Randers har succes med demensvenlige restaurantbesøg

I foråret åbner tre lokale restauranter dørene for nye middagsarrangementer

I Randers har mennesker med demens og deres pårørende i efteråret haft mulighed for at tage på et særligt demensvenlige restaurantbesøg. Arrangementerne var en stor succes, og nu er er tre lokale restauranter godkendt til at være værter for nye arrangementer.

Det er Randers Kommunes demens-, og frivilligkoordinatorer og Ældre Sagen, der står for arrangementerne, og alle samarbejdspartnere glæder sig over, at initiativet kan fortsætte.

- Resultaterne af dette projekt er gået langt udover alle forventninger; der er kun kommet positive tilbagemeldinger fra både arrangører og deltagere, og derfor glæder vi os over, at Ældre Sagen vil give endnu flere par muligheden for en romantisk middag og netværk for dem, der ønsker at møde andre i sammen situation, siger Birgitte Saksø, frivilligkoordinator i Randers Kommune.

Demensvenlige rammer
For at være vært for et af middagsarrangementerne, skal restauranterne opfylde en række krav fra projektgruppen. Blandt andet skal de tilbyde lukkede lokaler, handicapvenlige indgange og toiletter, og de skal kunne opfylde krav for selve måltidet. Det gør både Skovbakken, Bistroteket og Tronborg.

De tre restauranter står klar til at modtage pårørende til mennesker med demens og deres kære i særlige demensvenlige rammer, hvor begge ægtefæller kan få en behagelig og lækker middag i selskab med ligesindede og frivillige, der sikrer at middagen forløber planmæssigt.

- Vi har masser af erfaring med byde alle slags mennesker indenfor hos os og tilpasse os sådan, at alle går glade herfra. Vi glæder os derfor meget til at sikre at mennesker med demens kan få en god restaurantoplevelse her hos os sammen med deres kære. Det bliver en spændende dag, siger Ivan Christensen, der er medejer af restaurant Skovbakken.

Mere om: Randers Kommune


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Foodservice: Vi tager pulsen på de seneste trends

Fremtidsforsker ser på det konstant voksende marked

Ny kantine-aktør i voldsom vækst

Har åbnet 17 nye kantiner på et år

Jelling Naturkød går på jagt efter motorvejskunder

Kvalitetsmad stiller krav til professionelt køkkenudstyr

Formanden for Brancheforeningen for Køkkenudstyr løfter sløret for, hvor markedet befinder sig

Kantiner og køkkener kan igen få hæder

Rekordmange konkurser blandt hovedstadens restauranter

Nyhedsbrev

Lærer vil lave endnu mere mad

Private dining udfordrer restauranter

Ny trend tager også kampen op mod cateringvirksomheder

Catering-firmaer klar med nye kalve

Elbokøkkenet sætter nye måltider på menuen

Tre-årigt projekt har fokus på kost til småtspisende borgere i eget hjem

Randers har succes med demensvenlige restaurantbesøg

I foråret åbner tre lokale restauranter dørene for nye middagsarrangementer

Hørkram efter kæmpeudvidelse: Skal hyre 200 nye medarbejdere

Arealet er vokset med over 30.000 kvadratmeter i Sorø

Scandic har fundet ny Food & Beverage-direktør

Kendte restauranter rykker ind i ny terminal 2

Kæmpestor økologimesse i Nürnberg

Nyt restaurationskoncept er kommet til København

Vapiano har ikke tjenere og serveringspersonale

BC Catering klar til stor udvidelse

Hospitalskøkken skal lave 1.200 tons mad helt fra bunden

Grillfætter Catering gør klar til at åbne

Københavns Madhus vinder millionprojekter

Endnu flere køkkener skal have endnu mere økologi

Horsens: Mad skal spises - ikke smides i skraldespanden

Økologien breder sig fortsat i foodservicebranchen

Især hoteller og restauranter rykker

Legendariske cafélokaler skifter ejer

100 professionelle køkkener nu med i Økologisk Landsforening

Jysk cateringfirma har voldsomt vokseværk

51 restauranter med i DinnerDays

Nyt juicekoncept klar i Fredericia

Lufthavnsrestaurant nægter at lukke trods byggerod

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Send til en kollega

0.198