Legendariske cafélokaler skifter ejer

Sommersko-køber bør have et stærkt koncept, mener mægler

De lokaler, der i over 40 år husede Københavns første café, Café Sommersko, er sat til salg.

Det oplyser erhvervsmægleren Butikskompagniet, som står for salget af de berømte kvadratmeter i Kronprinsensgade.

Café Sommersko blev åbnet i 1976 af kunstneren Kenn André Stilling og brødrene Jørgen og Søren Bro. Cafeen lukkede i sommeren 2017, efter at den de sidste seks år var ejet af den kontroversielle cafématador Bahram Sari Beliverdi - en ejer, som forbandt Café Sommerskos navn med sine domme for skattesvig, vold og for at benytte sort arbejdskraft på sine cafeer.

Da han sidste år måtte indse, at det var slut med Sommersko, blev cafeen afløst af restauranten Mät 99, men nu er der altså lagt op til et nyt salg.

Masser af gammelt interiør
- Jeg forventer ikke, at det er et lokale, vi har liggende i særlig lang tid, fordi placeringen er fænomenal, og fordi branchen, trods de sidste års brogede historier, stadig husker Café Sommersko som det sted, hvor Nordens og Danmarks café-historie startede, siger Henrik Voss, erhvervsformidler hos Butikskompagniet.

- Store dele af lokalets indretning og interiør er stadig det samme som dengang, Café Sommersko var på sit højeste og Københavns svar på en parisisk café. For eksempel de smukke høje lofter, lamperne, lysekronerne og spejlene på væggene. Lokalet har kun været solgt én gang siden 1976, og det understreger, at det er en type lokale, som absolut ikke hænger på træerne, tilføjer han.

Ifølge Henrik Voss bør den nye køber have et stærkt koncept og en tydelig identitet, så lokalets ejerskifte også kan bruges til at skrive et nyt kapitel i den 41 år lange historie.


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Foodservice: Vi tager pulsen på de seneste trends

Fremtidsforsker ser på det konstant voksende marked

Ny kantine-aktør i voldsom vækst

Har åbnet 17 nye kantiner på et år

Jelling Naturkød går på jagt efter motorvejskunder

Kvalitetsmad stiller krav til professionelt køkkenudstyr

Formanden for Brancheforeningen for Køkkenudstyr løfter sløret for, hvor markedet befinder sig

Kantiner og køkkener kan igen få hæder

Rekordmange konkurser blandt hovedstadens restauranter

Nyhedsbrev

Lærer vil lave endnu mere mad

Private dining udfordrer restauranter

Ny trend tager også kampen op mod cateringvirksomheder

Catering-firmaer klar med nye kalve

Elbokøkkenet sætter nye måltider på menuen

Tre-årigt projekt har fokus på kost til småtspisende borgere i eget hjem

Randers har succes med demensvenlige restaurantbesøg

I foråret åbner tre lokale restauranter dørene for nye middagsarrangementer

Hørkram efter kæmpeudvidelse: Skal hyre 200 nye medarbejdere

Arealet er vokset med over 30.000 kvadratmeter i Sorø

Scandic har fundet ny Food & Beverage-direktør

Kendte restauranter rykker ind i ny terminal 2

Kæmpestor økologimesse i Nürnberg

Nyt restaurationskoncept er kommet til København

Vapiano har ikke tjenere og serveringspersonale

BC Catering klar til stor udvidelse

Hospitalskøkken skal lave 1.200 tons mad helt fra bunden

Grillfætter Catering gør klar til at åbne

Københavns Madhus vinder millionprojekter

Endnu flere køkkener skal have endnu mere økologi

Horsens: Mad skal spises - ikke smides i skraldespanden

Økologien breder sig fortsat i foodservicebranchen

Især hoteller og restauranter rykker

Legendariske cafélokaler skifter ejer

100 professionelle køkkener nu med i Økologisk Landsforening

Jysk cateringfirma har voldsomt vokseværk

51 restauranter med i DinnerDays

Nyt juicekoncept klar i Fredericia

Lufthavnsrestaurant nægter at lukke trods byggerod

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Send til en kollega

0.332