Kæmpestor økologimesse i Nürnberg

| Af Klaus Hansen | Tip redaktionen om en historie

Økologien vælter ind over os. Både i detail- og foodservicebranchen er økologi hot, og flere og flere forbrugere går den økologiske vej og vil have økologiske fødevarer og drikkevarer.

Men hvor bevæger økologien sig hen? - og hvad er de sidste nye økologiske trends på det internationale marked for mad og drikke? Disse spørgsmål kan du få besvaret på den internationale økologimesse Biofach, der finder sted 14.-17. februar i Nürnberg. På messen vil omkring 3.000 udstillere præsentere de sidste nye økologiske fødevarer og trends fra hele verden.

Som følge af stor efterspørgsel fra udstillerne har Biofach måttet tage to nye messehaller i brug. Det drejer sig om hal 4A og hal 8. Derved har messen fået endnu mere plads - og udstillerantallet er vokset betydeligt til glæde for de besøgende. På nuværende tidspunkt er er messen totalt udsolgt, og der er oprettet ventelister til de virksomheder, der håber på et afbud, så de kan få en standplads på Biofach.

Alt i alt omfatter Biofach 10 store messehaller, så de besøgende vil have masser af plads at bolte sig i. 10 messehaller - alle spækket med økologiske fødevarer og drikkevarer er noget af et eldorado for alle øko-interesserede.

Hvad er der så at se?
Messen vil bugne af økologiske fødevarer og drikkevarer fra hele verden. Alle fødevarer kan efterhånden fås i økologiske varianter, og Biofach giver et virkeligt godt overblik over, hvad økologibranchen kan levere her og nu.

Hvis man ikke lige har modet på at importere spændende produkter fra andre kontinenter, så er der faktisk også en del danske økologiske virksomheder, som udstiller på messen.

Lidt over 40 danske virksomheder udstiller på messen - og her er man altid velkommen til at komme forbi og få en økologisk snak om de udstillede varer og produkter.

En del af de danske økologi-leverandører har samlet sig i en fællesstand under navnet "Bio Aus Dänemark. Denne stand er placeret i hal 5.

Ligeledes, hvis man finder nye og spændende produkter fra nogle af de udenlandske udstillere - og ikke har tid og lyst til at starte sin egen import - så kan man jo altid spørge sin foodservicegrossist, om det ikke var muligt at tage disse produkter ind i deres sortiment.

Økologiske vine
De økologiske vine bliver stadigt bedre og bedre og er mindst så gode som de konventionelle vine. Biofach har en kæmpe vinsektion, hvor det er muligt at smage på økologisk vin fra hele verden. Det er oplagt at besøge vinsektionen og måske finde en prisbillig økologisk vin, som man kan køre som husets øko-vin.

På Biofach kan man således lave aftaler direkte med vinproducenten og herefter importere sin helt egen økologiske vin til sine spisegæster og kunder.

Veganermad, vin og olivenolie
Nu om dage er det ikke nok, at fødevarerne er økologiske - de skal helst både være veganske og økologiske. Veganermad er en af de nye trends - og derfor dækkes "Vegan Foods" da også særligt intensivt på Biofach. Det sker under konceptet "World of Experience", der bl.a. har sin helt egen vegan-sektion, der findes i hal 4A.

De andre undergrupper af "World of Experience" er vin og olivenolie - produkter hvor økologien virkelig har fået fat. Derfor har Biofach sat ekstra fokus på netop disse produktgrupper ved at arrangere specialshows, der går mere i dybden med disse produkter.

Disse specialshows omfatter produktpræsentationer, smagssessioner og workshops, hvor de besøgende kan få masser af viden og inspiration og mulighed for netværksdannelse med kollegaer fra andre lande.

De sidste nye og innovative produkter findes i Novelty-­området i hal 8. ­Novelty-standen er på godt 500 m2, og her præsenteres de allermest spændende og innovative økologiske nyheder. Det drejer sig om ca. 700 økologiske produkter, der alle er særligt udvalgte til at stå på denne nyhedsstand.

Kokke-demonstrationer
Nu er Biofach ikke udelukkende en produktmesse. Der er også fokus på tilberedning af de økologiske råvarer. Det sker i et køkkenområde på messen, hvor kendte kokke demonstrerer, hvordan man kan tilberede nye og spændende økologiske retter i sit køkken.

Det anbefales det at kikke ned forbi køkkensektionen og få gode tips og ideer til nye økologiske retter og muligheder i dit køkken.

Disse live-demonstrationer er særligt skræddersyet til de mange besøgende fra foodservice-branchen.








Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Foodservice: Vi tager pulsen på de seneste trends

Fremtidsforsker ser på det konstant voksende marked

Ny kantine-aktør i voldsom vækst

Har åbnet 17 nye kantiner på et år

Jelling Naturkød går på jagt efter motorvejskunder

Kvalitetsmad stiller krav til professionelt køkkenudstyr

Formanden for Brancheforeningen for Køkkenudstyr løfter sløret for, hvor markedet befinder sig

Kantiner og køkkener kan igen få hæder

Rekordmange konkurser blandt hovedstadens restauranter

Nyhedsbrev

Lærer vil lave endnu mere mad

Private dining udfordrer restauranter

Ny trend tager også kampen op mod cateringvirksomheder

Catering-firmaer klar med nye kalve

Elbokøkkenet sætter nye måltider på menuen

Tre-årigt projekt har fokus på kost til småtspisende borgere i eget hjem

Randers har succes med demensvenlige restaurantbesøg

I foråret åbner tre lokale restauranter dørene for nye middagsarrangementer

Hørkram efter kæmpeudvidelse: Skal hyre 200 nye medarbejdere

Arealet er vokset med over 30.000 kvadratmeter i Sorø

Scandic har fundet ny Food & Beverage-direktør

Kendte restauranter rykker ind i ny terminal 2

Kæmpestor økologimesse i Nürnberg

Nyt restaurationskoncept er kommet til København

Vapiano har ikke tjenere og serveringspersonale

BC Catering klar til stor udvidelse

Hospitalskøkken skal lave 1.200 tons mad helt fra bunden

Grillfætter Catering gør klar til at åbne

Københavns Madhus vinder millionprojekter

Endnu flere køkkener skal have endnu mere økologi

Horsens: Mad skal spises - ikke smides i skraldespanden

Økologien breder sig fortsat i foodservicebranchen

Især hoteller og restauranter rykker

Legendariske cafélokaler skifter ejer

100 professionelle køkkener nu med i Økologisk Landsforening

Jysk cateringfirma har voldsomt vokseværk

51 restauranter med i DinnerDays

Nyt juicekoncept klar i Fredericia

Lufthavnsrestaurant nægter at lukke trods byggerod

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Send til en kollega

0.153