23948sdkhjf

Nu 2.000 spisesteder med økologisk spisemærke

Antallet er fordoblet på godt to år

Original Coffee-kaffebaren i Bredgade i København får æren af at blive spisested nummer 2.000, der kan smykke sig med Det Økologiske Spisemærke.

Kaffekæden er blot én blandt stadig flere restauranter, cafeer og hoteller, der på det seneste er hoppet med på den økologiske bølge, oplyser Fødevarestyrelsen.

- Vi har altid forsøgt at tænke miljøet ind i vores hverdag og sortiment. Derfor har vi også længe haft fokus på økologiske produkter og for eksempel altid brugt mælk fra det økologiske mejeri Naturmælk. Det er vigtigt for os, at vi er med til at skubbe på for et bedre miljø og øget dyrevelfærd, så vi også fremover kan servere nogle rene produkter for vores gæster, siger Jonas Skovsted-Overgaard, direktør i Original Coffee, i en pressemeddelelse.

Mindst 30 procent økologi

Det Økologiske Spisemærke viser, hvor stor en del af spisestedets indkøbte føde- og drikkevarer, der er økologiske. Spisemærket findes i tre kategorier: Bronzemærket viser, at spisestedet er 30-60 procent økologisk, sølvmærket er 60-90 procent., og et guldmærke viser, at man går all in og serverer mellem 90 og 100 procent økologi.

- Det Økologiske Spisemærke er et godt eksempel på, hvordan den offentlige sektor kan have en positiv, afsmittende virkning på de private spisesteder. De første par år uddelte vi primært økologiske spisemærker til offentlige køkkener, men på det seneste er de privatejede spisesteder virkelig kommet godt med. Det er godt i tråd med forbrugernes stigende efterspørgsel på økologi, når de spiser ude, siger Else Molander, kontorchef i Fødevarestyrelsen.

Spisemærke nummer 2.000 bliver fejret på fødevaremessen Bite Copenhagen, der holdes 24.-25. august i Forum i København..
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Sygehuskøkken i Thisted hædret med pris

Afstemning: Her er Danmarks bedste takeaway

Cateringfirma overtager kantinedrift

Aalborg får ny vegetarrestaurant

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Nyhedsbrev

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Online Avis Arkiv

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Jysk restaurant har ikke noget menukort

Køkkenmedarbejdere i total forvandling

1

Danske kokke henter VM-guld til Danmark

1

Letz Sushi går nye, ansvarlige veje

Suppenørd klar med nyt koncept

Danske kokke har øget fokus på energiforbruget

10 kokke klar til finalen i Årets Kok

Trykket stemning i kommunalt køkken

1

Avis: Domino's udnytter smuthul til at slette smileyrapporter

Restauranter og hoteller må slås om elever

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Historisk restaurant lukker efter strid om tag

Restaurant-forpagtere giver op efter otte måneder

Ejer: De manglede måske de faglige kompetencer

Danmarks bedste kantine: Vi tager de unge seriøst

- Det er i grunden et simpelt miljø, siger køkkenchefen

Ti Trin Ned bliver afløst af pizzeria

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Glædelig jul fra JEROS A/S

Ny projektleder ved DTU Center for Hygiejnisk Design

Rengøringsteknikker, hygiejnisk design og best practice i industriel hygiejne

Pallekar, plastkar og bigbox

Speed dating mellem virksomheder og forskere resulterer i fødevareinnovation

Mange muligheder for at se JEROS produkter verden rundt

Teknologi til forbedring af forretning i fødevarebranchen

Hurtig og effektiv rengøring af vægtskåle

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

Gamst Blomster åbner ny butik på Lyngby Hovedgade

Send til en kollega

0.216