23948sdkhjf

Nyt restaurationskoncept er kommet til København

| Af Klaus Hansen | Tip redaktionen om en historie

Vapiano har ikke tjenere og serveringspersonale

Så kom Vapiano til København. Efter at restaurationskæden har åbnet filialer over alt på kloden, er restaurant nr. 200 netop åbnet på adressen Vesterbrogade 3 ­lige ved siden af den nye ­Tivoli Food Hall midt i København.

Placeringen kan næppe være bedre, og mange danskere har allerede været forbi og smage deres klassiske italienske retter.

Foodservice Magazine har også været forbi og har fået en snak med køkkenchefen om det nye og spændende restaurationskoncept.

Konceptet er meget forskelligt fra traditionelle restauranter ­- men der er tale om et gennemprøvet og solidt koncept, som har bevist sin succes via de mange ­Vapiano-restauranter, der i de sidste år har åbnet verden over. På nuværende tidspunkt findes Vapiano i 34 forskellige lande fordelt på samtlige kontinenter - med undtagelse af Antarktis.

Den grundlæggende idé bag Vapiano er frisk og veltilberedt italiensk mad til en god pris.

Køkkenchef Thomas Eul fra Vapiano København forklarer:

- Vi bruger kun de allermest friske råvarer og maden tilberedes af vore kokke i et åbent showkøkken umiddelbart, før maden udleveres til kunden. Kunden kan ved selvsyn følge med i selve tilberedningen af den bestilte mad og kan have en dialog med kokken undervejs.

Friskfremstillet pasta
Når man spiser en pasta, så ved man sjældent, hvornår den rå pasta egentligt er fremstillet. Men det ved man altid hos Vapiano.

- Vi tilbereder frisk pasta hver morgen helt fra bunden af, så vi kan garantere over for kunden, at pastaen er så friskfremstillet som overhovedet muligt, siger Thomas Eul og fortsætter:

- Og når vi lukker køkkenet om aftenen, så bliver alle pasta­rester smidt ud, og vi laver ny frisk pasta den følgende morgen. Det samme gør sig gældende for tomatsauce og de andre basale grundingredienser i det italienske køkken.

Den friske pasta koges i det åbne showkøkken - også mens kunden kigger på. I showkøkkenet findes særlige pastakogere, der automatisk koger pastaen i præcis 90 sekunder ved 92 grader. Når pastaen har en så lav ­kogetid, skyldes det, at den er friskfremstillet og derfor har et højt vandindhold. En termostat sørger for, at de 92 grader holdes præcist i samtlige 90 sekunder.

Køkkenet fremstiller og serverer 10 forskellige slags pasta til de pasta-elskende danskere og turister fra hele verden. Med en fornem placering ved ­Tivoli Hjørnet forventer man, at Vapiano vil blive besøgt af turister fra hele verden. Mange kender måske Vapiano i forvejen fra deres hjemlande, og derfor kender de konceptet og ved, hvad Vapiano står for.

Flyver pastamel fra Tyskland
For at Valpiano kan holde samme høje pastakvalitet over alt i verden, så kommer melet til samtlige restaurant­er fra Tyskland.

På de lokale Vapiano-restauranter fremstilles den rå pasta efter detaljerede forskrifter, så den færdigkogte pasta er af ensartet og høj kvalitet på alle restauranter.

Også det kød, der serveres i restauranterne kommer fra Tyskland.

På Vapiano serveres de klassiske og traditionelle italienske retter, som vi alle kender. Pizza, pastaretter, lasagne, risotto, supper m.v. Og i barområdet fås italienske desserter som f.eks. Tiramisu, Crema Di Fragola, Panna Cotta, chokoladekage og italienske kager.

Børnemad er også en vigtig del af Vapiano-konceptet. Desuden er en del af retterne mærket med et lille "v", hvilket betyder veganer-ret. Andre retter er mærket med et lille "l", hvilket betyder, at retten ikke indeholder laktose af hensyn til eventuelle laktose-allergikere.

Ingen tjenere
På Vapiano kan man ikke klage over betjeningen og serveringen - for der er nemlig ingen.

Spisegæsterne går selv ind i restauranten og finder sig en plads ved ledigt bord. Der er både to-mands­borde, mellemstore borde og store langborde. Her kan man så sætte sig ned i ro og mag og sludre lidt, mens man kigger på spisekortet.

Efter spisegæsten har valgt en ret, så går han/hun op til den kæmpestore køkkendisk eller bar. Disken er forsynet med forskellige udleveringssteder - eller snarere tilberedningsstationer - med hver sit åbne køkken bag - et showkøkken kunne man kalde det. Der er tilberedningsstationer for henholdsvis Pizza og Lasagne, Pasta og Risotto, Insalata og Antipasti.

