- Jeg har tænkt mig at snyde med det

Danish Crown-medarbejdere i Herning må ikke læse dette

Når selv kantinen på Danish Crown begynder at servere kød, der ikke er kød - så er der formentlig grund til at tro, at de sojabaserede kød-alternativer har en stor fremtid.

Hos Danish Crown i Herning er kantineleder Irene Jacobsen klar til at skære ned på kødforbruget og skrue op for grøntsager og sojabønner, efter at hun forleden deltog i et arrangement om bæredygtig madlavning i Cookery i Odense.

Hun kom forbi Orklas stand, der havde smagsprøver på et alternativ til hakket kød - og hun var ikke i tvivl om, at det skal prøves i kantinen i Herning.

Afslører det dagen efter
- Jeg har tænkt mig at snyde med det. Jeg laver chili con carne - eller chili sin carne, eller hvad vi skal kalde det - så de tror, de får en ret med kød. Og så vil vi afsløre det på vores lystavle i kantinen dagen efter, fortalte Irene Jacobsen.

- Men æh ... du arbejder i et kødfirma?

- Ja, men det her må være i orden. Jeg er ikke fortaler for, at man ikke skal spise kød, men en enkelt kødfri dag en gang imellem, det er ok. Det kan være, jeg får på puklen af ledelsen, men det tror jeg nok, jeg kan klare, sagde den erfarne kantineleder med et skælmsk sojasmil.

Bruger det hele
Hun lagde ikke skjul på, at hun ikke havde fået tanken, hvis ikke hun var stødt på den kødfri stand i Odense, men bæredygtighed er ellers ikke noget ukendt fænomen hos Danish Crown i Herning.

- Vi smider ikke noget væk, hvis det kan bruges. Eksempelvis bruger vi stokkene fra broccoli til salatbaren, og endestykkerne fra rugbrød bliver brugt i hjemmelavede boller.

- Til gengæld er vi ikke så gode til økologi. Vi skeler mere til prisen; jeg skal gerne købe billigt, for medarbejdere skal blive mætte. Det er jo hårdt fysisk arbejde, bemærkede Irene Jacobsen.  



Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Hungry er på pengejagt

Løgismose Meyers har fyret topchefen

Tørk Furhauges resultater ikke gode nok, mener bestyrelsen

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Halifax Burgers fortsætter voldsom vækst

Restaurant fortsatte salget trods rotter

Nye måltidskasser fik en flyvende start

Nyhedsbrev

Jyde stormer frem med gourmet-catering

Nu udvider han til tredobbelt størrelse

Online Avis Arkiv

Løgismose Meyers satser på flere færdigretter

Ny fabrik skal servicere et tilsyneladende umætteligt marked for convenience-produkter

MASH vil have nye ejere med ind

International rådgivning på højt niveau

MeMu-souschef vandt Hotdog DM

Nordjysk restaurant vinder kokkekamp - igen

Foodservice Danmark skifter direktør igen

Scandic i totalt buræg-stop på alle hoteller

Fødevarestyrelsen lukkede sydjysk cateringfirma

Bæredygtigt fanget hellefisk – en delikatesse fra Vestgrønland

Prisen går til… Noma

Restauranten bliver den første modtager af Københavns Snedkerlaugs nye pris

Færre øko-grøntsager efter tør sommer

Kage-mænd køber kaffekæde

Ny vidensbank skal give maden et løft

I den nye vidensbank skal fagpersoner kunne finde inspiration og dele erfaringer om mad, måltider og ernæring til ældre

Madklubben udvider i Århus

Investeringer æder af foodservice-grossisters overskud

40 millioner skal fremme gastronomisk superliga

Regeringen afsætter 10 millioner kroner om året de næste fire år til gastronomi. Det kan skabe flere arbejdspladser

Ingen danske medaljer ved sommelier NM

Kantiner og restauranter i trekantområdet inviteres til Markedsdag

Køge har fået en food hall

Madentreprenør åbner nyt spisested

Kro lukker og stopper madlevering til 350 ældre

Københavns Madhus får ny direktør

Just Eat vil også levere morgenmad

Catering-advarsler er gjort til skamme

Se alle Medlemmernes egne nyheder

RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

MENY i Præstø oplever endnu større succes efter køb af ny røgovn

JEROS A/S på vej på IBA 2018

Ny røgovn fordobler salget af pølser hos Kvickly i Haderslev

Ny ejer holder fast i Hørlyck Skos kvalitetsbevidste brand

Ribbenstege af kanon go' kvalitet til en fair pris.

DK's bedste og billigste flæsk i skiver

Stor forskel på karbonathåndhed i drikkevandet

JEROS A/S er nomineret til DI prisen 2018

24/7 overvågning mod Rotter og Mus:

Ecophon Mængdeberegner til akustikprodukter

God hygiejne hos fødevareproducenter – begynder med hygiejnisk design af produktionsudstyr

Overvågning og netværk

Når sort skal være rigtig sort

Ses vi på IBA 2018 i München?

JEROS a/s på IBA messen 2018

Vejen til innovative løsninger går gennem produktudvikling

Derfor er SMVdanmark imod revisionspligt

Slip af med bakterier i dit vand

En god kop kaffe er simpel... Den består af to ingredienser: kaffebønner og vand.

Aqua-Pure AP110 filter

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Find ud af hvad du kan gøre for at, undgå kalk på håndvaske, glas, opvaskem...

N’tatlim - nye kager i dessertkategorien!

Send til en kollega

0.17