23948sdkhjf

Teknologisk Institut viser fremtiden frem på Bite

Instituttet klar til at præsentere nye fødevareløsninger

3D-printede fødevarer, insekter og planter som alternative proteinkilder samt madspildsbekæmpelse i storskala.

Det er noget af det, som Teknologisk Institut sætter fokus på i slutningen af denne uge på instituttets stand på fødevaremessen Bite Copenhagen i København.

På Bite vil Teknologisk Institut præsentere en række af de nyeste teknologiske landvindiger inden for fremstilling af fødevarer. Blandt andet vil instituttet være vært ved et oplæg, hvor man vil kunne overvære en demonstration af en 3D-printer, som er i stand til at printe fødevarer. Det bliver demonstreret med printning af en vellignende gulerod for øjnene af dig.

Teknologien er stadig under udvikling, men 3D-print af fødevarer spås at komme til at spille en stor rolle i fremtiden. Særligt inden for hospitalsvæsenet, hvor teknologien vil gøre det muligt at skabe individualiserede kostprogrammer til forskellige patientgrupper; for eksempel til patienter med spiseforstyrrelse, patienter, som netop har overstået en operation eller til ældre med tyggebesvær.

Også i forhold til mad til børn rummer teknologien store potentialer, fordi man med 3D-printeren vil kunne printe sunde fødevarer, som ser både spændende og indbydende ud, påpeger instituttet.

Ny viden om bekæmpelse af madspild
På linje med resten af messen bliver madspild også et vigtigt fokuspunkt for Teknologisk Instituts tilstedeværelse på Bite Copenhagen. I et projekt under Miljøstyrelsen er Teknologisk Institut netop nu i den afsluttende fase af projektet "Madspildsjægerne", hvor storkøkkener har haft besøg af af en madspildskonsulent, som har hjulpet med at nedbringe graden af madspild i køkkenet.

Ifølge tal fra Miljø- og Fødevareministeriet spildes årligt 31.000 tons mad i storkøkkener, svarende til cirka 700 indkøbsvogne fyldt med mad – dagligt. Det kan der gøres noget ved, og Madspildsjægerne har indtil videre besøgt 40 storkøkkener for at indsamle viden om forskellige madspildsprocesser, og hvordan de kan inkorporeres i det daglige arbejde.

- På Bite Copenhagen vil de foreløbige resultater af projektet blive præsenteret, og for storkøkkener, kantineledere og andre, der laver mad til mange, vil der her være en gylden mulighed for at tilegne sig både ny viden og inspiration til køkkendrift med mindre madspild og bedre økonomi, konstaterer arrangørerne.

Er melorme og planter fremtidens kilde til protein?

Et andet miljøvenligt og ressourcebesparende tema, som kommer til at præge årets program på Bite Copenhagen, bliver insekter i forskellige afskygninger. Teknologisk Institut er med til at kortlægge mulighederne og udvikle de teknologier, som skal bane vejen for Danmarks fremtid som "Insektnation".

Dette arbejdes der blandt andet på i projektet InValuable, som er drevet af Innovationsfonden. Selv hvis danskerne ikke kommer til at inkorporere insekter i den daglige kost, er der nemlig gode muligheder for, at dansk 'knowhow' og fødevaresikkerhed kan blive vejen til et eksporteventyr med masseproduktion af forskellige insekter.

På Teknologisk Institut's stand har besøgende derfor mulighed for at smage på en række fødevarer indeholdende insekter i forskellig form. Teknologisk Institut vil medbringe en fire mobile smagsbokse, og vil herigennem lave en forbrugeranalyse af de besøgendes holdninger og smagsvurderinger af insekterne.

Desuden vil Teknologisk Institut præsentere den nyeste forskning inden for plantebaserede proteinkilder som alternativer til kød, de såkaldte 'planternatives'.

Puljer til vækst
Endelig kan du på standen hente information om udviklingsprojektet Future Food Innovation. Via tre vækstpuljer har Future Food Innovation mulighed for at investere i fødevarevirksomheders potentiale gennem innovative projekter, som skaber vækst og arbejdspladser. Kom og hør om mulighederne for din virksomhed på standen.

Uanset hvad din indgangsvinkel til fødevareproduktion er, vil der være gode muligheder for at hente brugbar viden og inspiration hos Teknologisk Institut, når Bite Copenhagen sættes i søen for første gang den 24. og 25. august.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet

Cateringbranchen opruster med ny forening

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Scandic skal bruge 700 nye medarbejdere

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Flere og flere vælger madordning frem for madpakken

Nyhedsbrev

Sommer: Bone's fik mindste plus siden 2003

Online Avis Arkiv

Wellendorf ny holdkaptajn for kokkelandsholdet

Casper Christensen satser på måltidskasser

Ny ejer måske på vej til Domino's

Restaurantkæde køber hotel midt i København

Ældremaden hitter i Randers

Just Eat vokser voldsomt: 221 millioner ordrer på et år

Aalborg-restauranter fusionerer: Køkkenchef stopper

Fødevarestyrelsen klar med 18 kontrolkampagner

Domino's Pizza drejer nøglen om i Danmark

Ny cateringboss: Vil kunden ha' øko, prøver vi at skaffe det

AB Caterings direktør har kig på samarbejde

Se billederne: Cateringbranchen i hopla

5.000 gæster ville se på mulighederne

Erfarne cateringfolk har overtaget Hotel Møen

Retssag: Cafékæde tabte navnestrid

Ny portal vil hjælpe amatørkokke med at sælge delemad

Nordjysk cateringmesse får økologisk univers

Scandic tilbyder jobgaranti – vil fordoble antallet af elever

Arctic Group skal sælge økologiske fødevarer til ny, islandsk butikskæde

Frankies Pizza rykker til Jylland

Her er Danmarks nye kokke på Cateringlandsholdet

Pizzeria lukket efter mistanke om rotter

Makkerpar overtager to spisesteder

Sunset Boulevard rykker ind i Lalandia

Se alle Medlemmernes egne nyheder

RPC Superfos modtager CSR-certifikat fra Randers kommune

JEROS A/S udråbt som Årets virksomhed 2018 i Faaborg Midtfyn kommune

JEROS A/S på Internorga 2019

FKM uden kompromis

DT Rullecontainer arbejder til stadighed med sikkerhed og ergonomi

Accelerator programmet Growing Food CPH hjælper start-ups inden for fødevarebranchen

Erhvervsministeren lyttede til argumenter for fair betalingsfrister

Optimeret tøjforbrug i din fødevareproduktion

Mød Kalu på Mad & Glæde i Forum 2.-3. marts

Nordic Retail åbner kontor i Stockholm

Ses vi på messe i Aalborg på onsdag?

Sous vide produktion med integreret sikkerhedsberegner

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for din kunder

Velkommen til vores køberdatabase "Søgeagenten"

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

RollDolly fra DT Rullecontainer

White rock FR – Hygiejnisk og hårdfør vægbeklædning til storkøkkener, restauranter, vådrum m.v.

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Er din virksomhed forberedt på en hård Brexit?

Stregkoder skaber stadig problemer i butikkerne

Få eksportrådgivning der skaber succes i din virksomhed på bare et år?

Røgeovnen, der betalte sig selv

Send til en kollega

0.192