23948sdkhjf

- Jeg har tænkt mig at snyde med det

Danish Crown-medarbejdere i Herning må ikke læse dette

Når selv kantinen på Danish Crown begynder at servere kød, der ikke er kød - så er der formentlig grund til at tro, at de sojabaserede kød-alternativer har en stor fremtid.

Hos Danish Crown i Herning er kantineleder Irene Jacobsen klar til at skære ned på kødforbruget og skrue op for grøntsager og sojabønner, efter at hun forleden deltog i et arrangement om bæredygtig madlavning i Cookery i Odense.

Hun kom forbi Orklas stand, der havde smagsprøver på et alternativ til hakket kød - og hun var ikke i tvivl om, at det skal prøves i kantinen i Herning.

Afslører det dagen efter
- Jeg har tænkt mig at snyde med det. Jeg laver chili con carne - eller chili sin carne, eller hvad vi skal kalde det - så de tror, de får en ret med kød. Og så vil vi afsløre det på vores lystavle i kantinen dagen efter, fortalte Irene Jacobsen.

- Men æh ... du arbejder i et kødfirma?

- Ja, men det her må være i orden. Jeg er ikke fortaler for, at man ikke skal spise kød, men en enkelt kødfri dag en gang imellem, det er ok. Det kan være, jeg får på puklen af ledelsen, men det tror jeg nok, jeg kan klare, sagde den erfarne kantineleder med et skælmsk sojasmil.

Bruger det hele
Hun lagde ikke skjul på, at hun ikke havde fået tanken, hvis ikke hun var stødt på den kødfri stand i Odense, men bæredygtighed er ellers ikke noget ukendt fænomen hos Danish Crown i Herning.

- Vi smider ikke noget væk, hvis det kan bruges. Eksempelvis bruger vi stokkene fra broccoli til salatbaren, og endestykkerne fra rugbrød bliver brugt i hjemmelavede boller.

- Til gengæld er vi ikke så gode til økologi. Vi skeler mere til prisen; jeg skal gerne købe billigt, for medarbejdere skal blive mætte. Det er jo hårdt fysisk arbejde, bemærkede Irene Jacobsen.  

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Sygehuskøkken i Thisted hædret med pris

Afstemning: Her er Danmarks bedste takeaway

Cateringfirma overtager kantinedrift

Aalborg får ny vegetarrestaurant

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Nyhedsbrev

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Online Avis Arkiv

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Jysk restaurant har ikke noget menukort

Køkkenmedarbejdere i total forvandling

1

Danske kokke henter VM-guld til Danmark

1

Letz Sushi går nye, ansvarlige veje

Suppenørd klar med nyt koncept

Danske kokke har øget fokus på energiforbruget

10 kokke klar til finalen i Årets Kok

Trykket stemning i kommunalt køkken

1

Avis: Domino's udnytter smuthul til at slette smileyrapporter

Restauranter og hoteller må slås om elever

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Historisk restaurant lukker efter strid om tag

Restaurant-forpagtere giver op efter otte måneder

Ejer: De manglede måske de faglige kompetencer

Danmarks bedste kantine: Vi tager de unge seriøst

- Det er i grunden et simpelt miljø, siger køkkenchefen

Ti Trin Ned bliver afløst af pizzeria

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Glædelig jul fra JEROS A/S

Ny projektleder ved DTU Center for Hygiejnisk Design

Rengøringsteknikker, hygiejnisk design og best practice i industriel hygiejne

Pallekar, plastkar og bigbox

Speed dating mellem virksomheder og forskere resulterer i fødevareinnovation

Mange muligheder for at se JEROS produkter verden rundt

Teknologi til forbedring af forretning i fødevarebranchen

Hurtig og effektiv rengøring af vægtskåle

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

Gamst Blomster åbner ny butik på Lyngby Hovedgade

Send til en kollega

0.243