23948sdkhjf

- Sund kantinemad kræver handling fra chefen

Arbejdsgiverne skal ind i madkampen, mener køkkenformand

- De kan bare sige til, hvis de kun vil have grønne retter og sundt brød her i kantinen, så er det indført fra på mandag.

Kantineleder Jan Andersen hos Nordjyske Medier i Aalborg har ifølge eget udsagn sagt det "100 gange", at han lynhurtigt kan omlægge menuen til noget langt sundere.

Læs også: Fynsk ildsjæl løb med kantineprisen

Han tror, at det samme gælder de fleste andre kantine- og køkkenfolk, hvoraf han selv er landsformand for omkring 700 i Foreningen Kantine & Køkken.

Men hvis det skal ske, kræver det fuld opbakning fra ledelsen, fastslår han.

- Der vil jo komme et ramaskrig fra medarbejderne, hvis jeg bare gør det. Jeg tør simpelthen ikke; samarbejdsudvalget her i huset ville eksplodere på det næste møde, siger Jan Andersen, der har ledet kantinen i mediehuset i næsten 30 år.

- Lederne skal træde i karaktér
- Helt generelt handler det om, at hvis virksomhederne vil have sundere mad i kantinerne og dermed sundere medarbejdere, så skal virksomhedslederne til at træde i karaktér. Trykkerne her i huset, de vil have sovs og kartofler, og hvis der skal laves om på det, skal ændringen gennemføres af chefen, ikke af køkkenet, påpeger den nordjyske kantinechef og tilføjer:

- Ledelserne rundt omkring skal med andre ord udstikke en kostpolitik og så bakke 100 procent op om den - for eksempel ved at slå fast, at "vi har ikke flødesauce i vores kantine". Og så må de ikke give efter, hvis medarbejderne kommer og brokker sig.

Det kan gøres hurtigt
Sådan en politik kan sagtens blive indført, og det kan ske hurtigt, mener Jan Andersen og peger på, hvor hurtigt det gik med at få indført ryge- og alkoholpolitik de fleste steder.

- Problemet med at få sund mad i kantinerne er ikke mindst, at når der er en stor buffet, så glemmer folk, at de vil være sunde. Det er garanteret rigtigt, at de fleste efterspørger noget sundere mad, når de bliver spurgt i en undersøgelse - men når de så står ved en buffet med schnitzler og en cremet flødesauce, så er det altså ikke salatbaren, der går mest af, siger han.




Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Øko-pris til Byens Køkken

Michelin-kokke konkurrerer på Als

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Farvel til gourmet, velkommen til mormormad

Badehotel i Blokhus skifter foie gras ud med skipperlabskovs

Pizzeria afsløret med afføring, urin, snot og bussemand

Brødre klar med ny restaurant i Horsens

Nyhedsbrev

Burgerbar er blevet til gourmetrestaurant

Online Avis Arkiv

Kendt kok lancerer 150 nye fødevareprodukter

De første er efter planen klar til salg om få uger

Kendt Odense-restaurant konkurs

Årets Kok 2019: Jagten er i gang

Otte fynske rigmænd har købt Jensen ud af Jensens Bøfhus

Medie: Stifter Palle Skov Jensen er helt ude af sit livsværk efter 34 år

Det offentlige elsker økologisk foodservice

Erfaren køkkenchef skifter til Madkastellet

Han skal stå for virksomhedens eventcatering

- Domino's vil med 100 procents sikkerhed miste kunder

Ny niche: Hun skaffer mad til erhvervslivet

Bil-kantine er base for mad ud af huset

Madkastellet lancerer kantiner uden ret meget kød

Markedet er klar til fleksitarkantiner, vurderer stifteren

Ægtepar laver italiensk cateringfirma

Foodservicebranchen vokser videre

Caspers bornholmske flymad er et hit

Hungry er på pengejagt

Løgismose Meyers har fyret topchefen

Tørk Furhauges resultater ikke gode nok, mener bestyrelsen

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Halifax Burgers fortsætter voldsom vækst

Fødevarestyrelsen lukkede sydjysk cateringfirma

Madentreprenør åbner nyt spisested

Se alle Medlemmernes egne nyheder

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

Gamst Blomster åbner ny butik på Lyngby Hovedgade

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Alle har ret til friske frikadeller

RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

MENY i Præstø oplever endnu større succes efter køb af ny røgovn

JEROS A/S på vej på IBA 2018

Ny røgovn fordobler salget af pølser hos Kvickly i Haderslev

Ny ejer holder fast i Hørlyck Skos kvalitetsbevidste brand

Ribbenstege af kanon go' kvalitet til en fair pris.

DK's bedste og billigste flæsk i skiver

Stor forskel på karbonathåndhed i drikkevandet

JEROS A/S er nomineret til DI prisen 2018

24/7 overvågning mod Rotter og Mus:

Ecophon Mængdeberegner til akustikprodukter

God hygiejne hos fødevareproducenter – begynder med hygiejnisk design af produktionsudstyr

Overvågning og netværk

Når sort skal være rigtig sort

Ses vi på IBA 2018 i München?

JEROS a/s på IBA messen 2018

Vejen til innovative løsninger går gennem produktudvikling

Send til en kollega

0.23