Københavns Madhus vinder millionprojekter

Endnu flere køkkener skal have endnu mere økologi

Københavns Madhus, som arbejder for at omlægge storkøkkener til økologi, har vundet to store projekter, der skal øge økologiprocenten i de offentlige køkkener i Region Hovedstaden.

Regionens ni hospitaler står over for en større økologisk omlægning, og Københavns Madhus er netop blevet udpeget til at stå i spidsen for forandringsprocessen. Projektet sættes i gang i februar og løber frem til 2019, hvor målet er, at hospitalerne kan få Det Økologiske Spisemærke i sølv - et mærke, der betyder, at køkkenerne har en økologiprocent på mindst 60.

Enkelte hospitaler er allerede langt fremme, og her er ambitionen at nå 90 procent økologi, der udløser spisemærket i guld.

- Vi har arbejdet med økologisk omlægning siden 2009 og er nok den virksomhed, som har allermest erfaring på området i Danmark. Især inden for storkøkkener, som vi har omlagt til økologi i hele Danmark. Derfor er vi også rigtig glade for den anerkendelse af vores evner, det er at vinde dette udbud, siger Kenneth Højgaard, konstitueret direktør for Københavns Madhus, i en pressemeddelelse.

- Et betragteligt millionbeløb
Ud over hospitalsprojektet har Københavns Madhus også fået tildelt midler til tre omlægningsprojekter gennem Fonden for Økologisk Landbrug, også i Region Hovedstaden. De nye projekter løber samlet op i "et betragteligt millionbeløb", oplyser madhuset.

Københavns Madhus har de seneste knap 10 år øko-omlagt cirka 1.300 offentlige og private køkkener i Danmark. Heraf cirka 800 køkkener i København, mens de resterende er fordelt rundt omkring i landet og er både offentlige og private køkkener.

En økologisk omlægning kortlægger køkkenets økonomi, råvareforbrug og madlavningsprocedurer og opridser på den baggrund omlægningspotentialet. Herefter arbejdes der med kompetenceløft af medarbejderne, madspildsreduktion og mere hensigtsmæssige produktionsmetoder og indkøbsprocesser.


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Idrætsklubber skal måske tvinges til at bortforpagte cafédrift

Københavns Madhus får ny direktør

Kejserinden runder 20 år med gryder

Cateringfirma er blevet til en stor familievirksomhed

Salget af Sticks’n’Sushi er udskudt

To kinesiske spisesteder er tilgængelige

Jysk burgerkæde rykker mod øst

Nyhedsbrev

Just Eat vil også levere morgenmad

Online Avis Arkiv

Catering-advarsler er gjort til skamme

Cateringfirma afsløret: Havde mad blandt døde muldvarper

Også hunde, katte og kaniner var på stedet

Flammen straffet for at have for høje temperaturer

Cateringfirma er gået konkurs

Sommerferie på Foodservice Forum

Restaurantgæst betalte 7.335,- for meget

Nordjysk kro erklæret konkurs - ejer har kastet håndklædet i ringen

Nyuddannet sommelier udfordrer vanedyret

Kristian Ishøy har været vinfan, siden han var lille

Street food klar i Fredericia

Sandwichkæde rykker nordpå

Idérig kok har succes i medborgerhus

Just Eat gafler Domino's

Burger King klar med to nye restauranter

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Foodservice Danmark ser fremad

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Vejen til innovative løsninger går gennem produktudvikling

Derfor er SMVdanmark imod revisionspligt

Slip af med bakterier i dit vand

En god kop kaffe er simpel... Den består af to ingredienser: kaffebønner og vand.

Aqua-Pure AP110 filter

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Find ud af hvad du kan gøre for at, undgå kalk på håndvaske, glas, opvaskemaskiner og fliser

N’tatlim - nye kager i dessertkategorien!

Vi ser Aarhus i øjenhøjde

Har du problemer med smag og lugt fra dit drikkevand

ScaleGard Pro til drikkevandet.

Mød SMVdanmark på Folkemødet

Latinerkvarteret er for specielle og eksklusive butikker

Beskyt dig: En teenager kan hacke din virksomhed

Plastemballage er nødvendigt i den cirkulære økonomi

Vand fra hanen indeholder stoffer der kan påvirke smagen i din kaffe,

JEROS A/S på messer verden rundt

Eksportfremstød - Rejs med SMVdanmark og Kronprinsparret til Italien

Sommerskole ”Entrepreneurship in Food and BioEngineering”

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Mindre offentligt opgavetyveri, tak!

Send til en kollega

0.246