23948sdkhjf

Kantineansatte har fået ny overenskomst

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Højere genetillæg lørdag og søndag er en del af indholdet

Godt 7. 000 kokke, opvaskere, kantineassistenter, catere og smørrebrødsjomfruer, der er ansatte i private kantiner, har fået ny overenskomst. Det skriver Fagbladet 3F.

Overenskomsten byder blandt andet på et højere genetillæg til dem, der arbejder lørdag og søndag i landets kantiner.

Genetillæggene på de to dage er ikke blevet reguleret i seks år, så Birgit Petersen, der er forhandlingssekretær i 3F Privat Service, Hotel og Restauration og forhandler af kantineoverenskomsten, er tilfreds.

- Vi har fået reguleret alle genetillæg, og tidspunkterne er harmoniseret, så der kommer til at ligge flere dyrere nattimer lørdag og søndag nat. Det er jeg meget tilfreds med, siger Birgit Petersen.

Derudover kan kantineoverenskomstens samarbejdsfond nu indgå aftale om, at arbejdsgiverne inden for DI-kantineområdet fremover kan bruge samarbejdsfonden til at betale differencen mellem lønnen til tillidsrepræsentanter og lønnen til de vikarer, der kaldes ind, når tillidsrepræsentanterne er på kursus eller lignende. Som det er i dag, bliver der næsten aldrig indkaldt vikarer for en tillidsrepræsentant, der skal på kursus.

De samme rettigheder, der er forhandlet hjem i Transportforliget, er også gældende i kantineoverenskomsten. Det betyder, at normaltimelønnen stiger med 2,50 kroner fra 1. marts de kommende tre år, at seniorer fremover kan afholde op til 32 seniorfridage finansieret af fritvalgskontoen, og at børnefamilier får ret til to børneomsorgsdage, fuld løn under forældreorlov og retten til barnets første hele sygedag, hvis barnet bliver sygt i løbet af en arbejdsdag.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ti Trin Ned svæver i Michelin-uvished

Sponsoraftale: Dansk Cater skal forkæle Kokkelandsholdet

Succes: Kriseramt delicafé blev til netbutik

Stor fastfoodkæde tjener igen penge

Nye chefer klar til Kokkelandsholdet

Hotelkæde satser stort på bæredygtige madoplevelser

Nyhedsbrev

Conveniencekæde har købt Maaltidet

Stor frokostleverandør bliver en del af Homemate

Online Avis Arkiv

Nyt kaffekoncept i Aalborg: Her koster alt en 20'er

1

Brandærgerligt: Restaurant lukkede med fuld ordrebog

Just Eat begyndte året med rekord

Foodservice Forum ønsker glædelig jul og godt nytår

Foodservice Forum holder ferielukket til 7. januar. Nyhedsbrevet udkommer igen tirsdag 8. januar 2019.

Ny toprestaurant vil tilbyde 50 serveringer til gæsterne

Sygehuskøkken i Thisted hædret med pris

Afstemning: Her er Danmarks bedste takeaway

Cateringfirma overtager kantinedrift

Aalborg får ny vegetarrestaurant

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Jysk restaurant har ikke noget menukort

Køkkenmedarbejdere i total forvandling

1

Avis: Domino's udnytter smuthul til at slette smileyrapporter

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Må du genbruge dine stregkoder?

Kære kunde/samarbejdspartner

JEROS hos Orkla Kims

7,5 mio. kr. mere til innovation i sjællandske fødevare SMV´er

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Glædelig jul fra JEROS A/S

Ny projektleder ved DTU Center for Hygiejnisk Design

Rengøringsteknikker, hygiejnisk design og best practice i industriel hygiejne

Pallekar, plastkar og bigbox

Speed dating mellem virksomheder og forskere resulterer i fødevareinnovation

Mange muligheder for at se JEROS produkter verden rundt

Teknologi til forbedring af forretning i fødevarebranchen

Hurtig og effektiv rengøring af vægtskåle

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voks...

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

Send til en kollega

0.126