Ny kampagne: Mere økologi i offentlige køkkener

Økologisk Landsforening og Kost & Ernæringsforbundet er gået sammen om kampagnen "ØkoValg2017"

For at sætte økologien højt på dagsordenen i endnu flere kommuner og i regionerne, lancerer Kost & Ernæringsforbundet og Økologisk Landsforening nu ØkoValg2017  - et website, der for kandidater og organisationernes medlemmer fungerer som toolbox med fakta, gode eksempler fra andre kommuner og grydeklare politiske forslag til kandidater.

En topprioritet med ØkoValg 2017 er at få mere økologisk mad i de offentlige køkkener, hvor Kost & Ernæringsforbundets medlemmer står for de daglige måltider. Den tidligere SRSF-regering havde i 2011 en ambition om 60 procent økologi i offentlige køkkenener i 2020. Den ambition er nået – og overgået - i mange køkkener. Men der mangler nye politiske ledvogtere til at sikre, at udviklingen fortsætter og nye mål bliver sat, lyder det i en fælles pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening og Kost & Ernæringsforbundet.

- Den økologiske dagsorden er en gevinst for fag, sundhed og miljø. For økologien sikrer mad uden pesticider, færre tilsætningsstoffer og renere grundvand. Omlægning til økologi har for vores medlemmer betydet kreativ tænkning og maksimal udnyttelse af hver en fødevare. Man har øget grøntsagsmængden, skåret ned på kød og fundet løsninger til at reducere madspild. Alt sammen faktorer, der bidrager til bæredygtige måltider. Det tror jeg, at enhver politiker gerne vil tage ansvar for og tilbyde sine borgere, patienter og næste generation. Men det kræver, at nogen tager teten, sætter ord på en ny vision og handler. Ellers risikerer vi at rulle hele økokataloget tilbage og miste, hvad er er brugt mange ressourcer på at opbygge og udbrede, siger Ghita Parry, formand for Kost & Ernæringsforbundet.

Seks forslag

Foreningerne har skrevet til alle opstillede kandidater til kommunal- og regionsvalget med opfordring til at støtte seks politiske forslag på økologiområdet. Samtidig stilles de en række spørgsmål om deres økologiambitioner. Svarene kommer straks på kampagnens Danmarkskort, hvor borgerne kan se, hvilke kandidater der bakker op om mere økologi i deres kommune og region.

- Vi vil gøre kandidaterne klogere på, hvad økologi kan gøre for deres kommuner og regioner. Overalt i Danmark er der lokal- og regionspolitikere - på tværs af politiske farver - der skaber mere økologi i de offentlige køkkener og bruger økologi helt pragmatisk som redskab til beskyttelse af den lokale natur og borgernes drikkevandsressourcer fra sprøjtegift. Økologi bruges også til lokal erhvervsudvikling, skabelse af jobs og fremtidssikring af flere landbrug. De gode løsninger og erfaringer skal synliggøres i valgkampen, siger Paul Holmbeck, direktør i Økologisk Landsforening - Danmarks forening af økologiske landmænd, virksomheder, madprofessionelle og forbrugere.



Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Hungry er på pengejagt

Løgismose Meyers har fyret topchefen

Tørk Furhauges resultater ikke gode nok, mener bestyrelsen

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Halifax Burgers fortsætter voldsom vækst

Restaurant fortsatte salget trods rotter

Nye måltidskasser fik en flyvende start

Nyhedsbrev

Jyde stormer frem med gourmet-catering

Nu udvider han til tredobbelt størrelse

Online Avis Arkiv

Løgismose Meyers satser på flere færdigretter

Ny fabrik skal servicere et tilsyneladende umætteligt marked for convenience-produkter

MASH vil have nye ejere med ind

International rådgivning på højt niveau

MeMu-souschef vandt Hotdog DM

Nordjysk restaurant vinder kokkekamp - igen

Foodservice Danmark skifter direktør igen

Scandic i totalt buræg-stop på alle hoteller

Fødevarestyrelsen lukkede sydjysk cateringfirma

Bæredygtigt fanget hellefisk – en delikatesse fra Vestgrønland

Prisen går til… Noma

Restauranten bliver den første modtager af Københavns Snedkerlaugs nye pris

Færre øko-grøntsager efter tør sommer

Kage-mænd køber kaffekæde

Ny vidensbank skal give maden et løft

I den nye vidensbank skal fagpersoner kunne finde inspiration og dele erfaringer om mad, måltider og ernæring til ældre

Madklubben udvider i Århus

Investeringer æder af foodservice-grossisters overskud

40 millioner skal fremme gastronomisk superliga

Regeringen afsætter 10 millioner kroner om året de næste fire år til gastronomi. Det kan skabe flere arbejdspladser

Ingen danske medaljer ved sommelier NM

Kantiner og restauranter i trekantområdet inviteres til Markedsdag

Køge har fået en food hall

Madentreprenør åbner nyt spisested

Kro lukker og stopper madlevering til 350 ældre

Københavns Madhus får ny direktør

Just Eat vil også levere morgenmad

Catering-advarsler er gjort til skamme

Se alle Medlemmernes egne nyheder

RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

MENY i Præstø oplever endnu større succes efter køb af ny røgovn

JEROS A/S på vej på IBA 2018

Ny røgovn fordobler salget af pølser hos Kvickly i Haderslev

Ny ejer holder fast i Hørlyck Skos kvalitetsbevidste brand

Ribbenstege af kanon go' kvalitet til en fair pris.

DK's bedste og billigste flæsk i skiver

Stor forskel på karbonathåndhed i drikkevandet

JEROS A/S er nomineret til DI prisen 2018

24/7 overvågning mod Rotter og Mus:

Ecophon Mængdeberegner til akustikprodukter

God hygiejne hos fødevareproducenter – begynder med hygiejnisk design af produktionsudstyr

Overvågning og netværk

Når sort skal være rigtig sort

Ses vi på IBA 2018 i München?

JEROS a/s på IBA messen 2018

Vejen til innovative løsninger går gennem produktudvikling

Derfor er SMVdanmark imod revisionspligt

Slip af med bakterier i dit vand

En god kop kaffe er simpel... Den består af to ingredienser: kaffebønner og vand.

Aqua-Pure AP110 filter

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Find ud af hvad du kan gøre for at, undgå kalk på håndvaske, glas, opvaskem...

N’tatlim - nye kager i dessertkategorien!

Send til en kollega

0.185