Gymnastik og gode grin i køkkenet

| Af Lotte Brochmann | Tip redaktionen om en historie

Både musklerne og lattermusklerne bliver rørt, når medarbejderne i centralkøkkenet på Rigshospitalet i Glostrup laver pausegymnastik

Fem øvelser, ti minutter, tre dage om ugen.

På Rigshospitalet - Glostrup laver medarbejderne i centralkøkkenet udstrækningsøvelser sammen i arbejdstiden. Det er godt for ømme muskler - og så er det samtidig sjovt, fortæller de.

- Vi vil gerne fastholde, at man har det godt, når man går på arbejde. Og vi ved, at det er hårdt fysisk arbejde at arbejde i et køkken, så vi skal passe på os selv, fortæller funktionschef i Enhed for mad og drikke Helle Birgitte Hansen.

Derfor har man indført pausegymnastik tre gange om ugen, hvor de medarbejdere, der har tid og lyst, samles og laver udstrækningsøvelser med elastikker i ca. ti minutter. Øvelserne er sammensat af en fysioterapeut

- Jeg går ned og ringer med klokken, og så råber jeg, at nu er det gymnastiktid, og så går vi ovenpå i vores kantine, hvor vi har elastikker liggende, og så går vi ellers i gang, forklarer Ib Suhr Olsen, der er hospitalsmedhjælper i Varmt Team og tovholder på gymnastikken.

Og øvelserne virker, fastslår han.

- Der er specielt et par af øvelserne, hvor man virkelig kan man mærke, der kommer noget blodgennemstrømning.

Ernæringsassistent i Varmt Team Simone Heuer Brixtofte kan mærke, at håndleddene er mindre ømme, når hun har lavet udstrækningsøvelser.

- Jeg synes tydeligt, man kan mærke det på håndleddet, hvis man for eksempel står og skal dele meget kartoffelmos ud. Vi plejer gerne at skiftes lidt, så vi ikke står med en hel gryde på én gang, men hvis jeg har været oppe og lave gymnastik, så kan jeg sagtens tage hele gryden uden problemer, siger hun.

Får løsnet op
Økonoma Inge Vibeke Jensen fra diætteamet mærker også effekten af gymnastikken.

- Det er rigtig dejligt, at få den blodgennemstrømning i kroppen, forklarer hun.

Økonoma Annette Jørgensen deltager i gymnastikken, så tit hun overhovedet har mulighed for det.

- Lige for tiden er jeg i Kold Diæt, og der kan jeg godt stå og trækker skuldrene op. Så er det dejligt, at få løsnet op i skuldre og nakke, fortæller hun.

Og de har det samtidig sjovt, mens de hiver i de store kulørte elastikker.

- Vi griner og fyrer noget af til hinanden, smiler Ib Suhr Olsen.

- Det er altid hyggeligt, og det giver bare meget, at der også er plads til, at man kan grine lidt, tilføjer Simone Heuer Brixtofte.

Hvad kræver det at afsætte tid til de her øvelser i hverdagen?

- Det kan godt være, man siger, det har jeg ikke lige tid til, men de ca. ti minutter, man bruger på det, de er måske indhentet i den anden ende, fordi så står man ikke til sidst og har endnu mere ondt, fordi man ikke gjorde de øvelser i morges. Man får også mere energi af det. Så jeg synes, man skal prioritere det, siger produktionsleder Gitte Starup fra centralkøkkenet på Rigshospitalet - Glostrup.



Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar

Mest læste

Forsiden lige nu

Sommerferie på Foodservice Forum

Restaurantgæst betalte 7.335,- for meget

Nordjysk kro erklæret konkurs - ejer har kastet håndklædet i ringen

Nyuddannet sommelier udfordrer vanedyret

Kristian Ishøy har været vinfan, siden han var lille

Street food klar i Fredericia

Sandwichkæde rykker nordpå

Nyhedsbrev

Idérig kok har succes i medborgerhus

Online Avis Arkiv

Just Eat gafler Domino's

Burger King klar med to nye restauranter

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Foodservice Danmark ser fremad

Debat om Odenses ældremad blusser op igen

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Køge Kommune vil have mindre virksomheder som madleverandører

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Madklubben kaster millioner af sig

Efter et 2016 præget af store investeringer kan restaurantkæden Madklubben igen notere et stort plus

Nu sushirestaurant vil være en lille kæde

Kadeau slår igen til i København

Han åbner verdens første akvavit-bar

Vil gøre op med grimme julefrokostoplevelser

Tre kæmper om Kantineprisen

Street food på vej i Fredericia

Private dining vinder frem

Andefedtsburgere rykker vestpå

Ny restaurant forsøger sig i Aarhus

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Find ud af hvad du kan gøre for at, undgå kalk på håndvaske, glas, opvaskemaskiner og fliser

N’tatlim - nye kager i dessertkategorien!

Vi ser Aarhus i øjenhøjde

Har du problemer med smag og lugt fra dit drikkevand

ScaleGard Pro til drikkevandet.

Mød SMVdanmark på Folkemødet

Latinerkvarteret er for specielle og eksklusive butikker

Beskyt dig: En teenager kan hacke din virksomhed

Plastemballage er nødvendigt i den cirkulære økonomi

Vand fra hanen indeholder stoffer der kan påvirke smagen i din kaffe,

JEROS A/S på messer verden rundt

Eksportfremstød - Rejs med SMVdanmark og Kronprinsparret til Italien

Sommerskole ”Entrepreneurship in Food and BioEngineering”

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Mindre offentligt opgavetyveri, tak!

Pas godt på dine medarbejdere - og dig selv!

Netværksarrangement: Hvordan tilpasser vi os fremtidens krav?

Sådan er du som virksomhed stillet under en konflikt

Maden og vinen var fantastisk men… larmen!?

JEROS A/S på Anuga Food tech

Ny håndbog: Få et 'JA' af din bank

Send til en kollega

0.206