Det Danske Madhus: Vi er udsat for opgavetyveri

Lægger sag an efter aftale om ældremad

Det Danske Madhus, der fra syv afdelinger leverer ældremad til en række kommuner, føler sig snydt af en aftale mellem Randers og Norddjurs kommuner - en aftale, der betyder, at Randers Kommunes storkøkken, Madservice Kronjylland, fra februar skal levere ældremad til 300 ældre i nabokommunen Norddjurs.

Det skriver Berlingske Business, der oplyser, at Det Danske Madhus har lagt sag an mod Norddjurs Kommune ved Ankestyrelsen og Ankenævn for Udbud.

Ifølge virksomhedens direktør, Henrik Sørensen, var Det Danske Madhus klar til at løse opgaven som hovedleverandør for Norddjurs Kommune, men fik aldrig muligheden, da opgaven ikke blev sendt i udbud.

- Det giver slet ikke mening for mig, at én kommune giver opgaven til en anden kommune og snyder virksomhederne for muligheden. Hvis vi havde fået den opgave, kunne vi have skabt private arbejdspladser, siger direktøren til Berlingske.

Mediet peger på, at sagen er et eksempel på såkaldt "opgavetyveri": Når kommuner og regioner driver erhvervsvirksomhed i unfair konkurrence med private virksomheder.

Opgaven, som Randers Kommune fik fingrene i, har en årlig værdi på cirka fem millioner kroner, hvoraf de ældre selv betaler størstedelen til Randers' kommunale køkken. Men ifølge Henrik Sørensen kunne Det Danske Madhus have leveret maden billigere.

Norddjurs' borgmester, Jan Petersen (S), afviser over for Berlingske, at der i det konkrete tilfælde er tale om opgavetyveri. Han mener, at samarbejdet mellem de to kommuner holder sig inden for rammerne.





Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Caspers bornholmske flymad er et hit

Hungry er på pengejagt

Løgismose Meyers har fyret topchefen

Tørk Furhauges resultater ikke gode nok, mener bestyrelsen

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Halifax Burgers fortsætter voldsom vækst

Restaurant fortsatte salget trods rotter

Nyhedsbrev

Nye måltidskasser fik en flyvende start

Online Avis Arkiv

Jyde stormer frem med gourmet-catering

Nu udvider han til tredobbelt størrelse

Løgismose Meyers satser på flere færdigretter

Ny fabrik skal servicere et tilsyneladende umætteligt marked for convenience-produkter

MASH vil have nye ejere med ind

MeMu-souschef vandt Hotdog DM

Nordjysk restaurant vinder kokkekamp - igen

Bæredygtigt fanget hellefisk – en delikatesse fra Vestgrønland

Foodservice Danmark skifter direktør igen

Scandic i totalt buræg-stop på alle hoteller

Fødevarestyrelsen lukkede sydjysk cateringfirma

Prisen går til… Noma

Restauranten bliver den første modtager af Københavns Snedkerlaugs nye pris

Færre øko-grøntsager efter tør sommer

Kage-mænd køber kaffekæde

Ny vidensbank skal give maden et løft

I den nye vidensbank skal fagpersoner kunne finde inspiration og dele erfaringer om mad, måltider og ernæring til ældre

Madklubben udvider i Århus

Investeringer æder af foodservice-grossisters overskud

40 millioner skal fremme gastronomisk superliga

Regeringen afsætter 10 millioner kroner om året de næste fire år til gastronomi. Det kan skabe flere arbejdspladser

Ingen danske medaljer ved sommelier NM

Kantiner og restauranter i trekantområdet inviteres til Markedsdag

Madentreprenør åbner nyt spisested

International rådgivning på højt niveau

Kro lukker og stopper madlevering til 350 ældre

Københavns Madhus får ny direktør

Just Eat vil også levere morgenmad

Catering-advarsler er gjort til skamme

Se alle Medlemmernes egne nyheder

RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

MENY i Præstø oplever endnu større succes efter køb af ny røgovn

JEROS A/S på vej på IBA 2018

Ny røgovn fordobler salget af pølser hos Kvickly i Haderslev

Ny ejer holder fast i Hørlyck Skos kvalitetsbevidste brand

Ribbenstege af kanon go' kvalitet til en fair pris.

DK's bedste og billigste flæsk i skiver

Stor forskel på karbonathåndhed i drikkevandet

JEROS A/S er nomineret til DI prisen 2018

24/7 overvågning mod Rotter og Mus:

Ecophon Mængdeberegner til akustikprodukter

God hygiejne hos fødevareproducenter – begynder med hygiejnisk design af produktionsudstyr

Overvågning og netværk

Når sort skal være rigtig sort

Ses vi på IBA 2018 i München?

JEROS a/s på IBA messen 2018

Vejen til innovative løsninger går gennem produktudvikling

Derfor er SMVdanmark imod revisionspligt

Slip af med bakterier i dit vand

En god kop kaffe er simpel... Den består af to ingredienser: kaffebønner og vand.

Aqua-Pure AP110 filter

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Find ud af hvad du kan gøre for at, undgå kalk på håndvaske, glas, opvaskem...

N’tatlim - nye kager i dessertkategorien!

Send til en kollega

0.154