Når man her har afgivet sin bestilling, så vil en kok straks begynde at tilberede måltidet - og i det åbne showkøkken har kunden mulighed for at følge med i samtlige tilberedningsfaser. Tilberedningstiden er tilrettelagt, så den er kort, og kunden for hurtigt udleveret en dampende varmt og friskfremstillet måltid mad.

En lille ulempe kan måske være, at hvis man er otte mennesker i et selskab, så er der ingen garanti for at personerne kan spise samtidig - med mindre man venter ærbødigt på hinanden, samtidig med at den færdigfremstillede mad bliver kold. Det endelige serveringstidspunkt er naturligvis afhængigt af, om der er kø ved den valgte station og hvilken ret, der skal tilberedes til den enkelte person. Derfor er der ingen garanti for, at maden til samtlige personer i selskabet er færdig på samme tid.

En kæmpestor restaurant
Vapiano er en stor restaurant. Der er siddeplads til over 400 gæster indenfor og hertil kommer 65 siddepladser udenfor. Om sommeren vil der uden tvivl blive rift om de udendørs siddeplads­er. Her kan man nemlig ­sidde uden på terrassen og nyde en fin udsigt ud over ­Tivolis forlystelser.

Vapiano er netop åbnet, og gæsterne har taget godt imod det nye restaurations­koncept.

- Lige nu har vi et sted mellem 700 og 1.700 gæster hver dag, så der er nok at se til, fortæller chefkok Thomas Eul.

Det er ikke muligt at bestille bord hos Vapiano. Så hvis man vil derind og spise, så er det bare med at dukke op og finde en siddeplads. Hvis der ikke er nogen siddeplads­er - eller man vurderer, at køerne ved køkkenstationerne er for lange, så må man naturligvis beslutte om, om man vil finde et andet sted at spise i stedet for.



Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Øko-pris til Byens Køkken

Michelin-kokke konkurrerer på Als

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Farvel til gourmet, velkommen til mormormad

Badehotel i Blokhus skifter foie gras ud med skipperlabskovs

Pizzeria afsløret med afføring, urin, snot og bussemand

Brødre klar med ny restaurant i Horsens

Nyhedsbrev

Burgerbar er blevet til gourmetrestaurant

Online Avis Arkiv

Kendt kok lancerer 150 nye fødevareprodukter

De første er efter planen klar til salg om få uger

Kendt Odense-restaurant konkurs

Årets Kok 2019: Jagten er i gang

Otte fynske rigmænd har købt Jensen ud af Jensens Bøfhus

Medie: Stifter Palle Skov Jensen er helt ude af sit livsværk efter 34 år

Det offentlige elsker økologisk foodservice

Erfaren køkkenchef skifter til Madkastellet

Han skal stå for virksomhedens eventcatering

- Domino's vil med 100 procents sikkerhed miste kunder

Ny niche: Hun skaffer mad til erhvervslivet

Bil-kantine er base for mad ud af huset

Madkastellet lancerer kantiner uden ret meget kød

Markedet er klar til fleksitarkantiner, vurderer stifteren

Ægtepar laver italiensk cateringfirma

Foodservicebranchen vokser videre

Caspers bornholmske flymad er et hit

Hungry er på pengejagt

Løgismose Meyers har fyret topchefen

Tørk Furhauges resultater ikke gode nok, mener bestyrelsen

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Halifax Burgers fortsætter voldsom vækst

Fødevarestyrelsen lukkede sydjysk cateringfirma

Madentreprenør åbner nyt spisested

Se alle Medlemmernes egne nyheder

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

Gamst Blomster åbner ny butik på Lyngby Hovedgade

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Alle har ret til friske frikadeller

RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

MENY i Præstø oplever endnu større succes efter køb af ny røgovn

JEROS A/S på vej på IBA 2018

Ny røgovn fordobler salget af pølser hos Kvickly i Haderslev

Ny ejer holder fast i Hørlyck Skos kvalitetsbevidste brand

Ribbenstege af kanon go' kvalitet til en fair pris.

DK's bedste og billigste flæsk i skiver

Stor forskel på karbonathåndhed i drikkevandet

JEROS A/S er nomineret til DI prisen 2018

24/7 overvågning mod Rotter og Mus:

Ecophon Mængdeberegner til akustikprodukter

God hygiejne hos fødevareproducenter – begynder med hygiejnisk design af produktionsudstyr

Overvågning og netværk

Når sort skal være rigtig sort

Ses vi på IBA 2018 i München?

JEROS a/s på IBA messen 2018

Vejen til innovative løsninger går gennem produktudvikling

Send til en kollega

0.176