23948sdkhjf

Kreative køkkenfolk fik folk til at spise masser af fuldkorn

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Kampagneleder: Danske kantiner bør i højere grad tænke kornene ind

Når kreative kantinefolk går i køkkenet, kan det sagtens lade sig gøre at sørge for, at gæsterne i kantinen får spist nok fuldkorn.

Det skriver Fuldkornspartnerskabet i en pressemeddelelse med henvisning til Årets Fuldkornsdag for nylig.

Da beviste Kræftens Bekæmpelse og Nestlé sagen, da deres kantiner dystede om, hvem der kunne få medarbejderne til at spise mest fuldkorn på én arbejdsdag.

I alt blev der spist over 100 kilo fuldkorn på de to arbejdspladser tilsammen, hvilket skyldtes kantinernes aktive indsats med at tænke fuldkorn ind på mange forskellige måder. De to kantiner har i forvejen fuldkorn på menuen til dagligt, men på denne dag blev der altså skruet ekstra op, hedder det i pressemeddelelsen.

Kræftens Bekæmpelse løb med sejren: Medarbejderne dér spiste i gennemsnit 138 gram fuldkorn denne dag, mens Nestlé-medarbejderne også klarede sig flot med et gennemsnit på 126 gram fuldkorn pr. medarbejder. 

Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi spiser 75 gram fuldkorn om dagen, men 70 procent af danskerne får ifølge Fuldkornspartnerskabet ikke nok. .

- Vi håber, de danske kantiner i højere grad vil tænke fuldkorn ind i frokostordningen, for her er der altså virkelig mulighed for at gøre en forskel og være med til at øge danskernes fuldkornsindtag. Vi er stolte af Kræftens Bekæmpelses og Nestlés resultater, der viser, at det sagtens kan lade sig gøre at servere fuldkorn på lækre, spændende måder, konstaterer Camilla Petersen, kampagneleder for Fuldkornspartnerskabet.

Fuldkornspartnerskabet er et offentligt-privat partnerskab mellem Fødevarestyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, Diabetesforeningen og en række fødevarevirksomheder og detailhandelskæder.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Foodservice Forum ønsker glædelig jul og godt nytår

Foodservice Forum holder ferielukket til 7. januar. Nyhedsbrevet udkommer igen tirsdag 8. januar 2019.

Ny toprestaurant vil tilbyde 50 serveringer til gæsterne

Sygehuskøkken i Thisted hædret med pris

Afstemning: Her er Danmarks bedste takeaway

Cateringfirma overtager kantinedrift

Aalborg får ny vegetarrestaurant

Nyhedsbrev

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Online Avis Arkiv

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Jysk restaurant har ikke noget menukort

Køkkenmedarbejdere i total forvandling

1

Danske kokke henter VM-guld til Danmark

1

Letz Sushi går nye, ansvarlige veje

Suppenørd klar med nyt koncept

Danske kokke har øget fokus på energiforbruget

10 kokke klar til finalen i Årets Kok

Trykket stemning i kommunalt køkken

1

Avis: Domino's udnytter smuthul til at slette smileyrapporter

Restauranter og hoteller må slås om elever

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Historisk restaurant lukker efter strid om tag

Ti Trin Ned bliver afløst af pizzeria

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Kære kunde/samarbejdspartner

JEROS hos Orkla Kims

7,5 mio. kr. mere til innovation i sjællandske fødevare SMV´er

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Glædelig jul fra JEROS A/S

Ny projektleder ved DTU Center for Hygiejnisk Design

Rengøringsteknikker, hygiejnisk design og best practice i industriel hygiejne

Pallekar, plastkar og bigbox

Speed dating mellem virksomheder og forskere resulterer i fødevareinnovation

Mange muligheder for at se JEROS produkter verden rundt

Teknologi til forbedring af forretning i fødevarebranchen

Hurtig og effektiv rengøring af vægtskåle

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voks...

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

Send til en kollega

0.103