- Husk at placere kødet tættest på beboeren

Erfaren tjener lærer fra sig på måltidskursus

Når 300 plejehjemsmedarbejdere i disse uger er på kursus på Food TechCollege i Aalborg for at blive uddannet som såkaldte måltidsværter, får de masser af gode tjenertips af skolens tidligere faglærer Arne Sørensen.

Sammen med kokken Simon Sørensen er det ham, der står for undervisningen - og Arne Sørensen er ikke i tvivl om, hvad han som tjener gerne vil lære fra sig.

- Det handler i bund og grund om at få måltidet til at se indbydende ud, så beboeren tænker "det vil jeg gerne spise noget af, det her". Og jeg står jo selv med det ene ben på plejehjemmet, så jeg ved, hvad de vil have, spøger den pensionerede faglærer.

Hans undervisning på kurset handler blandt andet om at give kursisterne viden om, hvordan maden skal ligge på tallerkenen, og hvordan bestik og service skal ligge/stå på bordet.

- Og kan man få et farvespil med på tallerkenen, er det rigtig godt. For eksempel med gule gulerødder og grønne ærter. Når man sætter tallerkenen, skal kødretten selvfølgelig være placeret tættest på beboeren, hvor det er mindst besværligt at komme til at skære, nævner Arne Sørensen.

Hver af de 15 planlagte kursusdage er der fire hold kursister, som dyster om at anrette maden bedst, og sammen med Simon Sørensen finder Arne Sørensen hver gang et vinderhold.

- Så når vi er færdige, ved jeg nok, hvilket plejehjem jeg selv skal bestille plads på, mener den erfarne tjener.


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Caspers bornholmske flymad er et hit

Hungry er på pengejagt

Løgismose Meyers har fyret topchefen

Tørk Furhauges resultater ikke gode nok, mener bestyrelsen

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Halifax Burgers fortsætter voldsom vækst

Restaurant fortsatte salget trods rotter

Nyhedsbrev

Nye måltidskasser fik en flyvende start

Online Avis Arkiv

Jyde stormer frem med gourmet-catering

Nu udvider han til tredobbelt størrelse

Løgismose Meyers satser på flere færdigretter

Ny fabrik skal servicere et tilsyneladende umætteligt marked for convenience-produkter

MASH vil have nye ejere med ind

MeMu-souschef vandt Hotdog DM

Nordjysk restaurant vinder kokkekamp - igen

Foodservice Danmark skifter direktør igen

Bæredygtigt fanget hellefisk – en delikatesse fra Vestgrønland

Scandic i totalt buræg-stop på alle hoteller

Fødevarestyrelsen lukkede sydjysk cateringfirma

International rådgivning på højt niveau

Prisen går til… Noma

Restauranten bliver den første modtager af Københavns Snedkerlaugs nye pris

Færre øko-grøntsager efter tør sommer

Kage-mænd køber kaffekæde

Ny vidensbank skal give maden et løft

I den nye vidensbank skal fagpersoner kunne finde inspiration og dele erfaringer om mad, måltider og ernæring til ældre

Madklubben udvider i Århus

Investeringer æder af foodservice-grossisters overskud

40 millioner skal fremme gastronomisk superliga

Regeringen afsætter 10 millioner kroner om året de næste fire år til gastronomi. Det kan skabe flere arbejdspladser

Ingen danske medaljer ved sommelier NM

Kantiner og restauranter i trekantområdet inviteres til Markedsdag

Madentreprenør åbner nyt spisested

Kro lukker og stopper madlevering til 350 ældre

Københavns Madhus får ny direktør

Just Eat vil også levere morgenmad

Catering-advarsler er gjort til skamme

Se alle Medlemmernes egne nyheder

RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

MENY i Præstø oplever endnu større succes efter køb af ny røgovn

JEROS A/S på vej på IBA 2018

Ny røgovn fordobler salget af pølser hos Kvickly i Haderslev

Ny ejer holder fast i Hørlyck Skos kvalitetsbevidste brand

Ribbenstege af kanon go' kvalitet til en fair pris.

DK's bedste og billigste flæsk i skiver

Stor forskel på karbonathåndhed i drikkevandet

JEROS A/S er nomineret til DI prisen 2018

24/7 overvågning mod Rotter og Mus:

Ecophon Mængdeberegner til akustikprodukter

God hygiejne hos fødevareproducenter – begynder med hygiejnisk design af produktionsudstyr

Overvågning og netværk

Når sort skal være rigtig sort

Ses vi på IBA 2018 i München?

JEROS a/s på IBA messen 2018

Vejen til innovative løsninger går gennem produktudvikling

Derfor er SMVdanmark imod revisionspligt

Slip af med bakterier i dit vand

En god kop kaffe er simpel... Den består af to ingredienser: kaffebønner og vand.

Aqua-Pure AP110 filter

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Find ud af hvad du kan gøre for at, undgå kalk på håndvaske, glas, opvaskem...

N’tatlim - nye kager i dessertkategorien!

Send til en kollega

0.151