23948sdkhjf

- 2.000 til frokost er en let dag på kontoret

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Danmarks største personalerestaurant er åbnet

I Københavns Ørestad har finanskoncernen Nordea åbnet sit nye domicil, som blandt andet indeholder "Danmarks største personalerestaurant".

Det kæmpestore køkkenområde, hvor de ansatte arbejder bag omfattende security-foranstaltninger, er ledet af køkkenchef Thomas Kaiser, som sammen med sit hold ofte skal tilberede til cirka 3.000 gæster om dagen.

I huset er der en politik i huset om, at man ikke må spise ved skrivebordene, så køkkenfolkene ser stort set alle i buffeten mindst en gang om dagen.

- Det har ikke været en nem løsning at skulle finde plads til så mange mennesker ved buffeten. Der har været flere løsningsforslag på bordet, men den løsning, som storkøkkenleverandøren Brønnum kom op, med virker optimalt, konstaterer Thomas Kaiser.

- Vi er fra morgenstunden klar med friskbagt brød i buffeten og slutter arbejdsdagen af med sandwich og take-away i caféen. Det store pres er selvfølgelig i frokosten, så man kan med andre ord godt sige, at kun 2.000 til frokost er en let dag på kontoret, tilføjer han.

For at imødekomme det store pres i frokosten er der opbygget fire store, kolde buffeter med salater og pålæg samt en personalebetjent, varm buffet til kød og grøntsager. På den måde kan gæsterne skabe en mere effektiv gennemstrømning og kan komme relativt hurtigt hen til de omkringliggende spisepladser.

Topmoderne køkken
Selve køkkenet ligger på etagen under personalerestauranten.

- Vi har et topmoderne køkken med alt lige fra computerstyrede ovne til affaldssystem, der kan måle vores madspild. Der er masser af plads, og vi har en stor kapacitet, men man skal også have in mente, at vi allerede er parate til at kunne modtage endnu flere gæster i personalerestauranten, da huset reelt er tænkt til at kunne vokse til næsten dobbelt størrelse, fortæller køkkenchefen.

Tommy Ebsen, der er projektleder hos Brønnum, peger på, at det gør en kæmpestor forskel på størrelse af køkkenet, om der skal tilberedes mad til 2.000 eller 5.000 personer.

- Det har med andre ord været en hårfin balance mellem en løsning, der ikke synes for voldsom i dag, og noget, der skal være fremtidssikret til i morgen. Det er et fleksibelt og samtidig et meget avanceret køkken, vi har bygget til Nordea og det er vi stolte af, nævner han.

Fastgroede spisevaner
At servere et indbydende måltid til et stort antal mennesker er en af de større udfordringer, personalerestauranter står med til daglig. Oven i det skal køkkenchefen også tænke på adfærdsmønster for at tilpasse indkøb og undgå madspild.

- Vi ved, at vores gæster har nogle fastgroede spisevaner, som mit team og jeg prøver at udfordre i både anretning, smag og tekstur. Vi bytter om på placeringerne i buffeten og udfordrer på den måde gæsterne i deres valg af mad, siger Thomas Kaiser.

Det bye Nordea-domicil er på i alt cirka 46.000 kvadratemeter og har mulighed for udvidelse med yderligere 30.000 kvadratmeter.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef

Domino's Danmark er solgt: Pizzeriaerne vil genåbne

2. marts gik Domino's Pizza i Danmark konkurs. Men selskabet er solgt, og pizzakæden vil blive drevet videre

Sushi-kæde lukkede for at redde havet

Kokkenes Køkken lander ny kantineaftale

Restauranter går til kamp mod støjproblemer

Nyhedsbrev

Hungry.dk satser på hurtigt at overhale Just Eat

Restaurant vil være selvforsynende

Restaurant gemte kontrolrapport bag stor plante

Aarstidernes bundlinje mistede 25 millioner

Skills: Her er vinderne fra madbrancherne

Kantinemad var skyld i næsten 50 sygemeldinger

Nyt firma satser på alkoholfri drikkevarer

Kro har succes med at servere buffet med rester

Ilden intensiverer kødkrigen og rykker vestpå

Klein klar: Flammen har fundet sin nye direktør

Han skal være med til at sætte fart på ekspansion

Analyse: Restauratører skovler millioner ind

De 408 største selskaber i restaurationsbranchen under lup

OK Plus skal stadig have convenience fra Reitan

Personale nyder godt af snack-menu til ældre

Mange flere vil være kokke eller tjenere

- Jeg kniber mig selv i armen, siger direktør

Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet

Cateringbranchen opruster med ny forening

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Scandic skal bruge 700 nye medarbejdere

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Flere og flere vælger madordning frem for madpakken

Wellendorf ny holdkaptajn for kokkelandsholdet

Aalborg-restauranter fusionerer: Køkkenchef stopper

Domino's Pizza drejer nøglen om i Danmark

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Se vores store udvalg i specialstøvsugere

Nye Kokke og Cater

Til lykke med svendebrevet

Det går godt i Ørbæk

Fødevaresikkerheden kan meget let være udfordret i kantiner og storkøkkener!

Politikere på besøg hos RPC Superfos: Ja tak til en mere nuanceret plastdebat

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

RPC Superfos modtager CSR-certifikat fra Randers kommune

JEROS A/S udråbt som Årets virksomhed 2018 i Faaborg Midtfyn kommune

JEROS A/S på Internorga 2019

FKM uden kompromis

DT Rullecontainer arbejder til stadighed med sikkerhed og ergonomi

Accelerator programmet Growing Food CPH hjælper start-ups inden for fødevarebranchen

Erhvervsministeren lyttede til argumenter for fair betalingsfrister

Optimeret tøjforbrug i din fødevareproduktion

Mød Kalu på Mad & Glæde i Forum 2.-3. marts

Nordic Retail åbner kontor i Stockholm

Ses vi på messe i Aalborg på onsdag?

Sous vide produktion med integreret sikkerhedsberegner

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for din kunder

Velkommen til vores køberdatabase "Søgeagenten"

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

RollDolly fra DT Rullecontainer

Send til en kollega

0.133