Gastronomisk ekspertteam er udpeget

Det skal foreslå, hvordan dansk gastronomis fulde potentiale kan udnyttes

19 profiler inden for restaurations- og fødevarebranchen udgør et nyt ekspertteam, som skal komme med anbefalinger til regeringen om, hvordan dansk gastronomis fulde potentiale kan udnyttes.

Teamet er nedsat af miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i håb om, at verdens øjne vil fortsætte med at hvile på den danske og nordiske madscene.

- Vi kan udnytte det momentum, som dansk og nordisk gastronomi i øjeblikket oplever, endnu bedre. Vi har fantastiske kokke, tjenere og restauratører og en imponerende fødevareproduktion, som spænder bredt. Men jeg tror på, at der skal en aktiv indsats til, hvis dette momentum ikke skal falde til jorden, og jeg tror tilmed, at succesen kan blive endnu større, siger Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse om det nye ekspertteam.

Teamet vil mødes til en række workshops over det næste halve år og skal her beskæftige sig med, hvordan gastronomien kan bruges som løftestang for bedre måltidsvaner, mindre madspild, øget eksport og en styrket turisme.

Formanden for teamet bliver Noma-direktør Peter Kreiner.

- Igennem de seneste 5-10 år har vi oplevet en stigende interesse for dansk gastronomi. Vi kan se konturerne til en god platform, som vi kan bygge videre på, og der er et åbent vindue til omverdenen lige nu. Men vinduet vil ikke stå åbent for evigt, hvorfor det er vigtigt at agere nu, siger Peter Kreiner.

Det gastronomiske ekspertteam forventes at kunne præsentere anbefalingerne til regeringen i begyndelsen af næste år.

Teamet består af:
• Anja Hartung Sfyrla, chef for forretningsudvikling, VisitDenmark
• Dorthe Petersen, direktør Meyers Madhus
• Henrik Vang, adm. direktør for Nørrebro Bryghus
• Klaus Styrbæk, kok og ejer af Styrbæks
• Lars Haar Jensen, chefkonsulent Danske Regioner
• Leif Nielsen, branchedirektør, Dansk Industri
• Leif Wilson Laustsen, slagter og formand for FødevareDanmark
• Peter Kreiner, CEO hos Noma (formand)
• Per Kølster, brygger og formand for Økologisk Landsforening
• Jens Christian Andersen, Scandics danske F&B-direktør
• Jeppe Dahl Jeppesen, indkøbschef, Dansk Supermarked
• Jesper Vollmer, kok og ejer af Rå
• John Gynther, senior premium manager, Arla
• Mads Marschall, Sol over Gudhjem og generalsekretrær i Bocuse d’Or
• Martin Vestergaard Sørensen, chef de cuisine, Hounö
• Mette Hvarre Gassner, kok/medejer restaurant Ti Trin Ned
• Mette Jasper Gammicchia, afdelingsleder, L&F
• Michael Allerup Nielsen, køkkenchef på Bispebjerg Hospital
• Trine Hahnemann, kok og ejer af Hahnemanns køkken


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Caspers bornholmske flymad er et hit

Hungry er på pengejagt

Løgismose Meyers har fyret topchefen

Tørk Furhauges resultater ikke gode nok, mener bestyrelsen

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Halifax Burgers fortsætter voldsom vækst

Restaurant fortsatte salget trods rotter

Nyhedsbrev

Nye måltidskasser fik en flyvende start

Online Avis Arkiv

Jyde stormer frem med gourmet-catering

Nu udvider han til tredobbelt størrelse

Løgismose Meyers satser på flere færdigretter

Ny fabrik skal servicere et tilsyneladende umætteligt marked for convenience-produkter

MASH vil have nye ejere med ind

MeMu-souschef vandt Hotdog DM

Nordjysk restaurant vinder kokkekamp - igen

Foodservice Danmark skifter direktør igen

Bæredygtigt fanget hellefisk – en delikatesse fra Vestgrønland

Scandic i totalt buræg-stop på alle hoteller

Fødevarestyrelsen lukkede sydjysk cateringfirma

International rådgivning på højt niveau

Prisen går til… Noma

Restauranten bliver den første modtager af Københavns Snedkerlaugs nye pris

Færre øko-grøntsager efter tør sommer

Kage-mænd køber kaffekæde

Ny vidensbank skal give maden et løft

I den nye vidensbank skal fagpersoner kunne finde inspiration og dele erfaringer om mad, måltider og ernæring til ældre

Madklubben udvider i Århus

Investeringer æder af foodservice-grossisters overskud

40 millioner skal fremme gastronomisk superliga

Regeringen afsætter 10 millioner kroner om året de næste fire år til gastronomi. Det kan skabe flere arbejdspladser

Ingen danske medaljer ved sommelier NM

Kantiner og restauranter i trekantområdet inviteres til Markedsdag

Madentreprenør åbner nyt spisested

Kro lukker og stopper madlevering til 350 ældre

Københavns Madhus får ny direktør

Just Eat vil også levere morgenmad

Catering-advarsler er gjort til skamme

Se alle Medlemmernes egne nyheder

RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

MENY i Præstø oplever endnu større succes efter køb af ny røgovn

JEROS A/S på vej på IBA 2018

Ny røgovn fordobler salget af pølser hos Kvickly i Haderslev

Ny ejer holder fast i Hørlyck Skos kvalitetsbevidste brand

Ribbenstege af kanon go' kvalitet til en fair pris.

DK's bedste og billigste flæsk i skiver

Stor forskel på karbonathåndhed i drikkevandet

JEROS A/S er nomineret til DI prisen 2018

24/7 overvågning mod Rotter og Mus:

Ecophon Mængdeberegner til akustikprodukter

God hygiejne hos fødevareproducenter – begynder med hygiejnisk design af produktionsudstyr

Overvågning og netværk

Når sort skal være rigtig sort

Ses vi på IBA 2018 i München?

JEROS a/s på IBA messen 2018

Vejen til innovative løsninger går gennem produktudvikling

Derfor er SMVdanmark imod revisionspligt

Slip af med bakterier i dit vand

En god kop kaffe er simpel... Den består af to ingredienser: kaffebønner og vand.

Aqua-Pure AP110 filter

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Find ud af hvad du kan gøre for at, undgå kalk på håndvaske, glas, opvaskem...

N’tatlim - nye kager i dessertkategorien!

Send til en kollega

0.272