Storkøkkener har fået bedre styr på listeria

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Men stadig plads til forbedringer hos plejehjem, hospitaler og cateringfirmaer

Institutionskøkkener og private cateringfirmaer er blevet langt bedre til at håndtere risikoen for listeria i den mad, de leverer til svækkede ældre og til patienter på landets sygehuse.

Det dokumenterer en stikprøvekontrol, som Fødevarestyrelsen har gennemført på godt 150 virksomheder.

Hvor kun 7 ud af 10 virksomheder kunne klare et kontrolbesøg uden anmærkninger til blandt andet deres risikoanalyse og egenkontrol tilbage i 2015, var tallet steget til 9 ud af 10 i 2017.

- Udviklingen er gået den rigtige vej. Men der er stadig omkring 10 procent af køkkenerne, der ikke har styr på håndtering af og kontrol med listeriabakterien,konstaterer Inge-Lis Kyllesbæk Andersen, dyrlæge i Fødevarestyrelsen.

Alle fik rettet op
Fødevarestyrelsen har siden januar fulgt op med ekstra kontrol og vejledning hos de virksomheder, der fik indskærpet reglerne. Alle køkkener har siden rettet op på de fejl og mangler, som myndighederne har påpeget.

- Det kan være fatalt for svækkede og ældre, hvis de får leveret mad med lang holdbarhed, som ikke er håndteret korrekt. Så stiger risikoen for listeria og dermed risikoen for alvorlige infektioner og i værste tilfælde dødsfald. Derfor er det så utroligt vigtigt, at køkkenerne har styr på procedurerne, forklarer Inge-Lis Kyllesbæk Andersen.

Fødevarestyrelsen har i efteråret udsendt faglig information om listeria til landets 98 kommuner, herunder sosu-assistenter, hjemmeplejere, sygeplejere og køkkenpersonale, der håndterer mad til alvorligt syge og svækkede.


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar

Mest læste

Forsiden lige nu

Sommerferie på Foodservice Forum

Restaurantgæst betalte 7.335,- for meget

Nordjysk kro erklæret konkurs - ejer har kastet håndklædet i ringen

Nyuddannet sommelier udfordrer vanedyret

Kristian Ishøy har været vinfan, siden han var lille

Street food klar i Fredericia

Sandwichkæde rykker nordpå

Nyhedsbrev

Idérig kok har succes i medborgerhus

Online Avis Arkiv

Just Eat gafler Domino's

Burger King klar med to nye restauranter

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Foodservice Danmark ser fremad

Debat om Odenses ældremad blusser op igen

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Køge Kommune vil have mindre virksomheder som madleverandører

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Madklubben kaster millioner af sig

Efter et 2016 præget af store investeringer kan restaurantkæden Madklubben igen notere et stort plus

Nu sushirestaurant vil være en lille kæde

Kadeau slår igen til i København

Han åbner verdens første akvavit-bar

Vil gøre op med grimme julefrokostoplevelser

Tre kæmper om Kantineprisen

Street food på vej i Fredericia

Private dining vinder frem

Andefedtsburgere rykker vestpå

Ny restaurant forsøger sig i Aarhus

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Find ud af hvad du kan gøre for at, undgå kalk på håndvaske, glas, opvaskemaskiner og fliser

N’tatlim - nye kager i dessertkategorien!

Vi ser Aarhus i øjenhøjde

Har du problemer med smag og lugt fra dit drikkevand

ScaleGard Pro til drikkevandet.

Mød SMVdanmark på Folkemødet

Latinerkvarteret er for specielle og eksklusive butikker

Beskyt dig: En teenager kan hacke din virksomhed

Plastemballage er nødvendigt i den cirkulære økonomi

Vand fra hanen indeholder stoffer der kan påvirke smagen i din kaffe,

JEROS A/S på messer verden rundt

Eksportfremstød - Rejs med SMVdanmark og Kronprinsparret til Italien

Sommerskole ”Entrepreneurship in Food and BioEngineering”

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Mindre offentligt opgavetyveri, tak!

Pas godt på dine medarbejdere - og dig selv!

Netværksarrangement: Hvordan tilpasser vi os fremtidens krav?

Sådan er du som virksomhed stillet under en konflikt

Maden og vinen var fantastisk men… larmen!?

JEROS A/S på Anuga Food tech

Ny håndbog: Få et 'JA' af din bank

Send til en kollega

0.39