Kendt chefkok er stoppet på berømt hotel

| Af Jakob Kanne Bjerregaard, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie

Franske Michel Michaud vil i sit livs efterår selv bestemme sin arbejdstid

Det er slut med fransk islæt på det berømte Brøndums Hotel i Skagen. Chefkokken Michel Michaud har valgt at stoppe, så længe han er ved godt helbred og i stand til at lave andre ting.

- Jeg stopper, inden det er for sent. Jeg vil ikke længere stå i et køkken 12 timer i træk. Jeg skal nyde livet nu, siger den nu 72-årige Michel Michaud, der indtil i forrige uge var køkkenchef på Brøndums Hotel.

Det er ikke fordi, Chef (et navn han går under i branchen) vil gå i gang med en almindelig pensionisttilværelse. Han vil i stedet frigive tid til sine egne projekter, som han længe har drømt om at føre ud i livet.

- Om tre år er det måske for sent. Jeg har mange projekter, jeg gerne vil bruge min tid på, siger Michel Michaud.

Tættere på familien
Han er blandt andet i gang med at producere og sælge sin efterhånden berømte klassiske kage, Gateau Marcel.

Han lægger dog heller ikke skjul på, at afskeden med Brøndums Hotel også handler om afstanden til København og Fåborg og sine to børn, der får ham til sammen med sin kone at sætte huset til salg og søge sydpå.

- Vi har været rigtig glade for at bo i Skagen, men vi er altså nødt til at komme tættere på familien, siger Michel Michaud.

De senere år har Chef levet et noget omtumlet liv efter skiftet fra Ruths i 2014 til Molskroen og Molskroen Brasserie og så for halvandet år siden til Brøndums Hotel.


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Kommentarer

Tania Ketils
I har så åbenbart ikke læst pressemeddelelsen, før denne artikel gik i trykken. Hermed teksten fra Ruths Hotel og linket til pressemeddelelsen:
Michauds cadeau til Spolum
-
Dette er en gigantisk nyhed for Jakob Spolum, Ruths Hotel, vore mange trofaste gæster samt sikkert også for alle indenfor de gastronomiske kredse.
-
Den valgte overskrift til denne nyhed er "Michauds cadeau til Spolum", men vi kunne sikkert også skrive "Lærlingen og mentor", "Rollerne byttes" eller blot "Breaking News".
Under alle omstændigheder så udsendes der i skrivende stund en pressemeddelelse fra Ruths Hotel om at vores nye køkkenchef, Jakob Spolum, har som sin første store beslutning ansat Chef Michaud som hyggeonkel, vært og mentor i Ruths Brasserie pr. 10. oktober 2017.
I vores nyhedsbrev udsendt i sidste uge beskrev vi ellers hvorledes et nyt kapitel i historien om Ruths Hotel kunne kaldes "Den hjemvendte søn", men nu kan det hermed ændres til "2 hjemvendte sønner". Og hvis der skulle være nogle som tvivler på Jakob Spolums kompetencer og ambitioner som køkkenchef på Ruths Hotel, så findes der vel næppe nogen større cadeau end når ens læremester og stadig store inspiration ønsker at arbejde for dig. Tillykke Jakob med dette scoop og velkommen hjem, Chef Michaud.
-
Chef Michauds rolle på Ruths Hotel fra den 10. oktober bliver med en 20-25 timer om ugen at være konsulent for Jakob med fokus på at bevare den autentiske franske stil i Ruths Brasserie. Desuden vil Chef Michaud, som jo er i sin karrieres efterår, være mere synlig blandt vores gæster både i brasseriet såvel som pejsestuen. Det ER fortsat Jakob Spolum som er køkkenchef på Ruths Hotel, og han vil have det overordnede gastronomiske ansvar, men vore gæster vil atter kunne nyde såvel Michauds marmelader til morgenbuffetten samt den verdens berømte originale Gateaux Marcel i pejsestuen.
-
Læs pressemeddelelsen i sin helhed her -> http://bit.ly/2xjZLIi
Læs nyhedsbrevet om den hjemvendte søn her -> http://bit.ly/2wQyP3d
Vi glæder os helt vild til at følge det nyeste kapitel i historien om Ruths Hotel Oplevelsen.

Tania Ketils
Ovenstående blev slået op på Ruths Hotel´s FB-side den 14. spetember kl 9:30 - blot til info

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Hungry er på pengejagt

Løgismose Meyers har fyret topchefen

Tørk Furhauges resultater ikke gode nok, mener bestyrelsen

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Halifax Burgers fortsætter voldsom vækst

Restaurant fortsatte salget trods rotter

Nye måltidskasser fik en flyvende start

Nyhedsbrev

Jyde stormer frem med gourmet-catering

Nu udvider han til tredobbelt størrelse

Online Avis Arkiv

Løgismose Meyers satser på flere færdigretter

Ny fabrik skal servicere et tilsyneladende umætteligt marked for convenience-produkter

MASH vil have nye ejere med ind

International rådgivning på højt niveau

MeMu-souschef vandt Hotdog DM

Nordjysk restaurant vinder kokkekamp - igen

Foodservice Danmark skifter direktør igen

Scandic i totalt buræg-stop på alle hoteller

Fødevarestyrelsen lukkede sydjysk cateringfirma

Bæredygtigt fanget hellefisk – en delikatesse fra Vestgrønland

Prisen går til… Noma

Restauranten bliver den første modtager af Københavns Snedkerlaugs nye pris

Færre øko-grøntsager efter tør sommer

Kage-mænd køber kaffekæde

Ny vidensbank skal give maden et løft

I den nye vidensbank skal fagpersoner kunne finde inspiration og dele erfaringer om mad, måltider og ernæring til ældre

Madklubben udvider i Århus

Investeringer æder af foodservice-grossisters overskud

40 millioner skal fremme gastronomisk superliga

Regeringen afsætter 10 millioner kroner om året de næste fire år til gastronomi. Det kan skabe flere arbejdspladser

Ingen danske medaljer ved sommelier NM

Kantiner og restauranter i trekantområdet inviteres til Markedsdag

Køge har fået en food hall

Madentreprenør åbner nyt spisested

Kro lukker og stopper madlevering til 350 ældre

Københavns Madhus får ny direktør

Just Eat vil også levere morgenmad

Catering-advarsler er gjort til skamme

Se alle Medlemmernes egne nyheder

RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

MENY i Præstø oplever endnu større succes efter køb af ny røgovn

JEROS A/S på vej på IBA 2018

Ny røgovn fordobler salget af pølser hos Kvickly i Haderslev

Ny ejer holder fast i Hørlyck Skos kvalitetsbevidste brand

Ribbenstege af kanon go' kvalitet til en fair pris.

DK's bedste og billigste flæsk i skiver

Stor forskel på karbonathåndhed i drikkevandet

JEROS A/S er nomineret til DI prisen 2018

24/7 overvågning mod Rotter og Mus:

Ecophon Mængdeberegner til akustikprodukter

God hygiejne hos fødevareproducenter – begynder med hygiejnisk design af produktionsudstyr

Overvågning og netværk

Når sort skal være rigtig sort

Ses vi på IBA 2018 i München?

JEROS a/s på IBA messen 2018

Vejen til innovative løsninger går gennem produktudvikling

Derfor er SMVdanmark imod revisionspligt

Slip af med bakterier i dit vand

En god kop kaffe er simpel... Den består af to ingredienser: kaffebønner og vand.

Aqua-Pure AP110 filter

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Find ud af hvad du kan gøre for at, undgå kalk på håndvaske, glas, opvaskem...

N’tatlim - nye kager i dessertkategorien!

Send til en kollega

0.147