23948sdkhjf

Gastronomisk ekspertteam skal få dansk gastronomi op på det fulde potentiale

19 profiler inden for restaurations- og fødevarebranchen udgør et nyt ekspertteam, som skal komme med anbefalinger til regeringen om, hvordan dansk gastronomis fulde potentiale kan udnyttes.

Teamet er nedsat af miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i håb om, at verdens øjne vil fortsætte med at hvile på den danske og nordiske madscene.

- Vi kan udnytte det momentum, som dansk og nordisk gastronomi i øjeblikket oplever, endnu bedre. Vi har fantastiske kokke, tjenere og restauratører og en imponerende fødevareproduktion, som spænder bredt. Men jeg tror på, at der skal en aktiv indsats til, hvis dette momentum ikke skal falde til jorden, og jeg tror tilmed, at succesen kan blive endnu større, siger Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse om det nye ekspertteam.

Teamet vil mødes til en række workshops over det næste halve år og skal her beskæftige sig med, hvordan gastronomien kan bruges som løftestang for bedre måltidsvaner, mindre madspild, øget eksport og en styrket turisme.

Formanden for teamet bliver Noma-direktør Peter Kreiner.

- Igennem de seneste 5-10 år har vi oplevet en stigende interesse for dansk gastronomi. Vi kan se konturerne til en god platform, som vi kan bygge videre på, og der er et åbent vindue til omverdenen lige nu. Men vinduet vil ikke stå åbent for evigt, hvorfor det er vigtigt at agere nu, siger Peter Kreiner.

Det gastronomiske ekspertteam forventes at kunne præsentere anbefalingerne til regeringen i begyndelsen af næste år.

Teamet består af:
• Anja Hartung Sfyrla, chef for forretningsudvikling, VisitDenmark
• Dorthe Petersen, direktør Meyers Madhus
• Henrik Vang, adm. direktør for Nørrebro Bryghus
• Klaus Styrbæk, kok og ejer af Styrbæks
• Lars Haar Jensen, chefkonsulent Danske Regioner
• Leif Nielsen, branchedirektør, Dansk Industri
• Leif Wilson Laustsen, slagter og formand for FødevareDanmark
• Peter Kreiner, CEO hos Noma (formand)
• Per Kølster, brygger og formand for Økologisk Landsforening
• Jens Christian Andersen, Scandics danske F&B-direktør
• Jeppe Dahl Jeppesen, indkøbschef, Dansk Supermarked
• Jesper Vollmer, kok og ejer af Rå
• John Gynther, senior premium manager, Arla
• Mads Marschall, Sol over Gudhjem og generalsekretrær i Bocuse d’Or
• Martin Vestergaard Sørensen, chef de cuisine, Hounö
• Mette Hvarre Gassner, kok/medejer restaurant Ti Trin Ned
• Mette Jasper Gammicchia, afdelingsleder, L&F
• Michael Allerup Nielsen, køkkenchef på Bispebjerg Hospital
• Trine Hahnemann, kok og ejer af Hahnemanns køkken
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Sygehuskøkken i Thisted hædret med pris

Afstemning: Her er Danmarks bedste takeaway

Cateringfirma overtager kantinedrift

Aalborg får ny vegetarrestaurant

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Nyhedsbrev

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Online Avis Arkiv

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Jysk restaurant har ikke noget menukort

Køkkenmedarbejdere i total forvandling

1

Danske kokke henter VM-guld til Danmark

1

Letz Sushi går nye, ansvarlige veje

Suppenørd klar med nyt koncept

Danske kokke har øget fokus på energiforbruget

10 kokke klar til finalen i Årets Kok

Trykket stemning i kommunalt køkken

1

Avis: Domino's udnytter smuthul til at slette smileyrapporter

Restauranter og hoteller må slås om elever

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Historisk restaurant lukker efter strid om tag

Restaurant-forpagtere giver op efter otte måneder

Ejer: De manglede måske de faglige kompetencer

Danmarks bedste kantine: Vi tager de unge seriøst

- Det er i grunden et simpelt miljø, siger køkkenchefen

Ti Trin Ned bliver afløst af pizzeria

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Glædelig jul fra JEROS A/S

Ny projektleder ved DTU Center for Hygiejnisk Design

Rengøringsteknikker, hygiejnisk design og best practice i industriel hygiejne

Pallekar, plastkar og bigbox

Speed dating mellem virksomheder og forskere resulterer i fødevareinnovation

Mange muligheder for at se JEROS produkter verden rundt

Teknologi til forbedring af forretning i fødevarebranchen

Hurtig og effektiv rengøring af vægtskåle

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

Gamst Blomster åbner ny butik på Lyngby Hovedgade

Send til en kollega

0.186