23948sdkhjf

Hospitalskøkken skal lave 1.200 tons mad helt fra bunden

Rejsegilde i dag på Aarhus Universitetshospitals nye køkken

Det nye, kæmpestore køkken, som er ved at tage form på Aarhus Universitetshospital i Skejby, fejrer rejsegilde i dag med masser af gæster.

Og de ansatte i køkkenet kan lige så godt vænne sig til en hel del travlhed og meget store mængder mad.

Køkkenet skal levere mad til cirka 2.350 patienter og fire kantiner hver dag. Nybyggeriet får blandt andet eget bageri og slagteri, og det skal samle og afløse køkkenerne på Aarhus-hospitalerne i Risskov, Tage Hansens Gade og Nørrebrogade, der i dag leverer mad til Aarhus Universitetshospital.

Plads til 100.000 frikadeller
Køkkenet bliver med sine cirka 4.700 kvadratmeter blandt landets største og ventes færdigt, så det kan tages i brug i november i år, konstaterer Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Hvert år skal køkkenet levere 1.200 tons mad tilberedt i cirka tre millioner måltider. Køkkenets 140 medarbejderne kommer – rundt regnet - til at skrælle 250.000 gulerødder og stege 100.000 frikadeller om året, fortæller cheføkonoma Bente Slot.

- Det er fantastisk, at vi nu får et nyt køkken med plads til eget bageri og kødopskæring. Det betyder, at vi kan lave maden helt fra bunden og få økonomien til at række til flere økologiske råvarer. Mere økologi er et mål, så patienterne undgår tilsætningsstoffer som farve, konsistensregulatorer, aromaer og ikke mindst pesticidrester. Vi går meget op i at maden skal smage af det, den er lavet af, for så spiser patienterne mere, og det er vigtigt for restituering. Vi glæder os rigtig meget, siger Bente Sloth.

Byggeriet bliver udført af entreprenørkoncernen KPC.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet

Cateringbranchen opruster med ny forening

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Scandic skal bruge 700 nye medarbejdere

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Flere og flere vælger madordning frem for madpakken

Nyhedsbrev

Sommer: Bone's fik mindste plus siden 2003

Online Avis Arkiv

Wellendorf ny holdkaptajn for kokkelandsholdet

Casper Christensen satser på måltidskasser

Ny ejer måske på vej til Domino's

Restaurantkæde køber hotel midt i København

Ældremaden hitter i Randers

Just Eat vokser voldsomt: 221 millioner ordrer på et år

Aalborg-restauranter fusionerer: Køkkenchef stopper

Fødevarestyrelsen klar med 18 kontrolkampagner

Domino's Pizza drejer nøglen om i Danmark

Ny cateringboss: Vil kunden ha' øko, prøver vi at skaffe det

AB Caterings direktør har kig på samarbejde

Se billederne: Cateringbranchen i hopla

5.000 gæster ville se på mulighederne

Erfarne cateringfolk har overtaget Hotel Møen

Retssag: Cafékæde tabte navnestrid

Ny portal vil hjælpe amatørkokke med at sælge delemad

Nordjysk cateringmesse får økologisk univers

Scandic tilbyder jobgaranti – vil fordoble antallet af elever

Arctic Group skal sælge økologiske fødevarer til ny, islandsk butikskæde

Frankies Pizza rykker til Jylland

Her er Danmarks nye kokke på Cateringlandsholdet

Pizzeria lukket efter mistanke om rotter

Makkerpar overtager to spisesteder

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

RPC Superfos modtager CSR-certifikat fra Randers kommune

JEROS A/S udråbt som Årets virksomhed 2018 i Faaborg Midtfyn kommune

JEROS A/S på Internorga 2019

FKM uden kompromis

DT Rullecontainer arbejder til stadighed med sikkerhed og ergonomi

Accelerator programmet Growing Food CPH hjælper start-ups inden for fødevarebranchen

Erhvervsministeren lyttede til argumenter for fair betalingsfrister

Optimeret tøjforbrug i din fødevareproduktion

Mød Kalu på Mad & Glæde i Forum 2.-3. marts

Nordic Retail åbner kontor i Stockholm

Ses vi på messe i Aalborg på onsdag?

Sous vide produktion med integreret sikkerhedsberegner

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for din kunder

Velkommen til vores køberdatabase "Søgeagenten"

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

RollDolly fra DT Rullecontainer

White rock FR – Hygiejnisk og hårdfør vægbeklædning til storkøkkener, restauranter, vådrum m.v.

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Er din virksomhed forberedt på en hård Brexit?

Stregkoder skaber stadig problemer i butikkerne

Få eksportrådgivning der skaber succes i din virksomhed på bare et år?

Send til en kollega

0.17