23948sdkhjf

Nyt restaurationskoncept er kommet til København

| Af Klaus Hansen | Tip redaktionen om en historie

Vapiano har ikke tjenere og serveringspersonale

Så kom Vapiano til København. Efter at restaurationskæden har åbnet filialer over alt på kloden, er restaurant nr. 200 netop åbnet på adressen Vesterbrogade 3 ­lige ved siden af den nye ­Tivoli Food Hall midt i København.

Placeringen kan næppe være bedre, og mange danskere har allerede været forbi og smage deres klassiske italienske retter.

Foodservice Magazine har også været forbi og har fået en snak med køkkenchefen om det nye og spændende restaurationskoncept.

Konceptet er meget forskelligt fra traditionelle restauranter ­- men der er tale om et gennemprøvet og solidt koncept, som har bevist sin succes via de mange ­Vapiano-restauranter, der i de sidste år har åbnet verden over. På nuværende tidspunkt findes Vapiano i 34 forskellige lande fordelt på samtlige kontinenter - med undtagelse af Antarktis.

Den grundlæggende idé bag Vapiano er frisk og veltilberedt italiensk mad til en god pris.

Køkkenchef Thomas Eul fra Vapiano København forklarer:

- Vi bruger kun de allermest friske råvarer og maden tilberedes af vore kokke i et åbent showkøkken umiddelbart, før maden udleveres til kunden. Kunden kan ved selvsyn følge med i selve tilberedningen af den bestilte mad og kan have en dialog med kokken undervejs.

Friskfremstillet pasta
Når man spiser en pasta, så ved man sjældent, hvornår den rå pasta egentligt er fremstillet. Men det ved man altid hos Vapiano.

- Vi tilbereder frisk pasta hver morgen helt fra bunden af, så vi kan garantere over for kunden, at pastaen er så friskfremstillet som overhovedet muligt, siger Thomas Eul og fortsætter:

- Og når vi lukker køkkenet om aftenen, så bliver alle pasta­rester smidt ud, og vi laver ny frisk pasta den følgende morgen. Det samme gør sig gældende for tomatsauce og de andre basale grundingredienser i det italienske køkken.

Den friske pasta koges i det åbne showkøkken - også mens kunden kigger på. I showkøkkenet findes særlige pastakogere, der automatisk koger pastaen i præcis 90 sekunder ved 92 grader. Når pastaen har en så lav ­kogetid, skyldes det, at den er friskfremstillet og derfor har et højt vandindhold. En termostat sørger for, at de 92 grader holdes præcist i samtlige 90 sekunder.

Køkkenet fremstiller og serverer 10 forskellige slags pasta til de pasta-elskende danskere og turister fra hele verden. Med en fornem placering ved ­Tivoli Hjørnet forventer man, at Vapiano vil blive besøgt af turister fra hele verden. Mange kender måske Vapiano i forvejen fra deres hjemlande, og derfor kender de konceptet og ved, hvad Vapiano står for.

Flyver pastamel fra Tyskland
For at Valpiano kan holde samme høje pastakvalitet over alt i verden, så kommer melet til samtlige restaurant­er fra Tyskland.

På de lokale Vapiano-restauranter fremstilles den rå pasta efter detaljerede forskrifter, så den færdigkogte pasta er af ensartet og høj kvalitet på alle restauranter.

Også det kød, der serveres i restauranterne kommer fra Tyskland.

På Vapiano serveres de klassiske og traditionelle italienske retter, som vi alle kender. Pizza, pastaretter, lasagne, risotto, supper m.v. Og i barområdet fås italienske desserter som f.eks. Tiramisu, Crema Di Fragola, Panna Cotta, chokoladekage og italienske kager.

Børnemad er også en vigtig del af Vapiano-konceptet. Desuden er en del af retterne mærket med et lille "v", hvilket betyder veganer-ret. Andre retter er mærket med et lille "l", hvilket betyder, at retten ikke indeholder laktose af hensyn til eventuelle laktose-allergikere.

Ingen tjenere
På Vapiano kan man ikke klage over betjeningen og serveringen - for der er nemlig ingen.

Spisegæsterne går selv ind i restauranten og finder sig en plads ved ledigt bord. Der er både to-mands­borde, mellemstore borde og store langborde. Her kan man så sætte sig ned i ro og mag og sludre lidt, mens man kigger på spisekortet.

