Lokalt hitter mere end øko

Fynske køkkener lidt langsomme på økofronten, konstaterer BC Catering-salgschef

Der bliver snakket meget om bæredygtighed og økologi i storkøkkener og kantiner - men på Fyn bliver det langt hen ad vejen ved snakken. Dog ikke når det gælder lokale varer - de er i meget høj kurs.

Det fastslår Ronny Sonne, der som salgschef hos BC catering i Odense har fingeren på køkkenpulsen.

- Der står jo "bæredygtighed" i ethvert udbud, sådan er tidens trend. Og på Fyn snakker man rigtig meget om det, uden at det rigtig er kommet i gang. Vi har prøvet økologiske projekter masser af gange i samråd med kommunerne og regionen, men det er ikke for alvor slået igennem, siger salgschefen.

- Mange køkkenchefer og kantineledere siger, at "nu vil de i gang". Men efter nogle måneder kommer der måske en ny chef, og så skal de spare, og så går man tilbage til de konventionelle varer, tilføjer han.

- Det buldrer snart frem
Ronny Sonne peger dog også på, at foodservice-branchen - også på Fyn - trods alt er kommet meget længere med økologi end for tre-fire år siden.

Blandt andet fordi mange varer bare helt selvfølgeligt er blevet økologiske. Det gælder eksempelvis surmælksprodukter i de mængder, som storkøkkener modtager.

 - Jeg er heller ikke i tvivl om, at inden længe, så buldrer det bare frem med bæredygtighed, og det bliver især med de lokale varer. Allerede nu kan vi se, at det er vigtigere for kunderne, at varerne er lokale, end at de er økologiske, siger han.



Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Bornholmerne må vente på Mikkeller

Kokke-legende lukker sin restaurant

Brøchner Hotels i samarbejde med Michelin-restauratør

Ny app skal give fyldte restauranter

Bornholmer-kok skal bespise hundredevis af flygæster

Det Danske Madhus tabte sag om "opgavetyveri"

Afgørelse: Det var helt i orden, at kommune indgik aftale med Madservice Kronjylland uden udbud

Nyhedsbrev

McDonald's åbner 20 nye restauranter

Storstilet ekspansion skal give op imod 1.000 nye arbejdspladser

Online Avis Arkiv

Supermarkeder begynder at gå foodservice-vejen

Detailkæderne øger aktiviteterne inden for foodservice med mere takeaway og catering

Fynboer fokuserer på foodservice

Salget af Daloons frosne convenience-produkter er stærkt stigende

Nye ejere tjener millioner på Bone's

Gammel krostue får nyt liv som restaurant

Fuld fart på fastfood

Det digitale køkken er lige om hjørnet

Coop udvider med måltider til både morgen og frokost

Svensk restaurantkæde vil indtage Danmark

Iværksætter får 40 millioner til kamp mod Just Eat

Orderyoyo vil give kontrollen tilbage til takeaway-restauranterne

Kantinemad på Michelin-niveau

Køkkenchef løfter sløret for arbejdsmetoderne i sit succesfulde køkken

Ny gourmetrestaurant i Aarhus

Madspild: Storkøkkener kan skære store lunser af budgettet

26.178 besøgte Foodexpo

- Fantastisk god stemning i hallerne

Burgerkæden Cock's & Cows solgt

Kokketalent erobrer dommermaver med stenbider og lammesteg

Jesper Dams Hansen fra Restaurant Babette i Vordingborg kan kalde sig Årets Kok 2018

- Vores navn er lidt sjovt og plat, men det virker

Delikatessedrenge, der vil være nyskabende, udvikler produkter til danske smagsløg

Lasse er Danmarks bedste kokkeelev

Nyt hotel får kæmperestaurant

Streetfood-boder gør sig klar i Vejle

Italiensk madmarked i København lukker

KFC klar med ny restaurant i Herning

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Send til en kollega

0.166