Gastronomisk ekspertteam skal få dansk gastronomi op på det fulde potentiale

19 profiler inden for restaurations- og fødevarebranchen udgør et nyt ekspertteam, som skal komme med anbefalinger til regeringen om, hvordan dansk gastronomis fulde potentiale kan udnyttes.

Teamet er nedsat af miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i håb om, at verdens øjne vil fortsætte med at hvile på den danske og nordiske madscene.

- Vi kan udnytte det momentum, som dansk og nordisk gastronomi i øjeblikket oplever, endnu bedre. Vi har fantastiske kokke, tjenere og restauratører og en imponerende fødevareproduktion, som spænder bredt. Men jeg tror på, at der skal en aktiv indsats til, hvis dette momentum ikke skal falde til jorden, og jeg tror tilmed, at succesen kan blive endnu større, siger Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse om det nye ekspertteam.

Teamet vil mødes til en række workshops over det næste halve år og skal her beskæftige sig med, hvordan gastronomien kan bruges som løftestang for bedre måltidsvaner, mindre madspild, øget eksport og en styrket turisme.

Formanden for teamet bliver Noma-direktør Peter Kreiner.

- Igennem de seneste 5-10 år har vi oplevet en stigende interesse for dansk gastronomi. Vi kan se konturerne til en god platform, som vi kan bygge videre på, og der er et åbent vindue til omverdenen lige nu. Men vinduet vil ikke stå åbent for evigt, hvorfor det er vigtigt at agere nu, siger Peter Kreiner.

Det gastronomiske ekspertteam forventes at kunne præsentere anbefalingerne til regeringen i begyndelsen af næste år.

Teamet består af:
• Anja Hartung Sfyrla, chef for forretningsudvikling, VisitDenmark
• Dorthe Petersen, direktør Meyers Madhus
• Henrik Vang, adm. direktør for Nørrebro Bryghus
• Klaus Styrbæk, kok og ejer af Styrbæks
• Lars Haar Jensen, chefkonsulent Danske Regioner
• Leif Nielsen, branchedirektør, Dansk Industri
• Leif Wilson Laustsen, slagter og formand for FødevareDanmark
• Peter Kreiner, CEO hos Noma (formand)
• Per Kølster, brygger og formand for Økologisk Landsforening
• Jens Christian Andersen, Scandics danske F&B-direktør
• Jeppe Dahl Jeppesen, indkøbschef, Dansk Supermarked
• Jesper Vollmer, kok og ejer af Rå
• John Gynther, senior premium manager, Arla
• Mads Marschall, Sol over Gudhjem og generalsekretrær i Bocuse d’Or
• Martin Vestergaard Sørensen, chef de cuisine, Hounö
• Mette Hvarre Gassner, kok/medejer restaurant Ti Trin Ned
• Mette Jasper Gammicchia, afdelingsleder, L&F
• Michael Allerup Nielsen, køkkenchef på Bispebjerg Hospital
• Trine Hahnemann, kok og ejer af Hahnemanns køkken


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Just Eat gafler Domino's

Burger King klar med to nye restauranter

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Foodservice Danmark ser fremad

Nyhedsbrev

Køge Kommune vil have mindre virksomheder som madleverandører

Online Avis Arkiv

Madklubben kaster millioner af sig

Efter et 2016 præget af store investeringer kan restaurantkæden Madklubben igen notere et stort plus

Debat om Odenses ældremad blusser op igen

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Nu sushirestaurant vil være en lille kæde

Kadeau slår igen til i København

Han åbner verdens første akvavit-bar

Vil gøre op med grimme julefrokostoplevelser

Tre kæmper om Kantineprisen

Street food på vej i Fredericia

Private dining vinder frem

Måltidsboxen skal redde travle familier

Andefedtsburgere rykker vestpå

Purung restaurantchef skal sætte fut i Sunset Boulevard

Genåbning: Første 50 gæster får gratis burgere i et år

Restaurationsbranchen sætter samfundsansvar på menuen

Ny restaurant forsøger sig i Aarhus

Køkkenchefen blev juicemester

- Det er meget, meget spændende at være udvikler, siger Leslie Jørgensen, der har ansvar for Rynkebys Bramhults-serie

Ny Hanegal-fabrik til færdigretter er stadig uafklaret

Men den kommer, og den skal kunne udvides, siger ledelsen

Horesta: Ny app kan skade branchen

Tarteletcafé er et enormt hit

Sushibar - nu også på Bornholm

Jysk hotelchef drømmer om en gourmetrestaurant

Restauranter kan nu også bruge Nøglehulsmærket

Se alle Medlemmernes egne nyheder

ScaleGard Pro til drikkevandet.

Mød SMVdanmark på Folkemødet

Latinerkvarteret er for specielle og eksklusive butikker

Beskyt dig: En teenager kan hacke din virksomhed

Plastemballage er nødvendigt i den cirkulære økonomi

Vand fra hanen indeholder stoffer der kan påvirke smagen i din kaffe,

JEROS A/S på messer verden rundt

Eksportfremstød - Rejs med SMVdanmark og Kronprinsparret til Italien

Sommerskole ”Entrepreneurship in Food and BioEngineering”

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Mindre offentligt opgavetyveri, tak!

Pas godt på dine medarbejdere - og dig selv!

Netværksarrangement: Hvordan tilpasser vi os fremtidens krav?

Sådan er du som virksomhed stillet under en konflikt

Maden og vinen var fantastisk men… larmen!?

JEROS A/S på Anuga Food tech

Ny håndbog: Få et 'JA' af din bank

JEROS A/S på Internorga 2018

Den 1. marts 2018 - Symposium om værdikædeoptimering og sensorer til fødeva...

FØDEVARESVINDEL - Vurdering og styring af risici

JEROS A/S på messer worldwide

Termokasse med plastindsats er robust og rengøringsvenlig

Send til en kollega

0.183