Kendt chefkok er stoppet på berømt hotel

| Af Jakob Kanne Bjerregaard, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie

Franske Michel Michaud vil i sit livs efterår selv bestemme sin arbejdstid

Det er slut med fransk islæt på det berømte Brøndums Hotel i Skagen. Chefkokken Michel Michaud har valgt at stoppe, så længe han er ved godt helbred og i stand til at lave andre ting.

- Jeg stopper, inden det er for sent. Jeg vil ikke længere stå i et køkken 12 timer i træk. Jeg skal nyde livet nu, siger den nu 72-årige Michel Michaud, der indtil i forrige uge var køkkenchef på Brøndums Hotel.

Det er ikke fordi, Chef (et navn han går under i branchen) vil gå i gang med en almindelig pensionisttilværelse. Han vil i stedet frigive tid til sine egne projekter, som han længe har drømt om at føre ud i livet.

- Om tre år er det måske for sent. Jeg har mange projekter, jeg gerne vil bruge min tid på, siger Michel Michaud.

Tættere på familien
Han er blandt andet i gang med at producere og sælge sin efterhånden berømte klassiske kage, Gateau Marcel.

Han lægger dog heller ikke skjul på, at afskeden med Brøndums Hotel også handler om afstanden til København og Fåborg og sine to børn, der får ham til sammen med sin kone at sætte huset til salg og søge sydpå.

- Vi har været rigtig glade for at bo i Skagen, men vi er altså nødt til at komme tættere på familien, siger Michel Michaud.

De senere år har Chef levet et noget omtumlet liv efter skiftet fra Ruths i 2014 til Molskroen og Molskroen Brasserie og så for halvandet år siden til Brøndums Hotel.


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Kommentarer

Tania Ketils
I har så åbenbart ikke læst pressemeddelelsen, før denne artikel gik i trykken. Hermed teksten fra Ruths Hotel og linket til pressemeddelelsen:
Michauds cadeau til Spolum
-
Dette er en gigantisk nyhed for Jakob Spolum, Ruths Hotel, vore mange trofaste gæster samt sikkert også for alle indenfor de gastronomiske kredse.
-
Den valgte overskrift til denne nyhed er "Michauds cadeau til Spolum", men vi kunne sikkert også skrive "Lærlingen og mentor", "Rollerne byttes" eller blot "Breaking News".
Under alle omstændigheder så udsendes der i skrivende stund en pressemeddelelse fra Ruths Hotel om at vores nye køkkenchef, Jakob Spolum, har som sin første store beslutning ansat Chef Michaud som hyggeonkel, vært og mentor i Ruths Brasserie pr. 10. oktober 2017.
I vores nyhedsbrev udsendt i sidste uge beskrev vi ellers hvorledes et nyt kapitel i historien om Ruths Hotel kunne kaldes "Den hjemvendte søn", men nu kan det hermed ændres til "2 hjemvendte sønner". Og hvis der skulle være nogle som tvivler på Jakob Spolums kompetencer og ambitioner som køkkenchef på Ruths Hotel, så findes der vel næppe nogen større cadeau end når ens læremester og stadig store inspiration ønsker at arbejde for dig. Tillykke Jakob med dette scoop og velkommen hjem, Chef Michaud.
-
Chef Michauds rolle på Ruths Hotel fra den 10. oktober bliver med en 20-25 timer om ugen at være konsulent for Jakob med fokus på at bevare den autentiske franske stil i Ruths Brasserie. Desuden vil Chef Michaud, som jo er i sin karrieres efterår, være mere synlig blandt vores gæster både i brasseriet såvel som pejsestuen. Det ER fortsat Jakob Spolum som er køkkenchef på Ruths Hotel, og han vil have det overordnede gastronomiske ansvar, men vore gæster vil atter kunne nyde såvel Michauds marmelader til morgenbuffetten samt den verdens berømte originale Gateaux Marcel i pejsestuen.
-
Læs pressemeddelelsen i sin helhed her -> http://bit.ly/2xjZLIi
Læs nyhedsbrevet om den hjemvendte søn her -> http://bit.ly/2wQyP3d
Vi glæder os helt vild til at følge det nyeste kapitel i historien om Ruths Hotel Oplevelsen.

Tania Ketils
Ovenstående blev slået op på Ruths Hotel´s FB-side den 14. spetember kl 9:30 - blot til info

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Foodservice Danmark ser fremad

Køge Kommune vil have mindre virksomheder som madleverandører

Madklubben kaster millioner af sig

Efter et 2016 præget af store investeringer kan restaurantkæden Madklubben igen notere et stort plus

Nyhedsbrev

Debat om Odenses ældremad blusser op igen

Online Avis Arkiv

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Nu sushirestaurant vil være en lille kæde

Kadeau slår igen til i København

Han åbner verdens første akvavit-bar

Vil gøre op med grimme julefrokostoplevelser

Tre kæmper om Kantineprisen

Street food på vej i Fredericia

Private dining vinder frem

Måltidsboxen skal redde travle familier

Andefedtsburgere rykker vestpå

Purung restaurantchef skal sætte fut i Sunset Boulevard

Genåbning: Første 50 gæster får gratis burgere i et år

Restaurationsbranchen sætter samfundsansvar på menuen

Ny restaurant forsøger sig i Aarhus

Køkkenchefen blev juicemester

- Det er meget, meget spændende at være udvikler, siger Leslie Jørgensen, der har ansvar for Rynkebys Bramhults-serie

Ny Hanegal-fabrik til færdigretter er stadig uafklaret

Men den kommer, og den skal kunne udvides, siger ledelsen

Både op og ned for Geia Food

Omsætningen steg til over 1,2 milliarder kroner, men intens konkurrence fik overskuddet til at dale

Tankmad har fået et kvalitetsløft

Horesta: Ny app kan skade branchen

Tarteletcafé er et enormt hit

Sushibar - nu også på Bornholm

Jysk hotelchef drømmer om en gourmetrestaurant

Restauranter kan nu også bruge Nøglehulsmærket

Se alle Medlemmernes egne nyheder

ScaleGard Pro til drikkevandet.

Mød SMVdanmark på Folkemødet

Latinerkvarteret er for specielle og eksklusive butikker

Beskyt dig: En teenager kan hacke din virksomhed

Plastemballage er nødvendigt i den cirkulære økonomi

Vand fra hanen indeholder stoffer der kan påvirke smagen i din kaffe,

JEROS A/S på messer verden rundt

Eksportfremstød - Rejs med SMVdanmark og Kronprinsparret til Italien

Sommerskole ”Entrepreneurship in Food and BioEngineering”

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Mindre offentligt opgavetyveri, tak!

Pas godt på dine medarbejdere - og dig selv!

Netværksarrangement: Hvordan tilpasser vi os fremtidens krav?

Sådan er du som virksomhed stillet under en konflikt

Maden og vinen var fantastisk men… larmen!?

JEROS A/S på Anuga Food tech

Ny håndbog: Få et 'JA' af din bank

JEROS A/S på Internorga 2018

Den 1. marts 2018 - Symposium om værdikædeoptimering og sensorer til fødeva...

FØDEVARESVINDEL - Vurdering og styring af risici

JEROS A/S på messer worldwide

Termokasse med plastindsats er robust og rengøringsvenlig

Send til en kollega

0.173