23948sdkhjf

- Snart slut med de store buffeter

Foreningen Kantine & Køkken gør klar til fremtiden

Når formanden for Foreningen Kantine & Køkken, Jan Andersen, ser ind i fremtiden, er han ret sikker på, hvad den indeholder for ham og hans kollegaer rundt omkring i landets store køkkener:

- Vi skal allesammen forholde os til tre klare fokusområder. Det handler om bæredygtighed, om økologi og om madspild. Det skal vi bruge de næste par år på at blive skarpere på, blandt andet ved at holde arrangementer med visionære folk udefra, siger Jan Andersen, der selv er kantineboss hos Nordjyske Medier i Aalborg.

En af de store udfordringer i de fleste kantiner er ifølge Jan Andersen de meget store buffeter, der i høj grad præger arbejdspladserne.

- De der overdådige buffeter giver et enormt madspild, og de findes i måske 95 procent af alle kantineordninger. Buffeterne får man ikke sundere medarbejdere af, og jeg tror, at de store buffeter får en ende inden for en overskuelig årrække, vurderer Kantine & Køkkens formand.

- Se på mængderne
Han nævner, at buffeterne ofte også er med til at få folk til at spise meget mere, end de måske har brug for.

- Jeg har hørt folk sige en million gange, at "ja, i dag tjente du ikke noget på mig". Hvis man virkelig vil noget med sundheden, skal man også se på mængderne, og dér er det en god mulighed, at folk simpelthen betaler pr. vægt, mener Jan Andersen.

Foreningen Kantine & Køkken har cirka 700 medlemmer, hvoraf mange er køkkenledere og økonomaer - ikke mindst siden foreningen for nogle år siden skiftede navn fra "Kantineledernes Landsklub", netop for at signalere, at den ikke kun er for kantinefolk.

- Så det navneskifte har virket efter hensigten, konstaterer Jan Andersen.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Afstemning: Her er Danmarks bedste takeaway

Cateringfirma overtager kantinedrift

Aalborg får ny vegetarrestaurant

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Nyhedsbrev

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Online Avis Arkiv

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Jysk restaurant har ikke noget menukort

Køkkenmedarbejdere i total forvandling

1

Danske kokke henter VM-guld til Danmark

1

Letz Sushi går nye, ansvarlige veje

Suppenørd klar med nyt koncept

Danske kokke har øget fokus på energiforbruget

10 kokke klar til finalen i Årets Kok

Trykket stemning i kommunalt køkken

1

Avis: Domino's udnytter smuthul til at slette smileyrapporter

Restauranter og hoteller må slås om elever

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Historisk restaurant lukker efter strid om tag

Restaurant-forpagtere giver op efter otte måneder

Ejer: De manglede måske de faglige kompetencer

Danmarks bedste kantine: Vi tager de unge seriøst

- Det er i grunden et simpelt miljø, siger køkkenchefen

Køkkenleder fortsætter i Elbokøkkenet

Ti Trin Ned bliver afløst af pizzeria

Michelin-kokke konkurrerer på Als

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ny projektleder ved DTU Center for Hygiejnisk Design

Rengøringsteknikker, hygiejnisk design og best practice i industriel hygiejne

Pallekar, plastkar og bigbox

Speed dating mellem virksomheder og forskere resulterer i fødevareinnovation

Mange muligheder for at se JEROS produkter verden rundt

Teknologi til forbedring af forretning i fødevarebranchen

Hurtig og effektiv rengøring af vægtskåle

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

Gamst Blomster åbner ny butik på Lyngby Hovedgade

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voks...

Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Send til en kollega

0.173