Vi spiser for 6.500 på kro og café

| Af Niels H. Carstensen | Tip redaktionen om en historie

2016 slog alle tidligere rekorder for udespisning

DR Penge har i et nyt tv-program fra 29. marts sat fokus på udespisningen, og forbrugerne spiser på restaurant og køber mad på farten som aldrig før. Det kan endda måske betale sig at spise ude i stedet for at lave maden selv, lyder det i udsendelsen.
 
I programmet fremgår det, at hver dansker i snit udespiser for 6.500 kr. om året, eller lidt mere end 500 kr. per måned på restauranter, cafeer, pizzeriaer, madboder mv.

Samlet set blev der spist for 42 mia. kr. på restauranter, cafeer, pizzeriaer mv. i 2016, viser beregninger fra brancheorganisationen Horesta.

Så stort et beløb har danskerne aldrig tidligere brugt på at spise ude.

– 2016 er et rekordår for de danske restauranter. Aldrig tidligere er danskerne gået så meget ud og spise – og aldrig tidligere har vi haft så mange turister som har spist ude, siger adm. direktør i HORESTA Katia K. Østergaard til DR Nyheder, der fortæller, at det både er restauranter, cafeer og pizzeriaer, der har haft stigende omsætning.

Flere overnattende turister
Ifølge Dansk Handelsblad og DR har det danske turismeerhverv sat rekord i 2016, fremgår det af nye tal fra VisitDenmark, der viser, at danske og udenlandske turister lagde 51,6 mio. overnatninger i Danmark sidste år, en fremgang på 5 pct. i forhold til 2015.

Fremgangen skyldes til dels, at Danmark nu for alvor er kommet ud af krisen og til dels, at madsteder er blevet mere tilgængelige, hvor flere restauranter, cafeer og mobile madboder har gjort det lettere at spise ude.

Se programmet sendt 29. marts 2017. Kan ifølge DR ses indtil 31. januar 2018:

https://www.dr.dk/tv/se/penge/penge-tv/penge-2017-03-29 

Du kan hente den samlede analyse hos Horesta. Den koster dog penge.

http://shop.horesta.dk/store/danskernes-udespisevaner-i-2015/c-24/p-193 



Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Caspers bornholmske flymad er et hit

Hungry er på pengejagt

Løgismose Meyers har fyret topchefen

Tørk Furhauges resultater ikke gode nok, mener bestyrelsen

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Halifax Burgers fortsætter voldsom vækst

Restaurant fortsatte salget trods rotter

Nyhedsbrev

Nye måltidskasser fik en flyvende start

Online Avis Arkiv

Jyde stormer frem med gourmet-catering

Nu udvider han til tredobbelt størrelse

Løgismose Meyers satser på flere færdigretter

Ny fabrik skal servicere et tilsyneladende umætteligt marked for convenience-produkter

MASH vil have nye ejere med ind

MeMu-souschef vandt Hotdog DM

Nordjysk restaurant vinder kokkekamp - igen

Foodservice Danmark skifter direktør igen

Scandic i totalt buræg-stop på alle hoteller

Fødevarestyrelsen lukkede sydjysk cateringfirma

Prisen går til… Noma

Restauranten bliver den første modtager af Københavns Snedkerlaugs nye pris

International rådgivning på højt niveau

Færre øko-grøntsager efter tør sommer

Kage-mænd køber kaffekæde

Ny vidensbank skal give maden et løft

I den nye vidensbank skal fagpersoner kunne finde inspiration og dele erfaringer om mad, måltider og ernæring til ældre

Madklubben udvider i Århus

Investeringer æder af foodservice-grossisters overskud

40 millioner skal fremme gastronomisk superliga

Regeringen afsætter 10 millioner kroner om året de næste fire år til gastronomi. Det kan skabe flere arbejdspladser

Bæredygtigt fanget hellefisk – en delikatesse fra Vestgrønland

Ingen danske medaljer ved sommelier NM

Kantiner og restauranter i trekantområdet inviteres til Markedsdag

Madentreprenør åbner nyt spisested

Kro lukker og stopper madlevering til 350 ældre

Københavns Madhus får ny direktør

Just Eat vil også levere morgenmad

Catering-advarsler er gjort til skamme

Se alle Medlemmernes egne nyheder

RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

MENY i Præstø oplever endnu større succes efter køb af ny røgovn

JEROS A/S på vej på IBA 2018

Ny røgovn fordobler salget af pølser hos Kvickly i Haderslev

Ny ejer holder fast i Hørlyck Skos kvalitetsbevidste brand

Ribbenstege af kanon go' kvalitet til en fair pris.

DK's bedste og billigste flæsk i skiver

Stor forskel på karbonathåndhed i drikkevandet

JEROS A/S er nomineret til DI prisen 2018

24/7 overvågning mod Rotter og Mus:

Ecophon Mængdeberegner til akustikprodukter

God hygiejne hos fødevareproducenter – begynder med hygiejnisk design af produktionsudstyr

Overvågning og netværk

Når sort skal være rigtig sort

Ses vi på IBA 2018 i München?

JEROS a/s på IBA messen 2018

Vejen til innovative løsninger går gennem produktudvikling

Derfor er SMVdanmark imod revisionspligt

Slip af med bakterier i dit vand

En god kop kaffe er simpel... Den består af to ingredienser: kaffebønner og vand.

Aqua-Pure AP110 filter

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Find ud af hvad du kan gøre for at, undgå kalk på håndvaske, glas, opvaskem...

N’tatlim - nye kager i dessertkategorien!

Send til en kollega

0.138