Vi spiser for 6.500 på kro og café

| Af Niels H. Carstensen | Tip redaktionen om en historie

2016 slog alle tidligere rekorder for udespisning

DR Penge har i et nyt tv-program fra 29. marts sat fokus på udespisningen, og forbrugerne spiser på restaurant og køber mad på farten som aldrig før. Det kan endda måske betale sig at spise ude i stedet for at lave maden selv, lyder det i udsendelsen.
 
I programmet fremgår det, at hver dansker i snit udespiser for 6.500 kr. om året, eller lidt mere end 500 kr. per måned på restauranter, cafeer, pizzeriaer, madboder mv.

Samlet set blev der spist for 42 mia. kr. på restauranter, cafeer, pizzeriaer mv. i 2016, viser beregninger fra brancheorganisationen Horesta.

Så stort et beløb har danskerne aldrig tidligere brugt på at spise ude.

– 2016 er et rekordår for de danske restauranter. Aldrig tidligere er danskerne gået så meget ud og spise – og aldrig tidligere har vi haft så mange turister som har spist ude, siger adm. direktør i HORESTA Katia K. Østergaard til DR Nyheder, der fortæller, at det både er restauranter, cafeer og pizzeriaer, der har haft stigende omsætning.

Flere overnattende turister
Ifølge Dansk Handelsblad og DR har det danske turismeerhverv sat rekord i 2016, fremgår det af nye tal fra VisitDenmark, der viser, at danske og udenlandske turister lagde 51,6 mio. overnatninger i Danmark sidste år, en fremgang på 5 pct. i forhold til 2015.

Fremgangen skyldes til dels, at Danmark nu for alvor er kommet ud af krisen og til dels, at madsteder er blevet mere tilgængelige, hvor flere restauranter, cafeer og mobile madboder har gjort det lettere at spise ude.

Se programmet sendt 29. marts 2017. Kan ifølge DR ses indtil 31. januar 2018:

https://www.dr.dk/tv/se/penge/penge-tv/penge-2017-03-29 

Du kan hente den samlede analyse hos Horesta. Den koster dog penge.

http://shop.horesta.dk/store/danskernes-udespisevaner-i-2015/c-24/p-193 



Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Madhus gør mormormad tilgængeligt for alle

Har udvidet sit marked for færdigretter ganske betragteligt

Makkerpar har for travlt, så de åbner et nyt køkken

Sticks'n'Sushi skifter direktør

Muselort på Comwell gav bøde og forbud

Irma vil løfte færdigretter til nyt niveau

Kæden samler sine bedste leverandører omkring nye færdigretter med fokus på økologi og dyrevelfærd

Bornholmerne må vente på Mikkeller

Nyhedsbrev

Kokke-legende lukker sin restaurant

Online Avis Arkiv

Brøchner Hotels i samarbejde med Michelin-restauratør

Ny app skal give fyldte restauranter

Bornholmer-kok skal bespise hundredevis af flygæster

Det Danske Madhus tabte sag om "opgavetyveri"

Afgørelse: Det var helt i orden, at kommune indgik aftale med Madservice Kronjylland uden udbud

McDonald's åbner 20 nye restauranter

Storstilet ekspansion skal give op imod 1.000 nye arbejdspladser

Supermarkeder begynder at gå foodservice-vejen

Detailkæderne øger aktiviteterne inden for foodservice med mere takeaway og catering

Fynboer fokuserer på foodservice

Salget af Daloons frosne convenience-produkter er stærkt stigende

Nye ejere tjener millioner på Bone's

Gammel krostue får nyt liv som restaurant

Fuld fart på fastfood

Det digitale køkken er lige om hjørnet

Coop udvider med måltider til både morgen og frokost

Svensk restaurantkæde vil indtage Danmark

Iværksætter får 40 millioner til kamp mod Just Eat

Orderyoyo vil give kontrollen tilbage til takeaway-restauranterne

Kantinemad på Michelin-niveau

Køkkenchef løfter sløret for arbejdsmetoderne i sit succesfulde køkken

Ny gourmetrestaurant i Aarhus

Madspild: Storkøkkener kan skære store lunser af budgettet

Lasse er Danmarks bedste kokkeelev

Nyt hotel får kæmperestaurant

Streetfood-boder gør sig klar i Vejle

Italiensk madmarked i København lukker

KFC klar med ny restaurant i Herning

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Send til en kollega

0.313