Kantineansatte har fået ny overenskomst

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Højere genetillæg lørdag og søndag er en del af indholdet

Godt 7. 000 kokke, opvaskere, kantineassistenter, catere og smørrebrødsjomfruer, der er ansatte i private kantiner, har fået ny overenskomst. Det skriver Fagbladet 3F.

Overenskomsten byder blandt andet på et højere genetillæg til dem, der arbejder lørdag og søndag i landets kantiner.

Genetillæggene på de to dage er ikke blevet reguleret i seks år, så Birgit Petersen, der er forhandlingssekretær i 3F Privat Service, Hotel og Restauration og forhandler af kantineoverenskomsten, er tilfreds.

- Vi har fået reguleret alle genetillæg, og tidspunkterne er harmoniseret, så der kommer til at ligge flere dyrere nattimer lørdag og søndag nat. Det er jeg meget tilfreds med, siger Birgit Petersen.

Derudover kan kantineoverenskomstens samarbejdsfond nu indgå aftale om, at arbejdsgiverne inden for DI-kantineområdet fremover kan bruge samarbejdsfonden til at betale differencen mellem lønnen til tillidsrepræsentanter og lønnen til de vikarer, der kaldes ind, når tillidsrepræsentanterne er på kursus eller lignende. Som det er i dag, bliver der næsten aldrig indkaldt vikarer for en tillidsrepræsentant, der skal på kursus.

De samme rettigheder, der er forhandlet hjem i Transportforliget, er også gældende i kantineoverenskomsten. Det betyder, at normaltimelønnen stiger med 2,50 kroner fra 1. marts de kommende tre år, at seniorer fremover kan afholde op til 32 seniorfridage finansieret af fritvalgskontoen, og at børnefamilier får ret til to børneomsorgsdage, fuld løn under forældreorlov og retten til barnets første hele sygedag, hvis barnet bliver sygt i løbet af en arbejdsdag.



Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Madhus gør mormormad tilgængeligt for alle

Har udvidet sit marked for færdigretter ganske betragteligt

Makkerpar har for travlt, så de åbner et nyt køkken

Sticks'n'Sushi skifter direktør

Muselort på Comwell gav bøde og forbud

Irma vil løfte færdigretter til nyt niveau

Kæden samler sine bedste leverandører omkring nye færdigretter med fokus på økologi og dyrevelfærd

Bornholmerne må vente på Mikkeller

Nyhedsbrev

Kokke-legende lukker sin restaurant

Online Avis Arkiv

Brøchner Hotels i samarbejde med Michelin-restauratør

Ny app skal give fyldte restauranter

Bornholmer-kok skal bespise hundredevis af flygæster

Det Danske Madhus tabte sag om "opgavetyveri"

Afgørelse: Det var helt i orden, at kommune indgik aftale med Madservice Kronjylland uden udbud

McDonald's åbner 20 nye restauranter

Storstilet ekspansion skal give op imod 1.000 nye arbejdspladser

Supermarkeder begynder at gå foodservice-vejen

Detailkæderne øger aktiviteterne inden for foodservice med mere takeaway og catering

Fynboer fokuserer på foodservice

Salget af Daloons frosne convenience-produkter er stærkt stigende

Nye ejere tjener millioner på Bone's

Gammel krostue får nyt liv som restaurant

Fuld fart på fastfood

Det digitale køkken er lige om hjørnet

Coop udvider med måltider til både morgen og frokost

Svensk restaurantkæde vil indtage Danmark

Iværksætter får 40 millioner til kamp mod Just Eat

Orderyoyo vil give kontrollen tilbage til takeaway-restauranterne

Kantinemad på Michelin-niveau

Køkkenchef løfter sløret for arbejdsmetoderne i sit succesfulde køkken

Ny gourmetrestaurant i Aarhus

Madspild: Storkøkkener kan skære store lunser af budgettet

Lasse er Danmarks bedste kokkeelev

Nyt hotel får kæmperestaurant

Streetfood-boder gør sig klar i Vejle

Italiensk madmarked i København lukker

KFC klar med ny restaurant i Herning

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Send til en kollega

0.146