Det Danske Madhus: Vi er udsat for opgavetyveri

Lægger sag an efter aftale om ældremad

Det Danske Madhus, der fra syv afdelinger leverer ældremad til en række kommuner, føler sig snydt af en aftale mellem Randers og Norddjurs kommuner - en aftale, der betyder, at Randers Kommunes storkøkken, Madservice Kronjylland, fra februar skal levere ældremad til 300 ældre i nabokommunen Norddjurs.

Det skriver Berlingske Business, der oplyser, at Det Danske Madhus har lagt sag an mod Norddjurs Kommune ved Ankestyrelsen og Ankenævn for Udbud.

Ifølge virksomhedens direktør, Henrik Sørensen, var Det Danske Madhus klar til at løse opgaven som hovedleverandør for Norddjurs Kommune, men fik aldrig muligheden, da opgaven ikke blev sendt i udbud.

- Det giver slet ikke mening for mig, at én kommune giver opgaven til en anden kommune og snyder virksomhederne for muligheden. Hvis vi havde fået den opgave, kunne vi have skabt private arbejdspladser, siger direktøren til Berlingske.

Mediet peger på, at sagen er et eksempel på såkaldt "opgavetyveri": Når kommuner og regioner driver erhvervsvirksomhed i unfair konkurrence med private virksomheder.

Opgaven, som Randers Kommune fik fingrene i, har en årlig værdi på cirka fem millioner kroner, hvoraf de ældre selv betaler størstedelen til Randers' kommunale køkken. Men ifølge Henrik Sørensen kunne Det Danske Madhus have leveret maden billigere.

Norddjurs' borgmester, Jan Petersen (S), afviser over for Berlingske, at der i det konkrete tilfælde er tale om opgavetyveri. Han mener, at samarbejdet mellem de to kommuner holder sig inden for rammerne.





Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Bornholmerne må vente på Mikkeller

Kokke-legende lukker sin restaurant

Brøchner Hotels i samarbejde med Michelin-restauratør

Ny app skal give fyldte restauranter

Bornholmer-kok skal bespise hundredevis af flygæster

Det Danske Madhus tabte sag om "opgavetyveri"

Afgørelse: Det var helt i orden, at kommune indgik aftale med Madservice Kronjylland uden udbud

Nyhedsbrev

McDonald's åbner 20 nye restauranter

Storstilet ekspansion skal give op imod 1.000 nye arbejdspladser

Online Avis Arkiv

Supermarkeder begynder at gå foodservice-vejen

Detailkæderne øger aktiviteterne inden for foodservice med mere takeaway og catering

Fynboer fokuserer på foodservice

Salget af Daloons frosne convenience-produkter er stærkt stigende

Nye ejere tjener millioner på Bone's

Gammel krostue får nyt liv som restaurant

Fuld fart på fastfood

Det digitale køkken er lige om hjørnet

Coop udvider med måltider til både morgen og frokost

Svensk restaurantkæde vil indtage Danmark

Iværksætter får 40 millioner til kamp mod Just Eat

Orderyoyo vil give kontrollen tilbage til takeaway-restauranterne

Kantinemad på Michelin-niveau

Køkkenchef løfter sløret for arbejdsmetoderne i sit succesfulde køkken

Ny gourmetrestaurant i Aarhus

Madspild: Storkøkkener kan skære store lunser af budgettet

26.178 besøgte Foodexpo

- Fantastisk god stemning i hallerne

Burgerkæden Cock's & Cows solgt

Kokketalent erobrer dommermaver med stenbider og lammesteg

Jesper Dams Hansen fra Restaurant Babette i Vordingborg kan kalde sig Årets Kok 2018

- Vores navn er lidt sjovt og plat, men det virker

Delikatessedrenge, der vil være nyskabende, udvikler produkter til danske smagsløg

Lasse er Danmarks bedste kokkeelev

Nyt hotel får kæmperestaurant

Streetfood-boder gør sig klar i Vejle

Italiensk madmarked i København lukker

KFC klar med ny restaurant i Herning

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Send til en kollega

0.133