- Jeg har tænkt mig at snyde med det

Danish Crown-medarbejdere i Herning må ikke læse dette

Når selv kantinen på Danish Crown begynder at servere kød, der ikke er kød - så er der formentlig grund til at tro, at de sojabaserede kød-alternativer har en stor fremtid.

Hos Danish Crown i Herning er kantineleder Irene Jacobsen klar til at skære ned på kødforbruget og skrue op for grøntsager og sojabønner, efter at hun forleden deltog i et arrangement om bæredygtig madlavning i Cookery i Odense.

Hun kom forbi Orklas stand, der havde smagsprøver på et alternativ til hakket kød - og hun var ikke i tvivl om, at det skal prøves i kantinen i Herning.

Afslører det dagen efter
- Jeg har tænkt mig at snyde med det. Jeg laver chili con carne - eller chili sin carne, eller hvad vi skal kalde det - så de tror, de får en ret med kød. Og så vil vi afsløre det på vores lystavle i kantinen dagen efter, fortalte Irene Jacobsen.

- Men æh ... du arbejder i et kødfirma?

- Ja, men det her må være i orden. Jeg er ikke fortaler for, at man ikke skal spise kød, men en enkelt kødfri dag en gang imellem, det er ok. Det kan være, jeg får på puklen af ledelsen, men det tror jeg nok, jeg kan klare, sagde den erfarne kantineleder med et skælmsk sojasmil.

Bruger det hele
Hun lagde ikke skjul på, at hun ikke havde fået tanken, hvis ikke hun var stødt på den kødfri stand i Odense, men bæredygtighed er ellers ikke noget ukendt fænomen hos Danish Crown i Herning.

- Vi smider ikke noget væk, hvis det kan bruges. Eksempelvis bruger vi stokkene fra broccoli til salatbaren, og endestykkerne fra rugbrød bliver brugt i hjemmelavede boller.

- Til gengæld er vi ikke så gode til økologi. Vi skeler mere til prisen; jeg skal gerne købe billigt, for medarbejdere skal blive mætte. Det er jo hårdt fysisk arbejde, bemærkede Irene Jacobsen.  



Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Foodservice Danmark ser fremad

Køge Kommune vil have mindre virksomheder som madleverandører

Madklubben kaster millioner af sig

Efter et 2016 præget af store investeringer kan restaurantkæden Madklubben igen notere et stort plus

Nyhedsbrev

Debat om Odenses ældremad blusser op igen

Online Avis Arkiv

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Nu sushirestaurant vil være en lille kæde

Kadeau slår igen til i København

Han åbner verdens første akvavit-bar

Vil gøre op med grimme julefrokostoplevelser

Tre kæmper om Kantineprisen

Street food på vej i Fredericia

Private dining vinder frem

Måltidsboxen skal redde travle familier

Andefedtsburgere rykker vestpå

Purung restaurantchef skal sætte fut i Sunset Boulevard

Genåbning: Første 50 gæster får gratis burgere i et år

Restaurationsbranchen sætter samfundsansvar på menuen

Ny restaurant forsøger sig i Aarhus

Køkkenchefen blev juicemester

- Det er meget, meget spændende at være udvikler, siger Leslie Jørgensen, der har ansvar for Rynkebys Bramhults-serie

Ny Hanegal-fabrik til færdigretter er stadig uafklaret

Men den kommer, og den skal kunne udvides, siger ledelsen

Både op og ned for Geia Food

Omsætningen steg til over 1,2 milliarder kroner, men intens konkurrence fik overskuddet til at dale

Tankmad har fået et kvalitetsløft

Horesta: Ny app kan skade branchen

Tarteletcafé er et enormt hit

Sushibar - nu også på Bornholm

Jysk hotelchef drømmer om en gourmetrestaurant

Restauranter kan nu også bruge Nøglehulsmærket

Se alle Medlemmernes egne nyheder

ScaleGard Pro til drikkevandet.

Mød SMVdanmark på Folkemødet

Latinerkvarteret er for specielle og eksklusive butikker

Beskyt dig: En teenager kan hacke din virksomhed

Plastemballage er nødvendigt i den cirkulære økonomi

Vand fra hanen indeholder stoffer der kan påvirke smagen i din kaffe,

JEROS A/S på messer verden rundt

Eksportfremstød - Rejs med SMVdanmark og Kronprinsparret til Italien

Sommerskole ”Entrepreneurship in Food and BioEngineering”

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Mindre offentligt opgavetyveri, tak!

Pas godt på dine medarbejdere - og dig selv!

Netværksarrangement: Hvordan tilpasser vi os fremtidens krav?

Sådan er du som virksomhed stillet under en konflikt

Maden og vinen var fantastisk men… larmen!?

JEROS A/S på Anuga Food tech

Ny håndbog: Få et 'JA' af din bank

JEROS A/S på Internorga 2018

Den 1. marts 2018 - Symposium om værdikædeoptimering og sensorer til fødeva...

FØDEVARESVINDEL - Vurdering og styring af risici

JEROS A/S på messer worldwide

Termokasse med plastindsats er robust og rengøringsvenlig

Send til en kollega

0.312