Københavns Madhus vinder millionprojekter

Endnu flere køkkener skal have endnu mere økologi

Københavns Madhus, som arbejder for at omlægge storkøkkener til økologi, har vundet to store projekter, der skal øge økologiprocenten i de offentlige køkkener i Region Hovedstaden.

Regionens ni hospitaler står over for en større økologisk omlægning, og Københavns Madhus er netop blevet udpeget til at stå i spidsen for forandringsprocessen. Projektet sættes i gang i februar og løber frem til 2019, hvor målet er, at hospitalerne kan få Det Økologiske Spisemærke i sølv - et mærke, der betyder, at køkkenerne har en økologiprocent på mindst 60.

Enkelte hospitaler er allerede langt fremme, og her er ambitionen at nå 90 procent økologi, der udløser spisemærket i guld.

- Vi har arbejdet med økologisk omlægning siden 2009 og er nok den virksomhed, som har allermest erfaring på området i Danmark. Især inden for storkøkkener, som vi har omlagt til økologi i hele Danmark. Derfor er vi også rigtig glade for den anerkendelse af vores evner, det er at vinde dette udbud, siger Kenneth Højgaard, konstitueret direktør for Københavns Madhus, i en pressemeddelelse.

- Et betragteligt millionbeløb
Ud over hospitalsprojektet har Københavns Madhus også fået tildelt midler til tre omlægningsprojekter gennem Fonden for Økologisk Landbrug, også i Region Hovedstaden. De nye projekter løber samlet op i "et betragteligt millionbeløb", oplyser madhuset.

Københavns Madhus har de seneste knap 10 år øko-omlagt cirka 1.300 offentlige og private køkkener i Danmark. Heraf cirka 800 køkkener i København, mens de resterende er fordelt rundt omkring i landet og er både offentlige og private køkkener.

En økologisk omlægning kortlægger køkkenets økonomi, råvareforbrug og madlavningsprocedurer og opridser på den baggrund omlægningspotentialet. Herefter arbejdes der med kompetenceløft af medarbejderne, madspildsreduktion og mere hensigtsmæssige produktionsmetoder og indkøbsprocesser.


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Ny Hanegal-fabrik til færdigretter er stadig uafklaret

Men den kommer, og den skal kunne udvides, siger ledelsen

Både op og ned for Geia Food

Omsætningen steg til over 1,2 milliarder kroner, men intens konkurrence fik overskuddet til at dale

Tankmad har fået et kvalitetsløft

25 pubs giver brødre milliongevinst

Madglade milliardærer redder eksklusiv restaurant

Lukket burgerkæde kostede millioner

Nyhedsbrev

Horesta: Ny app kan skade branchen

Online Avis Arkiv

Oslobåden drømmer om en Michelin-stjerne

Nyt, digitalt køkkenredskab vil ind i professionelle køkkener

Restaurant Highway 69 udvider stort

Burgerrestaurant bliver til en lille kæde

Tarteletcafé er et enormt hit

Madmarked og Noma-ejere i samarbejde

Københavnsk gadekøkken er på plads

Uhrenholt har succes med lilla Emborg-produkter

Sushibar - nu også på Bornholm

McDonald's i fuldfedt plus efter at have slanket modellen

Masser af restauranter knaldet for fetafusk

Jysk hotelchef drømmer om en gourmetrestaurant

Hotel satser på veganske retter

Ny køkkenleder skal gøre menukortet mere grønt

Restauranter kan nu også bruge Nøglehulsmærket

Madhus gør mormormad tilgængeligt for alle

Har udvidet sit marked for færdigretter ganske betragteligt

Makkerpar har for travlt, så de åbner et nyt køkken

Sticks'n'Sushi skifter direktør

Muselort på Comwell gav bøde og forbud

Brøchner Hotels i samarbejde med Michelin-restauratør

Nye ejere tjener millioner på Bone's

Det digitale køkken er lige om hjørnet

Coop udvider med måltider til både morgen og frokost

Svensk restaurantkæde vil indtage Danmark

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Send til en kollega

0.151