Kæmpestor økologimesse i Nürnberg

| Af Klaus Hansen | Tip redaktionen om en historie

Økologien vælter ind over os. Både i detail- og foodservicebranchen er økologi hot, og flere og flere forbrugere går den økologiske vej og vil have økologiske fødevarer og drikkevarer.

Men hvor bevæger økologien sig hen? - og hvad er de sidste nye økologiske trends på det internationale marked for mad og drikke? Disse spørgsmål kan du få besvaret på den internationale økologimesse Biofach, der finder sted 14.-17. februar i Nürnberg. På messen vil omkring 3.000 udstillere præsentere de sidste nye økologiske fødevarer og trends fra hele verden.

Som følge af stor efterspørgsel fra udstillerne har Biofach måttet tage to nye messehaller i brug. Det drejer sig om hal 4A og hal 8. Derved har messen fået endnu mere plads - og udstillerantallet er vokset betydeligt til glæde for de besøgende. På nuværende tidspunkt er er messen totalt udsolgt, og der er oprettet ventelister til de virksomheder, der håber på et afbud, så de kan få en standplads på Biofach.

Alt i alt omfatter Biofach 10 store messehaller, så de besøgende vil have masser af plads at bolte sig i. 10 messehaller - alle spækket med økologiske fødevarer og drikkevarer er noget af et eldorado for alle øko-interesserede.

Hvad er der så at se?
Messen vil bugne af økologiske fødevarer og drikkevarer fra hele verden. Alle fødevarer kan efterhånden fås i økologiske varianter, og Biofach giver et virkeligt godt overblik over, hvad økologibranchen kan levere her og nu.

Hvis man ikke lige har modet på at importere spændende produkter fra andre kontinenter, så er der faktisk også en del danske økologiske virksomheder, som udstiller på messen.

Lidt over 40 danske virksomheder udstiller på messen - og her er man altid velkommen til at komme forbi og få en økologisk snak om de udstillede varer og produkter.

En del af de danske økologi-leverandører har samlet sig i en fællesstand under navnet "Bio Aus Dänemark. Denne stand er placeret i hal 5.

Ligeledes, hvis man finder nye og spændende produkter fra nogle af de udenlandske udstillere - og ikke har tid og lyst til at starte sin egen import - så kan man jo altid spørge sin foodservicegrossist, om det ikke var muligt at tage disse produkter ind i deres sortiment.

Økologiske vine
De økologiske vine bliver stadigt bedre og bedre og er mindst så gode som de konventionelle vine. Biofach har en kæmpe vinsektion, hvor det er muligt at smage på økologisk vin fra hele verden. Det er oplagt at besøge vinsektionen og måske finde en prisbillig økologisk vin, som man kan køre som husets øko-vin.

På Biofach kan man således lave aftaler direkte med vinproducenten og herefter importere sin helt egen økologiske vin til sine spisegæster og kunder.

Veganermad, vin og olivenolie
Nu om dage er det ikke nok, at fødevarerne er økologiske - de skal helst både være veganske og økologiske. Veganermad er en af de nye trends - og derfor dækkes "Vegan Foods" da også særligt intensivt på Biofach. Det sker under konceptet "World of Experience", der bl.a. har sin helt egen vegan-sektion, der findes i hal 4A.

De andre undergrupper af "World of Experience" er vin og olivenolie - produkter hvor økologien virkelig har fået fat. Derfor har Biofach sat ekstra fokus på netop disse produktgrupper ved at arrangere specialshows, der går mere i dybden med disse produkter.

Disse specialshows omfatter produktpræsentationer, smagssessioner og workshops, hvor de besøgende kan få masser af viden og inspiration og mulighed for netværksdannelse med kollegaer fra andre lande.

De sidste nye og innovative produkter findes i Novelty-­området i hal 8. ­Novelty-standen er på godt 500 m2, og her præsenteres de allermest spændende og innovative økologiske nyheder. Det drejer sig om ca. 700 økologiske produkter, der alle er særligt udvalgte til at stå på denne nyhedsstand.

