23948sdkhjf

- 2.000 til frokost er en let dag på kontoret

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Danmarks største personalerestaurant er åbnet

I Københavns Ørestad har finanskoncernen Nordea åbnet sit nye domicil, som blandt andet indeholder "Danmarks største personalerestaurant".

Det kæmpestore køkkenområde, hvor de ansatte arbejder bag omfattende security-foranstaltninger, er ledet af køkkenchef Thomas Kaiser, som sammen med sit hold ofte skal tilberede til cirka 3.000 gæster om dagen.

I huset er der en politik i huset om, at man ikke må spise ved skrivebordene, så køkkenfolkene ser stort set alle i buffeten mindst en gang om dagen.

- Det har ikke været en nem løsning at skulle finde plads til så mange mennesker ved buffeten. Der har været flere løsningsforslag på bordet, men den løsning, som storkøkkenleverandøren Brønnum kom op, med virker optimalt, konstaterer Thomas Kaiser.

- Vi er fra morgenstunden klar med friskbagt brød i buffeten og slutter arbejdsdagen af med sandwich og take-away i caféen. Det store pres er selvfølgelig i frokosten, så man kan med andre ord godt sige, at kun 2.000 til frokost er en let dag på kontoret, tilføjer han.

For at imødekomme det store pres i frokosten er der opbygget fire store, kolde buffeter med salater og pålæg samt en personalebetjent, varm buffet til kød og grøntsager. På den måde kan gæsterne skabe en mere effektiv gennemstrømning og kan komme relativt hurtigt hen til de omkringliggende spisepladser.

Topmoderne køkken
Selve køkkenet ligger på etagen under personalerestauranten.

- Vi har et topmoderne køkken med alt lige fra computerstyrede ovne til affaldssystem, der kan måle vores madspild. Der er masser af plads, og vi har en stor kapacitet, men man skal også have in mente, at vi allerede er parate til at kunne modtage endnu flere gæster i personalerestauranten, da huset reelt er tænkt til at kunne vokse til næsten dobbelt størrelse, fortæller køkkenchefen.

Tommy Ebsen, der er projektleder hos Brønnum, peger på, at det gør en kæmpestor forskel på størrelse af køkkenet, om der skal tilberedes mad til 2.000 eller 5.000 personer.

- Det har med andre ord været en hårfin balance mellem en løsning, der ikke synes for voldsom i dag, og noget, der skal være fremtidssikret til i morgen. Det er et fleksibelt og samtidig et meget avanceret køkken, vi har bygget til Nordea og det er vi stolte af, nævner han.

Fastgroede spisevaner
At servere et indbydende måltid til et stort antal mennesker er en af de større udfordringer, personalerestauranter står med til daglig. Oven i det skal køkkenchefen også tænke på adfærdsmønster for at tilpasse indkøb og undgå madspild.

- Vi ved, at vores gæster har nogle fastgroede spisevaner, som mit team og jeg prøver at udfordre i både anretning, smag og tekstur. Vi bytter om på placeringerne i buffeten og udfordrer på den måde gæsterne i deres valg af mad, siger Thomas Kaiser.

Det bye Nordea-domicil er på i alt cirka 46.000 kvadratemeter og har mulighed for udvidelse med yderligere 30.000 kvadratmeter.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Luksus-pizzakæde er konkurs i Danmark

Geia Food med ny rekord er klar til yderligere vækst

Aftale med Kokkelandsholdet er guld værd for Gråsten Fjerkræ

Damhuskroen har fået ny ejer - solgt for tocifret millionbeløb

Dagrofa Foodservice forlænger aftale med hotelgigant

En uge efter genåbningen: Politiet roser restauranter, cafeer og værtshuse

Nyhedsbrev

4.796 modtager nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Cateringvirksomhed er rykket ind i forsamlingshus

Aarhus og København skal gå forrest med klimavenlig mad i kommunale køkkener

Meyers åbner to corona-sikrede drivhusrestauranter

Too Good To Go lander ny, stor aftale

20-årig bliver restaurantchef hos hurtigtvoksende burgerkæde

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Færre end normalt spiser ude trods restauranters åbning

Politi: Åbning af spisesteder gik over al forventning

Fire køkkener nomineret til Køkkenprisen

Sushikæde på vej mod sit største underskud

Restauranters åbning betyder intet uden gæsters købelyst

Noma genåbner som burgerbar

Her er de nye retningslinjer til restauranter, caféer og værtshuse

Kro har corona-udvidet med en pølsevogn

Nye anbefalinger åbner for landets buffeter

Kendte investorer redder to konkursramte Michelin-restauranter

Genåbnede restauranter kan få problemer med varemangel

DE: Genåbning af restauranter og cafeer kan sikre 170.000 job

Konkursramt restaurant genopstår

Flere penge til presset Joe & The Juice

Vestjysk restaurant melder udsolgt med to go-fisk

Gourmetbutik klarer sig gennem krisen med nyt koncept

Restaurant konkurs efter brand

Restauranter må stadig vente på genåbning

Webinar: Sådan kan man tackle krisen

Nordjyske måltidskasser er et hit: Markant fremgang for Skagenfood

Se alle Medlemmernes egne nyheder

GTS-institutternes teknologiske infrastruktur

Charles Christensen A/S har vundet stor rammeaftale

ANSUL Automatisk brandslukning præinstalleret fra fabrikken

Styr på kølekæden?

Kåret som Eliteleverandør 2020 til det offentlige

Gode rengøringsvaner fjerner spild af tid og ressourcer

Recirkulationsemhætte

Plastpalle af 100% genbrugsplast fra danske husholdninger

Nem frokostordning

Termokasser til de kommende konfirmationer og bryllupper

Tag kontrollen over uønskede bakterier med hygiejneklude som

Når der ikke må gå fisk i maskineriet

Højeffektiv Jet filtreringssystem til Showkøkkener

Hvorfor skal du vælge refurbished, når du køber IT?♻

Trækfri og Hygiejnegodkendt indblæsningsarmatur til køkkener

ISS køkkenchef bliver bestyrelsesmedlem i REFOOD mærket fore

Loftsmonteret udsugningsboks

Økologien blomstrer med kØkkenprisen 2020

Har du husket lovpligtig eftersyn af dit køleanlæg?

Skal din ismaskine have en glad SMILEY?

Køkkenventilationsloft med automatisk filtervask

Køkkenventilationsloft med lavimpulserstatningsluft

Opbevarer du din medicin korrekt?

Kæmpe udvalg af bærbare computere til kontoret!

Kondensemhætte med integreret lavimpulserstatningsluft og hø

Send til en kollega

0.094