Nu er 800 spisesteder med i Refood

Udviklingsbedrifter bliver præsenteret på generalforsamlingen

800 danske restauranter, cafeer, fødevareproducenter og institutioner er nu tilknyttet Refood-mærket, der kalder sig "Danmarks største sammenslutning mod madspild".

Selve certificeringen, som tydeliggør restaurations- og fødevarebranchens indsats mod madspild, fylder tre år, mens sammenslutningen Refood-mærket har været en forening i knap et år. Den første generalforsamling siden stiftelsen bliver holdt 15. maj på Axelborg i København.

En vigtig del af arbejdet i sammenslutningen består i udviklingsprojekter og vidensdeling blandt medlemmerne. Derfor vil nogle af årets mest spændende udviklingsbedrifter blandt foreningens stiftere, partnere og medlemmer blive præsenteret på generalforsamlingen, fortæller foreningen i en pressemeddelelse.

- Kantiner, restauranter og spisesteder er Danmarks frontløbere i kampen mod madspild, og mange køkkenprofessionelle har fået øjnene op for, at der er masser af penge at spare, når man først begynder at mindske madspild - og derved får man også større luft i budgettet til for eksempel økologiske råvarer, siger Selina Juul, bestyrelsesmedlem i Sammenslutningen Refood-mærket og stifter af Stop Spild Af Mad.

Læs også: 'Jægere' har mindsket storkøkkeners madspild

Hun peger på, at det store fokus på reduktion af madspild er en af grundene til at madspildet i Danmark er reduceret betragteligt gennem de seneste seks-syv år.

- Det betyder så samtidigt, at mange af de lavthængende frugter nu er plukket, og derfor skal der innovation og samarbejde til for at rykke yderligere på området. Sammenslutningen Refood-mærket er en af de platforme, hvor man som fødevareproducent har mulighed for at finde sparring og inspiration, nævner Selina Juul.


Mere om: madspild


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar

Mest læste

Forsiden lige nu

Sommerferie på Foodservice Forum

Restaurantgæst betalte 7.335,- for meget

Nordjysk kro erklæret konkurs - ejer har kastet håndklædet i ringen

Nyuddannet sommelier udfordrer vanedyret

Kristian Ishøy har været vinfan, siden han var lille

Street food klar i Fredericia

Sandwichkæde rykker nordpå

Nyhedsbrev

Idérig kok har succes i medborgerhus

Online Avis Arkiv

Just Eat gafler Domino's

Burger King klar med to nye restauranter

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Foodservice Danmark ser fremad

Debat om Odenses ældremad blusser op igen

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Køge Kommune vil have mindre virksomheder som madleverandører

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Madklubben kaster millioner af sig

Efter et 2016 præget af store investeringer kan restaurantkæden Madklubben igen notere et stort plus

Nu sushirestaurant vil være en lille kæde

Kadeau slår igen til i København

Han åbner verdens første akvavit-bar

Vil gøre op med grimme julefrokostoplevelser

Tre kæmper om Kantineprisen

Street food på vej i Fredericia

Private dining vinder frem

Andefedtsburgere rykker vestpå

Ny restaurant forsøger sig i Aarhus

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Find ud af hvad du kan gøre for at, undgå kalk på håndvaske, glas, opvaskemaskiner og fliser

N’tatlim - nye kager i dessertkategorien!

Vi ser Aarhus i øjenhøjde

Har du problemer med smag og lugt fra dit drikkevand

ScaleGard Pro til drikkevandet.

Mød SMVdanmark på Folkemødet

Latinerkvarteret er for specielle og eksklusive butikker

Beskyt dig: En teenager kan hacke din virksomhed

Plastemballage er nødvendigt i den cirkulære økonomi

Vand fra hanen indeholder stoffer der kan påvirke smagen i din kaffe,

JEROS A/S på messer verden rundt

Eksportfremstød - Rejs med SMVdanmark og Kronprinsparret til Italien

Sommerskole ”Entrepreneurship in Food and BioEngineering”

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Mindre offentligt opgavetyveri, tak!

Pas godt på dine medarbejdere - og dig selv!

Netværksarrangement: Hvordan tilpasser vi os fremtidens krav?

Sådan er du som virksomhed stillet under en konflikt

Maden og vinen var fantastisk men… larmen!?

JEROS A/S på Anuga Food tech

Ny håndbog: Få et 'JA' af din bank

Send til en kollega

0.207