23948sdkhjf

Gymnastik og gode grin i køkkenet

| Af Lotte Brochmann | Tip redaktionen om en historie

Både musklerne og lattermusklerne bliver rørt, når medarbejderne i centralkøkkenet på Rigshospitalet i Glostrup laver pausegymnastik

Fem øvelser, ti minutter, tre dage om ugen.

På Rigshospitalet - Glostrup laver medarbejderne i centralkøkkenet udstrækningsøvelser sammen i arbejdstiden. Det er godt for ømme muskler - og så er det samtidig sjovt, fortæller de.

- Vi vil gerne fastholde, at man har det godt, når man går på arbejde. Og vi ved, at det er hårdt fysisk arbejde at arbejde i et køkken, så vi skal passe på os selv, fortæller funktionschef i Enhed for mad og drikke Helle Birgitte Hansen.

Derfor har man indført pausegymnastik tre gange om ugen, hvor de medarbejdere, der har tid og lyst, samles og laver udstrækningsøvelser med elastikker i ca. ti minutter. Øvelserne er sammensat af en fysioterapeut

- Jeg går ned og ringer med klokken, og så råber jeg, at nu er det gymnastiktid, og så går vi ovenpå i vores kantine, hvor vi har elastikker liggende, og så går vi ellers i gang, forklarer Ib Suhr Olsen, der er hospitalsmedhjælper i Varmt Team og tovholder på gymnastikken.

Og øvelserne virker, fastslår han.

- Der er specielt et par af øvelserne, hvor man virkelig kan man mærke, der kommer noget blodgennemstrømning.

Ernæringsassistent i Varmt Team Simone Heuer Brixtofte kan mærke, at håndleddene er mindre ømme, når hun har lavet udstrækningsøvelser.

- Jeg synes tydeligt, man kan mærke det på håndleddet, hvis man for eksempel står og skal dele meget kartoffelmos ud. Vi plejer gerne at skiftes lidt, så vi ikke står med en hel gryde på én gang, men hvis jeg har været oppe og lave gymnastik, så kan jeg sagtens tage hele gryden uden problemer, siger hun.

Får løsnet op
Økonoma Inge Vibeke Jensen fra diætteamet mærker også effekten af gymnastikken.

- Det er rigtig dejligt, at få den blodgennemstrømning i kroppen, forklarer hun.

Økonoma Annette Jørgensen deltager i gymnastikken, så tit hun overhovedet har mulighed for det.

- Lige for tiden er jeg i Kold Diæt, og der kan jeg godt stå og trækker skuldrene op. Så er det dejligt, at få løsnet op i skuldre og nakke, fortæller hun.

Og de har det samtidig sjovt, mens de hiver i de store kulørte elastikker.

- Vi griner og fyrer noget af til hinanden, smiler Ib Suhr Olsen.

- Det er altid hyggeligt, og det giver bare meget, at der også er plads til, at man kan grine lidt, tilføjer Simone Heuer Brixtofte.

Hvad kræver det at afsætte tid til de her øvelser i hverdagen?

- Det kan godt være, man siger, det har jeg ikke lige tid til, men de ca. ti minutter, man bruger på det, de er måske indhentet i den anden ende, fordi så står man ikke til sidst og har endnu mere ondt, fordi man ikke gjorde de øvelser i morges. Man får også mere energi af det. Så jeg synes, man skal prioritere det, siger produktionsleder Gitte Starup fra centralkøkkenet på Rigshospitalet - Glostrup.



Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Øko-pris til Byens Køkken

Michelin-kokke konkurrerer på Als

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Farvel til gourmet, velkommen til mormormad

Badehotel i Blokhus skifter foie gras ud med skipperlabskovs

Pizzeria afsløret med afføring, urin, snot og bussemand

Brødre klar med ny restaurant i Horsens

Nyhedsbrev

Burgerbar er blevet til gourmetrestaurant

Online Avis Arkiv

Kendt kok lancerer 150 nye fødevareprodukter

De første er efter planen klar til salg om få uger

Kendt Odense-restaurant konkurs

Årets Kok 2019: Jagten er i gang

Otte fynske rigmænd har købt Jensen ud af Jensens Bøfhus

Medie: Stifter Palle Skov Jensen er helt ude af sit livsværk efter 34 år

Det offentlige elsker økologisk foodservice

Erfaren køkkenchef skifter til Madkastellet

Han skal stå for virksomhedens eventcatering

- Domino's vil med 100 procents sikkerhed miste kunder

Ny niche: Hun skaffer mad til erhvervslivet

Bil-kantine er base for mad ud af huset

Madkastellet lancerer kantiner uden ret meget kød

Markedet er klar til fleksitarkantiner, vurderer stifteren

Ægtepar laver italiensk cateringfirma

Foodservicebranchen vokser videre

Caspers bornholmske flymad er et hit

Hungry er på pengejagt

Løgismose Meyers har fyret topchefen

Tørk Furhauges resultater ikke gode nok, mener bestyrelsen

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Halifax Burgers fortsætter voldsom vækst

Fødevarestyrelsen lukkede sydjysk cateringfirma

Madentreprenør åbner nyt spisested

Se alle Medlemmernes egne nyheder

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

Gamst Blomster åbner ny butik på Lyngby Hovedgade

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Alle har ret til friske frikadeller

RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

MENY i Præstø oplever endnu større succes efter køb af ny røgovn

JEROS A/S på vej på IBA 2018

Ny røgovn fordobler salget af pølser hos Kvickly i Haderslev

Ny ejer holder fast i Hørlyck Skos kvalitetsbevidste brand

Ribbenstege af kanon go' kvalitet til en fair pris.

DK's bedste og billigste flæsk i skiver

Stor forskel på karbonathåndhed i drikkevandet

JEROS A/S er nomineret til DI prisen 2018

24/7 overvågning mod Rotter og Mus:

Ecophon Mængdeberegner til akustikprodukter

God hygiejne hos fødevareproducenter – begynder med hygiejnisk design af produktionsudstyr

Overvågning og netværk

Når sort skal være rigtig sort

Ses vi på IBA 2018 i München?

JEROS a/s på IBA messen 2018

Vejen til innovative løsninger går gennem produktudvikling

Send til en kollega

0.192