Efter spisegæsten har valgt en ret, så går han/hun op til den kæmpestore køkkendisk eller bar. Disken er forsynet med forskellige udleveringssteder - eller snarere tilberedningsstationer - med hver sit åbne køkken bag - et showkøkken kunne man kalde det. Der er tilberedningsstationer for henholdsvis Pizza og Lasagne, Pasta og Risotto, Insalata og Antipasti.

Når man her har afgivet sin bestilling, så vil en kok straks begynde at tilberede måltidet - og i det åbne showkøkken har kunden mulighed for at følge med i samtlige tilberedningsfaser. Tilberedningstiden er tilrettelagt, så den er kort, og kunden for hurtigt udleveret en dampende varmt og friskfremstillet måltid mad.

En lille ulempe kan måske være, at hvis man er otte mennesker i et selskab, så er der ingen garanti for at personerne kan spise samtidig - med mindre man venter ærbødigt på hinanden, samtidig med at den færdigfremstillede mad bliver kold. Det endelige serveringstidspunkt er naturligvis afhængigt af, om der er kø ved den valgte station og hvilken ret, der skal tilberedes til den enkelte person. Derfor er der ingen garanti for, at maden til samtlige personer i selskabet er færdig på samme tid.

En kæmpestor restaurant
Vapiano er en stor restaurant. Der er siddeplads til over 400 gæster indenfor og hertil kommer 65 siddepladser udenfor. Om sommeren vil der uden tvivl blive rift om de udendørs siddeplads­er. Her kan man nemlig ­sidde uden på terrassen og nyde en fin udsigt ud over ­Tivolis forlystelser.

Vapiano er netop åbnet, og gæsterne har taget godt imod det nye restaurations­koncept.

- Lige nu har vi et sted mellem 700 og 1.700 gæster hver dag, så der er nok at se til, fortæller chefkok Thomas Eul.

Det er ikke muligt at bestille bord hos Vapiano. Så hvis man vil derind og spise, så er det bare med at dukke op og finde en siddeplads. Hvis der ikke er nogen siddeplads­er - eller man vurderer, at køerne ved køkkenstationerne er for lange, så må man naturligvis beslutte om, om man vil finde et andet sted at spise i stedet for.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Forvirring: Sur smiley til butik har ramt jysk restaurant

Cateringlandsholdet holder audition

Ti Trin Ned svæver i Michelin-uvished

Sponsoraftale: Dansk Cater skal forkæle Kokkelandsholdet

Succes: Kriseramt delicafé blev til netbutik

Stor fastfoodkæde tjener igen penge

Nyhedsbrev

Nye chefer klar til Kokkelandsholdet

Online Avis Arkiv

Conveniencekæde har købt Maaltidet

Stor frokostleverandør bliver en del af Homemate

Hotelkæde satser stort på bæredygtige madoplevelser

Nyt kaffekoncept i Aalborg: Her koster alt en 20'er

1

Brandærgerligt: Restaurant lukkede med fuld ordrebog

Just Eat begyndte året med rekord

Foodservice Forum ønsker glædelig jul og godt nytår

Foodservice Forum holder ferielukket til 7. januar. Nyhedsbrevet udkommer igen tirsdag 8. januar 2019.

Ny toprestaurant vil tilbyde 50 serveringer til gæsterne

Sygehuskøkken i Thisted hædret med pris

Afstemning: Her er Danmarks bedste takeaway

Cateringfirma overtager kantinedrift

Aalborg får ny vegetarrestaurant

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Køkkenmedarbejdere i total forvandling

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Løft dine medarbejderes niveau i engelsk og styrk din virksomhed

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Må du genbruge dine stregkoder?

Kære kunde/samarbejdspartner

JEROS hos Orkla Kims

7,5 mio. kr. mere til innovation i sjællandske fødevare SMV´er

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Glædelig jul fra JEROS A/S

Ny projektleder ved DTU Center for Hygiejnisk Design

Rengøringsteknikker, hygiejnisk design og best practice i industriel hygiejne

Pallekar, plastkar og bigbox

Speed dating mellem virksomheder og forskere resulterer i fødevareinnovation

Mange muligheder for at se JEROS produkter verden rundt

Teknologi til forbedring af forretning i fødevarebranchen

Hurtig og effektiv rengøring af vægtskåle

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voks...

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Send til en kollega

0.113