23948sdkhjf

Økologien vinder frem i de offentlige køkkener

Otte har mulighed for at vinde De Økologiske Køkkenroser

Otte køkkener i det danske madland er nominerede til at vinde De Økologiske Køkkenroser - en pris,som uddeles til et offentligt køkken, der har gjort en særlig indsats for økologien.

Ifølge Andreas Buchhave, der er chefkonsulent ved Landbrug & Fødevarer, og jurymedlem, handler økologi ikke kun om økologiske råvarer. Det handler også om, at personalet i køkkenerne er fokuseret på sæson og tilberedning, og at de ansatte udviser en høj faglig stolthed, der smitter af på deres kollegaer, på deres arbejdsplads og på andre køkkener.

Kandidaterne til De Økologiske Køkkenroser er derfor først og fremmest udvalgt efter, om de har en stærk økologiprofil.

- For os i juryen handler det altså ikke det om, hvorvidt køkkenet har et guld-, sølv- eller bronzemærke i økologi. Derimod handler det om den proces, køkkenet har været igennem for at få økologien indført i køkkenet og ikke mindst den indsats, som ligger bag, siger Andreas Buchhave

De otte nominerede køkkener er derudover alle "mestre i at få maden til at passe til de mennesker, der skal spise den".

- Fælles for de nominerede er, at det alle er institutioner, hvor arbejdet med økologien ikke står alene, men går hånd i hånd med et stærkt fokus på den gode måltidsoplevelse og maddannelse. Og så er alle de nominerede meget optaget af at anvende gode, friske råvarer i sæson og sikre en god balance mellem grundsmage og teksttur, påpeger Andreas Buchhave.

De nominerede i de fire kategorier er som følger:

Central- og hospitalskøkkener:
Patientkøkkenet og kantinen, Regionshospitalet Randers
Køkkenet i DeVika, Nexø, Bornholm

Daginstitutioner, mad til børn og unge:
Connie Wipplinger, Madhuset Ørestad skole/kantine, København S
Marie Renvald, Børnehuset Skjoldungerne, Lejre

Plejehjem med lokale produktionskøkkener eller levebo-miljøer:

Køkkenet, Plejecenter Solterrasserne, Valby
Køkkenerne, Vores køkken i Skanderborg Kommune

Sociale institutioner og levebo-miljøer:
Ann-Mari Matzen, Margueritten, Snekkersten
Køkkenet, Blindecenter Bredegaard, Fredensborg

Uddelingen af De Økologiske Køkkenroser sker i et samarbejde mellem tre faglige organisationer; Kost- og Ernæringsforbundet, FOA og 3F, der organiserer de køkkenprofessionelle, og Landbrug & Fødevarer.

Juryen har besøgt de nominerede køkkener i april og maj, hvorefter vinderen vil blive præsenteret på den store branchedag ”Fødevaredagen”, der holdes 26. september på Hindsgavl Slot på Fyn.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Foodservice Forum ønsker glædelig jul og godt nytår

Foodservice Forum holder ferielukket til 7. januar. Nyhedsbrevet udkommer igen tirsdag 8. januar 2019.

Ny toprestaurant vil tilbyde 50 serveringer til gæsterne

Sygehuskøkken i Thisted hædret med pris

Afstemning: Her er Danmarks bedste takeaway

Cateringfirma overtager kantinedrift

Aalborg får ny vegetarrestaurant

Nyhedsbrev

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Online Avis Arkiv

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Jysk restaurant har ikke noget menukort

Køkkenmedarbejdere i total forvandling

1

Danske kokke henter VM-guld til Danmark

1

Letz Sushi går nye, ansvarlige veje

Suppenørd klar med nyt koncept

Danske kokke har øget fokus på energiforbruget

10 kokke klar til finalen i Årets Kok

Trykket stemning i kommunalt køkken

1

Avis: Domino's udnytter smuthul til at slette smileyrapporter

Restauranter og hoteller må slås om elever

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Historisk restaurant lukker efter strid om tag

Ti Trin Ned bliver afløst af pizzeria

Se alle Medlemmernes egne nyheder

JEROS hos Orkla Kims

7,5 mio. kr. mere til innovation i sjællandske fødevare SMV´er

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Glædelig jul fra JEROS A/S

Ny projektleder ved DTU Center for Hygiejnisk Design

Rengøringsteknikker, hygiejnisk design og best practice i industriel hygiejne

Pallekar, plastkar og bigbox

Speed dating mellem virksomheder og forskere resulterer i fødevareinnovation

Mange muligheder for at se JEROS produkter verden rundt

Teknologi til forbedring af forretning i fødevarebranchen

Hurtig og effektiv rengøring af vægtskåle

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Send til en kollega

0.201