23948sdkhjf

Restauratører er blevet eftertragtede lejere

Formidler: Nogle af de nye lokationer var fuldstændigt utænkelige før krisen

Michelinstjerner og gastronomiturisme florerer i Danmark og inspirerer mere end nogensinde nye restauratører og iværksættere.

Det skaber stor efterspørgsel på egnede restaurationslokaler i København og Aarhus, hvor mange kommende stjernekokke drømmer om egen velbesøgt restauration, konstaterer ejendomsforretningen Butikskompagniet, der ifølge eget udsagn er den største formidler af erhvervslokaler, butikker og restaurationer på Sjælland. Virksomheden har også en afdeling i Aarhus

- For bare 10 år siden var restauratørerne hverken en populær nabo eller lejer. Det har ændret sig. Gener som lugt og støj er kraftigt formindsket i dag, og det har gjort udlejere og bolig-, ejer- og andelsforeninger mere samarbejdsvillige over for seriøse restauratører, der ofte har mulighed for at tilbyde en højere leje og en lang bindingsperiode, fortæller Butikskompagniets ejer og direktør, Torben Steen Hansen.

- Før 2010 var ingen specielt glade for restauratørerne, men så fik mange detailbutikker problemer, og restauratørerne kom ind i varmen. Nogle af de lokationer, som nye restauranter i dag har adgang til, var fuldstændigt utænkelige før krisen, tilføjer han.

Torben Steen Hansen peger også på, at enkelte restauratører har bevist, at det rigtige koncept og kvalitet på tallerkenen kan trække gæster til næsten et hvilken som helst område.

- Hvis du har et navn og er en dygtig kok, kan du sagtens etablere dig i yderkanten eller i et gammelt skibsværft, som Noma gjorde det. De dygtigste kan trække gæster, uanset hvor spisestedet ligger, men som udgangspunkt afhænger det af stil og koncept. For langt de fleste er den klassiske læresætning "beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed" fortsat lige aktuel, siger direktøren.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Sygehuskøkken i Thisted hædret med pris

Afstemning: Her er Danmarks bedste takeaway

Cateringfirma overtager kantinedrift

Aalborg får ny vegetarrestaurant

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Nyhedsbrev

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Online Avis Arkiv

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Jysk restaurant har ikke noget menukort

Køkkenmedarbejdere i total forvandling

1

Danske kokke henter VM-guld til Danmark

1

Letz Sushi går nye, ansvarlige veje

Suppenørd klar med nyt koncept

Danske kokke har øget fokus på energiforbruget

10 kokke klar til finalen i Årets Kok

Trykket stemning i kommunalt køkken

1

Avis: Domino's udnytter smuthul til at slette smileyrapporter

Restauranter og hoteller må slås om elever

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Historisk restaurant lukker efter strid om tag

Restaurant-forpagtere giver op efter otte måneder

Ejer: De manglede måske de faglige kompetencer

Danmarks bedste kantine: Vi tager de unge seriøst

- Det er i grunden et simpelt miljø, siger køkkenchefen

Ti Trin Ned bliver afløst af pizzeria

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Glædelig jul fra JEROS A/S

Ny projektleder ved DTU Center for Hygiejnisk Design

Rengøringsteknikker, hygiejnisk design og best practice i industriel hygiejne

Pallekar, plastkar og bigbox

Speed dating mellem virksomheder og forskere resulterer i fødevareinnovation

Mange muligheder for at se JEROS produkter verden rundt

Teknologi til forbedring af forretning i fødevarebranchen

Hurtig og effektiv rengøring af vægtskåle

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

Gamst Blomster åbner ny butik på Lyngby Hovedgade

Send til en kollega

0.224