23948sdkhjf

Akut mangel på arbejdskraft på hoteller og restauranter

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Det risikerer at bremse væksten i branchen

Hoteller og restauranter i hovedstadsområdet har fået et rigtigt luksusproblem. Det går så godt, at de har meget svært ved at følge med.

Det viser en endnu ikke offentliggjort undersøgelse fra brancheorganisationen Horesta, fortæller TV2 Lorry.

Ingen erhverv oplevede sidste år større vækst i beskæftigelse end hotel- og restaurationsbranchen med 6.200 nye jobs på landsplan, så antallet steg til i alt 114.000 ansatte - det højeste antal nogensinde. Det er mange af disse nye stillinger, det efterhånden kniber gevaldigt med at få besat.

Således oplevede næsten hver tredje københavnske hotel eller restaurant sidste år, at det blev "vanskeligere" eller "meget vanskeligere" at rekruttere nye tjenere. For kokkene var tallet helt oppe på 45 procent og for elever 22,5 procent, komstaterer tv-stationen.

På landsplan svarer omkring halvdelen af de adspurgte virksomheder, at de har haft udfordringer med at besætte ledige stillinger det seneste år. Et stort problem for branchen, hvis væksten skal fortsætte.

- Den enkelte virksomhed risikerer at takke nej til gæster og ordrer. Det betyder noget for omsætningen. For Danmark som sådan betyder det, at vi må sige nej til noget vækst og til at skabe flere arbejdspladser, siger Kirsten Munch Andersen, politisk direktør i Horesta, til TV2 Lorry.

Ikke én ansøgning til opslået tjenerjob
Hotel-koncernen BC Hospitality Group, der blandt andet driver Marriott, Crowne Plaza og Bella Sky, kender alt til udfordringerne med at finde kvalificeret arbejdskraft.

Eksempelvis har en ledig tjenerstilling været opslået i et par uger, uden det har givet én eneste ansøgning fra en faglært.

- Det er lige nu stort set umuligt at opdrive en faglært kok, tjener eller receptionist. Vi er i en situation, hvor vi kun lige kan få enderne til at mødes. Hvis ikke vi løser de her udfordringer, går hjulene simpelthen i stå. I og med at turismen er et af Danmarks største væksterhverv, er det brandærgerligt, hvis ikke vi høster de økonomiske muligheder, der ligger i at være med på beatet, siger direktør Allan Agerholm til TV 2 Lorry.

Flere virksomheder er efterhånden så pressede, at de ifølge Horesta overvejer at indrykke jobopslag i udenlandske medier.

- Hvis opsvinget fortsætter, og det håber vi selvfølgelig på, er vi kun måneder fra at være i en situation, hvor der ikke længere er nok arbejdsløse, der er i stand til at tage et arbejde, til at hele branchen kan få den nødvendige arbejdskraft. Så har vi ikke ret mange andre muligheder end at begynde at kigge mod udlandet og begynde at importere udenlandsk arbejdskraft til de ledige jobs, siger Allan Agerholm.

Udfordringerne med at rekruttere den fornødne arbejdskraft ser ikke ud til at blive mindre. De kommende tre år opføres der ifølge TV2 Lorrys tal yderligere 4.000 hotelværelser i København, en stigning på 24 procent.

Undersøgelsen fra Horesta konkluderer, at knap to ud af tre hotel- og restaurantvirksomheder i landets større byer forventer, at det bliver endnu vanskeligere at rekruttere faglærte i de kommende to-tre år.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ti Trin Ned svæver i Michelin-uvished

Sponsoraftale: Dansk Cater skal forkæle Kokkelandsholdet

Succes: Kriseramt delicafé blev til netbutik

Stor fastfoodkæde tjener igen penge

Nye chefer klar til Kokkelandsholdet

Hotelkæde satser stort på bæredygtige madoplevelser

Nyhedsbrev

Conveniencekæde har købt Maaltidet

Stor frokostleverandør bliver en del af Homemate

Online Avis Arkiv

Nyt kaffekoncept i Aalborg: Her koster alt en 20'er

1

Brandærgerligt: Restaurant lukkede med fuld ordrebog

Just Eat begyndte året med rekord

Foodservice Forum ønsker glædelig jul og godt nytår

Foodservice Forum holder ferielukket til 7. januar. Nyhedsbrevet udkommer igen tirsdag 8. januar 2019.

Ny toprestaurant vil tilbyde 50 serveringer til gæsterne

Sygehuskøkken i Thisted hædret med pris

Afstemning: Her er Danmarks bedste takeaway

Cateringfirma overtager kantinedrift

Aalborg får ny vegetarrestaurant

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Jysk restaurant har ikke noget menukort

Køkkenmedarbejdere i total forvandling

1

Avis: Domino's udnytter smuthul til at slette smileyrapporter

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Må du genbruge dine stregkoder?

Kære kunde/samarbejdspartner

JEROS hos Orkla Kims

7,5 mio. kr. mere til innovation i sjællandske fødevare SMV´er

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Glædelig jul fra JEROS A/S

Ny projektleder ved DTU Center for Hygiejnisk Design

Rengøringsteknikker, hygiejnisk design og best practice i industriel hygiejne

Pallekar, plastkar og bigbox

Speed dating mellem virksomheder og forskere resulterer i fødevareinnovation

Mange muligheder for at se JEROS produkter verden rundt

Teknologi til forbedring af forretning i fødevarebranchen

Hurtig og effektiv rengøring af vægtskåle

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voks...

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

Send til en kollega

0.111