Legendariske cafélokaler skifter ejer

Sommersko-køber bør have et stærkt koncept, mener mægler

De lokaler, der i over 40 år husede Københavns første café, Café Sommersko, er sat til salg.

Det oplyser erhvervsmægleren Butikskompagniet, som står for salget af de berømte kvadratmeter i Kronprinsensgade.

Café Sommersko blev åbnet i 1976 af kunstneren Kenn André Stilling og brødrene Jørgen og Søren Bro. Cafeen lukkede i sommeren 2017, efter at den de sidste seks år var ejet af den kontroversielle cafématador Bahram Sari Beliverdi - en ejer, som forbandt Café Sommerskos navn med sine domme for skattesvig, vold og for at benytte sort arbejdskraft på sine cafeer.

Da han sidste år måtte indse, at det var slut med Sommersko, blev cafeen afløst af restauranten Mät 99, men nu er der altså lagt op til et nyt salg.

Masser af gammelt interiør
- Jeg forventer ikke, at det er et lokale, vi har liggende i særlig lang tid, fordi placeringen er fænomenal, og fordi branchen, trods de sidste års brogede historier, stadig husker Café Sommersko som det sted, hvor Nordens og Danmarks café-historie startede, siger Henrik Voss, erhvervsformidler hos Butikskompagniet.

- Store dele af lokalets indretning og interiør er stadig det samme som dengang, Café Sommersko var på sit højeste og Københavns svar på en parisisk café. For eksempel de smukke høje lofter, lamperne, lysekronerne og spejlene på væggene. Lokalet har kun været solgt én gang siden 1976, og det understreger, at det er en type lokale, som absolut ikke hænger på træerne, tilføjer han.

Ifølge Henrik Voss bør den nye køber have et stærkt koncept og en tydelig identitet, så lokalets ejerskifte også kan bruges til at skrive et nyt kapitel i den 41 år lange historie.


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar

Mest læste

Forsiden lige nu

Sommerferie på Foodservice Forum

Restaurantgæst betalte 7.335,- for meget

Nordjysk kro erklæret konkurs - ejer har kastet håndklædet i ringen

Nyuddannet sommelier udfordrer vanedyret

Kristian Ishøy har været vinfan, siden han var lille

Street food klar i Fredericia

Sandwichkæde rykker nordpå

Nyhedsbrev

Idérig kok har succes i medborgerhus

Online Avis Arkiv

Just Eat gafler Domino's

Burger King klar med to nye restauranter

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Foodservice Danmark ser fremad

Debat om Odenses ældremad blusser op igen

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Køge Kommune vil have mindre virksomheder som madleverandører

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Madklubben kaster millioner af sig

Efter et 2016 præget af store investeringer kan restaurantkæden Madklubben igen notere et stort plus

Nu sushirestaurant vil være en lille kæde

Kadeau slår igen til i København

Han åbner verdens første akvavit-bar

Vil gøre op med grimme julefrokostoplevelser

Tre kæmper om Kantineprisen

Street food på vej i Fredericia

Private dining vinder frem

Andefedtsburgere rykker vestpå

Ny restaurant forsøger sig i Aarhus

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Find ud af hvad du kan gøre for at, undgå kalk på håndvaske, glas, opvaskemaskiner og fliser

N’tatlim - nye kager i dessertkategorien!

Vi ser Aarhus i øjenhøjde

Har du problemer med smag og lugt fra dit drikkevand

ScaleGard Pro til drikkevandet.

Mød SMVdanmark på Folkemødet

Latinerkvarteret er for specielle og eksklusive butikker

Beskyt dig: En teenager kan hacke din virksomhed

Plastemballage er nødvendigt i den cirkulære økonomi

Vand fra hanen indeholder stoffer der kan påvirke smagen i din kaffe,

JEROS A/S på messer verden rundt

Eksportfremstød - Rejs med SMVdanmark og Kronprinsparret til Italien

Sommerskole ”Entrepreneurship in Food and BioEngineering”

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Mindre offentligt opgavetyveri, tak!

Pas godt på dine medarbejdere - og dig selv!

Netværksarrangement: Hvordan tilpasser vi os fremtidens krav?

Sådan er du som virksomhed stillet under en konflikt

Maden og vinen var fantastisk men… larmen!?

JEROS A/S på Anuga Food tech

Ny håndbog: Få et 'JA' af din bank

Send til en kollega

0.125