Kokke-demonstrationer
Nu er Biofach ikke udelukkende en produktmesse. Der er også fokus på tilberedning af de økologiske råvarer. Det sker i et køkkenområde på messen, hvor kendte kokke demonstrerer, hvordan man kan tilberede nye og spændende økologiske retter i sit køkken.

Det anbefales det at kikke ned forbi køkkensektionen og få gode tips og ideer til nye økologiske retter og muligheder i dit køkken.

Disse live-demonstrationer er særligt skræddersyet til de mange besøgende fra foodservice-branchen.








Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Caspers bornholmske flymad er et hit

Hungry er på pengejagt

Løgismose Meyers har fyret topchefen

Tørk Furhauges resultater ikke gode nok, mener bestyrelsen

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Halifax Burgers fortsætter voldsom vækst

Restaurant fortsatte salget trods rotter

Nyhedsbrev

Nye måltidskasser fik en flyvende start

Online Avis Arkiv

Jyde stormer frem med gourmet-catering

Nu udvider han til tredobbelt størrelse

Løgismose Meyers satser på flere færdigretter

Ny fabrik skal servicere et tilsyneladende umætteligt marked for convenience-produkter

MASH vil have nye ejere med ind

MeMu-souschef vandt Hotdog DM

Nordjysk restaurant vinder kokkekamp - igen

Bæredygtigt fanget hellefisk – en delikatesse fra Vestgrønland

Foodservice Danmark skifter direktør igen

Scandic i totalt buræg-stop på alle hoteller

Fødevarestyrelsen lukkede sydjysk cateringfirma

Prisen går til… Noma

Restauranten bliver den første modtager af Københavns Snedkerlaugs nye pris

Færre øko-grøntsager efter tør sommer

Kage-mænd køber kaffekæde

Ny vidensbank skal give maden et løft

I den nye vidensbank skal fagpersoner kunne finde inspiration og dele erfaringer om mad, måltider og ernæring til ældre

Madklubben udvider i Århus

Investeringer æder af foodservice-grossisters overskud

40 millioner skal fremme gastronomisk superliga

Regeringen afsætter 10 millioner kroner om året de næste fire år til gastronomi. Det kan skabe flere arbejdspladser

Ingen danske medaljer ved sommelier NM

Kantiner og restauranter i trekantområdet inviteres til Markedsdag

Madentreprenør åbner nyt spisested

International rådgivning på højt niveau

Kro lukker og stopper madlevering til 350 ældre

Københavns Madhus får ny direktør

Just Eat vil også levere morgenmad

Catering-advarsler er gjort til skamme

Se alle Medlemmernes egne nyheder

RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

MENY i Præstø oplever endnu større succes efter køb af ny røgovn

JEROS A/S på vej på IBA 2018

Ny røgovn fordobler salget af pølser hos Kvickly i Haderslev

Ny ejer holder fast i Hørlyck Skos kvalitetsbevidste brand

Ribbenstege af kanon go' kvalitet til en fair pris.

DK's bedste og billigste flæsk i skiver

Stor forskel på karbonathåndhed i drikkevandet

JEROS A/S er nomineret til DI prisen 2018

24/7 overvågning mod Rotter og Mus:

Ecophon Mængdeberegner til akustikprodukter

God hygiejne hos fødevareproducenter – begynder med hygiejnisk design af produktionsudstyr

Overvågning og netværk

Når sort skal være rigtig sort

Ses vi på IBA 2018 i München?

JEROS a/s på IBA messen 2018

Vejen til innovative løsninger går gennem produktudvikling

Derfor er SMVdanmark imod revisionspligt

Slip af med bakterier i dit vand

En god kop kaffe er simpel... Den består af to ingredienser: kaffebønner og vand.

Aqua-Pure AP110 filter

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Find ud af hvad du kan gøre for at, undgå kalk på håndvaske, glas, opvaskem...

N’tatlim - nye kager i dessertkategorien!

Send til en kollega

0.166