- Sund kantinemad kræver handling fra chefen

Arbejdsgiverne skal ind i madkampen, mener køkkenformand

- De kan bare sige til, hvis de kun vil have grønne retter og sundt brød her i kantinen, så er det indført fra på mandag.

Kantineleder Jan Andersen hos Nordjyske Medier i Aalborg har ifølge eget udsagn sagt det "100 gange", at han lynhurtigt kan omlægge menuen til noget langt sundere.

Læs også: Fynsk ildsjæl løb med kantineprisen

Han tror, at det samme gælder de fleste andre kantine- og køkkenfolk, hvoraf han selv er landsformand for omkring 700 i Foreningen Kantine & Køkken.

Men hvis det skal ske, kræver det fuld opbakning fra ledelsen, fastslår han.

- Der vil jo komme et ramaskrig fra medarbejderne, hvis jeg bare gør det. Jeg tør simpelthen ikke; samarbejdsudvalget her i huset ville eksplodere på det næste møde, siger Jan Andersen, der har ledet kantinen i mediehuset i næsten 30 år.

- Lederne skal træde i karaktér
- Helt generelt handler det om, at hvis virksomhederne vil have sundere mad i kantinerne og dermed sundere medarbejdere, så skal virksomhedslederne til at træde i karaktér. Trykkerne her i huset, de vil have sovs og kartofler, og hvis der skal laves om på det, skal ændringen gennemføres af chefen, ikke af køkkenet, påpeger den nordjyske kantinechef og tilføjer:

- Ledelserne rundt omkring skal med andre ord udstikke en kostpolitik og så bakke 100 procent op om den - for eksempel ved at slå fast, at "vi har ikke flødesauce i vores kantine". Og så må de ikke give efter, hvis medarbejderne kommer og brokker sig.

Det kan gøres hurtigt
Sådan en politik kan sagtens blive indført, og det kan ske hurtigt, mener Jan Andersen og peger på, hvor hurtigt det gik med at få indført ryge- og alkoholpolitik de fleste steder.

- Problemet med at få sund mad i kantinerne er ikke mindst, at når der er en stor buffet, så glemmer folk, at de vil være sunde. Det er garanteret rigtigt, at de fleste efterspørger noget sundere mad, når de bliver spurgt i en undersøgelse - men når de så står ved en buffet med schnitzler og en cremet flødesauce, så er det altså ikke salatbaren, der går mest af, siger han.




Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Bornholmerne må vente på Mikkeller

Kokke-legende lukker sin restaurant

Brøchner Hotels i samarbejde med Michelin-restauratør

Ny app skal give fyldte restauranter

Bornholmer-kok skal bespise hundredevis af flygæster

Det Danske Madhus tabte sag om "opgavetyveri"

Afgørelse: Det var helt i orden, at kommune indgik aftale med Madservice Kronjylland uden udbud

Nyhedsbrev

McDonald's åbner 20 nye restauranter

Storstilet ekspansion skal give op imod 1.000 nye arbejdspladser

Online Avis Arkiv

Supermarkeder begynder at gå foodservice-vejen

Detailkæderne øger aktiviteterne inden for foodservice med mere takeaway og catering

Fynboer fokuserer på foodservice

Salget af Daloons frosne convenience-produkter er stærkt stigende

Nye ejere tjener millioner på Bone's

Gammel krostue får nyt liv som restaurant

Fuld fart på fastfood

Det digitale køkken er lige om hjørnet

Coop udvider med måltider til både morgen og frokost

Svensk restaurantkæde vil indtage Danmark

Iværksætter får 40 millioner til kamp mod Just Eat

Orderyoyo vil give kontrollen tilbage til takeaway-restauranterne

Kantinemad på Michelin-niveau

Køkkenchef løfter sløret for arbejdsmetoderne i sit succesfulde køkken

Ny gourmetrestaurant i Aarhus

Madspild: Storkøkkener kan skære store lunser af budgettet

26.178 besøgte Foodexpo

- Fantastisk god stemning i hallerne

Burgerkæden Cock's & Cows solgt

Kokketalent erobrer dommermaver med stenbider og lammesteg

Jesper Dams Hansen fra Restaurant Babette i Vordingborg kan kalde sig Årets Kok 2018

- Vores navn er lidt sjovt og plat, men det virker

Delikatessedrenge, der vil være nyskabende, udvikler produkter til danske smagsløg

Lasse er Danmarks bedste kokkeelev

Nyt hotel får kæmperestaurant

Streetfood-boder gør sig klar i Vejle

Italiensk madmarked i København lukker

KFC klar med ny restaurant i Herning

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Send til en kollega

0.541