23948sdkhjf

Kæmpestor økologimesse i Nürnberg

| Af Klaus Hansen | Tip redaktionen om en historie

Økologien vælter ind over os. Både i detail- og foodservicebranchen er økologi hot, og flere og flere forbrugere går den økologiske vej og vil have økologiske fødevarer og drikkevarer.

Men hvor bevæger økologien sig hen? - og hvad er de sidste nye økologiske trends på det internationale marked for mad og drikke? Disse spørgsmål kan du få besvaret på den internationale økologimesse Biofach, der finder sted 14.-17. februar i Nürnberg. På messen vil omkring 3.000 udstillere præsentere de sidste nye økologiske fødevarer og trends fra hele verden.

Som følge af stor efterspørgsel fra udstillerne har Biofach måttet tage to nye messehaller i brug. Det drejer sig om hal 4A og hal 8. Derved har messen fået endnu mere plads - og udstillerantallet er vokset betydeligt til glæde for de besøgende. På nuværende tidspunkt er er messen totalt udsolgt, og der er oprettet ventelister til de virksomheder, der håber på et afbud, så de kan få en standplads på Biofach.

Alt i alt omfatter Biofach 10 store messehaller, så de besøgende vil have masser af plads at bolte sig i. 10 messehaller - alle spækket med økologiske fødevarer og drikkevarer er noget af et eldorado for alle øko-interesserede.

Hvad er der så at se?
Messen vil bugne af økologiske fødevarer og drikkevarer fra hele verden. Alle fødevarer kan efterhånden fås i økologiske varianter, og Biofach giver et virkeligt godt overblik over, hvad økologibranchen kan levere her og nu.

Hvis man ikke lige har modet på at importere spændende produkter fra andre kontinenter, så er der faktisk også en del danske økologiske virksomheder, som udstiller på messen.

Lidt over 40 danske virksomheder udstiller på messen - og her er man altid velkommen til at komme forbi og få en økologisk snak om de udstillede varer og produkter.

En del af de danske økologi-leverandører har samlet sig i en fællesstand under navnet "Bio Aus Dänemark. Denne stand er placeret i hal 5.

Ligeledes, hvis man finder nye og spændende produkter fra nogle af de udenlandske udstillere - og ikke har tid og lyst til at starte sin egen import - så kan man jo altid spørge sin foodservicegrossist, om det ikke var muligt at tage disse produkter ind i deres sortiment.

Økologiske vine
De økologiske vine bliver stadigt bedre og bedre og er mindst så gode som de konventionelle vine. Biofach har en kæmpe vinsektion, hvor det er muligt at smage på økologisk vin fra hele verden. Det er oplagt at besøge vinsektionen og måske finde en prisbillig økologisk vin, som man kan køre som husets øko-vin.

På Biofach kan man således lave aftaler direkte med vinproducenten og herefter importere sin helt egen økologiske vin til sine spisegæster og kunder.

Veganermad, vin og olivenolie
Nu om dage er det ikke nok, at fødevarerne er økologiske - de skal helst både være veganske og økologiske. Veganermad er en af de nye trends - og derfor dækkes "Vegan Foods" da også særligt intensivt på Biofach. Det sker under konceptet "World of Experience", der bl.a. har sin helt egen vegan-sektion, der findes i hal 4A.

De andre undergrupper af "World of Experience" er vin og olivenolie - produkter hvor økologien virkelig har fået fat. Derfor har Biofach sat ekstra fokus på netop disse produktgrupper ved at arrangere specialshows, der går mere i dybden med disse produkter.

Disse specialshows omfatter produktpræsentationer, smagssessioner og workshops, hvor de besøgende kan få masser af viden og inspiration og mulighed for netværksdannelse med kollegaer fra andre lande.

De sidste nye og innovative produkter findes i Novelty-­området i hal 8. ­Novelty-standen er på godt 500 m2, og her præsenteres de allermest spændende og innovative økologiske nyheder. Det drejer sig om ca. 700 økologiske produkter, der alle er særligt udvalgte til at stå på denne nyhedsstand.

Kokke-demonstrationer
Nu er Biofach ikke udelukkende en produktmesse. Der er også fokus på tilberedning af de økologiske råvarer. Det sker i et køkkenområde på messen, hvor kendte kokke demonstrerer, hvordan man kan tilberede nye og spændende økologiske retter i sit køkken.

Det anbefales det at kikke ned forbi køkkensektionen og få gode tips og ideer til nye økologiske retter og muligheder i dit køkken.

Disse live-demonstrationer er særligt skræddersyet til de mange besøgende fra foodservice-branchen.






Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Sygehuskøkken i Thisted hædret med pris

Afstemning: Her er Danmarks bedste takeaway

Cateringfirma overtager kantinedrift

Aalborg får ny vegetarrestaurant

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Nyhedsbrev

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Online Avis Arkiv

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Jysk restaurant har ikke noget menukort

Køkkenmedarbejdere i total forvandling

1

Danske kokke henter VM-guld til Danmark

1

Letz Sushi går nye, ansvarlige veje

Suppenørd klar med nyt koncept

Danske kokke har øget fokus på energiforbruget

10 kokke klar til finalen i Årets Kok

Trykket stemning i kommunalt køkken

1

Avis: Domino's udnytter smuthul til at slette smileyrapporter

Restauranter og hoteller må slås om elever

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Historisk restaurant lukker efter strid om tag

Restaurant-forpagtere giver op efter otte måneder

Ejer: De manglede måske de faglige kompetencer

Danmarks bedste kantine: Vi tager de unge seriøst

- Det er i grunden et simpelt miljø, siger køkkenchefen

Ti Trin Ned bliver afløst af pizzeria

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Glædelig jul fra JEROS A/S

Ny projektleder ved DTU Center for Hygiejnisk Design

Rengøringsteknikker, hygiejnisk design og best practice i industriel hygiejne

Pallekar, plastkar og bigbox

Speed dating mellem virksomheder og forskere resulterer i fødevareinnovation

Mange muligheder for at se JEROS produkter verden rundt

Teknologi til forbedring af forretning i fødevarebranchen

Hurtig og effektiv rengøring af vægtskåle

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

Gamst Blomster åbner ny butik på Lyngby Hovedgade

Send til en kollega

0.174