23948sdkhjf

Private dining udfordrer restauranter

| Af Klaus Hansen | Tip redaktionen om en historie

Ny trend tager også kampen op mod cateringvirksomheder

De madglade danskere behøver ikke længere forlade deres hjem for at få den perfekte gastronomiske oplevelse.

Nu kan de blot blive hjemme, og så kommer kokken hjem til dem og tilbereder og serverer maden her.

Begrebet kaldes "private dining" og er en ny trend, som især cateringvirksomheder og restauranter bør være opmærksom på.

En af de personer, der har gjort private dining til sin levevej, er Phillip David Holmberg Nielsen, som er kok og sommelier. Phillip er manden bag virksomheden Privatkok, som er en af Danmarks mest efterspurgte virksomheder, når der skal inviteres på mad i den private residens.

Startede som et hobbyprojekt
Det startede i 2014 som et hobbyprojekt, sideløbende med fuldtidsarbejde.

- I 1,5 år arbejdede jeg med at få mit navn etableret indenfor dette område, fortæller Phillip David Holmberg Nielsen og fortsætter:

- I januar 2016 så jeg mit snit til at satse alt på Privatkok. Vi var officielt den første virksomhed i Danmark, der kunne leve af private ­dining.

Det forventes, at man leverer varen. Private dining er et substitut for et restaurantbesøg, men skal helst opleves som værende endnu bedre. Maden skal spille, den rigtige attitude, temperaturen skal være ok - det samme med opdækning, anretning og servering. Alt spiller ind for at gøre oplevelsen helt unik. Og nogle gange kan kokkene komme ud for særlige opgaver.

- Jeg har sågar engang skiftet en baby, så mor kunne spise sin mad i ro og fred, siger Phillip David Holmberg Nielsen og smiler.

Flere platforme på internettet
Succesen i Private Dining afspejles f.eks. på hjemme­siden www.privatkok.nu, hvor danskerne kan leje en kok til fester og lignende arrangementer.

Men der er også andre platforme, hvor man kan vælge mellem forskellige restauranter og kokke, som man ønsker skal komme ud til ens hjem og stå for maden.

- Det er så dejligt, at man ikke længere er alene om konceptet. Vi arbejder også sammen med de bedste at platformene, så flere mennesker kan få fornøjelsen af at blive forkælet i egen hjem, Phillip David Holmberg Nielsen.

De udrejsende kokke er særdeles populære til større private fester som f.eks. bryllupper, konfirmationer, fødselsdage, barnedåb, hyggemiddage, receptioner og firmafester etc.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Sygehuskøkken i Thisted hædret med pris

Afstemning: Her er Danmarks bedste takeaway

Cateringfirma overtager kantinedrift

Aalborg får ny vegetarrestaurant

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Nyhedsbrev

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Online Avis Arkiv

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Jysk restaurant har ikke noget menukort

Køkkenmedarbejdere i total forvandling

1

Danske kokke henter VM-guld til Danmark

1

Letz Sushi går nye, ansvarlige veje

Suppenørd klar med nyt koncept

Danske kokke har øget fokus på energiforbruget

10 kokke klar til finalen i Årets Kok

Trykket stemning i kommunalt køkken

1

Avis: Domino's udnytter smuthul til at slette smileyrapporter

Restauranter og hoteller må slås om elever

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Historisk restaurant lukker efter strid om tag

Restaurant-forpagtere giver op efter otte måneder

Ejer: De manglede måske de faglige kompetencer

Danmarks bedste kantine: Vi tager de unge seriøst

- Det er i grunden et simpelt miljø, siger køkkenchefen

Ti Trin Ned bliver afløst af pizzeria

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Glædelig jul fra JEROS A/S

Ny projektleder ved DTU Center for Hygiejnisk Design

Rengøringsteknikker, hygiejnisk design og best practice i industriel hygiejne

Pallekar, plastkar og bigbox

Speed dating mellem virksomheder og forskere resulterer i fødevareinnovation

Mange muligheder for at se JEROS produkter verden rundt

Teknologi til forbedring af forretning i fødevarebranchen

Hurtig og effektiv rengøring af vægtskåle

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

Gamst Blomster åbner ny butik på Lyngby Hovedgade

Send til en kollega

0.183