Storkøkkener har fået bedre styr på listeria

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Men stadig plads til forbedringer hos plejehjem, hospitaler og cateringfirmaer

Institutionskøkkener og private cateringfirmaer er blevet langt bedre til at håndtere risikoen for listeria i den mad, de leverer til svækkede ældre og til patienter på landets sygehuse.

Det dokumenterer en stikprøvekontrol, som Fødevarestyrelsen har gennemført på godt 150 virksomheder.

Hvor kun 7 ud af 10 virksomheder kunne klare et kontrolbesøg uden anmærkninger til blandt andet deres risikoanalyse og egenkontrol tilbage i 2015, var tallet steget til 9 ud af 10 i 2017.

- Udviklingen er gået den rigtige vej. Men der er stadig omkring 10 procent af køkkenerne, der ikke har styr på håndtering af og kontrol med listeriabakterien,konstaterer Inge-Lis Kyllesbæk Andersen, dyrlæge i Fødevarestyrelsen.

Alle fik rettet op
Fødevarestyrelsen har siden januar fulgt op med ekstra kontrol og vejledning hos de virksomheder, der fik indskærpet reglerne. Alle køkkener har siden rettet op på de fejl og mangler, som myndighederne har påpeget.

- Det kan være fatalt for svækkede og ældre, hvis de får leveret mad med lang holdbarhed, som ikke er håndteret korrekt. Så stiger risikoen for listeria og dermed risikoen for alvorlige infektioner og i værste tilfælde dødsfald. Derfor er det så utroligt vigtigt, at køkkenerne har styr på procedurerne, forklarer Inge-Lis Kyllesbæk Andersen.

Fødevarestyrelsen har i efteråret udsendt faglig information om listeria til landets 98 kommuner, herunder sosu-assistenter, hjemmeplejere, sygeplejere og køkkenpersonale, der håndterer mad til alvorligt syge og svækkede.


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Madhus gør mormormad tilgængeligt for alle

Har udvidet sit marked for færdigretter ganske betragteligt

Makkerpar har for travlt, så de åbner et nyt køkken

Sticks'n'Sushi skifter direktør

Muselort på Comwell gav bøde og forbud

Irma vil løfte færdigretter til nyt niveau

Kæden samler sine bedste leverandører omkring nye færdigretter med fokus på økologi og dyrevelfærd

Bornholmerne må vente på Mikkeller

Nyhedsbrev

Kokke-legende lukker sin restaurant

Online Avis Arkiv

Brøchner Hotels i samarbejde med Michelin-restauratør

Ny app skal give fyldte restauranter

Bornholmer-kok skal bespise hundredevis af flygæster

Det Danske Madhus tabte sag om "opgavetyveri"

Afgørelse: Det var helt i orden, at kommune indgik aftale med Madservice Kronjylland uden udbud

McDonald's åbner 20 nye restauranter

Storstilet ekspansion skal give op imod 1.000 nye arbejdspladser

Supermarkeder begynder at gå foodservice-vejen

Detailkæderne øger aktiviteterne inden for foodservice med mere takeaway og catering

Fynboer fokuserer på foodservice

Salget af Daloons frosne convenience-produkter er stærkt stigende

Nye ejere tjener millioner på Bone's

Gammel krostue får nyt liv som restaurant

Fuld fart på fastfood

Det digitale køkken er lige om hjørnet

Coop udvider med måltider til både morgen og frokost

Svensk restaurantkæde vil indtage Danmark

Iværksætter får 40 millioner til kamp mod Just Eat

Orderyoyo vil give kontrollen tilbage til takeaway-restauranterne

Kantinemad på Michelin-niveau

Køkkenchef løfter sløret for arbejdsmetoderne i sit succesfulde køkken

Ny gourmetrestaurant i Aarhus

Madspild: Storkøkkener kan skære store lunser af budgettet

Lasse er Danmarks bedste kokkeelev

Nyt hotel får kæmperestaurant

Streetfood-boder gør sig klar i Vejle

Italiensk madmarked i København lukker

KFC klar med ny restaurant i Herning

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Send til en kollega

0.155