Aalborg vil bygge køkkener med hjælp fra ministeriet

Søger over 15 millioner støttekroner til madlavning på plejehjemmene

Aalborg Kommune har som en af de første kommuner besluttet at søge penge fra den pulje, som Ældreministeriet har frigivet til etablering eller renovering af lokale køkkener på plejehjem.

Det er målet at bringe madlavningen tættere på beboerne på kommunens plejehjem, der har motiveret Aalborg til selv at lægge 25 procent af det byggebudget, der er reglen for, at man kan søge køkken-puljen om resten af midlerne.

Ikke alle Aalborg kommunes plejehjem råder i dag over køkkener, som er egnede til madlavning. En ekstra vask, manglende hæve-/sænkeborde og små køleskabe er nogle af de betingelser, køkkenpersonalet må 'slås' med.

Det skal der gøres noget ved: Derfor søger Aalborg Kommune puljen om 15,15 mio. kr. til at renovere køkkener på de plejehjem, som i dag ikke har faciliteterne til at færdigtilberede mad lokalt. 

Madservice Aalborg
Maden til Aalborg Kommunes plejehjem leveres i dag af Madservice Aalborg, men de køkkener, som ikke har faciliteter til rådighed, må bestille maden færdig. Dem, der har lokale køkkener, kan vælge at bestille råvarer, de selv færdigtilbereder, som for eksempel rå flæskesteg, fars til frikadeller eller rå grøntsager.

- Vi ved, at måltider og duften af mad betyder rigtig meget for vores ældre borgeres livskvalitet og sundhed, og at måltidet også spiller en stor rolle i rehabilitering. Derfor har vi også afsat midler til at udvikle rammerne om mad og måltider i både 2016 og 2017. Pengene er blandt andet brugt til at opkvalificere medarbejderne, men også til at ansætte et ernæringsteam, som kan vejlede og undervise plejehjemmene i ernæring til ældre og på den måde skabe sammenhæng mellem maden, måltidet og ernæringen, forklarer rådmand Thomas Krarup.

 

Sundheds- og Ældreministeriet har afsat en pulje på 425 mio. kr. til at renovere eller etablere køkkener på plejehjem. Målet er at gøre madlavning til en større del af hverdagen på plejehjemmene.

Der stilles krav om mindst 25 pct. medfinansiering af det enkelte projekt, når der er tale om renovering, etablering eller genetablering af køkkener på servicearealer.

Der er ansøgningsfrist den 28. marts 2017 kl. 12.00. Puljemidlerne skal anvendes inden udgangen af 2017.

 

Mere om: ernæring


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Foodservice Danmark ser fremad

Køge Kommune vil have mindre virksomheder som madleverandører

Madklubben kaster millioner af sig

Efter et 2016 præget af store investeringer kan restaurantkæden Madklubben igen notere et stort plus

Nyhedsbrev

Debat om Odenses ældremad blusser op igen

Online Avis Arkiv

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Nu sushirestaurant vil være en lille kæde

Kadeau slår igen til i København

Han åbner verdens første akvavit-bar

Vil gøre op med grimme julefrokostoplevelser

Tre kæmper om Kantineprisen

Street food på vej i Fredericia

Private dining vinder frem

Måltidsboxen skal redde travle familier

Andefedtsburgere rykker vestpå

Purung restaurantchef skal sætte fut i Sunset Boulevard

Genåbning: Første 50 gæster får gratis burgere i et år

Restaurationsbranchen sætter samfundsansvar på menuen

Ny restaurant forsøger sig i Aarhus

Køkkenchefen blev juicemester

- Det er meget, meget spændende at være udvikler, siger Leslie Jørgensen, der har ansvar for Rynkebys Bramhults-serie

Ny Hanegal-fabrik til færdigretter er stadig uafklaret

Men den kommer, og den skal kunne udvides, siger ledelsen

Både op og ned for Geia Food

Omsætningen steg til over 1,2 milliarder kroner, men intens konkurrence fik overskuddet til at dale

Tankmad har fået et kvalitetsløft

Horesta: Ny app kan skade branchen

Tarteletcafé er et enormt hit

Sushibar - nu også på Bornholm

Jysk hotelchef drømmer om en gourmetrestaurant

Restauranter kan nu også bruge Nøglehulsmærket

Se alle Medlemmernes egne nyheder

ScaleGard Pro til drikkevandet.

Mød SMVdanmark på Folkemødet

Latinerkvarteret er for specielle og eksklusive butikker

Beskyt dig: En teenager kan hacke din virksomhed

Plastemballage er nødvendigt i den cirkulære økonomi

Vand fra hanen indeholder stoffer der kan påvirke smagen i din kaffe,

JEROS A/S på messer verden rundt

Eksportfremstød - Rejs med SMVdanmark og Kronprinsparret til Italien

Sommerskole ”Entrepreneurship in Food and BioEngineering”

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Mindre offentligt opgavetyveri, tak!

Pas godt på dine medarbejdere - og dig selv!

Netværksarrangement: Hvordan tilpasser vi os fremtidens krav?

Sådan er du som virksomhed stillet under en konflikt

Maden og vinen var fantastisk men… larmen!?

JEROS A/S på Anuga Food tech

Ny håndbog: Få et 'JA' af din bank

JEROS A/S på Internorga 2018

Den 1. marts 2018 - Symposium om værdikædeoptimering og sensorer til fødeva...

FØDEVARESVINDEL - Vurdering og styring af risici

JEROS A/S på messer worldwide

Termokasse med plastindsats er robust og rengøringsvenlig

Send til en kollega

0.404