23948sdkhjf

Aalborg vil bygge køkkener med hjælp fra ministeriet

Søger over 15 millioner støttekroner til madlavning på plejehjemmene

Aalborg Kommune har som en af de første kommuner besluttet at søge penge fra den pulje, som Ældreministeriet har frigivet til etablering eller renovering af lokale køkkener på plejehjem.

Det er målet at bringe madlavningen tættere på beboerne på kommunens plejehjem, der har motiveret Aalborg til selv at lægge 25 procent af det byggebudget, der er reglen for, at man kan søge køkken-puljen om resten af midlerne.

Ikke alle Aalborg kommunes plejehjem råder i dag over køkkener, som er egnede til madlavning. En ekstra vask, manglende hæve-/sænkeborde og små køleskabe er nogle af de betingelser, køkkenpersonalet må 'slås' med.

Det skal der gøres noget ved: Derfor søger Aalborg Kommune puljen om 15,15 mio. kr. til at renovere køkkener på de plejehjem, som i dag ikke har faciliteterne til at færdigtilberede mad lokalt. 

Madservice Aalborg
Maden til Aalborg Kommunes plejehjem leveres i dag af Madservice Aalborg, men de køkkener, som ikke har faciliteter til rådighed, må bestille maden færdig. Dem, der har lokale køkkener, kan vælge at bestille råvarer, de selv færdigtilbereder, som for eksempel rå flæskesteg, fars til frikadeller eller rå grøntsager.

- Vi ved, at måltider og duften af mad betyder rigtig meget for vores ældre borgeres livskvalitet og sundhed, og at måltidet også spiller en stor rolle i rehabilitering. Derfor har vi også afsat midler til at udvikle rammerne om mad og måltider i både 2016 og 2017. Pengene er blandt andet brugt til at opkvalificere medarbejderne, men også til at ansætte et ernæringsteam, som kan vejlede og undervise plejehjemmene i ernæring til ældre og på den måde skabe sammenhæng mellem maden, måltidet og ernæringen, forklarer rådmand Thomas Krarup.

 

Sundheds- og Ældreministeriet har afsat en pulje på 425 mio. kr. til at renovere eller etablere køkkener på plejehjem. Målet er at gøre madlavning til en større del af hverdagen på plejehjemmene.

Der stilles krav om mindst 25 pct. medfinansiering af det enkelte projekt, når der er tale om renovering, etablering eller genetablering af køkkener på servicearealer.

Der er ansøgningsfrist den 28. marts 2017 kl. 12.00. Puljemidlerne skal anvendes inden udgangen af 2017.

 

Mere om: ernæring
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Foodservice Forum ønsker glædelig jul og godt nytår

Foodservice Forum holder ferielukket til 7. januar. Nyhedsbrevet udkommer igen tirsdag 8. januar 2019.

Ny toprestaurant vil tilbyde 50 serveringer til gæsterne

Sygehuskøkken i Thisted hædret med pris

Afstemning: Her er Danmarks bedste takeaway

Cateringfirma overtager kantinedrift

Aalborg får ny vegetarrestaurant

Nyhedsbrev

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Online Avis Arkiv

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Jysk restaurant har ikke noget menukort

Køkkenmedarbejdere i total forvandling

1

Danske kokke henter VM-guld til Danmark

1

Letz Sushi går nye, ansvarlige veje

Suppenørd klar med nyt koncept

Danske kokke har øget fokus på energiforbruget

10 kokke klar til finalen i Årets Kok

Trykket stemning i kommunalt køkken

1

Avis: Domino's udnytter smuthul til at slette smileyrapporter

Restauranter og hoteller må slås om elever

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Historisk restaurant lukker efter strid om tag

Ti Trin Ned bliver afløst af pizzeria

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Kære kunde/samarbejdspartner

JEROS hos Orkla Kims

7,5 mio. kr. mere til innovation i sjællandske fødevare SMV´er

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Glædelig jul fra JEROS A/S

Ny projektleder ved DTU Center for Hygiejnisk Design

Rengøringsteknikker, hygiejnisk design og best practice i industriel hygiejne

Pallekar, plastkar og bigbox

Speed dating mellem virksomheder og forskere resulterer i fødevareinnovation

Mange muligheder for at se JEROS produkter verden rundt

Teknologi til forbedring af forretning i fødevarebranchen

Hurtig og effektiv rengøring af vægtskåle

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voks...

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

Send til en kollega

0.097