Restauratører er blevet eftertragtede lejere

Formidler: Nogle af de nye lokationer var fuldstændigt utænkelige før krisen

Michelinstjerner og gastronomiturisme florerer i Danmark og inspirerer mere end nogensinde nye restauratører og iværksættere.

Det skaber stor efterspørgsel på egnede restaurationslokaler i København og Aarhus, hvor mange kommende stjernekokke drømmer om egen velbesøgt restauration, konstaterer ejendomsforretningen Butikskompagniet, der ifølge eget udsagn er den største formidler af erhvervslokaler, butikker og restaurationer på Sjælland. Virksomheden har også en afdeling i Aarhus

- For bare 10 år siden var restauratørerne hverken en populær nabo eller lejer. Det har ændret sig. Gener som lugt og støj er kraftigt formindsket i dag, og det har gjort udlejere og bolig-, ejer- og andelsforeninger mere samarbejdsvillige over for seriøse restauratører, der ofte har mulighed for at tilbyde en højere leje og en lang bindingsperiode, fortæller Butikskompagniets ejer og direktør, Torben Steen Hansen.

- Før 2010 var ingen specielt glade for restauratørerne, men så fik mange detailbutikker problemer, og restauratørerne kom ind i varmen. Nogle af de lokationer, som nye restauranter i dag har adgang til, var fuldstændigt utænkelige før krisen, tilføjer han.

Torben Steen Hansen peger også på, at enkelte restauratører har bevist, at det rigtige koncept og kvalitet på tallerkenen kan trække gæster til næsten et hvilken som helst område.

- Hvis du har et navn og er en dygtig kok, kan du sagtens etablere dig i yderkanten eller i et gammelt skibsværft, som Noma gjorde det. De dygtigste kan trække gæster, uanset hvor spisestedet ligger, men som udgangspunkt afhænger det af stil og koncept. For langt de fleste er den klassiske læresætning "beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed" fortsat lige aktuel, siger direktøren.


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Foodservice Danmark ser fremad

Køge Kommune vil have mindre virksomheder som madleverandører

Madklubben kaster millioner af sig

Efter et 2016 præget af store investeringer kan restaurantkæden Madklubben igen notere et stort plus

Nyhedsbrev

Debat om Odenses ældremad blusser op igen

Online Avis Arkiv

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Nu sushirestaurant vil være en lille kæde

Kadeau slår igen til i København

Han åbner verdens første akvavit-bar

Vil gøre op med grimme julefrokostoplevelser

Tre kæmper om Kantineprisen

Street food på vej i Fredericia

Private dining vinder frem

Måltidsboxen skal redde travle familier

Andefedtsburgere rykker vestpå

Purung restaurantchef skal sætte fut i Sunset Boulevard

Genåbning: Første 50 gæster får gratis burgere i et år

Restaurationsbranchen sætter samfundsansvar på menuen

Ny restaurant forsøger sig i Aarhus

Køkkenchefen blev juicemester

- Det er meget, meget spændende at være udvikler, siger Leslie Jørgensen, der har ansvar for Rynkebys Bramhults-serie

Ny Hanegal-fabrik til færdigretter er stadig uafklaret

Men den kommer, og den skal kunne udvides, siger ledelsen

Både op og ned for Geia Food

Omsætningen steg til over 1,2 milliarder kroner, men intens konkurrence fik overskuddet til at dale

Tankmad har fået et kvalitetsløft

Horesta: Ny app kan skade branchen

Tarteletcafé er et enormt hit

Sushibar - nu også på Bornholm

Jysk hotelchef drømmer om en gourmetrestaurant

Restauranter kan nu også bruge Nøglehulsmærket

Se alle Medlemmernes egne nyheder

ScaleGard Pro til drikkevandet.

Mød SMVdanmark på Folkemødet

Latinerkvarteret er for specielle og eksklusive butikker

Beskyt dig: En teenager kan hacke din virksomhed

Plastemballage er nødvendigt i den cirkulære økonomi

Vand fra hanen indeholder stoffer der kan påvirke smagen i din kaffe,

JEROS A/S på messer verden rundt

Eksportfremstød - Rejs med SMVdanmark og Kronprinsparret til Italien

Sommerskole ”Entrepreneurship in Food and BioEngineering”

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Mindre offentligt opgavetyveri, tak!

Pas godt på dine medarbejdere - og dig selv!

Netværksarrangement: Hvordan tilpasser vi os fremtidens krav?

Sådan er du som virksomhed stillet under en konflikt

Maden og vinen var fantastisk men… larmen!?

JEROS A/S på Anuga Food tech

Ny håndbog: Få et 'JA' af din bank

JEROS A/S på Internorga 2018

Den 1. marts 2018 - Symposium om værdikædeoptimering og sensorer til fødeva...

FØDEVARESVINDEL - Vurdering og styring af risici

JEROS A/S på messer worldwide

Termokasse med plastindsats er robust og rengøringsvenlig

Send til en kollega

0.161