Regnfuld sommer sender pølsometeret i bund

| Af Laurids Hovgaard | Tip redaktionen om en historie

Regn og blæst har vendt op og ned på forbrugernes sommervaner, og det giver travlhed hos blandt andet Tulip, der ugentligt justerer produktionen efter vejret

78 millimeter nedbør. Så meget regn faldt der på landsplan i juli i år. Det er 12 mm mere end normalen på 66 mm. Det har givet få grillaftener med solskin, og det har kunnet mærkes hos fødevareproducenterne.

Arla har solgt 20 procent mindre koldskål i år i forhold til 2016, og i kødindustrien har sommeren også givet et par overraskelser.
- Vejret har en kæmpebetydning for vores produktion, især om sommeren, men også om vinteren. Hos Tulip starter sommersæsonen ved påske, hvor campingpladserne åbner, og løber frem til uge 36, siger Michael Ravn, kommunikationsansvarlig i Tulip.

- Vi bruger faktisk mest den norske YR-tjeneste, og den bestemmer, hvor meget og hvilke råvarer, vi bestiller hjem. Vi justerer produktionen på ugentlig basis. Det giver til tider logistiske udfordringer, fordi vi producerer på forskellige geografiske enheder rundt om i Danmark, siger Michael Ravn.

Det er især pølserne, som danskerne smider i indkøbskurven, hvis solen skinner, og derfor har Tulip internt et pølsometer, der afgøres af vejret.
- Vi får tit beskeden fra vores kunder, at hvis det bliver solskin, så vil de gerne have dobbelt så meget. Såvi kan godt mærke det på bundlinjen, når sommeren har været så dårlig som i år, siger Michael Ravn.

Nedtur for is, øl og sodavand
Også salget af is er ekstremt påvirket af sommervejret. Flere danske isproducenter melder om markant nedgang i salget, blandt andet Frisko Is og Polar Is. Is er dog ikke en ferskvare og holdbarheden gør, at man ikke risikerer at brænde inde med produktionen i samme grad som i kødbranchen.

Hos Royal Unibrew, der har et stort Nordeuropæisk marked, kan den våde sommer aflæses på både omsætning og indtjening. Målt i hektoliter solgte landets næststørste bryggerigruppe, Royal Unibrew, lidt færre øl og sodavand i de første seks måneder af 2017 end året før. På grund af det dårlige sommervejr i Nordeuropa, som er et stort marked for Unibrew, dæmper selskabet dog forventningerne til hele årets omsætning med 100 millioner kroner til nu 6,25 milliarder kroner.

Trøster sig i flæsk
Den dårlige sommer har dog givet et boost til andre produkter. På en enkelt uge i juli blev der solgt 1,2 millioner skiver stegeflæsk.
- Det svarer til 44 ton og er helt vanvittigt. Vi har aldrig solgt så meget før, så danskerne må siges at gå amok i stegt flæsk, siger Dennis Harder Sørensen, fabrikschef for Tulip Fresh Meat Herning.

Årsagen? Formentlig at flere dagligvarekæder havde tilbud på stegeflæsk i uge 28 kombineret med det ustadige vejr.
- Vi har ikke haft sommervejr af betydning, så måske har nogle fundet trøst i en gang stegt flæsk med persillesovs, gætter Dennis Harder Sørensen.
Det er ikke kun stegt flæsk, der hitter i regnvejret.
-- Vi har et godt salg af panerede varer som karbonader, schnitzler og koteletter. Det plejer vi ellers aldrig at køre med i grillperioden, siger Dennis Harder Sørensen.
Om vinteren er det især supperne, der er vejrafhængige.



Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Foodservice Danmark ser fremad

Køge Kommune vil have mindre virksomheder som madleverandører

Madklubben kaster millioner af sig

Efter et 2016 præget af store investeringer kan restaurantkæden Madklubben igen notere et stort plus

Nyhedsbrev

Debat om Odenses ældremad blusser op igen

Online Avis Arkiv

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Nu sushirestaurant vil være en lille kæde

Kadeau slår igen til i København

Han åbner verdens første akvavit-bar

Vil gøre op med grimme julefrokostoplevelser

Tre kæmper om Kantineprisen

Street food på vej i Fredericia

Private dining vinder frem

Måltidsboxen skal redde travle familier

Andefedtsburgere rykker vestpå

Purung restaurantchef skal sætte fut i Sunset Boulevard

Genåbning: Første 50 gæster får gratis burgere i et år

Restaurationsbranchen sætter samfundsansvar på menuen

Ny restaurant forsøger sig i Aarhus

Køkkenchefen blev juicemester

- Det er meget, meget spændende at være udvikler, siger Leslie Jørgensen, der har ansvar for Rynkebys Bramhults-serie

Ny Hanegal-fabrik til færdigretter er stadig uafklaret

Men den kommer, og den skal kunne udvides, siger ledelsen

Både op og ned for Geia Food

Omsætningen steg til over 1,2 milliarder kroner, men intens konkurrence fik overskuddet til at dale

Tankmad har fået et kvalitetsløft

Horesta: Ny app kan skade branchen

Tarteletcafé er et enormt hit

Sushibar - nu også på Bornholm

Jysk hotelchef drømmer om en gourmetrestaurant

Restauranter kan nu også bruge Nøglehulsmærket

Se alle Medlemmernes egne nyheder

ScaleGard Pro til drikkevandet.

Mød SMVdanmark på Folkemødet

Latinerkvarteret er for specielle og eksklusive butikker

Beskyt dig: En teenager kan hacke din virksomhed

Plastemballage er nødvendigt i den cirkulære økonomi

Vand fra hanen indeholder stoffer der kan påvirke smagen i din kaffe,

JEROS A/S på messer verden rundt

Eksportfremstød - Rejs med SMVdanmark og Kronprinsparret til Italien

Sommerskole ”Entrepreneurship in Food and BioEngineering”

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Mindre offentligt opgavetyveri, tak!

Pas godt på dine medarbejdere - og dig selv!

Netværksarrangement: Hvordan tilpasser vi os fremtidens krav?

Sådan er du som virksomhed stillet under en konflikt

Maden og vinen var fantastisk men… larmen!?

JEROS A/S på Anuga Food tech

Ny håndbog: Få et 'JA' af din bank

JEROS A/S på Internorga 2018

Den 1. marts 2018 - Symposium om værdikædeoptimering og sensorer til fødeva...

FØDEVARESVINDEL - Vurdering og styring af risici

JEROS A/S på messer worldwide

Termokasse med plastindsats er robust og rengøringsvenlig

Send til en kollega

0.145