Gymnastik og gode grin i køkkenet

| Af Lotte Brochmann | Tip redaktionen om en historie

Både musklerne og lattermusklerne bliver rørt, når medarbejderne i centralkøkkenet på Rigshospitalet i Glostrup laver pausegymnastik

Fem øvelser, ti minutter, tre dage om ugen.

På Rigshospitalet - Glostrup laver medarbejderne i centralkøkkenet udstrækningsøvelser sammen i arbejdstiden. Det er godt for ømme muskler - og så er det samtidig sjovt, fortæller de.

- Vi vil gerne fastholde, at man har det godt, når man går på arbejde. Og vi ved, at det er hårdt fysisk arbejde at arbejde i et køkken, så vi skal passe på os selv, fortæller funktionschef i Enhed for mad og drikke Helle Birgitte Hansen.

Derfor har man indført pausegymnastik tre gange om ugen, hvor de medarbejdere, der har tid og lyst, samles og laver udstrækningsøvelser med elastikker i ca. ti minutter. Øvelserne er sammensat af en fysioterapeut

- Jeg går ned og ringer med klokken, og så råber jeg, at nu er det gymnastiktid, og så går vi ovenpå i vores kantine, hvor vi har elastikker liggende, og så går vi ellers i gang, forklarer Ib Suhr Olsen, der er hospitalsmedhjælper i Varmt Team og tovholder på gymnastikken.

Og øvelserne virker, fastslår han.

- Der er specielt et par af øvelserne, hvor man virkelig kan man mærke, der kommer noget blodgennemstrømning.

Ernæringsassistent i Varmt Team Simone Heuer Brixtofte kan mærke, at håndleddene er mindre ømme, når hun har lavet udstrækningsøvelser.

- Jeg synes tydeligt, man kan mærke det på håndleddet, hvis man for eksempel står og skal dele meget kartoffelmos ud. Vi plejer gerne at skiftes lidt, så vi ikke står med en hel gryde på én gang, men hvis jeg har været oppe og lave gymnastik, så kan jeg sagtens tage hele gryden uden problemer, siger hun.

Får løsnet op
Økonoma Inge Vibeke Jensen fra diætteamet mærker også effekten af gymnastikken.

- Det er rigtig dejligt, at få den blodgennemstrømning i kroppen, forklarer hun.

Økonoma Annette Jørgensen deltager i gymnastikken, så tit hun overhovedet har mulighed for det.

- Lige for tiden er jeg i Kold Diæt, og der kan jeg godt stå og trækker skuldrene op. Så er det dejligt, at få løsnet op i skuldre og nakke, fortæller hun.

Og de har det samtidig sjovt, mens de hiver i de store kulørte elastikker.

- Vi griner og fyrer noget af til hinanden, smiler Ib Suhr Olsen.

- Det er altid hyggeligt, og det giver bare meget, at der også er plads til, at man kan grine lidt, tilføjer Simone Heuer Brixtofte.

Hvad kræver det at afsætte tid til de her øvelser i hverdagen?

- Det kan godt være, man siger, det har jeg ikke lige tid til, men de ca. ti minutter, man bruger på det, de er måske indhentet i den anden ende, fordi så står man ikke til sidst og har endnu mere ondt, fordi man ikke gjorde de øvelser i morges. Man får også mere energi af det. Så jeg synes, man skal prioritere det, siger produktionsleder Gitte Starup fra centralkøkkenet på Rigshospitalet - Glostrup.



Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Madhus gør mormormad tilgængeligt for alle

Har udvidet sit marked for færdigretter ganske betragteligt

Makkerpar har for travlt, så de åbner et nyt køkken

Sticks'n'Sushi skifter direktør

Muselort på Comwell gav bøde og forbud

Irma vil løfte færdigretter til nyt niveau

Kæden samler sine bedste leverandører omkring nye færdigretter med fokus på økologi og dyrevelfærd

Bornholmerne må vente på Mikkeller

Nyhedsbrev

Kokke-legende lukker sin restaurant

Online Avis Arkiv

Brøchner Hotels i samarbejde med Michelin-restauratør

Ny app skal give fyldte restauranter

Bornholmer-kok skal bespise hundredevis af flygæster

Det Danske Madhus tabte sag om "opgavetyveri"

Afgørelse: Det var helt i orden, at kommune indgik aftale med Madservice Kronjylland uden udbud

McDonald's åbner 20 nye restauranter

Storstilet ekspansion skal give op imod 1.000 nye arbejdspladser

Supermarkeder begynder at gå foodservice-vejen

Detailkæderne øger aktiviteterne inden for foodservice med mere takeaway og catering

Fynboer fokuserer på foodservice

Salget af Daloons frosne convenience-produkter er stærkt stigende

Nye ejere tjener millioner på Bone's

Gammel krostue får nyt liv som restaurant

Fuld fart på fastfood

Det digitale køkken er lige om hjørnet

Coop udvider med måltider til både morgen og frokost

Svensk restaurantkæde vil indtage Danmark

Iværksætter får 40 millioner til kamp mod Just Eat

Orderyoyo vil give kontrollen tilbage til takeaway-restauranterne

Kantinemad på Michelin-niveau

Køkkenchef løfter sløret for arbejdsmetoderne i sit succesfulde køkken

Ny gourmetrestaurant i Aarhus

Madspild: Storkøkkener kan skære store lunser af budgettet

Lasse er Danmarks bedste kokkeelev

Nyt hotel får kæmperestaurant

Streetfood-boder gør sig klar i Vejle

Italiensk madmarked i København lukker

KFC klar med ny restaurant i Herning

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Send til en kollega

0.141