- Snart slut med de store buffeter

Foreningen Kantine & Køkken gør klar til fremtiden

Når formanden for Foreningen Kantine & Køkken, Jan Andersen, ser ind i fremtiden, er han ret sikker på, hvad den indeholder for ham og hans kollegaer rundt omkring i landets store køkkener:

- Vi skal allesammen forholde os til tre klare fokusområder. Det handler om bæredygtighed, om økologi og om madspild. Det skal vi bruge de næste par år på at blive skarpere på, blandt andet ved at holde arrangementer med visionære folk udefra, siger Jan Andersen, der selv er kantineboss hos Nordjyske Medier i Aalborg.

En af de store udfordringer i de fleste kantiner er ifølge Jan Andersen de meget store buffeter, der i høj grad præger arbejdspladserne.

- De der overdådige buffeter giver et enormt madspild, og de findes i måske 95 procent af alle kantineordninger. Buffeterne får man ikke sundere medarbejdere af, og jeg tror, at de store buffeter får en ende inden for en overskuelig årrække, vurderer Kantine & Køkkens formand.

- Se på mængderne
Han nævner, at buffeterne ofte også er med til at få folk til at spise meget mere, end de måske har brug for.

- Jeg har hørt folk sige en million gange, at "ja, i dag tjente du ikke noget på mig". Hvis man virkelig vil noget med sundheden, skal man også se på mængderne, og dér er det en god mulighed, at folk simpelthen betaler pr. vægt, mener Jan Andersen.

Foreningen Kantine & Køkken har cirka 700 medlemmer, hvoraf mange er køkkenledere og økonomaer - ikke mindst siden foreningen for nogle år siden skiftede navn fra "Kantineledernes Landsklub", netop for at signalere, at den ikke kun er for kantinefolk.

- Så det navneskifte har virket efter hensigten, konstaterer Jan Andersen.



Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Bornholmerne må vente på Mikkeller

Kokke-legende lukker sin restaurant

Brøchner Hotels i samarbejde med Michelin-restauratør

Ny app skal give fyldte restauranter

Bornholmer-kok skal bespise hundredevis af flygæster

Det Danske Madhus tabte sag om "opgavetyveri"

Afgørelse: Det var helt i orden, at kommune indgik aftale med Madservice Kronjylland uden udbud

Nyhedsbrev

McDonald's åbner 20 nye restauranter

Storstilet ekspansion skal give op imod 1.000 nye arbejdspladser

Online Avis Arkiv

Supermarkeder begynder at gå foodservice-vejen

Detailkæderne øger aktiviteterne inden for foodservice med mere takeaway og catering

Fynboer fokuserer på foodservice

Salget af Daloons frosne convenience-produkter er stærkt stigende

Nye ejere tjener millioner på Bone's

Gammel krostue får nyt liv som restaurant

Fuld fart på fastfood

Det digitale køkken er lige om hjørnet

Coop udvider med måltider til både morgen og frokost

Svensk restaurantkæde vil indtage Danmark

Iværksætter får 40 millioner til kamp mod Just Eat

Orderyoyo vil give kontrollen tilbage til takeaway-restauranterne

Kantinemad på Michelin-niveau

Køkkenchef løfter sløret for arbejdsmetoderne i sit succesfulde køkken

Ny gourmetrestaurant i Aarhus

Madspild: Storkøkkener kan skære store lunser af budgettet

26.178 besøgte Foodexpo

- Fantastisk god stemning i hallerne

Burgerkæden Cock's & Cows solgt

Kokketalent erobrer dommermaver med stenbider og lammesteg

Jesper Dams Hansen fra Restaurant Babette i Vordingborg kan kalde sig Årets Kok 2018

- Vores navn er lidt sjovt og plat, men det virker

Delikatessedrenge, der vil være nyskabende, udvikler produkter til danske smagsløg

Lasse er Danmarks bedste kokkeelev

Nyt hotel får kæmperestaurant

Streetfood-boder gør sig klar i Vejle

Italiensk madmarked i København lukker

KFC klar med ny restaurant i Herning

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Send til en kollega

0.138