i januar 2019, hvor det nye madkoncept vil være udfoldet 100 procent.

- Kunderne vil opleve at deres Irma i højere grad er blevet et madhus med et Irma supermarked. Det betyder, at vi går "mad-ud-af-huset-vejen" med street kitchens og deli’er med mange flere færdig madløsninger af høj kvalitet. Der vil være specialafdelinger for vegetarer og veganere, og der vil være langt flere varer, som man ikke kan få andre steder. Irma skal igen være noget særligt og anderledes i forhold til andre supermarkeder, siger direktør Søren Steffensen fra Irma.

De første færdigombyggede Irmabutikker ventes klar i løbet af det kommende år, og hele planen er gennemført ved udgangen af 2022.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef

Domino's Danmark er solgt: Pizzeriaerne vil genåbne

2. marts gik Domino's Pizza i Danmark konkurs. Men selskabet er solgt, og pizzakæden vil blive drevet videre

Sushi-kæde lukkede for at redde havet

Kokkenes Køkken lander ny kantineaftale

Restauranter går til kamp mod støjproblemer

Nyhedsbrev

Hungry.dk satser på hurtigt at overhale Just Eat

Restaurant vil være selvforsynende

Restaurant gemte kontrolrapport bag stor plante

Aarstidernes bundlinje mistede 25 millioner

Skills: Her er vinderne fra madbrancherne

Kantinemad var skyld i næsten 50 sygemeldinger

Nyt firma satser på alkoholfri drikkevarer

Kro har succes med at servere buffet med rester

Ilden intensiverer kødkrigen og rykker vestpå

Klein klar: Flammen har fundet sin nye direktør

Han skal være med til at sætte fart på ekspansion

Analyse: Restauratører skovler millioner ind

De 408 største selskaber i restaurationsbranchen under lup

OK Plus skal stadig have convenience fra Reitan

Personale nyder godt af snack-menu til ældre

Mange flere vil være kokke eller tjenere

- Jeg kniber mig selv i armen, siger direktør

Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet

Cateringbranchen opruster med ny forening

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Scandic skal bruge 700 nye medarbejdere

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Flere og flere vælger madordning frem for madpakken

Wellendorf ny holdkaptajn for kokkelandsholdet

Aalborg-restauranter fusionerer: Køkkenchef stopper

Domino's Pizza drejer nøglen om i Danmark

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Se vores store udvalg i specialstøvsugere

Nye Kokke og Cater

Til lykke med svendebrevet

Det går godt i Ørbæk

Fødevaresikkerheden kan meget let være udfordret i kantiner og storkøkkener!

Politikere på besøg hos RPC Superfos: Ja tak til en mere nuanceret plastdebat

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

RPC Superfos modtager CSR-certifikat fra Randers kommune

JEROS A/S udråbt som Årets virksomhed 2018 i Faaborg Midtfyn kommune

JEROS A/S på Internorga 2019

FKM uden kompromis

DT Rullecontainer arbejder til stadighed med sikkerhed og ergonomi

Accelerator programmet Growing Food CPH hjælper start-ups inden for fødevarebranchen

Erhvervsministeren lyttede til argumenter for fair betalingsfrister

Optimeret tøjforbrug i din fødevareproduktion

Mød Kalu på Mad & Glæde i Forum 2.-3. marts

Nordic Retail åbner kontor i Stockholm

Ses vi på messe i Aalborg på onsdag?

Sous vide produktion med integreret sikkerhedsberegner

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for din kunder

Velkommen til vores køberdatabase "Søgeagenten"

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

RollDolly fra DT Rullecontainer

Send til en kollega

0.194