Lokalt hitter mere end øko

Fynske køkkener lidt langsomme på økofronten, konstaterer BC Catering-salgschef

Der bliver snakket meget om bæredygtighed og økologi i storkøkkener og kantiner - men på Fyn bliver det langt hen ad vejen ved snakken. Dog ikke når det gælder lokale varer - de er i meget høj kurs.

Det fastslår Ronny Sonne, der som salgschef hos BC catering i Odense har fingeren på køkkenpulsen.

- Der står jo "bæredygtighed" i ethvert udbud, sådan er tidens trend. Og på Fyn snakker man rigtig meget om det, uden at det rigtig er kommet i gang. Vi har prøvet økologiske projekter masser af gange i samråd med kommunerne og regionen, men det er ikke for alvor slået igennem, siger salgschefen.

- Mange køkkenchefer og kantineledere siger, at "nu vil de i gang". Men efter nogle måneder kommer der måske en ny chef, og så skal de spare, og så går man tilbage til de konventionelle varer, tilføjer han.

- Det buldrer snart frem
Ronny Sonne peger dog også på, at foodservice-branchen - også på Fyn - trods alt er kommet meget længere med økologi end for tre-fire år siden.

Blandt andet fordi mange varer bare helt selvfølgeligt er blevet økologiske. Det gælder eksempelvis surmælksprodukter i de mængder, som storkøkkener modtager.

 - Jeg er heller ikke i tvivl om, at inden længe, så buldrer det bare frem med bæredygtighed, og det bliver især med de lokale varer. Allerede nu kan vi se, at det er vigtigere for kunderne, at varerne er lokale, end at de er økologiske, siger han.



Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Caspers bornholmske flymad er et hit

Hungry er på pengejagt

Løgismose Meyers har fyret topchefen

Tørk Furhauges resultater ikke gode nok, mener bestyrelsen

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Halifax Burgers fortsætter voldsom vækst

Restaurant fortsatte salget trods rotter

Nyhedsbrev

Nye måltidskasser fik en flyvende start

Online Avis Arkiv

Jyde stormer frem med gourmet-catering

Nu udvider han til tredobbelt størrelse

Løgismose Meyers satser på flere færdigretter

Ny fabrik skal servicere et tilsyneladende umætteligt marked for convenience-produkter

MASH vil have nye ejere med ind

MeMu-souschef vandt Hotdog DM

Nordjysk restaurant vinder kokkekamp - igen

Foodservice Danmark skifter direktør igen

Scandic i totalt buræg-stop på alle hoteller

Fødevarestyrelsen lukkede sydjysk cateringfirma

Prisen går til… Noma

Restauranten bliver den første modtager af Københavns Snedkerlaugs nye pris

International rådgivning på højt niveau

Færre øko-grøntsager efter tør sommer

Kage-mænd køber kaffekæde

Ny vidensbank skal give maden et løft

I den nye vidensbank skal fagpersoner kunne finde inspiration og dele erfaringer om mad, måltider og ernæring til ældre

Madklubben udvider i Århus

Investeringer æder af foodservice-grossisters overskud

40 millioner skal fremme gastronomisk superliga

Regeringen afsætter 10 millioner kroner om året de næste fire år til gastronomi. Det kan skabe flere arbejdspladser

Bæredygtigt fanget hellefisk – en delikatesse fra Vestgrønland

Ingen danske medaljer ved sommelier NM

Kantiner og restauranter i trekantområdet inviteres til Markedsdag

Madentreprenør åbner nyt spisested

Kro lukker og stopper madlevering til 350 ældre

Københavns Madhus får ny direktør

Just Eat vil også levere morgenmad

Catering-advarsler er gjort til skamme

Se alle Medlemmernes egne nyheder

RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

MENY i Præstø oplever endnu større succes efter køb af ny røgovn

JEROS A/S på vej på IBA 2018

Ny røgovn fordobler salget af pølser hos Kvickly i Haderslev

Ny ejer holder fast i Hørlyck Skos kvalitetsbevidste brand

Ribbenstege af kanon go' kvalitet til en fair pris.

DK's bedste og billigste flæsk i skiver

Stor forskel på karbonathåndhed i drikkevandet

JEROS A/S er nomineret til DI prisen 2018

24/7 overvågning mod Rotter og Mus:

Ecophon Mængdeberegner til akustikprodukter

God hygiejne hos fødevareproducenter – begynder med hygiejnisk design af produktionsudstyr

Overvågning og netværk

Når sort skal være rigtig sort

Ses vi på IBA 2018 i München?

JEROS a/s på IBA messen 2018

Vejen til innovative løsninger går gennem produktudvikling

Derfor er SMVdanmark imod revisionspligt

Slip af med bakterier i dit vand

En god kop kaffe er simpel... Den består af to ingredienser: kaffebønner og vand.

Aqua-Pure AP110 filter

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Find ud af hvad du kan gøre for at, undgå kalk på håndvaske, glas, opvaskem...

N’tatlim - nye kager i dessertkategorien!

Send til en kollega

0.215