Private dining udfordrer restauranter

| Af Klaus Hansen | Tip redaktionen om en historie

Ny trend tager også kampen op mod cateringvirksomheder

De madglade danskere behøver ikke længere forlade deres hjem for at få den perfekte gastronomiske oplevelse.

Nu kan de blot blive hjemme, og så kommer kokken hjem til dem og tilbereder og serverer maden her.

Begrebet kaldes "private dining" og er en ny trend, som især cateringvirksomheder og restauranter bør være opmærksom på.

En af de personer, der har gjort private dining til sin levevej, er Phillip David Holmberg Nielsen, som er kok og sommelier. Phillip er manden bag virksomheden Privatkok, som er en af Danmarks mest efterspurgte virksomheder, når der skal inviteres på mad i den private residens.

Startede som et hobbyprojekt
Det startede i 2014 som et hobbyprojekt, sideløbende med fuldtidsarbejde.

- I 1,5 år arbejdede jeg med at få mit navn etableret indenfor dette område, fortæller Phillip David Holmberg Nielsen og fortsætter:

- I januar 2016 så jeg mit snit til at satse alt på Privatkok. Vi var officielt den første virksomhed i Danmark, der kunne leve af private ­dining.

Det forventes, at man leverer varen. Private dining er et substitut for et restaurantbesøg, men skal helst opleves som værende endnu bedre. Maden skal spille, den rigtige attitude, temperaturen skal være ok - det samme med opdækning, anretning og servering. Alt spiller ind for at gøre oplevelsen helt unik. Og nogle gange kan kokkene komme ud for særlige opgaver.

- Jeg har sågar engang skiftet en baby, så mor kunne spise sin mad i ro og fred, siger Phillip David Holmberg Nielsen og smiler.

Flere platforme på internettet
Succesen i Private Dining afspejles f.eks. på hjemme­siden www.privatkok.nu, hvor danskerne kan leje en kok til fester og lignende arrangementer.

Men der er også andre platforme, hvor man kan vælge mellem forskellige restauranter og kokke, som man ønsker skal komme ud til ens hjem og stå for maden.

- Det er så dejligt, at man ikke længere er alene om konceptet. Vi arbejder også sammen med de bedste at platformene, så flere mennesker kan få fornøjelsen af at blive forkælet i egen hjem, Phillip David Holmberg Nielsen.

De udrejsende kokke er særdeles populære til større private fester som f.eks. bryllupper, konfirmationer, fødselsdage, barnedåb, hyggemiddage, receptioner og firmafester etc.



Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar

Mest læste

Forsiden lige nu

Sommerferie på Foodservice Forum

Restaurantgæst betalte 7.335,- for meget

Nordjysk kro erklæret konkurs - ejer har kastet håndklædet i ringen

Nyuddannet sommelier udfordrer vanedyret

Kristian Ishøy har været vinfan, siden han var lille

Street food klar i Fredericia

Sandwichkæde rykker nordpå

Nyhedsbrev

Idérig kok har succes i medborgerhus

Online Avis Arkiv

Just Eat gafler Domino's

Burger King klar med to nye restauranter

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Foodservice Danmark ser fremad

Debat om Odenses ældremad blusser op igen

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Køge Kommune vil have mindre virksomheder som madleverandører

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Madklubben kaster millioner af sig

Efter et 2016 præget af store investeringer kan restaurantkæden Madklubben igen notere et stort plus

Nu sushirestaurant vil være en lille kæde

Kadeau slår igen til i København

Han åbner verdens første akvavit-bar

Vil gøre op med grimme julefrokostoplevelser

Tre kæmper om Kantineprisen

Street food på vej i Fredericia

Private dining vinder frem

Andefedtsburgere rykker vestpå

Ny restaurant forsøger sig i Aarhus

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Find ud af hvad du kan gøre for at, undgå kalk på håndvaske, glas, opvaskemaskiner og fliser

N’tatlim - nye kager i dessertkategorien!

Vi ser Aarhus i øjenhøjde

Har du problemer med smag og lugt fra dit drikkevand

ScaleGard Pro til drikkevandet.

Mød SMVdanmark på Folkemødet

Latinerkvarteret er for specielle og eksklusive butikker

Beskyt dig: En teenager kan hacke din virksomhed

Plastemballage er nødvendigt i den cirkulære økonomi

Vand fra hanen indeholder stoffer der kan påvirke smagen i din kaffe,

JEROS A/S på messer verden rundt

Eksportfremstød - Rejs med SMVdanmark og Kronprinsparret til Italien

Sommerskole ”Entrepreneurship in Food and BioEngineering”

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Mindre offentligt opgavetyveri, tak!

Pas godt på dine medarbejdere - og dig selv!

Netværksarrangement: Hvordan tilpasser vi os fremtidens krav?

Sådan er du som virksomhed stillet under en konflikt

Maden og vinen var fantastisk men… larmen!?

JEROS A/S på Anuga Food tech

Ny håndbog: Få et 'JA' af din bank

Send til en kollega

0.458