Regnfuld sommer sender pølsometeret i bund

| Af Laurids Hovgaard | Tip redaktionen om en historie

Regn og blæst har vendt op og ned på forbrugernes sommervaner, og det giver travlhed hos blandt andet Tulip, der ugentligt justerer produktionen efter vejret

78 millimeter nedbør. Så meget regn faldt der på landsplan i juli i år. Det er 12 mm mere end normalen på 66 mm. Det har givet få grillaftener med solskin, og det har kunnet mærkes hos fødevareproducenterne.

Arla har solgt 20 procent mindre koldskål i år i forhold til 2016, og i kødindustrien har sommeren også givet et par overraskelser.
- Vejret har en kæmpebetydning for vores produktion, især om sommeren, men også om vinteren. Hos Tulip starter sommersæsonen ved påske, hvor campingpladserne åbner, og løber frem til uge 36, siger Michael Ravn, kommunikationsansvarlig i Tulip.

- Vi bruger faktisk mest den norske YR-tjeneste, og den bestemmer, hvor meget og hvilke råvarer, vi bestiller hjem. Vi justerer produktionen på ugentlig basis. Det giver til tider logistiske udfordringer, fordi vi producerer på forskellige geografiske enheder rundt om i Danmark, siger Michael Ravn.

Det er især pølserne, som danskerne smider i indkøbskurven, hvis solen skinner, og derfor har Tulip internt et pølsometer, der afgøres af vejret.
- Vi får tit beskeden fra vores kunder, at hvis det bliver solskin, så vil de gerne have dobbelt så meget. Såvi kan godt mærke det på bundlinjen, når sommeren har været så dårlig som i år, siger Michael Ravn.

Nedtur for is, øl og sodavand
Også salget af is er ekstremt påvirket af sommervejret. Flere danske isproducenter melder om markant nedgang i salget, blandt andet Frisko Is og Polar Is. Is er dog ikke en ferskvare og holdbarheden gør, at man ikke risikerer at brænde inde med produktionen i samme grad som i kødbranchen.

Hos Royal Unibrew, der har et stort Nordeuropæisk marked, kan den våde sommer aflæses på både omsætning og indtjening. Målt i hektoliter solgte landets næststørste bryggerigruppe, Royal Unibrew, lidt færre øl og sodavand i de første seks måneder af 2017 end året før. På grund af det dårlige sommervejr i Nordeuropa, som er et stort marked for Unibrew, dæmper selskabet dog forventningerne til hele årets omsætning med 100 millioner kroner til nu 6,25 milliarder kroner.

Trøster sig i flæsk
Den dårlige sommer har dog givet et boost til andre produkter. På en enkelt uge i juli blev der solgt 1,2 millioner skiver stegeflæsk.
- Det svarer til 44 ton og er helt vanvittigt. Vi har aldrig solgt så meget før, så danskerne må siges at gå amok i stegt flæsk, siger Dennis Harder Sørensen, fabrikschef for Tulip Fresh Meat Herning.

Årsagen? Formentlig at flere dagligvarekæder havde tilbud på stegeflæsk i uge 28 kombineret med det ustadige vejr.
- Vi har ikke haft sommervejr af betydning, så måske har nogle fundet trøst i en gang stegt flæsk med persillesovs, gætter Dennis Harder Sørensen.
Det er ikke kun stegt flæsk, der hitter i regnvejret.
-- Vi har et godt salg af panerede varer som karbonader, schnitzler og koteletter. Det plejer vi ellers aldrig at køre med i grillperioden, siger Dennis Harder Sørensen.
Om vinteren er det især supperne, der er vejrafhængige.



Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Caspers bornholmske flymad er et hit

Hungry er på pengejagt

Løgismose Meyers har fyret topchefen

Tørk Furhauges resultater ikke gode nok, mener bestyrelsen

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Halifax Burgers fortsætter voldsom vækst

Restaurant fortsatte salget trods rotter

Nyhedsbrev

Nye måltidskasser fik en flyvende start

Online Avis Arkiv

Jyde stormer frem med gourmet-catering

Nu udvider han til tredobbelt størrelse

Løgismose Meyers satser på flere færdigretter

Ny fabrik skal servicere et tilsyneladende umætteligt marked for convenience-produkter

MASH vil have nye ejere med ind

MeMu-souschef vandt Hotdog DM

Nordjysk restaurant vinder kokkekamp - igen

Foodservice Danmark skifter direktør igen

Scandic i totalt buræg-stop på alle hoteller

Fødevarestyrelsen lukkede sydjysk cateringfirma

Prisen går til… Noma

Restauranten bliver den første modtager af Københavns Snedkerlaugs nye pris

Færre øko-grøntsager efter tør sommer

Kage-mænd køber kaffekæde

Ny vidensbank skal give maden et løft

I den nye vidensbank skal fagpersoner kunne finde inspiration og dele erfaringer om mad, måltider og ernæring til ældre

Madklubben udvider i Århus

Investeringer æder af foodservice-grossisters overskud

40 millioner skal fremme gastronomisk superliga

Regeringen afsætter 10 millioner kroner om året de næste fire år til gastronomi. Det kan skabe flere arbejdspladser

International rådgivning på højt niveau

Ingen danske medaljer ved sommelier NM

Kantiner og restauranter i trekantområdet inviteres til Markedsdag

Madentreprenør åbner nyt spisested

Kro lukker og stopper madlevering til 350 ældre

Bæredygtigt fanget hellefisk – en delikatesse fra Vestgrønland

Københavns Madhus får ny direktør

Just Eat vil også levere morgenmad

Catering-advarsler er gjort til skamme

Se alle Medlemmernes egne nyheder

RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

MENY i Præstø oplever endnu større succes efter køb af ny røgovn

JEROS A/S på vej på IBA 2018

Ny røgovn fordobler salget af pølser hos Kvickly i Haderslev

Ny ejer holder fast i Hørlyck Skos kvalitetsbevidste brand

Ribbenstege af kanon go' kvalitet til en fair pris.

DK's bedste og billigste flæsk i skiver

Stor forskel på karbonathåndhed i drikkevandet

JEROS A/S er nomineret til DI prisen 2018

24/7 overvågning mod Rotter og Mus:

Ecophon Mængdeberegner til akustikprodukter

God hygiejne hos fødevareproducenter – begynder med hygiejnisk design af produktionsudstyr

Overvågning og netværk

Når sort skal være rigtig sort

Ses vi på IBA 2018 i München?

JEROS a/s på IBA messen 2018

Vejen til innovative løsninger går gennem produktudvikling

Derfor er SMVdanmark imod revisionspligt

Slip af med bakterier i dit vand

En god kop kaffe er simpel... Den består af to ingredienser: kaffebønner og vand.

Aqua-Pure AP110 filter

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Find ud af hvad du kan gøre for at, undgå kalk på håndvaske, glas, opvaskem...

N’tatlim - nye kager i dessertkategorien!

Send til en kollega

0.202