Randers har succes med demensvenlige restaurantbesøg

I foråret åbner tre lokale restauranter dørene for nye middagsarrangementer

I Randers har mennesker med demens og deres pårørende i efteråret haft mulighed for at tage på et særligt demensvenlige restaurantbesøg. Arrangementerne var en stor succes, og nu er er tre lokale restauranter godkendt til at være værter for nye arrangementer.

Det er Randers Kommunes demens-, og frivilligkoordinatorer og Ældre Sagen, der står for arrangementerne, og alle samarbejdspartnere glæder sig over, at initiativet kan fortsætte.

- Resultaterne af dette projekt er gået langt udover alle forventninger; der er kun kommet positive tilbagemeldinger fra både arrangører og deltagere, og derfor glæder vi os over, at Ældre Sagen vil give endnu flere par muligheden for en romantisk middag og netværk for dem, der ønsker at møde andre i sammen situation, siger Birgitte Saksø, frivilligkoordinator i Randers Kommune.

Demensvenlige rammer
For at være vært for et af middagsarrangementerne, skal restauranterne opfylde en række krav fra projektgruppen. Blandt andet skal de tilbyde lukkede lokaler, handicapvenlige indgange og toiletter, og de skal kunne opfylde krav for selve måltidet. Det gør både Skovbakken, Bistroteket og Tronborg.

De tre restauranter står klar til at modtage pårørende til mennesker med demens og deres kære i særlige demensvenlige rammer, hvor begge ægtefæller kan få en behagelig og lækker middag i selskab med ligesindede og frivillige, der sikrer at middagen forløber planmæssigt.

- Vi har masser af erfaring med byde alle slags mennesker indenfor hos os og tilpasse os sådan, at alle går glade herfra. Vi glæder os derfor meget til at sikre at mennesker med demens kan få en god restaurantoplevelse her hos os sammen med deres kære. Det bliver en spændende dag, siger Ivan Christensen, der er medejer af restaurant Skovbakken.

Mere om: Randers Kommune


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Ny Hanegal-fabrik til færdigretter er stadig uafklaret

Men den kommer, og den skal kunne udvides, siger ledelsen

Både op og ned for Geia Food

Omsætningen steg til over 1,2 milliarder kroner, men intens konkurrence fik overskuddet til at dale

Tankmad har fået et kvalitetsløft

25 pubs giver brødre milliongevinst

Madglade milliardærer redder eksklusiv restaurant

Lukket burgerkæde kostede millioner

Nyhedsbrev

Horesta: Ny app kan skade branchen

Online Avis Arkiv

Oslobåden drømmer om en Michelin-stjerne

Nyt, digitalt køkkenredskab vil ind i professionelle køkkener

Restaurant Highway 69 udvider stort

Burgerrestaurant bliver til en lille kæde

Tarteletcafé er et enormt hit

Madmarked og Noma-ejere i samarbejde

Københavnsk gadekøkken er på plads

Uhrenholt har succes med lilla Emborg-produkter

Sushibar - nu også på Bornholm

McDonald's i fuldfedt plus efter at have slanket modellen

Masser af restauranter knaldet for fetafusk

Jysk hotelchef drømmer om en gourmetrestaurant

Hotel satser på veganske retter

Ny køkkenleder skal gøre menukortet mere grønt

Restauranter kan nu også bruge Nøglehulsmærket

Madhus gør mormormad tilgængeligt for alle

Har udvidet sit marked for færdigretter ganske betragteligt

Makkerpar har for travlt, så de åbner et nyt køkken

Sticks'n'Sushi skifter direktør

Muselort på Comwell gav bøde og forbud

Brøchner Hotels i samarbejde med Michelin-restauratør

Nye ejere tjener millioner på Bone's

Det digitale køkken er lige om hjørnet

Coop udvider med måltider til både morgen og frokost

Svensk restaurantkæde vil indtage Danmark

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Send til en kollega

0.227