23948sdkhjf

Vi spiser for 6.500 på kro og café

| Af Niels H. Carstensen | Tip redaktionen om en historie

2016 slog alle tidligere rekorder for udespisning

DR Penge har i et nyt tv-program fra 29. marts sat fokus på udespisningen, og forbrugerne spiser på restaurant og køber mad på farten som aldrig før. Det kan endda måske betale sig at spise ude i stedet for at lave maden selv, lyder det i udsendelsen.
 
I programmet fremgår det, at hver dansker i snit udespiser for 6.500 kr. om året, eller lidt mere end 500 kr. per måned på restauranter, cafeer, pizzeriaer, madboder mv.

Samlet set blev der spist for 42 mia. kr. på restauranter, cafeer, pizzeriaer mv. i 2016, viser beregninger fra brancheorganisationen Horesta.

Så stort et beløb har danskerne aldrig tidligere brugt på at spise ude.

– 2016 er et rekordår for de danske restauranter. Aldrig tidligere er danskerne gået så meget ud og spise – og aldrig tidligere har vi haft så mange turister som har spist ude, siger adm. direktør i HORESTA Katia K. Østergaard til DR Nyheder, der fortæller, at det både er restauranter, cafeer og pizzeriaer, der har haft stigende omsætning.

Flere overnattende turister
Ifølge Dansk Handelsblad og DR har det danske turismeerhverv sat rekord i 2016, fremgår det af nye tal fra VisitDenmark, der viser, at danske og udenlandske turister lagde 51,6 mio. overnatninger i Danmark sidste år, en fremgang på 5 pct. i forhold til 2015.

Fremgangen skyldes til dels, at Danmark nu for alvor er kommet ud af krisen og til dels, at madsteder er blevet mere tilgængelige, hvor flere restauranter, cafeer og mobile madboder har gjort det lettere at spise ude.

Se programmet sendt 29. marts 2017. Kan ifølge DR ses indtil 31. januar 2018:

https://www.dr.dk/tv/se/penge/penge-tv/penge-2017-03-29 

Du kan hente den samlede analyse hos Horesta. Den koster dog penge.

http://shop.horesta.dk/store/danskernes-udespisevaner-i-2015/c-24/p-193 

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Afstemning: Her er Danmarks bedste takeaway

Cateringfirma overtager kantinedrift

Aalborg får ny vegetarrestaurant

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Nyhedsbrev

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Online Avis Arkiv

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Jysk restaurant har ikke noget menukort

Køkkenmedarbejdere i total forvandling

1

Danske kokke henter VM-guld til Danmark

1

Letz Sushi går nye, ansvarlige veje

Suppenørd klar med nyt koncept

Danske kokke har øget fokus på energiforbruget

10 kokke klar til finalen i Årets Kok

Trykket stemning i kommunalt køkken

1

Avis: Domino's udnytter smuthul til at slette smileyrapporter

Restauranter og hoteller må slås om elever

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Historisk restaurant lukker efter strid om tag

Restaurant-forpagtere giver op efter otte måneder

Ejer: De manglede måske de faglige kompetencer

Danmarks bedste kantine: Vi tager de unge seriøst

- Det er i grunden et simpelt miljø, siger køkkenchefen

Køkkenleder fortsætter i Elbokøkkenet

Ti Trin Ned bliver afløst af pizzeria

Michelin-kokke konkurrerer på Als

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ny projektleder ved DTU Center for Hygiejnisk Design

Rengøringsteknikker, hygiejnisk design og best practice i industriel hygiejne

Pallekar, plastkar og bigbox

Speed dating mellem virksomheder og forskere resulterer i fødevareinnovation

Mange muligheder for at se JEROS produkter verden rundt

Teknologi til forbedring af forretning i fødevarebranchen

Hurtig og effektiv rengøring af vægtskåle

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

Gamst Blomster åbner ny butik på Lyngby Hovedgade

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voks...

Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Send til en kollega

0.448