23948sdkhjf

København prøver sig frem med ny emballage til ældres mad

Københavns Kommune har udviklet et nyt måltidskoncept til byens hjemmeboende ældre.

Får vi mere lyst til at spise mad, der serveres pænt og ser pæn ud?

Ja, vil de fleste nok mene.

Og sådan er det også for hjemmeboende ældre, der får mad fra centralkøkkener i Københavns Kommune.

Københavns Kommune har udviklet et nyt måltidskoncept til byens hjemmeboende ældre. I den kommende tid skal en gruppe borgere teste nye emballager og vurdere den nye portionsanretning.

Nyere forskning bakker op om, at flere mindre serveringer er med til at fremme appetitten hos ældre borgere. 

- Vi har spurgt borgerne, og de har efterspurgt flere mindre serveringer, så de bedre kan overskue retterne. Samtidig har nogle borgere givet udtryk for, at de traditionelle emballager, som maden kommer i, ofte kan være svære at åbne. Det er alt sammen elementer, som vi har arbejdet med i det nye måltidskoncept, siger Ninna Thomsen, sundheds- og omsorgsborgmester i København.

I februar 2016 besluttede sundheds- og omsorgsudvalget i København, at maden der bliver bragt ud til ældre hjemmeboende borgere skal gøres mere indbydende. Det er resulteret i en ny menustruktur samt et nyt design af de emballager, som maden kommer i.

Test og færdigudvikling af det nye måltidskoncept er delvist finansieret af Sundheds- og Ældreministeriets Pulje for bedre mad til ældre i eget hjem.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Sygehuskøkken i Thisted hædret med pris

Afstemning: Her er Danmarks bedste takeaway

Cateringfirma overtager kantinedrift

Aalborg får ny vegetarrestaurant

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Nyhedsbrev

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Online Avis Arkiv

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Jysk restaurant har ikke noget menukort

Køkkenmedarbejdere i total forvandling

1

Danske kokke henter VM-guld til Danmark

1

Letz Sushi går nye, ansvarlige veje

Suppenørd klar med nyt koncept

Danske kokke har øget fokus på energiforbruget

10 kokke klar til finalen i Årets Kok

Trykket stemning i kommunalt køkken

1

Avis: Domino's udnytter smuthul til at slette smileyrapporter

Restauranter og hoteller må slås om elever

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Historisk restaurant lukker efter strid om tag

Restaurant-forpagtere giver op efter otte måneder

Ejer: De manglede måske de faglige kompetencer

Danmarks bedste kantine: Vi tager de unge seriøst

- Det er i grunden et simpelt miljø, siger køkkenchefen

Ti Trin Ned bliver afløst af pizzeria

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Glædelig jul fra JEROS A/S

Ny projektleder ved DTU Center for Hygiejnisk Design

Rengøringsteknikker, hygiejnisk design og best practice i industriel hygiejne

Pallekar, plastkar og bigbox

Speed dating mellem virksomheder og forskere resulterer i fødevareinnovation

Mange muligheder for at se JEROS produkter verden rundt

Teknologi til forbedring af forretning i fødevarebranchen

Hurtig og effektiv rengøring af vægtskåle

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

Gamst Blomster åbner ny butik på Lyngby Hovedgade

Send til en kollega

0.173