- Sund kantinemad kræver handling fra chefen

Arbejdsgiverne skal ind i madkampen, mener køkkenformand

- De kan bare sige til, hvis de kun vil have grønne retter og sundt brød her i kantinen, så er det indført fra på mandag.

Kantineleder Jan Andersen hos Nordjyske Medier i Aalborg har ifølge eget udsagn sagt det "100 gange", at han lynhurtigt kan omlægge menuen til noget langt sundere.

Læs også: Fynsk ildsjæl løb med kantineprisen

Han tror, at det samme gælder de fleste andre kantine- og køkkenfolk, hvoraf han selv er landsformand for omkring 700 i Foreningen Kantine & Køkken.

Men hvis det skal ske, kræver det fuld opbakning fra ledelsen, fastslår han.

- Der vil jo komme et ramaskrig fra medarbejderne, hvis jeg bare gør det. Jeg tør simpelthen ikke; samarbejdsudvalget her i huset ville eksplodere på det næste møde, siger Jan Andersen, der har ledet kantinen i mediehuset i næsten 30 år.

- Lederne skal træde i karaktér
- Helt generelt handler det om, at hvis virksomhederne vil have sundere mad i kantinerne og dermed sundere medarbejdere, så skal virksomhedslederne til at træde i karaktér. Trykkerne her i huset, de vil have sovs og kartofler, og hvis der skal laves om på det, skal ændringen gennemføres af chefen, ikke af køkkenet, påpeger den nordjyske kantinechef og tilføjer:

- Ledelserne rundt omkring skal med andre ord udstikke en kostpolitik og så bakke 100 procent op om den - for eksempel ved at slå fast, at "vi har ikke flødesauce i vores kantine". Og så må de ikke give efter, hvis medarbejderne kommer og brokker sig.

Det kan gøres hurtigt
Sådan en politik kan sagtens blive indført, og det kan ske hurtigt, mener Jan Andersen og peger på, hvor hurtigt det gik med at få indført ryge- og alkoholpolitik de fleste steder.

- Problemet med at få sund mad i kantinerne er ikke mindst, at når der er en stor buffet, så glemmer folk, at de vil være sunde. Det er garanteret rigtigt, at de fleste efterspørger noget sundere mad, når de bliver spurgt i en undersøgelse - men når de så står ved en buffet med schnitzler og en cremet flødesauce, så er det altså ikke salatbaren, der går mest af, siger han.




Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar

Mest læste

Forsiden lige nu

Sommerferie på Foodservice Forum

Restaurantgæst betalte 7.335,- for meget

Nordjysk kro erklæret konkurs - ejer har kastet håndklædet i ringen

Nyuddannet sommelier udfordrer vanedyret

Kristian Ishøy har været vinfan, siden han var lille

Street food klar i Fredericia

Sandwichkæde rykker nordpå

Nyhedsbrev

Idérig kok har succes i medborgerhus

Online Avis Arkiv

Just Eat gafler Domino's

Burger King klar med to nye restauranter

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Debat om Odenses ældremad blusser op igen

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Madklubben kaster millioner af sig

Efter et 2016 præget af store investeringer kan restaurantkæden Madklubben igen notere et stort plus

Foodservice Danmark ser fremad

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Køge Kommune vil have mindre virksomheder som madleverandører

Nu sushirestaurant vil være en lille kæde

Kadeau slår igen til i København

Han åbner verdens første akvavit-bar

Vil gøre op med grimme julefrokostoplevelser

Tre kæmper om Kantineprisen

Street food på vej i Fredericia

Private dining vinder frem

Andefedtsburgere rykker vestpå

Ny restaurant forsøger sig i Aarhus

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Find ud af hvad du kan gøre for at, undgå kalk på håndvaske, glas, opvaskemaskiner og fliser

N’tatlim - nye kager i dessertkategorien!

Vi ser Aarhus i øjenhøjde

Har du problemer med smag og lugt fra dit drikkevand

ScaleGard Pro til drikkevandet.

Mød SMVdanmark på Folkemødet

Latinerkvarteret er for specielle og eksklusive butikker

Beskyt dig: En teenager kan hacke din virksomhed

Plastemballage er nødvendigt i den cirkulære økonomi

Vand fra hanen indeholder stoffer der kan påvirke smagen i din kaffe,

JEROS A/S på messer verden rundt

Eksportfremstød - Rejs med SMVdanmark og Kronprinsparret til Italien

Sommerskole ”Entrepreneurship in Food and BioEngineering”

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Møde om fødevarevirksomheders efteruddannelsesbehov

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Verdensnyhed: en pladsoptimerende IBC-palletank

Mindre offentligt opgavetyveri, tak!

Pas godt på dine medarbejdere - og dig selv!

Netværksarrangement: Hvordan tilpasser vi os fremtidens krav?

Sådan er du som virksomhed stillet under en konflikt

Maden og vinen var fantastisk men… larmen!?

JEROS A/S på Anuga Food tech

Ny håndbog: Få et 'JA' af din bank

Send til en kollega

0.226