Nu er 800 spisesteder med i Refood

Udviklingsbedrifter bliver præsenteret på generalforsamlingen

800 danske restauranter, cafeer, fødevareproducenter og institutioner er nu tilknyttet Refood-mærket, der kalder sig "Danmarks største sammenslutning mod madspild".

Selve certificeringen, som tydeliggør restaurations- og fødevarebranchens indsats mod madspild, fylder tre år, mens sammenslutningen Refood-mærket har været en forening i knap et år. Den første generalforsamling siden stiftelsen bliver holdt 15. maj på Axelborg i København.

En vigtig del af arbejdet i sammenslutningen består i udviklingsprojekter og vidensdeling blandt medlemmerne. Derfor vil nogle af årets mest spændende udviklingsbedrifter blandt foreningens stiftere, partnere og medlemmer blive præsenteret på generalforsamlingen, fortæller foreningen i en pressemeddelelse.

- Kantiner, restauranter og spisesteder er Danmarks frontløbere i kampen mod madspild, og mange køkkenprofessionelle har fået øjnene op for, at der er masser af penge at spare, når man først begynder at mindske madspild - og derved får man også større luft i budgettet til for eksempel økologiske råvarer, siger Selina Juul, bestyrelsesmedlem i Sammenslutningen Refood-mærket og stifter af Stop Spild Af Mad.

Læs også: 'Jægere' har mindsket storkøkkeners madspild

Hun peger på, at det store fokus på reduktion af madspild er en af grundene til at madspildet i Danmark er reduceret betragteligt gennem de seneste seks-syv år.

- Det betyder så samtidigt, at mange af de lavthængende frugter nu er plukket, og derfor skal der innovation og samarbejde til for at rykke yderligere på området. Sammenslutningen Refood-mærket er en af de platforme, hvor man som fødevareproducent har mulighed for at finde sparring og inspiration, nævner Selina Juul.


Mere om: madspild


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Madhus gør mormormad tilgængeligt for alle

Har udvidet sit marked for færdigretter ganske betragteligt

Makkerpar har for travlt, så de åbner et nyt køkken

Sticks'n'Sushi skifter direktør

Muselort på Comwell gav bøde og forbud

Irma vil løfte færdigretter til nyt niveau

Kæden samler sine bedste leverandører omkring nye færdigretter med fokus på økologi og dyrevelfærd

Bornholmerne må vente på Mikkeller

Nyhedsbrev

Kokke-legende lukker sin restaurant

Online Avis Arkiv

Brøchner Hotels i samarbejde med Michelin-restauratør

Ny app skal give fyldte restauranter

Bornholmer-kok skal bespise hundredevis af flygæster

Det Danske Madhus tabte sag om "opgavetyveri"

Afgørelse: Det var helt i orden, at kommune indgik aftale med Madservice Kronjylland uden udbud

McDonald's åbner 20 nye restauranter

Storstilet ekspansion skal give op imod 1.000 nye arbejdspladser

Supermarkeder begynder at gå foodservice-vejen

Detailkæderne øger aktiviteterne inden for foodservice med mere takeaway og catering

Fynboer fokuserer på foodservice

Salget af Daloons frosne convenience-produkter er stærkt stigende

Nye ejere tjener millioner på Bone's

Gammel krostue får nyt liv som restaurant

Fuld fart på fastfood

Det digitale køkken er lige om hjørnet

Coop udvider med måltider til både morgen og frokost

Svensk restaurantkæde vil indtage Danmark

Iværksætter får 40 millioner til kamp mod Just Eat

Orderyoyo vil give kontrollen tilbage til takeaway-restauranterne

Kantinemad på Michelin-niveau

Køkkenchef løfter sløret for arbejdsmetoderne i sit succesfulde køkken

Ny gourmetrestaurant i Aarhus

Madspild: Storkøkkener kan skære store lunser af budgettet

Lasse er Danmarks bedste kokkeelev

Nyt hotel får kæmperestaurant

Streetfood-boder gør sig klar i Vejle

Italiensk madmarked i København lukker

KFC klar med ny restaurant i Herning

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Send til en kollega

0.192