23948sdkhjf

Storkøkkener har fået bedre styr på listeria

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Men stadig plads til forbedringer hos plejehjem, hospitaler og cateringfirmaer

Institutionskøkkener og private cateringfirmaer er blevet langt bedre til at håndtere risikoen for listeria i den mad, de leverer til svækkede ældre og til patienter på landets sygehuse.

Det dokumenterer en stikprøvekontrol, som Fødevarestyrelsen har gennemført på godt 150 virksomheder.

Hvor kun 7 ud af 10 virksomheder kunne klare et kontrolbesøg uden anmærkninger til blandt andet deres risikoanalyse og egenkontrol tilbage i 2015, var tallet steget til 9 ud af 10 i 2017.

- Udviklingen er gået den rigtige vej. Men der er stadig omkring 10 procent af køkkenerne, der ikke har styr på håndtering af og kontrol med listeriabakterien,konstaterer Inge-Lis Kyllesbæk Andersen, dyrlæge i Fødevarestyrelsen.

Alle fik rettet op
Fødevarestyrelsen har siden januar fulgt op med ekstra kontrol og vejledning hos de virksomheder, der fik indskærpet reglerne. Alle køkkener har siden rettet op på de fejl og mangler, som myndighederne har påpeget.

- Det kan være fatalt for svækkede og ældre, hvis de får leveret mad med lang holdbarhed, som ikke er håndteret korrekt. Så stiger risikoen for listeria og dermed risikoen for alvorlige infektioner og i værste tilfælde dødsfald. Derfor er det så utroligt vigtigt, at køkkenerne har styr på procedurerne, forklarer Inge-Lis Kyllesbæk Andersen.

Fødevarestyrelsen har i efteråret udsendt faglig information om listeria til landets 98 kommuner, herunder sosu-assistenter, hjemmeplejere, sygeplejere og køkkenpersonale, der håndterer mad til alvorligt syge og svækkede.


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Øko-pris til Byens Køkken

Michelin-kokke konkurrerer på Als

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Farvel til gourmet, velkommen til mormormad

Badehotel i Blokhus skifter foie gras ud med skipperlabskovs

Pizzeria afsløret med afføring, urin, snot og bussemand

Brødre klar med ny restaurant i Horsens

Nyhedsbrev

Burgerbar er blevet til gourmetrestaurant

Online Avis Arkiv

Kendt kok lancerer 150 nye fødevareprodukter

De første er efter planen klar til salg om få uger

Kendt Odense-restaurant konkurs

Årets Kok 2019: Jagten er i gang

Otte fynske rigmænd har købt Jensen ud af Jensens Bøfhus

Medie: Stifter Palle Skov Jensen er helt ude af sit livsværk efter 34 år

Det offentlige elsker økologisk foodservice

Erfaren køkkenchef skifter til Madkastellet

Han skal stå for virksomhedens eventcatering

- Domino's vil med 100 procents sikkerhed miste kunder

Ny niche: Hun skaffer mad til erhvervslivet

Bil-kantine er base for mad ud af huset

Madkastellet lancerer kantiner uden ret meget kød

Markedet er klar til fleksitarkantiner, vurderer stifteren

Ægtepar laver italiensk cateringfirma

Foodservicebranchen vokser videre

Caspers bornholmske flymad er et hit

Hungry er på pengejagt

Løgismose Meyers har fyret topchefen

Tørk Furhauges resultater ikke gode nok, mener bestyrelsen

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Halifax Burgers fortsætter voldsom vækst

Fødevarestyrelsen lukkede sydjysk cateringfirma

Se alle Medlemmernes egne nyheder

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

Gamst Blomster åbner ny butik på Lyngby Hovedgade

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Alle har ret til friske frikadeller

RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

MENY i Præstø oplever endnu større succes efter køb af ny røgovn

JEROS A/S på vej på IBA 2018

Ny røgovn fordobler salget af pølser hos Kvickly i Haderslev

Ny ejer holder fast i Hørlyck Skos kvalitetsbevidste brand

Ribbenstege af kanon go' kvalitet til en fair pris.

DK's bedste og billigste flæsk i skiver

Stor forskel på karbonathåndhed i drikkevandet

JEROS A/S er nomineret til DI prisen 2018

24/7 overvågning mod Rotter og Mus:

Ecophon Mængdeberegner til akustikprodukter

God hygiejne hos fødevareproducenter – begynder med hygiejnisk design af produktionsudstyr

Overvågning og netværk

Når sort skal være rigtig sort

Ses vi på IBA 2018 i München?

JEROS a/s på IBA messen 2018

Vejen til innovative løsninger går gennem produktudvikling

Send til en kollega

0.163