23948sdkhjf

- Snart slut med de store buffeter

Foreningen Kantine & Køkken gør klar til fremtiden

Når formanden for Foreningen Kantine & Køkken, Jan Andersen, ser ind i fremtiden, er han ret sikker på, hvad den indeholder for ham og hans kollegaer rundt omkring i landets store køkkener:

- Vi skal allesammen forholde os til tre klare fokusområder. Det handler om bæredygtighed, om økologi og om madspild. Det skal vi bruge de næste par år på at blive skarpere på, blandt andet ved at holde arrangementer med visionære folk udefra, siger Jan Andersen, der selv er kantineboss hos Nordjyske Medier i Aalborg.

En af de store udfordringer i de fleste kantiner er ifølge Jan Andersen de meget store buffeter, der i høj grad præger arbejdspladserne.

- De der overdådige buffeter giver et enormt madspild, og de findes i måske 95 procent af alle kantineordninger. Buffeterne får man ikke sundere medarbejdere af, og jeg tror, at de store buffeter får en ende inden for en overskuelig årrække, vurderer Kantine & Køkkens formand.

- Se på mængderne
Han nævner, at buffeterne ofte også er med til at få folk til at spise meget mere, end de måske har brug for.

- Jeg har hørt folk sige en million gange, at "ja, i dag tjente du ikke noget på mig". Hvis man virkelig vil noget med sundheden, skal man også se på mængderne, og dér er det en god mulighed, at folk simpelthen betaler pr. vægt, mener Jan Andersen.

Foreningen Kantine & Køkken har cirka 700 medlemmer, hvoraf mange er køkkenledere og økonomaer - ikke mindst siden foreningen for nogle år siden skiftede navn fra "Kantineledernes Landsklub", netop for at signalere, at den ikke kun er for kantinefolk.

- Så det navneskifte har virket efter hensigten, konstaterer Jan Andersen.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet

Cateringbranchen opruster med ny forening

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Scandic skal bruge 700 nye medarbejdere

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Flere og flere vælger madordning frem for madpakken

Nyhedsbrev

Sommer: Bone's fik mindste plus siden 2003

Online Avis Arkiv

Wellendorf ny holdkaptajn for kokkelandsholdet

Casper Christensen satser på måltidskasser

Ny ejer måske på vej til Domino's

Restaurantkæde køber hotel midt i København

Ældremaden hitter i Randers

Just Eat vokser voldsomt: 221 millioner ordrer på et år

Aalborg-restauranter fusionerer: Køkkenchef stopper

Fødevarestyrelsen klar med 18 kontrolkampagner

Domino's Pizza drejer nøglen om i Danmark

Ny cateringboss: Vil kunden ha' øko, prøver vi at skaffe det

AB Caterings direktør har kig på samarbejde

Se billederne: Cateringbranchen i hopla

5.000 gæster ville se på mulighederne

Erfarne cateringfolk har overtaget Hotel Møen

Retssag: Cafékæde tabte navnestrid

Ny portal vil hjælpe amatørkokke med at sælge delemad

Nordjysk cateringmesse får økologisk univers

Scandic tilbyder jobgaranti – vil fordoble antallet af elever

Arctic Group skal sælge økologiske fødevarer til ny, islandsk butikskæde

Frankies Pizza rykker til Jylland

Her er Danmarks nye kokke på Cateringlandsholdet

Pizzeria lukket efter mistanke om rotter

Makkerpar overtager to spisesteder

Sunset Boulevard rykker ind i Lalandia

Se alle Medlemmernes egne nyheder

RPC Superfos modtager CSR-certifikat fra Randers kommune

JEROS A/S udråbt som Årets virksomhed 2018 i Faaborg Midtfyn kommune

JEROS A/S på Internorga 2019

FKM uden kompromis

DT Rullecontainer arbejder til stadighed med sikkerhed og ergonomi

Accelerator programmet Growing Food CPH hjælper start-ups inden for fødevarebranchen

Erhvervsministeren lyttede til argumenter for fair betalingsfrister

Optimeret tøjforbrug i din fødevareproduktion

Mød Kalu på Mad & Glæde i Forum 2.-3. marts

Nordic Retail åbner kontor i Stockholm

Ses vi på messe i Aalborg på onsdag?

Sous vide produktion med integreret sikkerhedsberegner

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for din kunder

Velkommen til vores køberdatabase "Søgeagenten"

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

RollDolly fra DT Rullecontainer

White rock FR – Hygiejnisk og hårdfør vægbeklædning til storkøkkener, restauranter, vådrum m.v.

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Er din virksomhed forberedt på en hård Brexit?

Stregkoder skaber stadig problemer i butikkerne

Få eksportrådgivning der skaber succes i din virksomhed på bare et år?

Røgeovnen, der betalte sig selv

Send til en kollega

0.149