Kæmpestor økologimesse i Nürnberg

| Af Klaus Hansen | Tip redaktionen om en historie

Økologien vælter ind over os. Både i detail- og foodservicebranchen er økologi hot, og flere og flere forbrugere går den økologiske vej og vil have økologiske fødevarer og drikkevarer.

Men hvor bevæger økologien sig hen? - og hvad er de sidste nye økologiske trends på det internationale marked for mad og drikke? Disse spørgsmål kan du få besvaret på den internationale økologimesse Biofach, der finder sted 14.-17. februar i Nürnberg. På messen vil omkring 3.000 udstillere præsentere de sidste nye økologiske fødevarer og trends fra hele verden.

Som følge af stor efterspørgsel fra udstillerne har Biofach måttet tage to nye messehaller i brug. Det drejer sig om hal 4A og hal 8. Derved har messen fået endnu mere plads - og udstillerantallet er vokset betydeligt til glæde for de besøgende. På nuværende tidspunkt er er messen totalt udsolgt, og der er oprettet ventelister til de virksomheder, der håber på et afbud, så de kan få en standplads på Biofach.

Alt i alt omfatter Biofach 10 store messehaller, så de besøgende vil have masser af plads at bolte sig i. 10 messehaller - alle spækket med økologiske fødevarer og drikkevarer er noget af et eldorado for alle øko-interesserede.

Hvad er der så at se?
Messen vil bugne af økologiske fødevarer og drikkevarer fra hele verden. Alle fødevarer kan efterhånden fås i økologiske varianter, og Biofach giver et virkeligt godt overblik over, hvad økologibranchen kan levere her og nu.

Hvis man ikke lige har modet på at importere spændende produkter fra andre kontinenter, så er der faktisk også en del danske økologiske virksomheder, som udstiller på messen.

Lidt over 40 danske virksomheder udstiller på messen - og her er man altid velkommen til at komme forbi og få en økologisk snak om de udstillede varer og produkter.

En del af de danske økologi-leverandører har samlet sig i en fællesstand under navnet "Bio Aus Dänemark. Denne stand er placeret i hal 5.

Ligeledes, hvis man finder nye og spændende produkter fra nogle af de udenlandske udstillere - og ikke har tid og lyst til at starte sin egen import - så kan man jo altid spørge sin foodservicegrossist, om det ikke var muligt at tage disse produkter ind i deres sortiment.

Økologiske vine
De økologiske vine bliver stadigt bedre og bedre og er mindst så gode som de konventionelle vine. Biofach har en kæmpe vinsektion, hvor det er muligt at smage på økologisk vin fra hele verden. Det er oplagt at besøge vinsektionen og måske finde en prisbillig økologisk vin, som man kan køre som husets øko-vin.

På Biofach kan man således lave aftaler direkte med vinproducenten og herefter importere sin helt egen økologiske vin til sine spisegæster og kunder.

Veganermad, vin og olivenolie
Nu om dage er det ikke nok, at fødevarerne er økologiske - de skal helst både være veganske og økologiske. Veganermad er en af de nye trends - og derfor dækkes "Vegan Foods" da også særligt intensivt på Biofach. Det sker under konceptet "World of Experience", der bl.a. har sin helt egen vegan-sektion, der findes i hal 4A.

De andre undergrupper af "World of Experience" er vin og olivenolie - produkter hvor økologien virkelig har fået fat. Derfor har Biofach sat ekstra fokus på netop disse produktgrupper ved at arrangere specialshows, der går mere i dybden med disse produkter.

Disse specialshows omfatter produktpræsentationer, smagssessioner og workshops, hvor de besøgende kan få masser af viden og inspiration og mulighed for netværksdannelse med kollegaer fra andre lande.

De sidste nye og innovative produkter findes i Novelty-­området i hal 8. ­Novelty-standen er på godt 500 m2, og her præsenteres de allermest spændende og innovative økologiske nyheder. Det drejer sig om ca. 700 økologiske produkter, der alle er særligt udvalgte til at stå på denne nyhedsstand.

Kokke-demonstrationer
Nu er Biofach ikke udelukkende en produktmesse. Der er også fokus på tilberedning af de økologiske råvarer. Det sker i et køkkenområde på messen, hvor kendte kokke demonstrerer, hvordan man kan tilberede nye og spændende økologiske retter i sit køkken.

Det anbefales det at kikke ned forbi køkkensektionen og få gode tips og ideer til nye økologiske retter og muligheder i dit køkken.

Disse live-demonstrationer er særligt skræddersyet til de mange besøgende fra foodservice-branchen.








Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar

Mest læste

Forsiden lige nu

Sommerferie på Foodservice Forum

Restaurantgæst betalte 7.335,- for meget

Nordjysk kro erklæret konkurs - ejer har kastet håndklædet i ringen

Nyuddannet sommelier udfordrer vanedyret

Kristian Ishøy har været vinfan, siden han var lille

Street food klar i Fredericia

Sandwichkæde rykker nordpå

Nyhedsbrev

Idérig kok har succes i medborgerhus

Online Avis Arkiv

Just Eat gafler Domino's

Burger King klar med to nye restauranter

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Foodservice Danmark ser fremad

Debat om Odenses ældremad blusser op igen

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Køge Kommune vil have mindre virksomheder som madleverandører

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Madklubben kaster millioner af sig

Efter et 2016 præget af store investeringer kan restaurantkæden Madklubben igen notere et stort plus

Nu sushirestaurant vil være en lille kæde

Kadeau slår igen til i København

Han åbner verdens første akvavit-bar

Vil gøre op med grimme julefrokostoplevelser

Tre kæmper om Kantineprisen

Street food på vej i Fredericia

Private dining vinder frem

Andefedtsburgere rykker vestpå

Ny restaurant forsøger sig i Aarhus

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Find ud af hvad du kan gøre for at, undgå kalk på håndvaske, glas, opvaskemaskiner og fliser

N’tatlim - nye kager i dessertkategorien!

Vi ser Aarhus i øjenhøjde

Har du problemer med smag og lugt fra dit drikkevand

ScaleGard Pro til drikkevandet.

Mød SMVdanmark på Folkemødet

Latinerkvarteret er for specielle og eksklusive butikker

Beskyt dig: En teenager kan hacke din virksomhed

Plastemballage er nødvendigt i den cirkulære økonomi

Vand fra hanen indeholder stoffer der kan påvirke smagen i din kaffe,

JEROS A/S på messer verden rundt

Eksportfremstød - Rejs med SMVdanmark og Kronprinsparret til Italien

Sommerskole ”Entrepreneurship in Food and BioEngineering”

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Mindre offentligt opgavetyveri, tak!

Pas godt på dine medarbejdere - og dig selv!

Netværksarrangement: Hvordan tilpasser vi os fremtidens krav?

Sådan er du som virksomhed stillet under en konflikt

Maden og vinen var fantastisk men… larmen!?

JEROS A/S på Anuga Food tech

Ny håndbog: Få et 'JA' af din bank

Send til en kollega

0.142