23948sdkhjf

Københavns Madhus vinder millionprojekter

Endnu flere køkkener skal have endnu mere økologi

Københavns Madhus, som arbejder for at omlægge storkøkkener til økologi, har vundet to store projekter, der skal øge økologiprocenten i de offentlige køkkener i Region Hovedstaden.

Regionens ni hospitaler står over for en større økologisk omlægning, og Københavns Madhus er netop blevet udpeget til at stå i spidsen for forandringsprocessen. Projektet sættes i gang i februar og løber frem til 2019, hvor målet er, at hospitalerne kan få Det Økologiske Spisemærke i sølv - et mærke, der betyder, at køkkenerne har en økologiprocent på mindst 60.

Enkelte hospitaler er allerede langt fremme, og her er ambitionen at nå 90 procent økologi, der udløser spisemærket i guld.

- Vi har arbejdet med økologisk omlægning siden 2009 og er nok den virksomhed, som har allermest erfaring på området i Danmark. Især inden for storkøkkener, som vi har omlagt til økologi i hele Danmark. Derfor er vi også rigtig glade for den anerkendelse af vores evner, det er at vinde dette udbud, siger Kenneth Højgaard, konstitueret direktør for Københavns Madhus, i en pressemeddelelse.

- Et betragteligt millionbeløb
Ud over hospitalsprojektet har Københavns Madhus også fået tildelt midler til tre omlægningsprojekter gennem Fonden for Økologisk Landbrug, også i Region Hovedstaden. De nye projekter løber samlet op i "et betragteligt millionbeløb", oplyser madhuset.

Københavns Madhus har de seneste knap 10 år øko-omlagt cirka 1.300 offentlige og private køkkener i Danmark. Heraf cirka 800 køkkener i København, mens de resterende er fordelt rundt omkring i landet og er både offentlige og private køkkener.

En økologisk omlægning kortlægger køkkenets økonomi, råvareforbrug og madlavningsprocedurer og opridser på den baggrund omlægningspotentialet. Herefter arbejdes der med kompetenceløft af medarbejderne, madspildsreduktion og mere hensigtsmæssige produktionsmetoder og indkøbsprocesser.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Forvirring: Sur smiley til butik har ramt jysk restaurant

Cateringlandsholdet holder audition

Ti Trin Ned svæver i Michelin-uvished

Sponsoraftale: Dansk Cater skal forkæle Kokkelandsholdet

Succes: Kriseramt delicafé blev til netbutik

Stor fastfoodkæde tjener igen penge

Nyhedsbrev

Nye chefer klar til Kokkelandsholdet

Online Avis Arkiv

Conveniencekæde har købt Maaltidet

Stor frokostleverandør bliver en del af Homemate

Hotelkæde satser stort på bæredygtige madoplevelser

Nyt kaffekoncept i Aalborg: Her koster alt en 20'er

1

Brandærgerligt: Restaurant lukkede med fuld ordrebog

Just Eat begyndte året med rekord

Foodservice Forum ønsker glædelig jul og godt nytår

Foodservice Forum holder ferielukket til 7. januar. Nyhedsbrevet udkommer igen tirsdag 8. januar 2019.

Ny toprestaurant vil tilbyde 50 serveringer til gæsterne

Sygehuskøkken i Thisted hædret med pris

Afstemning: Her er Danmarks bedste takeaway

Cateringfirma overtager kantinedrift

Aalborg får ny vegetarrestaurant

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Køkkenmedarbejdere i total forvandling

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Løft dine medarbejderes niveau i engelsk og styrk din virksomhed

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Må du genbruge dine stregkoder?

Kære kunde/samarbejdspartner

JEROS hos Orkla Kims

7,5 mio. kr. mere til innovation i sjællandske fødevare SMV´er

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Glædelig jul fra JEROS A/S

Ny projektleder ved DTU Center for Hygiejnisk Design

Rengøringsteknikker, hygiejnisk design og best practice i industriel hygiejne

Pallekar, plastkar og bigbox

Speed dating mellem virksomheder og forskere resulterer i fødevareinnovation

Mange muligheder for at se JEROS produkter verden rundt

Teknologi til forbedring af forretning i fødevarebranchen

Hurtig og effektiv rengøring af vægtskåle

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voks...

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Send til en kollega

0.128