23948sdkhjf

Lokalt hitter mere end øko

Fynske køkkener lidt langsomme på økofronten, konstaterer BC Catering-salgschef

Der bliver snakket meget om bæredygtighed og økologi i storkøkkener og kantiner - men på Fyn bliver det langt hen ad vejen ved snakken. Dog ikke når det gælder lokale varer - de er i meget høj kurs.

Det fastslår Ronny Sonne, der som salgschef hos BC catering i Odense har fingeren på køkkenpulsen.

- Der står jo "bæredygtighed" i ethvert udbud, sådan er tidens trend. Og på Fyn snakker man rigtig meget om det, uden at det rigtig er kommet i gang. Vi har prøvet økologiske projekter masser af gange i samråd med kommunerne og regionen, men det er ikke for alvor slået igennem, siger salgschefen.

- Mange køkkenchefer og kantineledere siger, at "nu vil de i gang". Men efter nogle måneder kommer der måske en ny chef, og så skal de spare, og så går man tilbage til de konventionelle varer, tilføjer han.

- Det buldrer snart frem
Ronny Sonne peger dog også på, at foodservice-branchen - også på Fyn - trods alt er kommet meget længere med økologi end for tre-fire år siden.

Blandt andet fordi mange varer bare helt selvfølgeligt er blevet økologiske. Det gælder eksempelvis surmælksprodukter i de mængder, som storkøkkener modtager.

 - Jeg er heller ikke i tvivl om, at inden længe, så buldrer det bare frem med bæredygtighed, og det bliver især med de lokale varer. Allerede nu kan vi se, at det er vigtigere for kunderne, at varerne er lokale, end at de er økologiske, siger han.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Foodservice Forum ønsker glædelig jul og godt nytår

Foodservice Forum holder ferielukket til 7. januar. Nyhedsbrevet udkommer igen tirsdag 8. januar 2019.

Ny toprestaurant vil tilbyde 50 serveringer til gæsterne

Sygehuskøkken i Thisted hædret med pris

Afstemning: Her er Danmarks bedste takeaway

Cateringfirma overtager kantinedrift

Aalborg får ny vegetarrestaurant

Nyhedsbrev

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Online Avis Arkiv

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Jysk restaurant har ikke noget menukort

Køkkenmedarbejdere i total forvandling

1

Danske kokke henter VM-guld til Danmark

1

Letz Sushi går nye, ansvarlige veje

Suppenørd klar med nyt koncept

Danske kokke har øget fokus på energiforbruget

10 kokke klar til finalen i Årets Kok

Trykket stemning i kommunalt køkken

1

Avis: Domino's udnytter smuthul til at slette smileyrapporter

Restauranter og hoteller må slås om elever

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Historisk restaurant lukker efter strid om tag

Ti Trin Ned bliver afløst af pizzeria

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Kære kunde/samarbejdspartner

JEROS hos Orkla Kims

7,5 mio. kr. mere til innovation i sjællandske fødevare SMV´er

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Glædelig jul fra JEROS A/S

Ny projektleder ved DTU Center for Hygiejnisk Design

Rengøringsteknikker, hygiejnisk design og best practice i industriel hygiejne

Pallekar, plastkar og bigbox

Speed dating mellem virksomheder og forskere resulterer i fødevareinnovation

Mange muligheder for at se JEROS produkter verden rundt

Teknologi til forbedring af forretning i fødevarebranchen

Hurtig og effektiv rengøring af vægtskåle

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voks...

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

Send til en kollega

0.099