- Snart slut med de store buffeter

Foreningen Kantine & Køkken gør klar til fremtiden

Når formanden for Foreningen Kantine & Køkken, Jan Andersen, ser ind i fremtiden, er han ret sikker på, hvad den indeholder for ham og hans kollegaer rundt omkring i landets store køkkener:

- Vi skal allesammen forholde os til tre klare fokusområder. Det handler om bæredygtighed, om økologi og om madspild. Det skal vi bruge de næste par år på at blive skarpere på, blandt andet ved at holde arrangementer med visionære folk udefra, siger Jan Andersen, der selv er kantineboss hos Nordjyske Medier i Aalborg.

En af de store udfordringer i de fleste kantiner er ifølge Jan Andersen de meget store buffeter, der i høj grad præger arbejdspladserne.

- De der overdådige buffeter giver et enormt madspild, og de findes i måske 95 procent af alle kantineordninger. Buffeterne får man ikke sundere medarbejdere af, og jeg tror, at de store buffeter får en ende inden for en overskuelig årrække, vurderer Kantine & Køkkens formand.

- Se på mængderne
Han nævner, at buffeterne ofte også er med til at få folk til at spise meget mere, end de måske har brug for.

- Jeg har hørt folk sige en million gange, at "ja, i dag tjente du ikke noget på mig". Hvis man virkelig vil noget med sundheden, skal man også se på mængderne, og dér er det en god mulighed, at folk simpelthen betaler pr. vægt, mener Jan Andersen.

Foreningen Kantine & Køkken har cirka 700 medlemmer, hvoraf mange er køkkenledere og økonomaer - ikke mindst siden foreningen for nogle år siden skiftede navn fra "Kantineledernes Landsklub", netop for at signalere, at den ikke kun er for kantinefolk.

- Så det navneskifte har virket efter hensigten, konstaterer Jan Andersen.



Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar

Mest læste

Forsiden lige nu

Sommerferie på Foodservice Forum

Restaurantgæst betalte 7.335,- for meget

Nordjysk kro erklæret konkurs - ejer har kastet håndklædet i ringen

Nyuddannet sommelier udfordrer vanedyret

Kristian Ishøy har været vinfan, siden han var lille

Street food klar i Fredericia

Sandwichkæde rykker nordpå

Nyhedsbrev

Idérig kok har succes i medborgerhus

Online Avis Arkiv

Just Eat gafler Domino's

Burger King klar med to nye restauranter

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Debat om Odenses ældremad blusser op igen

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Madklubben kaster millioner af sig

Efter et 2016 præget af store investeringer kan restaurantkæden Madklubben igen notere et stort plus

Foodservice Danmark ser fremad

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Køge Kommune vil have mindre virksomheder som madleverandører

Nu sushirestaurant vil være en lille kæde

Kadeau slår igen til i København

Han åbner verdens første akvavit-bar

Vil gøre op med grimme julefrokostoplevelser

Tre kæmper om Kantineprisen

Street food på vej i Fredericia

Private dining vinder frem

Andefedtsburgere rykker vestpå

Ny restaurant forsøger sig i Aarhus

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Find ud af hvad du kan gøre for at, undgå kalk på håndvaske, glas, opvaskemaskiner og fliser

N’tatlim - nye kager i dessertkategorien!

Vi ser Aarhus i øjenhøjde

Har du problemer med smag og lugt fra dit drikkevand

ScaleGard Pro til drikkevandet.

Mød SMVdanmark på Folkemødet

Latinerkvarteret er for specielle og eksklusive butikker

Beskyt dig: En teenager kan hacke din virksomhed

Plastemballage er nødvendigt i den cirkulære økonomi

Vand fra hanen indeholder stoffer der kan påvirke smagen i din kaffe,

JEROS A/S på messer verden rundt

Eksportfremstød - Rejs med SMVdanmark og Kronprinsparret til Italien

Sommerskole ”Entrepreneurship in Food and BioEngineering”

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Mindre offentligt opgavetyveri, tak!

Pas godt på dine medarbejdere - og dig selv!

Netværksarrangement: Hvordan tilpasser vi os fremtidens krav?

Sådan er du som virksomhed stillet under en konflikt

Maden og vinen var fantastisk men… larmen!?

JEROS A/S på Anuga Food tech

Ny håndbog: Få et 'JA' af din bank

Send til en kollega

0.169