23948sdkhjf

Gymnastik og gode grin i køkkenet

| Af Lotte Brochmann | Tip redaktionen om en historie

Både musklerne og lattermusklerne bliver rørt, når medarbejderne i centralkøkkenet på Rigshospitalet i Glostrup laver pausegymnastik

Fem øvelser, ti minutter, tre dage om ugen.

På Rigshospitalet - Glostrup laver medarbejderne i centralkøkkenet udstrækningsøvelser sammen i arbejdstiden. Det er godt for ømme muskler - og så er det samtidig sjovt, fortæller de.

- Vi vil gerne fastholde, at man har det godt, når man går på arbejde. Og vi ved, at det er hårdt fysisk arbejde at arbejde i et køkken, så vi skal passe på os selv, fortæller funktionschef i Enhed for mad og drikke Helle Birgitte Hansen.

Derfor har man indført pausegymnastik tre gange om ugen, hvor de medarbejdere, der har tid og lyst, samles og laver udstrækningsøvelser med elastikker i ca. ti minutter. Øvelserne er sammensat af en fysioterapeut

- Jeg går ned og ringer med klokken, og så råber jeg, at nu er det gymnastiktid, og så går vi ovenpå i vores kantine, hvor vi har elastikker liggende, og så går vi ellers i gang, forklarer Ib Suhr Olsen, der er hospitalsmedhjælper i Varmt Team og tovholder på gymnastikken.

Og øvelserne virker, fastslår han.

- Der er specielt et par af øvelserne, hvor man virkelig kan man mærke, der kommer noget blodgennemstrømning.

Ernæringsassistent i Varmt Team Simone Heuer Brixtofte kan mærke, at håndleddene er mindre ømme, når hun har lavet udstrækningsøvelser.

- Jeg synes tydeligt, man kan mærke det på håndleddet, hvis man for eksempel står og skal dele meget kartoffelmos ud. Vi plejer gerne at skiftes lidt, så vi ikke står med en hel gryde på én gang, men hvis jeg har været oppe og lave gymnastik, så kan jeg sagtens tage hele gryden uden problemer, siger hun.

Får løsnet op
Økonoma Inge Vibeke Jensen fra diætteamet mærker også effekten af gymnastikken.

- Det er rigtig dejligt, at få den blodgennemstrømning i kroppen, forklarer hun.

Økonoma Annette Jørgensen deltager i gymnastikken, så tit hun overhovedet har mulighed for det.

- Lige for tiden er jeg i Kold Diæt, og der kan jeg godt stå og trækker skuldrene op. Så er det dejligt, at få løsnet op i skuldre og nakke, fortæller hun.

Og de har det samtidig sjovt, mens de hiver i de store kulørte elastikker.

- Vi griner og fyrer noget af til hinanden, smiler Ib Suhr Olsen.

- Det er altid hyggeligt, og det giver bare meget, at der også er plads til, at man kan grine lidt, tilføjer Simone Heuer Brixtofte.

Hvad kræver det at afsætte tid til de her øvelser i hverdagen?

- Det kan godt være, man siger, det har jeg ikke lige tid til, men de ca. ti minutter, man bruger på det, de er måske indhentet i den anden ende, fordi så står man ikke til sidst og har endnu mere ondt, fordi man ikke gjorde de øvelser i morges. Man får også mere energi af det. Så jeg synes, man skal prioritere det, siger produktionsleder Gitte Starup fra centralkøkkenet på Rigshospitalet - Glostrup.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Forvirring: Sur smiley til butik har ramt jysk restaurant

Cateringlandsholdet holder audition

Ti Trin Ned svæver i Michelin-uvished

Sponsoraftale: Dansk Cater skal forkæle Kokkelandsholdet

Succes: Kriseramt delicafé blev til netbutik

Stor fastfoodkæde tjener igen penge

Nyhedsbrev

Nye chefer klar til Kokkelandsholdet

Online Avis Arkiv

Conveniencekæde har købt Maaltidet

Stor frokostleverandør bliver en del af Homemate

Hotelkæde satser stort på bæredygtige madoplevelser

Nyt kaffekoncept i Aalborg: Her koster alt en 20'er

1

Brandærgerligt: Restaurant lukkede med fuld ordrebog

Just Eat begyndte året med rekord

Foodservice Forum ønsker glædelig jul og godt nytår

Foodservice Forum holder ferielukket til 7. januar. Nyhedsbrevet udkommer igen tirsdag 8. januar 2019.

Ny toprestaurant vil tilbyde 50 serveringer til gæsterne

Sygehuskøkken i Thisted hædret med pris

Afstemning: Her er Danmarks bedste takeaway

Cateringfirma overtager kantinedrift

Aalborg får ny vegetarrestaurant

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Køkkenmedarbejdere i total forvandling

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Løft dine medarbejderes niveau i engelsk og styrk din virksomhed

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Må du genbruge dine stregkoder?

Kære kunde/samarbejdspartner

JEROS hos Orkla Kims

7,5 mio. kr. mere til innovation i sjællandske fødevare SMV´er

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Glædelig jul fra JEROS A/S

Ny projektleder ved DTU Center for Hygiejnisk Design

Rengøringsteknikker, hygiejnisk design og best practice i industriel hygiejne

Pallekar, plastkar og bigbox

Speed dating mellem virksomheder og forskere resulterer i fødevareinnovation

Mange muligheder for at se JEROS produkter verden rundt

Teknologi til forbedring af forretning i fødevarebranchen

Hurtig og effektiv rengøring af vægtskåle

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voks...

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Send til en kollega

0.125