Københavns Madhus vinder millionprojekter

Endnu flere køkkener skal have endnu mere økologi

Københavns Madhus, som arbejder for at omlægge storkøkkener til økologi, har vundet to store projekter, der skal øge økologiprocenten i de offentlige køkkener i Region Hovedstaden.

Regionens ni hospitaler står over for en større økologisk omlægning, og Københavns Madhus er netop blevet udpeget til at stå i spidsen for forandringsprocessen. Projektet sættes i gang i februar og løber frem til 2019, hvor målet er, at hospitalerne kan få Det Økologiske Spisemærke i sølv - et mærke, der betyder, at køkkenerne har en økologiprocent på mindst 60.

Enkelte hospitaler er allerede langt fremme, og her er ambitionen at nå 90 procent økologi, der udløser spisemærket i guld.

- Vi har arbejdet med økologisk omlægning siden 2009 og er nok den virksomhed, som har allermest erfaring på området i Danmark. Især inden for storkøkkener, som vi har omlagt til økologi i hele Danmark. Derfor er vi også rigtig glade for den anerkendelse af vores evner, det er at vinde dette udbud, siger Kenneth Højgaard, konstitueret direktør for Københavns Madhus, i en pressemeddelelse.

- Et betragteligt millionbeløb
Ud over hospitalsprojektet har Københavns Madhus også fået tildelt midler til tre omlægningsprojekter gennem Fonden for Økologisk Landbrug, også i Region Hovedstaden. De nye projekter løber samlet op i "et betragteligt millionbeløb", oplyser madhuset.

Københavns Madhus har de seneste knap 10 år øko-omlagt cirka 1.300 offentlige og private køkkener i Danmark. Heraf cirka 800 køkkener i København, mens de resterende er fordelt rundt omkring i landet og er både offentlige og private køkkener.

En økologisk omlægning kortlægger køkkenets økonomi, råvareforbrug og madlavningsprocedurer og opridser på den baggrund omlægningspotentialet. Herefter arbejdes der med kompetenceløft af medarbejderne, madspildsreduktion og mere hensigtsmæssige produktionsmetoder og indkøbsprocesser.


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Foodservice: Vi tager pulsen på de seneste trends

Fremtidsforsker ser på det konstant voksende marked

Ny kantine-aktør i voldsom vækst

Har åbnet 17 nye kantiner på et år

Jelling Naturkød går på jagt efter motorvejskunder

Kvalitetsmad stiller krav til professionelt køkkenudstyr

Formanden for Brancheforeningen for Køkkenudstyr løfter sløret for, hvor markedet befinder sig

Kantiner og køkkener kan igen få hæder

Rekordmange konkurser blandt hovedstadens restauranter

Nyhedsbrev

Lærer vil lave endnu mere mad

Private dining udfordrer restauranter

Ny trend tager også kampen op mod cateringvirksomheder

Catering-firmaer klar med nye kalve

Elbokøkkenet sætter nye måltider på menuen

Tre-årigt projekt har fokus på kost til småtspisende borgere i eget hjem

Randers har succes med demensvenlige restaurantbesøg

I foråret åbner tre lokale restauranter dørene for nye middagsarrangementer

Hørkram efter kæmpeudvidelse: Skal hyre 200 nye medarbejdere

Arealet er vokset med over 30.000 kvadratmeter i Sorø

Scandic har fundet ny Food & Beverage-direktør

Kendte restauranter rykker ind i ny terminal 2

Kæmpestor økologimesse i Nürnberg

Nyt restaurationskoncept er kommet til København

Vapiano har ikke tjenere og serveringspersonale

BC Catering klar til stor udvidelse

Hospitalskøkken skal lave 1.200 tons mad helt fra bunden

Grillfætter Catering gør klar til at åbne

Københavns Madhus vinder millionprojekter

Endnu flere køkkener skal have endnu mere økologi

Horsens: Mad skal spises - ikke smides i skraldespanden

Økologien breder sig fortsat i foodservicebranchen

Især hoteller og restauranter rykker

Legendariske cafélokaler skifter ejer

100 professionelle køkkener nu med i Økologisk Landsforening

Jysk cateringfirma har voldsomt vokseværk

51 restauranter med i DinnerDays

Nyt juicekoncept klar i Fredericia

Lufthavnsrestaurant nægter at lukke trods byggerod

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Send til en kollega

0.458