23948sdkhjf

- 2.000 til frokost er en let dag på kontoret

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Danmarks største personalerestaurant er åbnet

I Københavns Ørestad har finanskoncernen Nordea åbnet sit nye domicil, som blandt andet indeholder "Danmarks største personalerestaurant".

Det kæmpestore køkkenområde, hvor de ansatte arbejder bag omfattende security-foranstaltninger, er ledet af køkkenchef Thomas Kaiser, som sammen med sit hold ofte skal tilberede til cirka 3.000 gæster om dagen.

I huset er der en politik i huset om, at man ikke må spise ved skrivebordene, så køkkenfolkene ser stort set alle i buffeten mindst en gang om dagen.

- Det har ikke været en nem løsning at skulle finde plads til så mange mennesker ved buffeten. Der har været flere løsningsforslag på bordet, men den løsning, som storkøkkenleverandøren Brønnum kom op, med virker optimalt, konstaterer Thomas Kaiser.

- Vi er fra morgenstunden klar med friskbagt brød i buffeten og slutter arbejdsdagen af med sandwich og take-away i caféen. Det store pres er selvfølgelig i frokosten, så man kan med andre ord godt sige, at kun 2.000 til frokost er en let dag på kontoret, tilføjer han.

For at imødekomme det store pres i frokosten er der opbygget fire store, kolde buffeter med salater og pålæg samt en personalebetjent, varm buffet til kød og grøntsager. På den måde kan gæsterne skabe en mere effektiv gennemstrømning og kan komme relativt hurtigt hen til de omkringliggende spisepladser.

Topmoderne køkken
Selve køkkenet ligger på etagen under personalerestauranten.

- Vi har et topmoderne køkken med alt lige fra computerstyrede ovne til affaldssystem, der kan måle vores madspild. Der er masser af plads, og vi har en stor kapacitet, men man skal også have in mente, at vi allerede er parate til at kunne modtage endnu flere gæster i personalerestauranten, da huset reelt er tænkt til at kunne vokse til næsten dobbelt størrelse, fortæller køkkenchefen.

Tommy Ebsen, der er projektleder hos Brønnum, peger på, at det gør en kæmpestor forskel på størrelse af køkkenet, om der skal tilberedes mad til 2.000 eller 5.000 personer.

- Det har med andre ord været en hårfin balance mellem en løsning, der ikke synes for voldsom i dag, og noget, der skal være fremtidssikret til i morgen. Det er et fleksibelt og samtidig et meget avanceret køkken, vi har bygget til Nordea og det er vi stolte af, nævner han.

Fastgroede spisevaner
At servere et indbydende måltid til et stort antal mennesker er en af de større udfordringer, personalerestauranter står med til daglig. Oven i det skal køkkenchefen også tænke på adfærdsmønster for at tilpasse indkøb og undgå madspild.

- Vi ved, at vores gæster har nogle fastgroede spisevaner, som mit team og jeg prøver at udfordre i både anretning, smag og tekstur. Vi bytter om på placeringerne i buffeten og udfordrer på den måde gæsterne i deres valg af mad, siger Thomas Kaiser.

Det bye Nordea-domicil er på i alt cirka 46.000 kvadratemeter og har mulighed for udvidelse med yderligere 30.000 kvadratmeter.


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Historisk restaurant lukker efter strid om tag

Restaurant-forpagtere giver op efter otte måneder

Ejer: De manglede måske de faglige kompetencer

Danmarks bedste kantine: Vi tager de unge seriøst

- Det er i grunden et simpelt miljø, siger køkkenchefen

Køkkenleder fortsætter i Elbokøkkenet

Ny restauratør har fjernet 51 års cigaretrøg fra væggene

Nyhedsbrev

Restauratør får ny legeplads på toppen af hotel

Online Avis Arkiv

Ny app til gæster med særlige madpræferencer

Køkkener kan lettere holde styr på alle ønskerne

1

Badehotel skiftede menu - så sagde køkkenchefen op

Forpagtere af spisested holdt kun syv måneder

KFC vil op på 34 danske restauranter

Supersygehus udvides med 3.000 kvadratmeter køkken

Julemad: Cofoco planter 30.000 træer

Restaurant bliver til fitnesscenter

Nyhed: Intelligent sous vide-udstyr

Endnu en forpagter siger farvel til jysk restaurant

Pizzakæde fejrer fødselsdag med 10 retter

Ti Trin Ned bliver afløst af pizzeria

Kakerlakker udløste stor bøde til kendt hotel

Cateringfirma konkurs

Coop og Cofoco lancerer nye færdigretter

Flere restauranter går konkurs

Øko-pris til Byens Køkken

Michelin-kokke konkurrerer på Als

Caspers bornholmske flymad er et hit

Se alle Medlemmernes egne nyheder

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

Gamst Blomster åbner ny butik på Lyngby Hovedgade

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Alle har ret til friske frikadeller

RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

MENY i Præstø oplever endnu større succes efter køb af ny røgovn

JEROS A/S på vej på IBA 2018

Ny røgovn fordobler salget af pølser hos Kvickly i Haderslev

Ny ejer holder fast i Hørlyck Skos kvalitetsbevidste brand

Ribbenstege af kanon go' kvalitet til en fair pris.

Send til en kollega

0.183